Автор |
Съобщение |
The Chameleon
|
Eroguro Lolies FTW! |
|
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 12 Фев 2009 14:43
Ghost Talker Daydream беше фън.. =)) Защо ОВА-та беше толкова малка. Т.Т
___________________________________ 天皇陛下万歳。。!
Serious Sam написа: Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...
Цитат: iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 15 Фев 2009 14:42
Изгледах една кратко комедийно сериалче Muteki Kanban Musume - Ramen Fighter Miki. Готин керъктър дизайн, готини анимации, добра игра на сеютата...едниствения проблем беше леко изтъркания хумор. Не че не беше приятен, но просто не е нищо над средното ниво. Най-дорите серии ми се сториха тези в средата на сериала. Там се случват и най-шантавите ситуации(примерно когато попаднаха в един вътрешен двор от който няма изход). Към края се вижда как авторите с мъка, всякаш от пръстите си са изтискали материал за да докарат бройката на сериите до 12. Приятно среднисто аниме. При по-добър сюжет с този върховен арт, щяха просто да избият рибата.
___________________________________ Stop the bats! Stop the bats! Make them go and not come back!
|
|
|
|
|
Fenrir
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 16 Фев 2009 15:36
Приключих с Full Metal Panic и Full Metal Panic Fumoffu.Спуках се от смях.Сега съм на 6ти епизод на TSR. Едит:'Ми изгледах го. ^^ Убер, макар че го оставиха с леко отворен край. Тъй - и един рикуест от приятел.Търси си екшън-комедия, но с "типичен американски край" ( )- демек пича си получава мацката и т.н.Та се обръщам към вас.Идеи?
___________________________________ For all those who said this day would never come, what are they to say now?
Penny написа: ave isus e pokemon ve
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 17 Фев 2009 15:46
Цитат: Търси си екшън-комедия, но с "типичен американски край" Малък проблем - обикновено баш комедиите нямат дефиниран край, а пък екшъните, колкото и смешно да започват, обикновено завършват трагично. Друг е въпросът, как се тълкува "екшън", аз приемам че "космически екшън с пилотирани роботи" също е част от тази категория. Ето няколко заглавия, които само донякъде се вписват в изискванията: Freedom - смешно е само на места. Gun X Sword - на места е по-скоро трагично, а и събирането с мацката накрая е донякъде въпрос на гледна точка. Macross Frontier - това е по-скоро ешън и последните 5-6 епизода хумор няма, но пък пича май ще се събере с две девойки Midori No Hibi - това е по-скоро комедия, но има едно-две тупа-лупа Seto No Hanayome - това е по-скоро комедия, но има екшън елементи Tenchi Muyo OVA 1-3 - не че Тентчи се "събира" с някоя от мадамите, но е ясно че рано или късно и това ще се случи Tenchi Muyo GXP - Сейна офицялно се жени за 8 мадами (а не както очаква зрителя само за 4 ) Vandread - е това точно отговаря на изискванията Цитат: Убер, макар че го оставиха с леко отворен край. Краят е отворен, защото книгите по които се прави анимето, все още излизат...чух че нататък ставало яко депресарско... Догледах спешалите на Baccano (водят се 14, 15 и 16-ти епизод), много готино анименце. Изгледах Sword Of The Stranger - страхотно е. Препоръчвам на всеки тук, ако не го е направил да си намери 720p версията (или 1080p ако има такава) на филма и да го изгледа. Накратко - самурайско-приключенски екшън. Страхотен керъктър дизайн, още по-велики бекграунди. Красота. Обърнато е внимание на такива детайли: от къде пада светлината, как се променят цветове при промяна на времето - дъжд, мъгла и слънчево време. Действието се развива към края на есента и началото на зимата и това може да се ВИДИ по студените пастелените цветове, сивото небе, облачетата пара, които се образуват при дишането на хората, дъждовете, мъглата, голите клони на дърветата и пр. елементи които не са важни за сюжета, но създателите на Sword Of The Stranger са си направили труда да нарисуват. Озвучаването гони същото ниво на реализъм. Анимацията в битките е невероятна, а за феновете има маса кръв, трупове и отрязани крайници. Последната битка (естествено класически дуел с мечове) е невероятно дълга, невероятно комплексна и красива като хореография. Направо се чудя как успели да натъпчат само в 82 минути толкова много събития и толкова много битки. Сюжетът не е нищо невиждано и видях няколко plot hole-а, но въпреки това държи вниманието на зрителя да последния момент и е пълен с политически интриги и неочаквани обрати. Леката сюреалистичност на централното събитие и sc-fi дизайна на жертвената кула хем привличат с ескзотиката си, хем са дадени в реалистична светлина. Вече знам какво да предлагам, когато ми поискат нещо със самураи и много кръв. Тази въпрос винаги ми създава проблеми защото: Ninja Scroll изглежда малко старомодно на съвреманния зрител, Samurai Ressurection е незавършено, не всички си падат по анахроничническия хумор в Samurai Champloo (бейзбол, графити, боядисани прически, рап), Shura No Toki пък не е от любимите ми, Rouroni Kenshin е пост-самурайска, а не самурайска история, а освен това мангата е в пъти по-ценна... Това са всички гледани от мен анимета чието действие се развива в някъква относително реалистична версия на средновековна Япония. Другите такива са по-скоро фентъзита (примерно Samurai Deeper Kyo). Bazilisk-а и Shigurui още не съм ги изгледал, но за да го направя трябва да съм в определено настроение. Проблемът е, че основно ползвам анимето, като антидепесант и много рядко умишлено желая на гледам нещо депресиращо.
