Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
Заглавие: Re: Аниме Лист
Публикувано на: 12 Фев 2009 14:43

Ghost Talker Daydream беше фън.. =)) Защо ОВА-та беше толкова малка. Т.Т

Serious Sam написа:
Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...

Цитат:
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 15 Фев 2009 14:42

Изгледах една кратко комедийно сериалче Muteki Kanban Musume - Ramen Fighter Miki.
Готин керъктър дизайн, готини анимации, добра игра на сеютата...едниствения проблем беше леко изтъркания хумор. Не че не беше приятен, но просто не е нищо над средното ниво. Най-дорите серии ми се сториха тези в средата на сериала. Там се случват и най-шантавите ситуации(примерно когато попаднаха в един вътрешен двор от който няма изход). Към края се вижда как авторите с мъка, всякаш от пръстите си са изтискали материал за да докарат бройката на сериите до 12.
Приятно среднисто аниме. При по-добър сюжет с този върховен арт, щяха просто да избият рибата.

Профил

Аватар
Публикувано на: 16 Фев 2009 15:36

Приключих с Full Metal Panic и Full Metal Panic Fumoffu.Спуках се от смях.Сега съм на 6ти епизод на TSR.
Едит:'Ми изгледах го. ^^ Убер, макар че го оставиха с леко отворен край. :)
Тъй - и един рикуест от приятел.Търси си екшън-комедия, но с "типичен американски край" ( :lol: )- демек пича си получава мацката и т.н.Та се обръщам към вас.Идеи? :)

Penny написа:
ave isus e pokemon ve

Профил

Аватар
Публикувано на: 17 Фев 2009 15:46

Цитат:
Търси си екшън-комедия, но с "типичен американски край"

Малък проблем - обикновено баш комедиите нямат дефиниран край, а пък екшъните, колкото и смешно да започват, обикновено завършват трагично.
Друг е въпросът, как се тълкува "екшън", аз приемам че "космически екшън с пилотирани роботи" също е част от тази категория.

Ето няколко заглавия, които само донякъде се вписват в изискванията:

Freedom - смешно е само на места.
Gun X Sword - на места е по-скоро трагично, а и събирането с мацката накрая е донякъде въпрос на гледна точка.
Macross Frontier - това е по-скоро ешън и последните 5-6 епизода хумор няма, но пък пича май ще се събере с две девойки
Midori No Hibi - това е по-скоро комедия, но има едно-две тупа-лупа
Seto No Hanayome - това е по-скоро комедия, но има екшън елементи
Tenchi Muyo OVA 1-3 - не че Тентчи се "събира" с някоя от мадамите, но е ясно че рано или късно и това ще се случи
Tenchi Muyo GXP - Сейна офицялно се жени за 8 мадами (а не както очаква зрителя само за 4 :lol: )
Vandread - е това точно отговаря на изискванията

Цитат:
Убер, макар че го оставиха с леко отворен край.

Краят е отворен, защото книгите по които се прави анимето, все още излизат...чух че нататък ставало яко депресарско... :shock:

Догледах спешалите на Baccano (водят се 14, 15 и 16-ти епизод), много готино анименце.
Изгледах Sword Of The Stranger - страхотно е. Препоръчвам на всеки тук, ако не го е направил да си намери 720p версията (или 1080p ако има такава) на филма и да го изгледа.
Накратко - самурайско-приключенски екшън.
Страхотен керъктър дизайн, още по-велики бекграунди. Красота. Обърнато е внимание на такива детайли: от къде пада светлината, как се променят цветове при промяна на времето - дъжд, мъгла и слънчево време. Действието се развива към края на есента и началото на зимата и това може да се ВИДИ по студените пастелените цветове, сивото небе, облачетата пара, които се образуват при дишането на хората, дъждовете, мъглата, голите клони на дърветата и пр. елементи които не са важни за сюжета, но създателите на Sword Of The Stranger са си направили труда да нарисуват. Озвучаването гони същото ниво на реализъм.
Анимацията в битките е невероятна, а за феновете има маса кръв, трупове и отрязани крайници. :twisted:
Последната битка (естествено класически дуел с мечове) е невероятно дълга, невероятно комплексна и красива като хореография.
Направо се чудя как успели да натъпчат само в 82 минути толкова много събития и толкова много битки. Сюжетът не е нищо невиждано и видях няколко plot hole-а, но въпреки това държи вниманието на зрителя да последния момент и е пълен с политически интриги и неочаквани обрати. Леката сюреалистичност на централното събитие и sc-fi дизайна на жертвената кула хем привличат с ескзотиката си, хем са дадени в реалистична светлина.

