Автор |
Съобщение |
IceQueen
|
|
Мнения: 1353 Местоположение: Някъде там в неизследваните райони!!!
В момента играе: Knight online
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 01 Фев 2009 16:48
Като го пуснат - пуснат го. Аз и без това там влизам само за да сиид-вам, свалям си анимето от ИРК.
Колкото до анимето - изгледах Outlaw Star не беше лошо. Както казах, това, че сменят кадъра с изтрел не ми се понрави, а и на едно място верно се стреляха, а аз мислех, че смениха кадъра. Чак после осмислих, че си е било стрелба, а не ефект. Успях и да изгледам Ancient Books of Ys и Ancient Books of Ys II, първоначалон ми се стори доста бозаво, но в последствие останових, че не е зле. Единственото, с което мога да го опрелича е Record of Lodoss War и Crystania.
___________________________________ Крещя, следователно съществувам!
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 02 Фев 2009 13:00
Цитат: Ивайлосп, който е виновен... Така пише във форума на АнимеС, ама не исках да местим тук споровете, кой кум, кой сват, кой на булката брат...И без това не ни касае толкова, а по-скоро ни пука от къде да смучем анимета. Карал с Иво (за несъществени неща) и знам, че е твърдоглав тип, но доброто което е направил е, че се е погрижил тракера да функционира отново и съм му благодарен, за още много анимета от миналото... Не искам да взимам страната нито на Трансерчо, нито на ИвайлоСП, защото и от двамата съм имал голяма полза. Наваксах няколко он-гоуинг неща...последните 2 епизода на Toradora (16-ти и 17-ти), не ми харесаха. Изгледах Roujin Z - едно дърто OVA на Катсухиро Отомо. Прилича и на Akira и на Memories...всъщност е правено точно между двете. Останах с противоречиви впечатления. Като оставим настрана ретро визията (която аз харесвам), имаше страшно добри, но и няколко посредствени сцени (абе не точно посредствени, а някък клиширани). Като цяло, ритъмът е доста неравномерен - понякога имаш чувството, че те занимават с прекалено много подробности, понякога че липсва сцена. Другото негативно нещо са овехтелите технически идеи. Иначе има много готини хрумвания - политическите интриги, лицемерната инициатива за лесно отвърваване от възрасните хора, старчетата от болницата, които от скука хакваха разни сървъри, странните механични трансформации през които мина автоматизираното легло и пр. Накратоко: в Roujin Z има интересни технически и политически послания, точно в стил Akira, но някък не са навързани в единен продукт и не успяват да впечатлят зрителя, чак толкова. В Memories същите творци с по-добни художествени средства, но в по-кратки форми са успели да постигнат нещо по-добро. Itazura na Kiss - бях чувал големи приказки за това чудо, но всъщност се оказа стандартна романтична комедия/драма. Вярно е, не очаквах чак толкова мащабна история (почва като училищна комедия, после преминава през университета, през работата в болницата и пр.), но все пак не е нищо върховно. Не може да се хване и на малкото пръстче на гениални идиотщини, като Lovly Complex примерно. Koukaku no Regios 2-3, вървеше добре докато в 3-ти епизон не се появиха някъкви "електрически феи" . М/у другото използваха думата "тенши", която според мен означава ангел..."електрически ангел"...муахахахаха... Druaga: The Sword Of URUK 3 - и това върви горе-долу, но щеше да е още по-добре, ако периодично не ни пробутваха някакъв вид особено тъп хумор (и първи сезон беше характерен с такъв хумор).
___________________________________ Stop the bats! Stop the bats! Make them go and not come back!
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 03 Фев 2009 09:32
Вчера изгледах второто и последно OVA на Seto no Hanayome. По някъква причина бяха сменили Intro-то...с по-лошо. Първата част не ми хареса...подозирам, че е някъква част от рекламна кампания за музикалните албуми на шматките които дублират героините . Втората част не беше лоша...все пак първото OVA и TV-то ми харесаха много повече. Загледах малко от Baccano. Не е лошо - скъпа анимация, САЩ през 30-те години, сухият режим, мафия, престрелки, някъкви безсмъртни типове, някъкви мистерии...Малко е объркващо за следене с тези ретроспекции, но смятам, че ще ми хареса.
___________________________________ Stop the bats! Stop the bats! Make them go and not come back!
|
|
|
|
|
indigo
|
|
В момента играе: RL - worst game ever.
