Автор |
Съобщение |
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 23 Фев 2009 10:56
Изгледах Ichigo 100% - ТВ-то, спешъла и OVA-то...бахти тъпнята, дори за ечи стандартите. Нито е достатъчно смешно, а пък артът е прекалено схематичен за този жанр. Сюжетът е посредствено изреждане на клишетата в жанра. OVA-то не знам защо ми приличаше повече на GreenGreen, отколкото на продължение на ТВ-то. Май само спешълът ставаше за нещо. Ако търсите ечи, не ми трябва това заглавие...ще пукнете от скука. Загледах първите 8 серии на Clannad...абе може де е TEAR-JERKER, ама е страшно добре нарисуван, анимиран и написан. Действието те грабва и държи интереса ти. Вярно е, че очите на героините са големички дори и за моя вкус (тове е причината, до сега да не съм го гледал), но това се игнорира след първите 3-4 минути. Главният герой е интересен, а не кухата лейка, която слагат обикновено в такива заглавия. Най-малкото има наистина гадно чувство за хумор и обича да поставя най-добрите си приятели в абсолютно кретенски (и забавни за зрителя) ситуации.
___________________________________ Stop the bats! Stop the bats! Make them go and not come back!
|
|
|
|
|
Warbringer
|
|
В момента играе: На стражари и апаши. И покер.
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 24 Фев 2009 06:36
Аз загледах Viper`s Creed. Точно нещо такова ми се гледаше. Обаче и двете групи, който го превеждат имат по 2 епизода само, а са изезли 7 :/ Някой може ли да ми дададе некой линк за даунлоуд, че се изнервих :/
___________________________________ a.k.a. Disturbed
These words I write keep me from total madness.
How many of you people know you're REALLY alive ?!
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 24 Фев 2009 15:06
http://www.mininova.org/tor/2307418http://www.mininova.org/tor/2307419Или ти под даунлоуд имаше в предвид директен даунлоуд? Или пък търсиш сериите дето не са преведени? Huzzah-а отскоро превеждат загравието, може превода да тръгне малко по-бързо...
___________________________________ Stop the bats! Stop the bats! Make them go and not come back!
|
|
|
|
|
Telba
|
|
В момента играе: Planetside 2 Guild Wars 2 World Of Tanks Team Fortress 2
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 24 Фев 2009 17:46
Аз сега гледам Chaos Head. Засега много кефи,препоръчвам го.
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 27 Фев 2009 09:46
Наваксах 6 серии от Kurogane No Linebarrels, до 19-ти епизод...ми може да е гонзовщина, но по-става за гледане от другата гонзовщина - Druaga The Sword Of Uruk.
Наваксах до 22-ри епизод на Bounen No Xamdu и смятам скоро да го приключвам. Ако не съм го споменавал, страшно готино аниме, прекрасна графика и анимация, подходяща музика и заплетен митериозно-драматичен сюжет. Драмата е основното в сюжета. Екшън има, малко е, но е много качествен. Сеютата също му удрят страхотна игра. Едно от най-добрите анимета на 2008.
|
|
|
|
|
The Chameleon
|
Eroguro Lolies FTW! |
|
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 02 Мар 2009 20:32
Welcome to the NHK, anyone? Някой да го е гледал? Мнения?
___________________________________ 天皇陛下万歳。。!
Serious Sam написа: Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...
Цитат: iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq
|
|
|
|
|
Раскольников
|
|
Мнения: 667 Местоположение: Dark pits of darkness and despair descending down decaying decrypted doom-damned dungeons
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 02 Мар 2009 20:57
The Chameleon написа: Welcome to the NHK, anyone? Някой да го е гледал? Мнения? Предполагам аз не съм в категорията на онези чието мнение желаеш да чуеш... Но ще използвам повода да се поинтересувам дали компетентните по темата могат да ме опътят към добър торент тракер където да се намерят епизодите на Welcome to the NHK ?
___________________________________ Lets have a black celebration
I see the stars come out tonight I see the bright and hollow sky Over the city's ripped backsides
I look to you How you carry on When all hope is gone Can't you see
PS: Misery Loves Company - I AM NOT A GOTH!
|
|
|
|
|
The Chameleon
|
Eroguro Lolies FTW! |
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 02 Мар 2009 22:55
В категорията си разбира се, включи се и нека чуем мнението ти. =)
Serious Sam написа: Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...
Цитат: iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq
|
|
|
|
|
Blinkers
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 03 Мар 2009 12:47
The Chameleon написа: Welcome to the NHK, anyone? Някой да го е гледал? Мнения? И аз това мисля да го гледам,чувал съм че е много добро.
