Автор |
Съобщение |
IceQueen
|
|
Мнения: 1353 Местоположение: Някъде там в неизследваните райони!!!
В момента играе: Knight online
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 23 Яну 2009 12:00
За съжаление или няма или не мога да ги разчета ( може би е второто). За това смених групата ... там ептен не намерих субове ( опитах и с други кодеци и програми) и се примирих с неизбежното - гледам го с англйско аудио. За сметка на това анимето ми е интересно Вече съм на 25 серия, но английският е малко неприятен, трябваха ми 3 серии докато свикна да го слушам.
___________________________________ Крещя, следователно съществувам!
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 25 Яну 2009 14:10
Загледах няколко серии от Lovely Complex - адски смешно и адски сладурско. Добавих още едно готино шоджо към списъка с неща, които са ми интересни. Керъктър дизайнът може би е малко труден за възприемане. Има и други шоджо манги в този стил (примерно Parfaitic) не съм проверил дали става дума за популярен стил или просто са дело на една мангака. Лично на мен страшно ми харесва, но не знам дали ще се хареса на хора, които не са фенове на карикатурата като художествено средство. Сеютата които дублират героите са страшно добри...особено мадамата дето дублира главната героиня...такива изродски майтапи пуска, че ако затворя очи и само слушам, сигурно ще ми е почти толкова смешно. Много е добра!
___________________________________ Stop the bats! Stop the bats! Make them go and not come back!
|
|
|
|
|
IceQueen
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 26 Яну 2009 15:38
Изгледах Yuu Yuu Hakusho, в момента свалям втория филм, за да го довърша съвсем. Мен лично анимето ми хареса - много! (е, за да го изгледам за 4 дена ) Даже си открих и проблема със субовете при втората група - оказа се, че хората ги сложили в 1 рар в края на анимето, ма кой да гледа чак до там Самото аниме много прилича на Dragon Ball, както по начин на рисуване, така и по самото изпълнение. Пак имахме учител, пак имахме турнамент, самоче с демони и маскиран непознат, който е добър. А едната атака отсякъде си беше "каме-хаме-ха"-то от DB, единствената разлика в цялата сцена, бе, че беше розово е и се казваше по друг начин. Другата по-така разлика, бе че ринга бе кръгъл и се убиваха. Все пак, според мен, тези които харесват DB-сагата и Naruto(в по-малка степен то) биха се израдвали и на това.
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 26 Яну 2009 17:30
До къде я докарахме - шоджотата гледат шоненски анимета и се радват, а пък шонените гледат шоджо анимета и също се радват . Без съмнение идва края на света...
___________________________________ Stop the bats! Stop the bats! Make them go and not come back!
|
|
|
|
|
IceQueen
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 26 Яну 2009 18:01
Стига бе, аз винаги съм предпочитала да се бия с момчетата отколкото си играя с момичетата Обаче, сега стигнах до момента, че ми се гледа нещо подобно, а не мога да си харесам, а DB/Z на скоро го изгледах ( отново ). Такам, довършвайки и филмите стигнах до 1 много важен извод: Главният ни герой определено се води по правилото "Което не става с бой, става с много бой!"
|
|
|
|
|
iddqd
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 27 Яну 2009 17:09
Гледх Shigurui тия дни и много се изкефих
___________________________________ Птеродактили пред него летят. И колесница им е луната червена.
|
|
|
|
|
Silly Wizard
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 27 Яну 2009 17:16
А бе, Icy, Bleach нали не си го гледала, защо не опиташ?
___________________________________ Oh, there're sober men and plenty, And drunkards barely twenty, There are men of over ninety That have never yet kissed a girl. But give me a ramblin' rover, Fae Orkney down to Dover. We will roam the country over And together we'll face the world.
|
|
|
|
|
IceQueen
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 27 Яну 2009 17:21
Ами в момента размишлявах над този въпрос... Истината е,че трябва да взимам заверки и то в рамките на 5 дена, а за да ги взема треа да препиша 1 куп неща. Ако загледам нещо по-дълго от 26 серии - нищо няма да свърша Та, гледам да препиша и мисля да го захапя. Помеждудругото, някой който го е гледал, може ли да ми каже до кое/и аниме се доближава - така чисто инфо рмативно, че кат му чета описанието, нещо не мога да реша (то за това и го отлагам...де). P.S. Почти изгледах Star Ocean EX и малко е сладникаво на моменти за моят вкус, но за сметка на това има доста добри попадения от към комедийната част.... (Не говоря за пародия.)
|
|
|
|
|
iddqd
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 27 Яну 2009 17:35
аз искам друго аниме като Shigurui има ли подобно? да е такова реалистично и да изпипано. А някои зане ли дали ще излзиат други сезони на Shigurui?