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 03 Фев 2009 10:21
Здрашей форуме, имам въпрос: Чух, че е направена "нова версия", сиреч с освежена анимация, на Dororo. Linkz? Освен това - >>> http://www.petitiononline.com/cutiepie/petition.html
___________________________________ What's a real girl? Is it something fap-able? indeedhewasshady.
|
|
|
|
|
I_Hate_Noise
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 03 Фев 2009 10:22
Има аниме Dororo ли бре играта е мега яка, дайте да видим анимето (която и да е част).
___________________________________ Ваш путь - золото, наш путь - солнце.
ANTI ANTIFA
|
|
|
|
|
VALEN7INVS
|
Цар |
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 03 Фев 2009 10:28
AlShu написа: Загледах малко от Baccano. Не е лошо - скъпа анимация, САЩ през 30-те години, сухият режим, мафия, престрелки, някъкви безсмъртни типове, някъкви мистерии...Малко е объркващо за следене с тези ретроспекции, но смятам, че ще ми хареса. Голяма работа си е Baccano.
___________________________________ QVOD·EST·SVPERIVS EST·SICVT QVOD·EST·INFERIVS
|
|
|
|
|
indigo
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 03 Фев 2009 17:24
I_Hate_Noise написа: Има аниме Dororo ли бре играта е мега яка, дайте да видим анимето (която и да е част). Има игра Дороро ли бре Чакаме линкове
___________________________________ What's a real girl? Is it something fap-able? indeedhewasshady.
|
|
|
|
|
I_Hate_Noise
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 03 Фев 2009 17:29
играта -> http://www.demonoid.com/files/details/1657229/14365656/иначе само игралния филм намирам... а сега като се замисля, може би за нещо съвсем друго става дума Цитат: Баща продава неродения си син на демони, като в замяна получава много власт. Момчето се ражда без доста основни чаркове и е изхвърлено, но поп го спасява и обучава, за да може после да се бие с демоните за крайниците си... като гледам обложката на това Блъд уил тел май е подобно. Същото е
___________________________________ Ваш путь - золото, наш путь - солнце.
ANTI ANTIFA
|
|
|
|
|
indigo
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 03 Фев 2009 17:35
Баща продава неродения си син на демони, като в замяна получава много власт. Момчето се ражда без доста основни чаркове и е изхвърлено, но поп го спасява и обучава, за да може после да се бие с демоните за крайниците си... като гледам обложката на това Блъд уил тел май е подобно.
Иначе филма по темата го знам, но не изглежда добре и не съм го гледал. Манга и аниме има, но доста овехтяли като арт, едно пиленце ми каза за рефреш по темата..... това ми беше и питането, де го?
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 03 Фев 2009 18:35
Ми може да планират такова нещо или да е в продукция, но в wiki-то и в anidb няма нищо за обновена версия на анимето... Да не е някъкво съвпадение, защото това Dororo е име на герой от по-ново аниме (някъква кретенщина с името Keroro Gunsou)...нямащо нищо общо с историята за която говорите.
|
|
|
|
|
Liberty
|
|
В момента играе: League of Legends
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 03 Фев 2009 20:43
Някой може ли да ми препоръча аниме с чаровна главна героиня ? A да и линк към мястото откъдето да го дръпна
___________________________________ http://www.divinitas-crew.com Ghost reporting!
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 04 Фев 2009 10:36
Ъъъ...това означава ли, че не трябва да има главен герой, а само главна героиня ? Приемам че не е така. Приемам и че "чаровна", означама точно чаровна, приятна, забавна и готина...а не дългокрака и цицеста... 801 T.T.S. Airbats (тук има поне два мадами), Abenobashi Shotegai, Black Magic M66 (малко е дърто, ама екшън а-ла Die Hard), Birdy The Mighty OVA, Birdy The Mighty: Decode, City Hunter All (Каори кърти мивки...с гигантски чукове ), Cowboy Bebop (баба Фей-Фей не е за изхвърляне), Darker Than Black (имаше няколко кавай мадами), Doujin Work, Druaga (Фатина рулира, но пък анимето е тъпо), FLCL (мацката с Веспа-та трепе...с китара..), Full Metal Panic All (Канаме Чидори рулира над всики аниме мадами), Ghost Hunt (главната героиня е сладка, но шинто жрицата ме кефи повече), Gun X Sword (мацката с костенурката е толкова отчайващо наивна, че просто не можеш да не я харесаш), Hyakko (фрашкано е със супер откачени и супер сладки момичета), Love Pheromon, Macross Zero (има поне 4 готини мадами и всички са важна част от историята, а не са просто сложени за красота), Macross Frontier (наистина е трудно да се каже коя е по-готина, Шерил, Ранка или Клан-Клан (и в двата си размера)), Mahou Tsukai Tai OVA (3 залюхани и неопитни вещици спасяват света...