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 04 Мар 2009 12:06
За връзки, не знам - няма сиид нито в Обсешъна, нито в АнимеС-а. Иначе анимето на Welcome to the NHK не е лошо...керъктър дизайна не е нищо изумително и на места анимацията е доста претупана (типично по Гонзовски), но не това е важното... Важното е сюжета. В него става дума за едни средно статистичиски хикикомори (краткото обяснение на термина е - социопат, който се бои от общуване с хора, за повече подробности wikipedia или самото аниме). Неговата психоза се дължи на самовнушението, че всичко около него е една огромна конспирация. (NHK в случая не е съкращение от името на японската национална телевизия, а от Нихон Хикикомори Кьокай - Японска Конспирация за създаване на Хикикоморита) Проследени са комичните и трагичните ситуации, в които попада заради психозата си, странните хора с които общува - отакута, други хикикоморита, депресари със самоубийствени тенденции, измамници искащи да забогатеят на гърба на хора с психически заболявания и пр. сволач... Интересното е колко точно са представени нещата, въпреки комедийния тон. Пича от време на време успява да се стегне, обаче винаги стига до ситуация, в която е поставен под напрежение, губи контрол и прави поредната криза. Изгледах Lucky Star без OVA-то, доста забавно е - предимно кратки скечове с диалози без много сцени със сложни анимации. Керъктър дизайна е семпъл, но подходящ за жанра. Особеното е това, че зрителят е залят от потоп референции към популярни анимета, защото една от главните героини - Izumi е ултимативно отаку, при това отаку с мъжки вкусове (за което е виновен баща и, защото и купува такива неща, каквито биха се харесали и на него...). Ще си призная че схванах само около 1/10-та от референциите, неща като Dragon Ball, Haruhi (страшно много референции), Full Metal Panic (куклата на Bonta-kun се появява във всеки 3-ти епизод), Code Geass, Gundam, Pokemon и Full Metal Alchemist (имаше един cosplayer дето приличаше страшно на Ерик), все популярни неща, които знаят всички...останалите - пълна мистерия. Най-смешната част беше краткият скеч в края на всеки епизод, наречен Lucky Chanel. В нея уж по програма трябва да се четат зрителски писма и да се разисква по-детаилна информация за главните героини...обаче водещите: застаряваща злобна idol-ка, която трябва да се преструва на малко момиченце и силно изнервен дебютант вечно са в конфликт и вечно провалят предаването, което е и същината на скеча. Предупреждение към хората, които са виждали само постера на заглавието - героините са нарисувани и се държат като 6-7 годишни, обаче всъщност са на по 17-18 и са в края на гимназията. Това също е част от хумора. Ако някой търси подобни на Lucky Star заглавия, силно препоръчвам Hyakko, Renkin San Kyuu Magical Pokaan и Doujin Work (всичките майтапи с очилатата мангака от Lucky Star за всякаш направо взети от Doujin Work). Като керъктър дизайн са много различни, но хуморът е доста сходен. Лично мен Hyakko и Magical Pokaan ме кефят повече от Lucky Star, но то също не е лошо. Изгледах Kannagi. Хубав дизайн, добри анимации, добра игра, особено на мацката която изпълнява Nagi, но за съжаление страда от синдрома на съвременната аниме суперпродукция - започва интересно, фрашкано е с интересни герои и героини (от МОЕ нагоре), обаче разработката и кламаксът не са нищо особено и след последният епизод се чудиш, "за какво беше целият този шум?". Да, имаше готини герои, но те само се моткаха по екрана зациклени в изтъркани диалози и скечове.
|
|
|
|
|
The Chameleon
|
Eroguro Lolies FTW! |
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 04 Мар 2009 12:32
АлШу, горещо ти препоръчвам и ЛъкиСтар ОВА-та !!! Иначе, евала за коментарите по НХК и ЛС ! Доста пъти паузирах ЛС, за да търся за кво иде реч всъщност.. И ако не беше споменаването на Sukekiyo в един епизод дето си лафеха страшни истории, никога нямаше да гледам олдскул хоръра The Inugami Family !!! Timoteei, timoteei, timoteeeeei~ Ps. Абе АлШу, ти скайп не ползваш ли?
|
|
|
|
|
VALEN7INVS
|
Цар |
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 04 Мар 2009 13:05
The Chameleon написа: АлШу, горещо ти препоръчвам и ЛъкиСтар ОВА-та !!! За ОВА-та не знам, но самото аниме изкъртва.
___________________________________ QVOD·EST·SVPERIVS EST·SICVT QVOD·EST·INFERIVS
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 04 Мар 2009 14:04
Бе аз OVA-то го имам, но вчера не ми остана време да го изгледам.
