Автор |
Съобщение |
Хърф
|
|
В момента играе: Hurf's house of paincakes. >:]
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 17 Дек 2008 00:45
___________________________________ If it's not a signature, shoot it.
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 17 Дек 2008 11:03
Доклокото знам Vampire knight: Guilty е продължение на Vampire knight и е някъкво шоджо (т.е. за момичета) фрашкано със злобни емо педерасчета (да им имам вкуса на женските отакута ). Вижте сега - според мен подхождате по съвсем грешен начин. Обикновено едно заглавие е добро, не заради това, за което става дума, а заради интерпретацията на темата. Т.е. ако откриеш сюжета с перфектния синопсис - не е сигурно, че заглавието ще ти хареса. Примерно Speed Grapher има добър за мен синопсис - фотожурналист попада на странна и опасна конспирация, завъртяна около мистична сила, готина damesel in distress и голямата политика...но напрактика си е второразряден екшън-трилър-хорор с керъктър дизайн, който не понасям. Обаче Skull Man има почти същия синопсис и е наистина голяма работа. Това, което предлагам на търсещите е - да отидат тук: http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=searchда пуснат търсене по любимите си категории и да разгледат резултатите. Евентуално, ако си харесат нещо да го потърсят и на други места, и да разгледат разни ревюта. Примерно рикуестът за анимета с насилие и мрак, е труден, защото голям процент от аниметата се правят за тийнове и се излъчват по обществени телевизии. Нали се сещате, че точно тези медии нямат интерес да насаждат идеи за кръв, насилие и омраза у подрастващите . Другото трудно е, че примерно повечето популярни сейнени (за мъже) с насилие - примерно Gologo 13 са някък тъпи и нарочно елементарни...да пукна ако знам защо. Няколко мрачни (не чак толкова) неща от мен: Chrno Crusader - не съм го гледал цялото...дразни ме Fullmetal Alchemist - не съм го гледал цялото...мразя го Saikano Elfen Lied - всъщност самото насилие в него е доста комично...това аниме би зарадвало хора, които обичат да гледат как малки момиченца страдат Afro Samurai Ayashi No Ceres - бе това не е точно за тук, но е пример за такова шоджо Blood, The Last Vampir - 100 пъти по-добро то Blood+, но адски кратко Bounen No Xamdou - всъщност не е мрачно, а някък носталгично Fafner In The Azure - не ме кефи Gantz Gundam 00 S1-S2 (както и класическите Gundam-и) - в началото не е мрачно, ама кък края на първи сезон и във втори, нещата хич не са розови за главните герои. Hellsing - щях да пукна от скука и провлачено действие Jin-Roh The Wolf Brigade Karas - въпреки тъпия сюжет има готини бойни сцени Kite (и роднините му) Monster - бе не че е мрачно, ама е едно такова сивкаво и невесело (аз затова и го дропах, очаквах в най-мрачните моменти, най-готиния хумор...в стил една манга от същия автор - 20-th century boys) Pumpkin Scissors - краят е адски разточен Sentou Yousei Yukikaze Skull Man Soultaker Speed Grapher - според мен е тъпо, като гъз Пропуснах някои неща които смятам в основата им за мрачни, защото в тях преобладават разни други елементи (примерно Dead Leaves е повече черна комедия и екшън, въпреки че фонът е мрачен, Macross Zero е повече военен екшън/драма/sci-fi и пр.). IceQueen, според мен FLCL не те кефи, защото преобладават шоненските майтапи и защото Gainax доста са прекалили с карикатуризирането
___________________________________ Stop the bats! Stop the bats! Make them go and not come back!
|
|
|
|
|
IceQueen
|
|
Мнения: 1353 Местоположение: Някъде там в неизследваните райони!!!
В момента играе: Knight online
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 17 Дек 2008 11:23
Kарикатуризирането точно не мога да го дишам. Въпреки това геройски успях за 6 часа да изгледам 2 серии и третата до половина и живот и здраве ще го довърша, ма само защот съм го започнала. Помеждудругото и това за русалките го загледах, но и то не ми е в кръвната група ... но вечер 1-2 серии за приспиване - става Все пак, като се замисля, май наистина не обичам аниме комедиите
___________________________________ Крещя, следователно съществувам!
|
|
|
|
|
VALEN7INVS
|
Цар |
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 17 Дек 2008 12:10
IceQueen написа: Все пак, като се замисля, май наистина не обичам аниме комедиите Word.
