Автор |
Съобщение |
The Chameleon
|
Eroguro Lolies FTW! |
|
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 08 Мар 2009 15:09
Harlock is the archetypical romantic hero, a space pirate with an individualist philosophy of life. He is as noble as he is taciturn, rebellious, stoically fighting against totalitarian regimes, whether they be earthborn or alien. In his own words, he "fight[s] for no one's sake... only for something deep in [his] heart".
The character is introduced in Adventures of a Honeybee (1953), but did not make its debut as lead character until 1978's Space Pirate Captain Harlock. Since then, the character has appeared in numerous animated TV series and films, the latest of which being Space Pirate Captain Herlock: The Endless Odyssey, and re-imagined as an Iron Cross fighter pilot and a gunslinger in the American Old West.
___________________________________ 天皇陛下万歳。。!
Serious Sam написа: Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...
Цитат: iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq
|
|
|
|
|
sparky
|
|
В момента играе: Need for speed Carbon Fifa 07 , 08 need for speed Most wanted
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 08 Мар 2009 15:19
За мен най-добрите анимета си оставар Shaman King, Naruto, Bleach, Yu-Gi-Oh
_____________________ SparkYyY RlzZz
|
|
|
|
|
IceQueen
|
|
Мнения: 1353 Местоположение: Някъде там в неизследваните райони!!!
В момента играе: Knight online
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 08 Мар 2009 16:15
Дади написа: Между другото, можете ли да споделите откъде теглите анимета? Оти си търся нещо, което се нарича Cluster's Edge, ама по българските сайтове не го видях Дади, от IRC свалям аниметата, но нещо не мога да намеря твойто, така че мога да ти реша проблема радикално :Ь Пускаш във форума на тракера на анимес рекуест за това аниме и ще го намерят ( или яз ще го намеря преди тях). Колкото по темата. Изгледах Amatsuki, това по-скоро прилича на част от нещо голямо, искернно се надявам да ам следващ по-дълъг сезон или няколко по-късички Добро е от към картинки и се гледа леко, доста е оптимистично анимето, но все пак личният ми съвет е, ако някой реши да го гледа да изчака до втория сезон, защото така е все едно да отвориш книга в средата, да прочетеш 1 глава и няколко страници и да я оставиш. Но началото е обещаващо
___________________________________ Крещя, следователно съществувам!
|
|
|
|
|
Хърф
|
|
В момента играе: Hurf's house of paincakes. >:]
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 08 Мар 2009 16:56
Дади написа: Ебаааси, Last Exile колко е велико :Д Не само, че е steampunk, ами и нон-стоп летят с едни такива странни машини, които приличат на миксери! И има едни огромни бойни кораби, които обаче не плуват, а летят! И има най-уникалният любовен триъгълник на всички времена - едно хлапе педераст си пада по едно друго хлапе, към което се присламчи една лезбийка (или лесбийка, ба ли му макята ), за да накара една друга да ревнува и сега тоя обратният я гледа лошо . А язе седим отстрани и съм "like, wtf ?!? " . И един пич 'ич не го ебе за нищо, седи си само и си цикли, ама иначе е нек'ва нинджа Link?
___________________________________ If it's not a signature, shoot it.
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 09 Мар 2009 12:15
Понаваксах малко текущи неща... Index-а, колкото и да е странно все още ми е интересен. Tales Of The Abyss в последните 10-тина серии е ПЪЛЕН шит. RideBack-а е добре. Viper's Creed нещо не ме изкефи с 3-тия и 4-тия си епизод (гледам че са излезли преведени 5-ти и 6-ти). Regios си е боза, но поносима. Toradora е златен пример, как трябва да се правят романтични комедии. Цитат: И има най-уникалният любовен триъгълник на всички времена - едно хлапе педераст си пада по едно друго хлапе, към което се присламчи една лезбийка (или лесбийка, ба ли му макята ), за да накара една друга да ревнува и сега тоя обратният я гледа лошо . А язе седим отстрани и съм "like, wtf ?!? " . И един пич 'ич не го ебе за нищо, седи си само и си цикли, ама иначе е нек'ва нинджа Бях се навил да изгледам Last Exil (защото един познат ми похвали битките...а той от аниметата гледа само екшън сцените...другото го превърта...), но този текст ме отблъсна. За Captain Herlock - вярно е, че е мега-архи-незна-къв-си прототип на герой (пример за друг такъв герой: BlackJack), но лично на мен ми е малко досаден. Не съм и гледал много неща с него - едно OVA космическа версия на "Пръстенът на Нибелунгите", и едно 12 сериино TV в което ставаше дума за някъква адска порта в мъглявината "Пясъчен часовник" (доста добре нарисувано и фрашкано със зомбита ). Досадата ми се дължи на меланхоличната атмосфера и на това че Харлок е някакъв интровертен тип, който говори рядко и използва предимно едносрични думи. Обикновено се държи така, все едно има цялото време на света и не му пука за изхода на конфликта, в който участва. Поддържащите герои в аниметата му обикновено са много по-интересни от него.