Вече знам какво да предлагам, когато ми поискат нещо със самураи и много кръв. :lol:
Тази въпрос винаги ми създава проблеми защото: Ninja Scroll изглежда малко старомодно на съвреманния зрител, Samurai Ressurection е незавършено, не всички си падат по анахроничническия хумор в Samurai Champloo (бейзбол, графити, боядисани прически, рап), Shura No Toki пък не е от любимите ми, Rouroni Kenshin е пост-самурайска, а не самурайска история, а освен това мангата е в пъти по-ценна...
Това са всички гледани от мен анимета чието действие се развива в някъква относително реалистична версия на средновековна Япония. Другите такива са по-скоро фентъзита (примерно Samurai Deeper Kyo).
Bazilisk-а и Shigurui още не съм ги изгледал, но за да го направя трябва да съм в определено настроение. Проблемът е, че основно ползвам анимето, като антидепесант и много рядко умишлено желая на гледам нещо депресиращо.

Профил

Аватар
Публикувано на: 17 Фев 2009 16:43

AlShu написа:
Цитат:
Убер, макар че го оставиха с леко отворен край.

Краят е отворен, защото книгите по които се прави анимето, все още излизат...чух че нататък ставало яко депресарско... :shock:
.

Къде я видя on-going мангата? :shock: Аз я прочетох и тя си свършва, както 1ви сезон. :)
P.S Мерси. :wink: Точно заради тези причини се чудеше, дали няма аниме, което да отговаря на изискванията му. :)

Penny написа:
ave isus e pokemon ve

Профил

Аватар
Публикувано на: 17 Фев 2009 19:09

Не е по манга, по книги е...и за по новите книги имало само любителски преводи. И май Няма ги няма на едно място събрани.

Ето само няколко от тях - http://chise.ludost.net/upload/datacent ... %20Novels/

Мангата е по анимето :lol: :lol: :lol:

Профил

Аватар
Публикувано на: 18 Фев 2009 14:13

AlShu написа:

До сега не бях чувал за манга по аниме,ама се оказа че и такова чудо имало. :lol: :lol: :lol:

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 18 Фев 2009 14:20

Blinkers написа:
AlShu написа:

До сега не бях чувал за манга по аниме,ама се оказа че и такова чудо имало. :lol: :lol: :lol:

+1 :o

Penny написа:
ave isus e pokemon ve

Профил

Аватар
Публикувано на: 19 Фев 2009 10:31

Излезе превод на първите 4 серии на Slayers EvolutionR...тъпи са точно като сериите на Slayers Revolution. Единственият бонус е, че се сдобиха с нова спътничка, която май ще се окаже една стара позната на Лина и изгубена роднина на Амелия.

Загледах 5-те преведени серии на RideBack...страхотно нарисувано и анимирано (доста от елементите са 3D, само героите са класическо 2D). Имаме сходно механизирано футуристично превозно средство, като във Viper's Creed - роботизиран трансформиращ се мотоциклет. Този обаче не е толкова сложен, брониран и въоръжен. И понеже главната героиня е бивша балерина може да прави с него невъзможни пируети и стънтове (красива гледка, особено когато е с пола...за жалост няма panty-shot-ове, въпреки че би могло да има...просто анимето не е предназначено за такава таргет аудитория).
Сюжетът е странна смесица между спортно аниме, джосей и политически трилър. От 4-та серия нататък нещата стават доста сериозни и мрачни.

Загледах 6 серии от Tytania. Първата ми мисъл като го видях - "Бахти, това страшно прилича на Legend Of The Galactic Heroes и като арт, и като сюжет, и като музика и дори като изпълнение на сеютата".
Оказа се, че е адаптация на книги от същия автор. Действието в тези книги е много сходно на Legend Of The Galactic Heroes, но става дума за различни герои и различен свят (въпреки огромните сходства).
Създателите на анимето са решили да продължат в същия ретро стил, като сериите от 1988. Разликата е само в леко подобрената графика и в битките, които са в 3D селшейдинг.
Сюжетът - изтупани, надути и арогантни аристократи, безкрайни политически интриги и един нестандартен военен гений, който успява да парира превъзхождащия противник с оригинални решения и чийтване... :D
Е, има и разни мелодраматични моменти, но те явно си вървят ръка за ръка с аристокрацията.

Профил

Аватар
Публикувано на: 19 Фев 2009 13:44

Да и аз гледам RideBack,анимето е доста приятно и всеки еп. си го гледам с кеф,апък и както каза и арта е много добър,също и моторите мн ме кефят.Има малко прилики с Viper`s Creed ама там вече машините са на друго ниво. :)

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 19 Фев 2009 18:12

Бе не твърдя, че са идентични, но е странно колко сходни теми разглеждат RideBack и Viper`s Creed: роботизирани мотоциклети, мрачно бъдеще (във Viper`s Creed е по-мрачно), тоталитарни правителства, тероризъм, няма добри-лоши...бе и двете са интересни.