Ще повторя, това което написах по-горе...щом Lucky Star ви харесва теоритично може да ви харесат Hyakko и Renkin San Kyuu Magical Pokaan защото хуморът е по-добен (обаче без отакувщини).
Друго което изгледах вчера, но не е аниме: 4-тият филм на Futurama. Не беше зле. От 4-рите филма ме издразниха само 2-рия и песните в първия...другите са поносими. Общият проблем е, че в ТВ сериите същите шегички в по-компактен 25-минутен формат звучат добре, обаче като ги разтегнат до филмов размер се разводняват.
|
|
|
|
|
The Chameleon
|
Eroguro Lolies FTW! |
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 04 Мар 2009 14:33
Дам, записах си ги! Друго, което чух, че можело да ми хареса е Гешинкен ли как беше.. :3 Пак яко отакуизъм!
|
|
|
|
|
Дади
|
|
В момента играе: Рефреш на PCM форума (epik high score!)
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 04 Мар 2009 19:09
Свърших Black Lagoon. Почнах Last Exile, което е мега доброто steam punk аниме :Д
___________________________________ "Properly read, the Bible is the most potent force for atheism ever conceived." — Isaac Asimov.
|
|
|
|
|
IceQueen
|
|
Мнения: 1353 Местоположение: Някъде там в неизследваните райони!!!
В момента играе: Knight online
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 04 Мар 2009 21:26
Аз пък изгледах Orphen и започнах да мъча 2-ката. Малко ми е ... странно анимето, има 1 супер мега гига дразнещ персонаж, който като се появи ми иде да влезна в монитора и да го наритам и за мое щастие се появява поне 2 пъти в серия Но анимето не е много лошо -средна работа по-скоро. След това изгледа Witchblade, ама игралният вариант - няма нищо общо с анимето, е около 2% е общото, но не е зле като цяло, има мегдан за още 1 сезон или поне 1 филм, но да видим. Днес изгледах и Jyu Oh Sei Според мен не са много красиво нарисувани, но са доста красиво нарисувани и за 11 серийно аниме е доста динамично - просто на 1 дъх се зима. А сега проблема ми е, че ми се гледа нещо, но и аз не знам какво, но да не е повече от 26 серии и да е излязло цялото ( и да няма карикатури) Мислех да гледам Arc the lad, но за жалост не мога да го намеря или поне със скорост около 150к Бе, не е лесно!
___________________________________ Крещя, следователно съществувам!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 04 Мар 2009 21:38
Здравейте пичове. За да не правя нова тема, реших да попитам тук, ако някой може да ми помогне с изнамирането на една френска анимация, която я даваха по БНТ преди 5-6 години. Та въпросното филмче се казваше Belph?gor. Търсих из някои чуждестранни тракери, но не намерих нищо. (не ме бива в търсенето на такива джаджи ) Благодаря предварително. .
|
|
The Chameleon
|
Eroguro Lolies FTW! |
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 06 Мар 2009 17:33
Мм.. открих едно мега фън аниме РПГ .. много ми се иска да го превъртя, има ааадските коментари енд стъф... но е прекалено имба трудно. Как да е, може и да ви допадне! ( специална прероръка към Фирз! ) Линк!
|
|
|
|
|
Дади
|
|
В момента играе: Рефреш на PCM форума (epik high score!)
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 07 Мар 2009 23:38
Ебаааси, Last Exile колко е велико :Д Не само, че е steampunk, ами и нон-стоп летят с едни такива странни машини, които приличат на миксери! И има едни огромни бойни кораби, които обаче не плуват, а летят! И има най-уникалният любовен триъгълник на всички времена - едно хлапе педераст си пада по едно друго хлапе, към което се присламчи една лезбийка (или лесбийка, ба ли му макята ), за да накара една друга да ревнува и сега тоя обратният я гледа лошо . А язе седим отстрани и съм "like, wtf ?!? " . И един пич 'ич не го ебе за нищо, седи си само и си цикли, ама иначе е нек'ва нинджа Между другото, можете ли да споделите откъде теглите анимета? Оти си търся нещо, което се нарича Cluster's Edge, ама по българските сайтове не го видях
___________________________________ "Properly read, the Bible is the most potent force for atheism ever conceived." — Isaac Asimov.
|
|
|
|
|
Tiny
|
но с големо съ̀рце |
|
В момента играе: A dance with rogues
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 07 Мар 2009 23:58
Дади написа: лесбийка Изгледах Detroit Metal City филмът. Имаше готини моменти, но като цяло слаба работа. Кой е решил, че DMC ще бъде DMC без НИТО ЕДИН RAPE ?! Сега ще доглеждам Darker than black и после съм хвърлил око на .hack франчайза.
___________________________________ A man was hospitalized with 6 plastic horses up his ass. The doctors described his condition as stable.
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|