___________________________________ Птеродактили пред него летят. И колесница им е луната червена.
|
|
|
|
|
VALEN7INVS
|
Цар |
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 27 Яну 2009 18:21
iddqd написа: А някои зане ли дали ще излзиат други сезони на Shigurui? Определено не. Пробвай Kurozuka.
___________________________________ QVOD·EST·SVPERIVS EST·SICVT QVOD·EST·INFERIVS
|
|
|
|
|
iddqd
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 27 Яну 2009 19:04
ми защото свърши доста така аз дори неразбрах как си е изгубил ръката ониа и недадаоха кои печели дуела. Сега тегля това Kurozuka. Става дума че ме кефат такива дето са брутално реалистични едва ли не исторически. То Shigurui се води историческо е явно да пресилили нещата за да ни отвратят повечко да има по голям ефект ама си е доста реално в сравнение с другите анимета
|
|
|
|
|
IceQueen
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 28 Яну 2009 01:14
Догледах си Star Ocean EX и съдейки от коя година е, едва ли ще има продължение, а направо крещеше за него ( почвам дасе замислям над варианта да чета и манги). Също така и изгледах Prodject ICE , ми не, определено не ми хареса.
|
|
|
|
|
Rensing
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 28 Яну 2009 07:24
Ще ми препоръчате ли някое аниме... да е в настоящето, да се стрелят, да не е нито прекалено сериозно, нито прекалено дебилно, може и някоя друга фантасмагория да има... бе напрраво Батман, само че аниме
|
|
|
|
|
iddqd
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 28 Яну 2009 13:41
|
|
|
|
|
IceQueen
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 28 Яну 2009 13:53
iddqd написа: Туй е анимация, не е аниме. Не знам, това което bYbonЪъЪъ иска е малко сложно ( поне според мен). Може би трябва да опита Black Lagoon, Bakuretsu Tenshi,или пък NOIR но честно казано не се сещам за много неща в нормално време и без особени фантасмагории. Просто не гледам такъв стил и да има
|
|
|
|
|
iddqd
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 28 Яну 2009 13:55
Анимацията си е направена баш като комикс аз незанм кави са отличителните белези на японското аниме би ли ми обяснила? по какво да ги различавам
|
|
|
|
|
IceQueen
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 28 Яну 2009 14:03
Ми като начало са правени в япония. Имат си специфичен начин на рисуване, преди бяха по-заоблени, сега леко са ги изострили, но пак не са толкова ръбати, колкото анимацията. Като изключим характерните прически има няколко правила, които и в момента ги спазват. Очите на мометата обикновенно заемат 2/3 от лицето, краката обикновенно са дълги, и имат сравнително голяма гръдна обиколка + шарената коса ( всичко това идва от комплексите им като раса). Другото е, че обикновенно рисуват "пинокиовци" или странно заострени носове - идва от вярването им, че колкото ти е по-дълъг носът толкова си по благороден ( не знам, кой идиот им е насадил това убеждение). Друго много характерно е, че колкото ти е по-положителен героя - толкова по-големи очи му слагат и обратното - колкото по-отрицателен, толкова по-малки, че даже може и направо чертички да рисуват. Да не говорим, че като цяло май анимето е по-старо от анимацията ( тук не съм сигурна). Но пък обикновенно първо излиза манга, а после анимация, а мангите се е остановило, че са им изключително старо изкуство. Все пак, не знам това колко отговаря на въпроса ти
|
|
|
|
|
iddqd
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 28 Яну 2009 14:22
Абе тва не става ли макро расистко така това е аниме щото е японско и очите са им 2 трети от лицето неме кефи така да ограничавам нещата. Пък споун си ми е като аниме на история, кръв и тн. Още повече че думата аниме надали идва от японския езин някакси неми звучи японска така че да наричаш японската анимация с друга дума и се твърди че анимето било японско ама само думата с която се нарича не е японска е меко казано нелепо.
|
|
|
|
|
Warbringer
|
|
В момента играе: На стражари и апаши. И покер.
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 28 Яну 2009 14:29
IceQueen написа: Не знам, това което bYbonЪъЪъ иска е малко сложно ( поне според мен). Може би трябва да опита Black Lagoon Определено ще му се хареса
___________________________________ a.k.a. Disturbed
These words I write keep me from total madness.
How many of you people know you're REALLY alive ?!
|
|
|
|
|
IceQueen
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 28 Яну 2009 14:30
iddqd написа: Абе тва не става ли макро расистко така това е аниме щото е японско и очите са им 2 трети от лицето неме кефи така да ограничавам нещата. Пък споун си ми е като аниме на история, кръв и тн. Още повече че думата аниме надали идва от японския езин някакси неми звучи японска така че да наричаш японската анимация с друга дума и се твърди че анимето било японско ама само думата с която се нарича не е японска е меко казано нелепо. На, образовай се.В общи линии това е анимето и по това се различава от анимацията.
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|