___________________________________ Stop the bats! Stop the bats! Make them go and not come back!
|
|
|
|
|
Fenrir
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 17 Фев 2009 16:43
AlShu написа: Цитат: Убер, макар че го оставиха с леко отворен край. Краят е отворен, защото книгите по които се прави анимето, все още излизат...чух че нататък ставало яко депресарско... . Къде я видя on-going мангата? Аз я прочетох и тя си свършва, както 1ви сезон. P.S Мерси. Точно заради тези причини се чудеше, дали няма аниме, което да отговаря на изискванията му.
___________________________________ For all those who said this day would never come, what are they to say now?
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 17 Фев 2009 19:09
Не е по манга, по книги е...и за по новите книги имало само любителски преводи. И май Няма ги няма на едно място събрани. Ето само няколко от тях - http://chise.ludost.net/upload/datacent ... %20Novels/Мангата е по анимето
|
|
|
|
|
Blinkers
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 18 Фев 2009 14:13
AlShu написа: До сега не бях чувал за манга по аниме,ама се оказа че и такова чудо имало.
|
|
Fenrir
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 18 Фев 2009 14:20
Blinkers написа: AlShu написа: До сега не бях чувал за манга по аниме,ама се оказа че и такова чудо имало. +1
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 19 Фев 2009 10:31
Излезе превод на първите 4 серии на Slayers EvolutionR...тъпи са точно като сериите на Slayers Revolution. Единственият бонус е, че се сдобиха с нова спътничка, която май ще се окаже една стара позната на Лина и изгубена роднина на Амелия. Загледах 5-те преведени серии на RideBack...страхотно нарисувано и анимирано (доста от елементите са 3D, само героите са класическо 2D). Имаме сходно механизирано футуристично превозно средство, като във Viper's Creed - роботизиран трансформиращ се мотоциклет. Този обаче не е толкова сложен, брониран и въоръжен. И понеже главната героиня е бивша балерина може да прави с него невъзможни пируети и стънтове (красива гледка, особено когато е с пола...за жалост няма panty-shot-ове, въпреки че би могло да има...просто анимето не е предназначено за такава таргет аудитория). Сюжетът е странна смесица между спортно аниме, джосей и политически трилър. От 4-та серия нататък нещата стават доста сериозни и мрачни. Загледах 6 серии от Tytania. Първата ми мисъл като го видях - "Бахти, това страшно прилича на Legend Of The Galactic Heroes и като арт, и като сюжет, и като музика и дори като изпълнение на сеютата". Оказа се, че е адаптация на книги от същия автор. Действието в тези книги е много сходно на Legend Of The Galactic Heroes, но става дума за различни герои и различен свят (въпреки огромните сходства). Създателите на анимето са решили да продължат в същия ретро стил, като сериите от 1988. Разликата е само в леко подобрената графика и в битките, които са в 3D селшейдинг. Сюжетът - изтупани, надути и арогантни аристократи, безкрайни политически интриги и един нестандартен военен гений, който успява да парира превъзхождащия противник с оригинални решения и чийтване... Е, има и разни мелодраматични моменти, но те явно си вървят ръка за ръка с аристокрацията.
|
|
|
|
|
Blinkers
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 19 Фев 2009 13:44
Да и аз гледам RideBack,анимето е доста приятно и всеки еп. си го гледам с кеф,апък и както каза и арта е много добър,също и моторите мн ме кефят.Има малко прилики с Viper`s Creed ама там вече машините са на друго ниво.