___________________________________ Stop the bats! Stop the bats! Make them go and not come back!
|
|
|
|
|
Дади
|
|
В момента играе: Рефреш на PCM форума (epik high score!)
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 09 Мар 2009 16:12
Хърф написа: Link? Заповядай ;- ) AlShu, всъщност те не са точно обратни, просто от поведението им, ако ти е много мерак, можеш да екстраполираш, че са такива. И тъй като аз нямам нещо по-интересно за вършене . . . Анимето е готино, сериозно, препоръчвам го :- )
___________________________________ "Properly read, the Bible is the most potent force for atheism ever conceived." — Isaac Asimov.
|
|
|
|
|
The Chameleon
|
Eroguro Lolies FTW! |
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 09 Мар 2009 18:36
@AlShu, трябва да го видя като имам свободно време, но изглежда доста култово.. :3
Serious Sam написа: Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...
Цитат: iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq
|
|
|
|
|
Хърф
|
|
В момента играе: Hurf's house of paincakes. >:]
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 09 Мар 2009 19:43
Мерси. <3
___________________________________ If it's not a signature, shoot it.
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 14 Мар 2009 12:44
Изгледах една китайска анимация наречена Storm Rider - Clash of Evils. Впечатленията ми са смесени, имаше добри, както и не толкова добри моменти. 1. Съществува друга анимация Storm Rider, която е предисторията на Clash of Evils. Не я намерих никъде (ако въобще я има преведена). Така че някои от събитията за мен останаха или слабо обяснени или направо необяснени. Каква беше тази "Световна организация по бойни изкуства" и за какво се бореше, какъв беше онзи тип, който се представи като Безименния, защо баш гадняра искаше да го пребори, вместо просто да го игнорне и да си гони неговите цели...и още много други неща... 2. Сюжетът беше издържан в стандартните канони на кун-фу фентази жанра - множество герои, интриги, множество тайни органицазии, неочаквани обрати. Другото стандартно нещо - фокусът на диалозите е върху тривиални теми и взаимоотношениата между героите (с безброй повторения на едни и същи очевидни неща), а когато става дума за по-интересни работи, като магии, проклятия, произхода на всички шантави и свръхестествени събития и пр. говорещите минават в някакъв речетатив фрашкан с готови понятия (с които зрителя не е запознат) и имена (на герои, организации и божества, които във филма не са обяснени). Т.е. изискват се известни познания на китайските митове, легенди и история, каквито аз не притежавам. Има ги и онези свръхдразнещи задължителни елементи: - трябва да има хлапета - те трябва да са наивни и сладки (по онзи отблъскващ задължителен начин) - те трябва да са крадци и да са бедни, но да са облечени добре и да изглеждат чистички, защото трябва да са сладки. - водачката им трябва да е лолитка, облечена в съвременни дрехи (а действието се развива през средновековието), с боядисана коса и червило - трябва да има маймуна 3. Керъктър дизайн, анимация и бекграунди - това са най-силните страни на заглавието, защото то е фрашкано с екшън сцени и всички те са епични. Хвърлена е огромна работа и маса пари. Има убийствено красиви моменти. Точно заради това грешките изпъкват още повече: - Някой трябва да каже на китайците, че когато използваш комбинация от 2D и 3D трябва да си последовален. Не може в един кадър някои предмети да са 3D, а при следващия cut същите да са в 2D, после пак в 3D и т.н. Ефектът е неприятен (особено при бърза смяна на кадрите). Виждал съм подобни "грешки" и в разни анимета, но много рядко. Предполагам причината е липса на време, лошо планиране и лоша комуникация между екипите, които анимират различните сцени. - Имаше много бойни сцени, в които определени движения са представени с големи подробности, а други движения направо са претупани - пак лошо планиране или неспазени срокове. Знам че проектът е бил огромен и сложен, а при такива проекти неизбежно се допускат грешки, обаче на фона на големите красоти (съответно големи амбиции на авторите), точно тези грешки направо ти озбождат очите. - Бяха прекалили с битки във визуалния стил на Fighting виеоигрите. На места имах чувството че гледам как някой играе Mortal Kombat, Virua Fighter, Soulcalibur или нещо подобно. 4. Звуковите ефекти - супер, така трябва. 5. Музиката - подходяща. Заключение - не е нещо феноменално, обаче е интересно за гледане. Скучните моменти (т.е. 2/3-ти от сцени в които не се бият) просто ги игнорваш. Ако човек не е придирчив към някои технически детайли (като мен), нищо чудно да го оцени доста високо.