Профил

Публикувано на: 20 Фев 2009 02:39

Почнах да чета мангата по Berserk, и само мога да кажа...

OH MY GOD, защо бе?!? Защо не почнах да я чета по-рано, защо отлагах, защо бе да се еба в тъпия безмозъчен кретен!!! То този разказ кърти, чупи, разбива, разсича и к'вото там още се сетите, бе, хууу фееееееее...

А сега сериозно. B chise.ludost.net пълна ли е мангата, т.е. всички епизоди ли са там, или да търся в мининовата? 31 тома са там, ако някой се интересува.

Иначе евалата за темата, в 67% от времето си нямам представа за какво дъ фък говори Ал, но пък поне приказва готино и дава идеи за бъдещи анимета. :)

Поздрави all, ще ви ass rape-на всинца ви утре. :lol:

Профил

Аватар
В момента играе: RL - worst game ever.
Публикувано на: 20 Фев 2009 08:00

http://www.thespectrum.net/manga_scans/berserk/

От тук моя милост чете излязлото до момента, след 31 том има няколко чептъра. Скановете не са много чисти на места, но по-добри не съм виждал из нета. Мангата наистина е дива, няма как да не ти препоръчам и Клеймор.

Иначе за темата като цяло - аз съм някаква нинджа, само чета и рядко пиша :D

Профил

Публикувано на: 20 Фев 2009 08:16

indeedhewas написа:
Иначе за темата като цяло - аз съм някаква нинджа, само чета и рядко пиша :D

Третия ми пост в темата, ти к'во ми се хвалиш... :lol:

Иначе благодаря за линкчето, пак няма да се спи довечера... Тва просто няма таквази втора приказка.

А Claymore не съм го започнал още само защото А)Почнах Berserk и Б)Заради молбата на един индивид да я прочете преди мене. Пу, само да не беше той, досега да съм я прочел и забравил...

Поздрави от снежна Стара Загора, сутринта тъй валя, че ходих със снегорина до даскало... Не, не се шегувам, малки идиотчета такива. :)

Ще ви ass rape-на всинца ви като се прибера, ся нямам време...

Профил

Аватар
Публикувано на: 20 Фев 2009 12:19

В Чизе мангата не е пълна. Ако ти прави впечатление Volume 02 го има в три варианта...само в един от тях са всичките глави.(т.е. сваляш и трите и гледаш кой съдържа пълния комплект).
27-ми също е в два варианта и май един от тях е непълен, а другия LQ.
От 31-ви има само части.
Не знам, търси по-completed варианти или пък свали тези и допълни липсите.

За ass rape-а:
1. Защо смяташ, че ще е голяма чест за нас?
2. Ще видим кой кого.

Профил

Публикувано на: 21 Фев 2009 03:33

Мерси за отговора, Ал, ще го имам в предвид.

А наистина за ass rape-a, ами... когато го казах, в единия случай бях почти мъртъв от липсата на сън, във втория почти по същия начин, не съм знаел какво пиша. Извинявам се за което.

Профил

Цар
Аватар
Публикувано на: 21 Фев 2009 10:19

Не че нещо, ама... Lurk, anyone?!

Забравете ги тея Чизета, мининови и други крайно посредствени източници на манга.

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 21 Фев 2009 12:37

Мда и аз от скоро започнах да използвам #Lurk и мога само да съжалявам че несъм го изпозвал по-рано. :)

А за Berserk мангата какво да кажа,освен че е култова,то за тая манга всичко се е казало. :)

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 21 Фев 2009 15:13

Изгледах Tytania до 17-ти епизод. Страшно ме разочарова. Главният герой уж трябва да е някакъв военен гений а-ла адмирал Нейсмит (от поредицата за Вор на Луис Макмастър Бьоджоут) а всъщност е тъпак-използвач, дето се носи по течението и всъщност повечете му "успехи" са дело на други хора. А и маса народ си отиде, за да му спаси задника.
И то за какви успехи говорим - хайде първата битка добре, мисията за спасяването на гаджето му: пълен провал, отмъщението: баш гадняра се измъкна, мисията с измъкването на парите за наградата: също провал, защото го заловиха...

То може би това е интересното на сюжета - един от 4-те дука на Титания плете интриги, за да прецака останалите трима, от тези интриги се възползват случайни хора и те излизат баш героите...
Напрактика Титания се саморазрушава?
Ще видим, ама нещо не ме кефи.

Профил

Цар
Аватар
Публикувано на: 21 Фев 2009 17:56

Blinkers написа:
Мда и аз от скоро започнах да използвам #Lurk и мога само да съжалявам че несъм го изпозвал по-рано. :)

Аз хич не го използвам от ското, просто се очудвам, че е възможно хора да теглят манга от другаде.

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com