водени от един нърд и неговия гей приятел), Midori No Hibi (всъщност Чидори е по-готина от Мидори), Nodame Cantabile (Нодаме е просто безподобна идиотка, не може да не я обичаш), Phantom Quest Corp (мацката е просто някъкво по-mature превъплащение на Лина Инвърс), Pumpkin Scissors (жалко че мацката е толкава готина, към края анимето е отвратително разточено), Renkin-San-kyuu Magical Pokaan (от 4-те най-ме кефи вампирката), Seto No Hanayome (и двете русалки са МОЕ), Shingu, Slayers All (Лина Инвърс!!! Нага с гадния смях също е готина и май е изгубената сестра на Амелия), Sousei no Aquarion (блондинката с братския комплекс всъщност към края се нормализира и се оказва свестна мадама), Sumomo Momomo (Момоко е МОЕ, но класната отговорничка е по-МОЕ), Tenamonya Voyagers, Tenchi Muyo OVA All (Риоко!!!), Tenchi Muyo GXP (нещата отиваха все едно пича трябва да избира измежу 4 мадами...накрая се ожени 8 наведнъж...), The Melancholy Of Haruhi Suzumiya (Харухи-то е МОЕ-то на всички времена...според самите японци), Toradora (Тайга-та е голяма работа, Ами-чан е още по-голяма), Toshokan Sensou (глявната героиня е страшно симпатична), Umisho и Vandread (маса МОЕ мадами). Тук някой ще каже - "Пропускаш много неща"...да, ама примерно главните героини в Ghost In The Shell и Ergo Proxy, може да са убер секси...но пък не ме кефят толкова, като "личности"... Връзки...хъммм...какво по-лесно от това да влезеш в произволен тракер (наш или чужд) и да пуснеш търсене на заглавие...
|
|
|
|
|
Liberty
|
|
В момента играе: League of Legends
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 04 Фев 2009 15:30
AlShu написа: ...Full Metal Panic All (Канаме Чидори рулира над всики аниме мадами)...
Така е, няма ли да пуснат нов сезон и да ми решат проблема My only, thrue, anime love А иначе Airbats ми хвана окото (заради самолетите не заради геройте които изглеждат дебилно) но в АО няма сиид, а другаде не го откривам. Гледах малко откъси в youtube.
___________________________________ http://www.divinitas-crew.com Ghost reporting!
|
|
|
|
|
The Chameleon
|
Eroguro Lolies FTW! |
|
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 04 Фев 2009 21:23
Изгледах " 5_Centimeters_Per_Second ", баси, що трябваше да свършва така.
___________________________________ 天皇陛下万歳。。!
Serious Sam написа: Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...
Цитат: iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq
|
|
|
|
|
Telba
|
|
В момента играе: Planetside 2 Guild Wars 2 World Of Tanks Team Fortress 2
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 05 Фев 2009 15:35
Изгледах 12те епизода Ga Rei Zero,много съм впечатлен, сега ще набарам мангата. (епизодите са prequel на мангата)
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 09 Фев 2009 10:22
Viper's Creed - изгледах първи епизод. Хич не е лош. Мека, ама от реалистично изглеждащите. Сюжетът е сейнен, така че няма дебилни детинщини. Става дума за нещо, като частна магистрална полиция, която се занимава с отстрелване на нарушители - предимно механизирани бойни машини, наследство от последната световна война. Графиктата е много готина, особено 3D-то на магистралите и мековете. При това говорим за трансформиращи се, реалистично изглеждащи мекове - хвърлени са големи усилия по механичния дизайн. Сюжетът още не се е развихрил - но засега видях хубави моменти, като това че всеки от пилотите, от една страна иска да гепи хубава награда, но пък от друга си пази машината и гледа да не си счупи врата в неразумни стънтове. Отношението на компанията също е интересно - съобразяват всичко с рамките на бюджета си, опитват се да не плащат излишно, но предпочитат да се бръкнат, когато някой друг може да им вземе цялата сделка... Sora O Kakeru Shoujo - изгледах 4 епизода от него...блях, шарено-марано, фрашкано с венсървис и безброй герои и интриги. За мен най-характерното (и досадното) е, че главната героиня върши безброй глупости и нарушения на закона, но се отървава зардади това, че е кавай лолитка и че различните политически фракции я използват, като жокер в борбата си с други фракции...което и позволява да върши безобразията си. Всичко това трябва да е мнооого забавно за зрителя...не и за мен... Голям кич е. За капак е фрашкано с безброй референции и пародии на известни и безизвестни анимета. 