___________________________________ Stop the bats! Stop the bats! Make them go and not come back!
|
|
|
|
|
Blinkers
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 15 Мар 2009 23:43
Аз започнах да гледам IGPX - Immortal Grand Prix,доста приятно аниме,геройте и историята не са кой знае какво,ама ме зариби анимето.
|
|
The Chameleon
|
Eroguro Lolies FTW! |
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 16 Мар 2009 01:19
Точно преди дни ми попадна на погледа.. ама сега гледам Харухи Сузумия :3
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 16 Мар 2009 12:29
The Chameleon Цитат: ама сега гледам Харухи Сузумия Как го гледаш Харухито? В хорнологичен ред или в реда на излизане на епизодите...второто е гадно и объркващо...не че е толкова трудно за сглобиш картината. Просто е дразнещо, че ти изпортват бъдещи събития и герои. Позна ли гласа на Изуми от Лъки Стар? Мацката дето ги дублира (и Изуми и Харухи) е много добра и може да играе широк спектър от персонажи.
|
|
|
|
|
Blinkers
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 16 Мар 2009 12:43
Абе тва Лъки Стар изглежда яко изтрещело,трябва и аз да хвана да го изгледам. А за харухито аз го гледах по разбъркания ред,иначе е малко объркващо. Ето правилния ред: Suzumiya Haruhi no yuuutsu 01v2.mkv Suzumiya Haruhi no yuuutsu 02v2.mkv Suzumiya Haruhi no yuuutsu 03v2.mkv Suzumiya Haruhi no yuuutsu 05v2.mkv Suzumiya Haruhi no yuuutsu 10v2.mkv Suzumiya Haruhi no yuuutsu 13v2.mkv Suzumiya Haruhi no yuuutsu 14v2.mkv Suzumiya Haruhi no yuuutsu 04v2.mkv Suzumiya Haruhi no yuuutsu 07v2.mkv Suzumiya Haruhi no yuuutsu 06v2.mkv Suzumiya Haruhi no yuuutsu 08v2.mkv Suzumiya Haruhi no yuuutsu 12v2.mkv Suzumiya Haruhi no yuuutsu 11v2.mkv Suzumiya Haruhi no yuuutsu 09v2.mkv
|
|
The Chameleon
|
Eroguro Lolies FTW! |
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 16 Мар 2009 14:08
Бах, като стигнах до 4-тия епизод се зачудих кой е тоя новия персонаж, дето дори не го представиха :ДД .. Еми почнах вече по ред на епизодите.. така ще го откарам до края.. Иначе, аз го гледам главно поради факта, че Хирано Ая озвучава Сузумия! Гледам и 2-ри сезон ще правят... =) П.п. Blinkers, или ще обоготвориш Лъки Стар, или изобщо няма да ти хване окото. =)
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 16 Мар 2009 14:14
Цитат: Гледам и 2-ри сезон ще правят... Това със втория сезон е някъква кървава и мътна...уж го били направили...уж още не били почнали да го правят...не е ясно. В момента върви някакъв мегатъп микросериал (по 5 минути серията) със същите герои. А иначе предполагам, че ще има продължение (книги за адаптация има достатъчно). Обикновено Kyoto Animation си изпълняват проектите качествено.
|
|
|
|
|
Blinkers
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 18 Мар 2009 13:28
The Chameleon написа: П.п. Blinkers, или ще обоготвориш Лъки Стар, или изобщо няма да ти хване окото. =) Ще го изгледам,само да му дойде реда,че сумати неща съм набелязал да гледам и е лудница.
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 18 Мар 2009 13:49
Загледах 8 серии от Kurokami...приятно екшън сериалче...за моя изненада оказа се, че било "биткаджийница". Любимият момент който се повтаря във всяка серия е как Кейта зяпа битката, като пълен мухльо, не се синхронайзва а заради него горката Куро-чан яде бой на поразия .
|
|
|
|
|
Blinkers
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 18 Мар 2009 23:19
И аз го гледам,доста ми харесва битките готине,ама верно не е истина Куро колко бой изяде в началото,последните епизоди и Кейта започна да схваща кво трябва да прави,ама пак си ядоха тупаници и двамата.
|
|
Дади
|
|
В момента играе: Рефреш на PCM форума (epik high score!)
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 19 Мар 2009 08:29
Blinkers написа: Аз започнах да гледам IGPX - Immortal Grand Prix,доста приятно аниме,геройте и историята не са кой знае какво,ама ме зариби анимето. Ууу, на това яко съм му се навил да седна да го изгледам обаче първо требе да си свърша Last Exile. За да ми спестиш мъките по издирването - може ли едно линкче да дадеш
___________________________________ "Properly read, the Bible is the most potent force for atheism ever conceived." — Isaac Asimov.
|
|
|
|
|
Blinkers
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 19 Мар 2009 14:15
Дади написа: Blinkers написа: Аз започнах да гледам IGPX - Immortal Grand Prix,доста приятно аниме,геройте и историята не са кой знае какво,ама ме зариби анимето. Ууу, на това яко съм му се навил да седна да го изгледам обаче първо требе да си свърша Last Exile. За да ми спестиш мъките по издирването - може ли едно линкче да дадеш http://torrents.animes-bg.com/index.php ... 494dc88257 Ето линк. Иначе анимето е готино,заслужава си да се гледа.
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|