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 19 Фев 2009 18:12
Бе не твърдя, че са идентични, но е странно колко сходни теми разглеждат RideBack и Viper`s Creed: роботизирани мотоциклети, мрачно бъдеще (във Viper`s Creed е по-мрачно), тоталитарни правителства, тероризъм, няма добри-лоши...бе и двете са интересни.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 20 Фев 2009 02:39
Почнах да чета мангата по Berserk, и само мога да кажа... OH MY GOD, защо бе?!? Защо не почнах да я чета по-рано, защо отлагах, защо бе да се еба в тъпия безмозъчен кретен!!! То този разказ кърти, чупи, разбива, разсича и к'вото там още се сетите, бе, хууу фееееееее... А сега сериозно. B chise.ludost.net пълна ли е мангата, т.е. всички епизоди ли са там, или да търся в мининовата? 31 тома са там, ако някой се интересува. Иначе евалата за темата, в 67% от времето си нямам представа за какво дъ фък говори Ал, но пък поне приказва готино и дава идеи за бъдещи анимета. Поздрави all, ще ви ass rape-на всинца ви утре.
___________________________________ 私の拳は、死の出血!あなたの運命へようこそ!
|
|
|
|
|
indigo
|
|
В момента играе: RL - worst game ever.
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 20 Фев 2009 08:00
http://www.thespectrum.net/manga_scans/berserk/От тук моя милост чете излязлото до момента, след 31 том има няколко чептъра. Скановете не са много чисти на места, но по-добри не съм виждал из нета. Мангата наистина е дива, няма как да не ти препоръчам и Клеймор. Иначе за темата като цяло - аз съм някаква нинджа, само чета и рядко пиша
___________________________________ What's a real girl? Is it something fap-able? indeedhewasshady.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 20 Фев 2009 08:16
indeedhewas написа: Иначе за темата като цяло - аз съм някаква нинджа, само чета и рядко пиша Третия ми пост в темата, ти к'во ми се хвалиш... Иначе благодаря за линкчето, пак няма да се спи довечера... Тва просто няма таквази втора приказка. А Claymore не съм го започнал още само защото А)Почнах Berserk и Б)Заради молбата на един индивид да я прочете преди мене. Пу, само да не беше той, досега да съм я прочел и забравил... Поздрави от снежна Стара Загора, сутринта тъй валя, че ходих със снегорина до даскало... Не, не се шегувам, малки идиотчета такива. Ще ви ass rape-на всинца ви като се прибера, ся нямам време...
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 20 Фев 2009 12:19
В Чизе мангата не е пълна. Ако ти прави впечатление Volume 02 го има в три варианта...само в един от тях са всичките глави.(т.е. сваляш и трите и гледаш кой съдържа пълния комплект). 27-ми също е в два варианта и май един от тях е непълен, а другия LQ. От 31-ви има само части. Не знам, търси по-completed варианти или пък свали тези и допълни липсите.
За ass rape-а: 1. Защо смяташ, че ще е голяма чест за нас? 2. Ще видим кой кого.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 21 Фев 2009 03:33
Мерси за отговора, Ал, ще го имам в предвид.
А наистина за ass rape-a, ами... когато го казах, в единия случай бях почти мъртъв от липсата на сън, във втория почти по същия начин, не съм знаел какво пиша. Извинявам се за което.
|
|
|
|
|
VALEN7INVS
|
Цар |
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 21 Фев 2009 10:19
Не че нещо, ама... Lurk, anyone?! Забравете ги тея Чизета, мининови и други крайно посредствени източници на манга.
___________________________________ QVOD·EST·SVPERIVS EST·SICVT QVOD·EST·INFERIVS
|
|
|
|
|
Blinkers
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 21 Фев 2009 12:37
Мда и аз от скоро започнах да използвам #Lurk и мога само да съжалявам че несъм го изпозвал по-рано. А за Berserk мангата какво да кажа,освен че е култова,то за тая манга всичко се е казало.
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 21 Фев 2009 15:13
Изгледах Tytania до 17-ти епизод. Страшно ме разочарова. Главният герой уж трябва да е някакъв военен гений а-ла адмирал Нейсмит (от поредицата за Вор на Луис Макмастър Бьоджоут) а всъщност е тъпак-използвач, дето се носи по течението и всъщност повечете му "успехи" са дело на други хора. А и маса народ си отиде, за да му спаси задника. И то за какви успехи говорим - хайде първата битка добре, мисията за спасяването на гаджето му: пълен провал, отмъщението: баш гадняра се измъкна, мисията с измъкването на парите за наградата: също провал, защото го заловиха...
То може би това е интересното на сюжета - един от 4-те дука на Титания плете интриги, за да прецака останалите трима, от тези интриги се възползват случайни хора и те излизат баш героите... Напрактика Титания се саморазрушава? Ще видим, ама нещо не ме кефи.
|
|
|
|
|
VALEN7INVS
|
Цар |
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 21 Фев 2009 17:56
Blinkers написа: Мда и аз от скоро започнах да използвам #Lurk и мога само да съжалявам че несъм го изпозвал по-рано. Аз хич не го използвам от ското, просто се очудвам, че е възможно хора да теглят манга от другаде.
___________________________________ QVOD·EST·SVPERIVS EST·SICVT QVOD·EST·INFERIVS
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|