Автор |
Съобщение |
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 10 Фев 2009 09:33
Sev, намери си и Fumoffu и The Second Raid от същата поредица! Мисля че ги има по маймундата.
___________________________________ Stop the bats! Stop the bats! Make them go and not come back!
|
|
|
|
|
iddqd
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 10 Фев 2009 13:58
Абе на берсерк това последния епизод ли е дето сички измират и ония синия става нещо като папагал демон? Има един голям мозак дето нещо дудне
___________________________________ Птеродактили пред него летят. И колесница им е луната червена.
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 10 Фев 2009 14:40
Ъъъ...има си справочници за това, кой сериал колко серии е... За N ^ M път ако искаш цялта история (разказано по-смисмено, по-интересно и в по-големи детайли) хващай мангата...ще се учудиш, колко по-качествена е, въпреки че е само в черно и бяло. 25-те серии (или пък бяха 26) на анимето са само силно редуциран вариант на началото на историята.
___________________________________ Stop the bats! Stop the bats! Make them go and not come back!
|
|
|
|
|
Sentry
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 10 Фев 2009 14:50
iddqd написа: Абе на берсерк това последния епизод ли е дето сички измират и ония синия става нещо като папагал демон? Има един голям мозак дето нещо дудне Това е последния епизод на анимето, но историята там е объркана от доста преди края. Наистина най-добре хващай мангата и чети, защото там историята е доста по-различна.
___________________________________ We're nothing like God. Not only do we have limited powers, but sometimes we're driven to become the devil himself. What's your answer this time? Repeat carefully after me! This world is made... This world is made of... made of... LOVE AND PEACE!
|
|
|
|
|
iddqd
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 10 Фев 2009 14:58
ама би трябвало да има още епизоди защото в началото го дават как се бие с няква змя демон и я убива а пък последниа епизод се случва преди това ама ми е чудно как на нашия му е поникнала наново ръката
___________________________________ Птеродактили пред него летят. И колесница им е луната червена.
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 10 Фев 2009 15:05
Набрал е iddqd? Пришил си е нова? Не си гледал анимето като хората и си разбрал грешно хронологията?
Престани да ни тормозиш с този сериал, бе! Ако искаш нещо хубаво хващай и чети, ако искаш да ни тролиш, просто ще те игнор-нем...
|
|
|
|
|
iddqd
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 10 Фев 2009 15:24
Мисля че темата не е твоя за да казваш ти кои каво да пише. Още повече темата е за аниме не за манга така че ти си трола тук
|
|
|
|
|
Sentry
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 10 Фев 2009 15:34
Не бе, толкова е, няма повече. Както казах в сериала са размазали много брутално историята от мангата и просто няма как да го продължат от този момент нататък, тъй като стават доста важни неща с персонажи, които дори са пропуснати в анимето.
___________________________________ We're nothing like God. Not only do we have limited powers, but sometimes we're driven to become the devil himself. What's your answer this time? Repeat carefully after me! This world is made... This world is made of... made of... LOVE AND PEACE!
|
|
|
|
|
Warbringer
|
|
В момента играе: На стражари и апаши. И покер.
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 10 Фев 2009 17:48
iddqd написа: ама би трябвало да има още епизоди защото в началото го дават как се бие с няква змя демон и я убива а пък последниа епизод се случва преди това ама ми е чудно как на нашия му е поникнала наново ръката Ако беше изгледал на Берсерк последният епизод след буквите - щеше да ти свърши анимето както трябва. Но ти явно не си, след като задаваш такива въпроси.
___________________________________ a.k.a. Disturbed
These words I write keep me from total madness.
How many of you people know you're REALLY alive ?!
|
|
|
|
|
iddqd
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 10 Фев 2009 18:36
Ми са го видях начина по който аз го разбирам е, че първия епизод се случва след последния и нашия е тръгнал да избива тия демоните, а на местото на отрязаната си ръка е сложил някв арбалет пък AlShu вика че тва не било така бах ли му маата аз поне мисля че тоя е станал ловец на демони щото нали го дават некв киорав в последниа епизод като в първия
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 11 Фев 2009 11:19
Цитат: пък AlShu вика че тва не било така Просто зададох няколко риторични въпроса, като се опитах да намекна, че можеш и сам да стигнеш до истината... Аз от анимето съм гледал само 1-ва серия (преди много време)...но знам от други хора, че са омазали историята в него...пък и артът не ме кефи (за разлика от този на мангата)... Нищо чудно да си прав - създателите на анимацията да са объркали кога се случва първи епизод и колко "увреден" трябва да е на този етап Гатс. Темата не е моя, а е на целия форум, но поведението ти е доста странно - задаваш въпроси за неща, които можеше да провериш и сам (я да прегледаш сериите отново, я да превериш в wikipedia, както и на други мяста - колко са епизодите, каква част от историята е представена...). Реших, че се просто се заяждаш (още не съм сигурен, дали го правиш или не). Затова те предупредих, ако продължиш в този стил, най-вероятно е да почнем да те игнорираме. Sentry и Warbringer изглежда ти имат вяра...
|
|
|
|
|
Sentry
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 11 Фев 2009 11:32
AlShu, просто анимето свършва по ебати начина, честно казано даже след като проверих на десет места се чудих дали наистина няма още епизоди, но после разбрах истината...
|
|
|
|
|
Liberty
|
|
В момента играе: League of Legends
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 11 Фев 2009 13:00
Свърши доста тъпо анимето, като цяло. Кефеше ме ама последните серии стана много фантастично и ме подразни.