___________________________________ QVOD·EST·SVPERIVS EST·SICVT QVOD·EST·INFERIVS
|
|
|
|
|
Omega-x
|
Супер Марио или Смърт |
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 17 Дек 2008 12:11
puni puni poemi/ excel saga.
___________________________________ <3Bandaids don't fix bullet holes<3 Taytay.
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 17 Дек 2008 12:16
IceQueen, нещо наистина не мога да ти схвана вкусовите предпочитания...а Ghost Hunt-а как го възприемаш? (То май е единственото шоджо, което наистина ми харесва безрезервно.) Ако и то не те кефи, явно не си падаш по позитивни зареждащи с енергия анимета, а само по неща, които мен лично ме депресират . Заратущра, за голяма част от аниме комедиите е нужен опит, да знаеш символиката и да познаваш референциите, към това с което се гаврят...не че няма и изключително прости неща, като Green Green примерно...което мразя. Seto-то (за което може би говори IceQueen) примерно е бъзик с доста yakudza, delinquent и school comedy неща... Omega-X, точно пък тези пародии не са ми от любимите.
___________________________________ Stop the bats! Stop the bats! Make them go and not come back!
|
|
|
|
|
Silly Wizard
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 17 Дек 2008 12:35
Max Payne написа: Добре де, нууб съм, просто единственото аниме дето съм гледал е Наруто, и не знам какво пиша. Абе кажете все някое заглавие, аз ще се оправя по-нататък. Виж, ако Naruto ти харесва гледай и Bleach, ще ти хареса, пък и историята не е чак толкова лоша. Друго от тоя тип с много епизоди е D.gray-man, ама то в момента е в почивка докато решат да правят втора част. Иначе за request-a: Vampire Hunter D и Vampire Hunter D: Bloodlust - мисля, че името си казва достатъчно. Bloodlust е най-доброто аниме, което съм гледал. Trinity Blood - действието се развива в бъдещето, вампири - колкото искаш, главния ни герой е Кръстник - вампир, който се храни с вампири. Chrno Crusade - развива се в началото на 20ти век, разказва се демон, който е паднал... тоест е извършил престъпление срещу други демони, и една монахиня, която се подвизава с пистолети. Готино е. Hellsing - не лошо аниме за един изрод вампир и организация, която се бори срещу чудовища. На мен лично не ми допадна много, освен началната песничка. Darker Than Black - аниме, въртящо се около група от хора, наричана contractor-и, които имат необикновени сили и нямат емоции. Главният герой се казва Hei и е с прякор black shinigami. Тези общо взето са тъмни от към история и визия, иначе има много по-депресиращи анимета от тях.
___________________________________ Oh, there're sober men and plenty, And drunkards barely twenty, There are men of over ninety That have never yet kissed a girl. But give me a ramblin' rover, Fae Orkney down to Dover. We will roam the country over And together we'll face the world.
|
|
|
|
|
R@Z0R
|
|
В момента играе: квото тръгва на лаптопа
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 17 Дек 2008 13:35
Мерси за отговорите. Ще се разровя малко и дано ги намеря на английски. И да не сте ме почнали пак с този японски, просто не ми понася и това си е.
___________________________________ The Past is like a broken mirror - you try to put it back together, cut yourslef with a piece. Your reflection changes. And you change with it.
|
|
|
|
|
Warbringer
|
|
В момента играе: На стражари и апаши. И покер.
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 17 Дек 2008 13:42
Тогава по-добре си свали да гледаш Том и Джери. Бтв, Texhnolyzed е адски mind-fuck със уникална сайбър-пънк атмосфера. Ама на английски е абсурд да го намериш.
___________________________________ a.k.a. Disturbed
These words I write keep me from total madness.
How many of you people know you're REALLY alive ?!
|
|
|
|
|
R@Z0R
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 17 Дек 2008 13:57
:/ Виж сега, пробвах се да гледам и на японски. Пробвах се, ама не става, дееба. Някак целият кеф изчезва като трябва постоянно да четеш какво приказват, а от колоните се изсипват неразбираеми слова. И хич не ме ебе дали е правилно или не.
___________________________________ The Past is like a broken mirror - you try to put it back together, cut yourslef with a piece. Your reflection changes. And you change with it.