3D дизайна на космическите станции и апарати, е едно от малкото неща, които ме задържа, като зрител. Наваксах няколко епизода на Index, Soul Eater, Toradora (то вече не толкова е комедия, а драма ) и Tales Of The Abyss. Baccano - загледах още няколко серии. Интересно е и в края на всеки епизод ти се иска да продължиш със следващия. Не ми е ясно, защо маса народ го сравнява с Cowboy Bebop. Според мен нямат почти нищо общо освен музиката и чувството за хумор. Bebop-а беше пълен с най-разнообразни жанрови истории, някои носталгични, други смешни, трети чисто Sci-Fi. В Baccano се разказва една и съща история, но на пресекулки, като поредица от случки. Ако има нещо, което бегло да прилича на Baccano това е Lost. Като сюжет нямат нищо общо, но и двете разказват историята си, нахвърляйки късчета информация от миналото, настоящето и бъдещето, а зрителят трябва да нареди пъзела почти сам. Във всеки от епизодите ни запознават с някой герои и обкръжението му, но все пак не разкриват всичко до край. Централната история е за едни влак, на който изглежда са се качили всички най-откачени убийци, престъпници, мафиоти и политически екстремисти от 30-те години на миналия век в САЩ . Освен това същите типове са се забръкали с някъкви свръхестествени събития, елексири на младостта, хомокулоси и чудовища. Естествено резултатът от такава среща е кървава сеч.
|
|
|
|
|
Хърф
|
|
В момента играе: Hurf's house of paincakes. >:]
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 09 Фев 2009 17:46
Такааа... Днес ми донесоха шест броя на нещо, наречено Drain. Оказа се комикс за лезбийки вампири (Ама, знаят познатите ми какво харесвам), с относително интересна история и готин арт.
___________________________________ If it's not a signature, shoot it.
|
|
|
|
|
Fenrir
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 09 Фев 2009 22:10
Full Metal Panic?Заслужава ли си 5те GB?
___________________________________ For all those who said this day would never come, what are they to say now?
Penny написа: ave isus e pokemon ve
|
|
|
|
|
Blinkers
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 09 Фев 2009 22:39
Заслужава си.
|
|
IceQueen
|
|
Мнения: 1353 Местоположение: Някъде там в неизследваните райони!!!
В момента играе: Knight online
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 10 Фев 2009 03:22
Викам да дам малко отчет. Преди много години бях загледала едно аниме, но явно е било онгоинг, защото му бях гледала само първите 1-2 серии ( едвам помня вече) и от тогава се опитвах да го намеря, даже вече бях забравила за него и тук там се сещах. До толкова, че дори не помнех за какво иде реч, освен че е за някакъв летящ самолет приличащ на кораб и някакво момиче. ИЗненадващо но преди 3 дена съвсем случайно попаднах на въпросното аниме - Erementar Gerad Като изключим, че го изгледах на 1 дъх, стигнах до 1 много важен извод! Трябва да спра да се влюбвам в нарисувани типажи Особено такива, които завършват с ужасно романтичен край. С още 1 дума, анимето е свежарско, на места съм се смяла от сърце ( особено на най-последната реплика), на места ни се искаше да раздам малко шамари. Като изкючим него, без да искам попаднах на Read or Die мога да кажа само едно ИЗКЛЮЧИТЕЛНО аниме, особено OVA -та. За сметка на това TV-то е малко мудно и съм изревала минимум 3 кофи, а ако трябва да съм честна се надявах на нещо малко по-весело. Все пак горещо го препоръчвам, не знам аз как не съм го открила по-рано. Основните герои са от женски типаж, а нхарактерното за тях е, че имат силно изразена книжна недостатъчност. Не стига, че като видят книги копуват всичко, но ако има как и на сън ще четат, а най-готиното е, че са "Хартиени майстори" или с 1 дума, хартията оживява в техните ръце. Все пак OVA та е само 3 серии и ще ви даде ясна представа, а аз нямам думи да го разкажа без да го преразкажа Четвъртото нещо, което изгледах с тайната надежда, че ще е училищна романтична глупост се оказа H2O: Footprints in the Sand, за жалост и тука не уцелих, имаше доста тъжни моменти, а на няколко места почти му изпуснах нишката, все пак не е зле. Ако на някой му се занимава, да погледне описанието на Erementar Gerad и ако може да предложи нещо подобно - ще съм му адски признателна Ако няма идеи все пак, винаги мога да гледам пак InuYasha.
___________________________________ Крещя, следователно съществувам!
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|