___________________________________ http://www.divinitas-crew.com Ghost reporting!
|
|
|
|
|
iddqd
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 11 Фев 2009 13:03
ми то по тая логика даи да не пишеве в форума щото има интернет а иначе за анимето мен точно последните серии ме изкефиха другите бяха като костенурките нинджа само дето костенурките са класика става дума за старите костенурки не новите
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 11 Фев 2009 13:45
Цитат: 25 "Time of Eternity" April 1, 1998 According to Griffith's will, all the Hawks -- except Guts and Caska -- are sacrificed and devoured by demons. Griffith then rapes Caska as Guts cuts off his own arm and has his eye gouged out, in order to stop him. The series then ends, bringing the story up to the first episode, before the flashback. Т.е. прав си, първи епизод се развива след събитията от 25-ти. Цитат: Guts (1480–1562) G?tz von Berlichingen, a German knight, was the leader of a band of mercenary soldiers and had a reputation as a Robin Hood figure. In 1504, his right arm was struck by an enemy cannon fire and a prosthetic iron arm was developed to replace it. Guts' iron arm, in his original character concept, is very similar to G?tz's iron arm kept in the N?rnberg Museum.
Miura stated in an interview that he created Guts independently and that he did not find out about von Berlichingen until after several volumes of the manga had been published. Т.е. прегледай отново първи епизод и виж дали няма намек, че ръката му е изкуствена... Мързел такъв...или пък се преструваш...
|
|
|
|
|
iddqd
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 11 Фев 2009 22:46
да бе сложил си арбалет и оръдие вместо ръка, като ония от evlil dead дето си сложи моторна резачка. иначе и някакъв знам им сложиха демоните на всички преди да ги убият. Тоя знак изобщо неарзбрах защо им го слагат след като после ги убиват и изяждат ама в първия епизод този гътз си има знака и маи му тече кръв отнего. изобщо нямам идея каква е ролята на знака
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 12 Фев 2009 12:45
Най-накрая се дотътрих до Detroit Metal City и го изгледах от раз (то и без това е кратко 12 серии по 12 мин) с кеф. Ако някой не знае (в което се съмнявам, защото заглавието е доста популярно), в него става дума за едни лигав, чувствителен и притеснителен младеж - Negishi, който наскоро е завършил музикалната академия и мечтае да свири в Поп група. За [негово] съжаление единственият му шанс за сценична изява и за препитание е изродската метал група Detroit Metal City, в която той трябва да поеме ролята на "императорът на злото" Johannes Krauser II. Комичните ситуации идват от несъвместимостите между личността на главния герой и имиджа и сценичното поведение на Krauser. Хубавите неща: кретенщините на Krauser; импровизациите на Negishi, когато неочаквано попадне с единия си персонаж в ситуация за другия персонаж; мениджърката е зла кучка; малоумните фенове на Krauser, които каквото и странно нещо да направи доизмислят и украсяват действията му, така че да изглежда все едно е още по-зъл и по-голям гадняр (примерно пича спасява една пънк-рокаджийка от пожар, прави и изкуствено дишане, а техният коментар е "Той я спаси САМО, за да може да я изнасили!" ); начинът по който Krauser малко по малко обсебва съзнанието на Negishi; Не толкова хубави неща: диалозите са страшно бързи, което прави субтитрите почти невъзможни за четене - това не е проблем на самото аниме, но е адски досадно да биеш паузата на всяка реплика; хуморът е малко цикличен и се изтърква бързо, след такива големи хвалби очаквах повече. Не че не ме израдва, но очаквах нещо малко по-амбициозно; прекалено кратко е, да се надяваме че ще продължат с адаптацията на мангата; Графика и анимация: малко са шантави и нискобюджетни, но напълно приемливи. Да не говорим, че шантавата графика е една от запазените марки на студиото създател на заглавието - Studio 4°C. (Друго тяхно произведение са примерно първият и четвъртият сегмент на Batman: Gotham Knight, които също са доста шашави. Имат още много други неща, като поредицата Amazing Nuts, но няма смисъл да ги изброявам тук).
|
|
|
|
|
Blinkers
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 12 Фев 2009 13:22
Вярно е това със субтитрите,сменят се субер бързо на моменти.
|
|
The Chameleon
|
Eroguro Lolies FTW! |
|
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 12 Фев 2009 13:35
Че има ли аниме с бавно сменящи се субове? Аз съм свикнал да чета като откачен и да паузирам постоянно...
___________________________________ 天皇陛下万歳。。!
Serious Sam написа: Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...
Цитат: iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 12 Фев 2009 13:38
Ми примерно на Baccano си се четат нормално.
Обаче тези на DMC трябва да ги спираш на всеки по-дълъг диалог и понеже темпото е доста бързо, гледането се накъсва неприятно.
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|