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 17 Дек 2008 14:12
Аз така съм свикнал, че ако не слушам японското произношение (въпреки, че не разбирам бъкел японски), няма да разбера за какво става дума...
|
|
|
|
|
R@Z0R
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 17 Дек 2008 14:20
Различни хора, различни предпочитания. Аз ако не разбирам това, което чувам, ептен нищо не схващам. Айде, спирам да пиша и почвам да тегля.
|
|
|
|
|
Agent
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 17 Дек 2008 15:50
AlShu , и аз съм така --- единствено изключение за мен е само Tenchi Muyo OVA - ите , което съм гледал с eng. dub за първи път на видео ( пък и според мен dub-a му e добър) ... Иначе Маx , Vampire Hunter-a (спомена се по-горе) двете части са задължителни
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 17 Дек 2008 16:02
Абе в английския дублаж на Tenchi OVA, Ayeka звучи някък, като шекспирова героиня - какво са искали да кажат с това, емулират държанието на азиатска принцеса от средновековието, с държанието на английска принцеса от средновековието ? Японския глас на Ryoko обаче не го давам за нищо на света. Това нейно "ТееннчиИиИи" е неподражаемо. Аз пък не мога да възприемо Venus Wars с японския дублаж...не ми звучи толкова иронично и майтапчийски колкото с английския дублаж. Явно режисьора на дублажа е представил своя версия, в която героите не се взимат много на сериозно. Години по-късно (след българската пиратска VHS-ка) слушайки японския дублаж, всички ми звучаха, като праволинейни дебили и въобще не бяха тези свежи рокери, както ги възприемах навремето.
|
|
|
|
|
IceQueen
|
|
Мнения: 1353 Местоположение: Някъде там в неизследваните райони!!!
В момента играе: Knight online
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 18 Дек 2008 18:02
Ghost Hunt още не съм го гледала, имам го като идея, но нещо нямам време, а напоследък и желание - четат ми се книги... М/у другото в момента си търся аниме с Италиански дублаж
___________________________________ Крещя, следователно съществувам!
|
|
|
|
|
Warbringer
|
|
В момента играе: На стражари и апаши. И покер.
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 18 Дек 2008 21:19
___________________________________ a.k.a. Disturbed
These words I write keep me from total madness.
How many of you people know you're REALLY alive ?!
|
|
|
|
|
VALEN7INVS
|
Цар |
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 19 Дек 2008 00:56
Warbringer написа: http://www.zamunda.net/details.php?id=151645&hit=1
Препоръчвам. А, това съм го гледал на касета. Доста е грубо. ПП Kurozuka
___________________________________ QVOD·EST·SVPERIVS EST·SICVT QVOD·EST·INFERIVS
|
|
|
|
|
Хърф
|
|
В момента играе: Hurf's house of paincakes. >:]
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 19 Дек 2008 01:52
Изгледах Vampire knight -а. Наречете ме гей, но не ми се стори лошо, макар сълзливата история. Сега търся някое Сайбър Пънк аниме. Колебая се между Armitage III и Ergo Proxy.
___________________________________ If it's not a signature, shoot it.
|
|
|
|
|
Omega-x
|
Супер Марио или Смърт |
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 19 Дек 2008 01:54
Lain.
___________________________________ <3Bandaids don't fix bullet holes<3 Taytay.
|
|
|
|
|
Agent
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 19 Дек 2008 03:03
AlShu хах не се бях замислял над това, но е вярно че Ayeka звучи малко по този начин ... А, Venus Wars - това даже не си спомням с какво audio съм го гледал - най-вероятно англ-я дублаж като теб... Трябва едно бързо припомняне ... Иначе ми е интересно мнението ти за Fullmetal Alchemist ( не съм го гледал) - това че не го понасяш на какво се дължи ако можеш сподели ... Пък и ако се доверим за момент на оценките --- анимето има висока оценка?? Warbringer брао трябва да се препоръчват тези за "непросветените" ) Max, oще едно --- http://www.mininova.org/tor/794968 с dual audio: eng/jap (кат за теб ) и линк да видиш за какво става въпрос ( има си и video preview) http://www.animenewsnetwork.com/encyclo ... php?id=541Аа нз дали сте чули Ninja Scroll 2 ще има (2009)
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|