Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Re: Аниме Лист
Публикувано на: 02 Ное 2008 16:49

1. Nascar Racers не е аниме. Артът донякъде беше мангаобразен, но си беше северноамериканско заглавие.
2. Ъъъ...за спортни анимета ли питаш или предимно за racing?

Най-готините "спортни" които сам заглеждал са History`s Strongest Disciple Kenichi (гледал съм го цялото) и Hajime no Ippo (гледал съм само 1-2 епизода).

Чувал съм, че поредицата Initial D е най-доброто анмие на тема рали за всички времена.

Иначе има маса бейзбол, баскетбол, футбол и тенис анимета, към които обаче не проявих интерес.

Профил

Аватар
В момента играе: Рефреш на PCM форума (epik high score!)
Публикувано на: 02 Ное 2008 17:04

Знам, че не е аниме, просто го ползвах като сравнение :- ) Туй Intial D ще си го намеря и ще го загледам, мерси ;- )

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 02 Ное 2008 23:23

Agamaggan написа:
Прегледах Detroit Metal City.Щото си немам друга работа :D

Много добре си направил,тва аниме нетрябва да се изпуска,няма друго толкова изтрещяло като него. :punk:

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 03 Ное 2008 09:42

Вчера изгледах всичко от on-going, което следя през седмицата. Епизодите не бяха лоши. Дори To Aru No Majutsu може би ще стане интересно. Обаче не ми хареса как се развива Nodame No Cantabile Paris Chapter - някъкво такова прибързано и разхвърляно е. Може би имат прекалено много материал от мангата за адаптиране само в 11 серии...жалко, атмосферата отива на кино, а точно това и идиотщините на Nodame са най-ценното.

Off topic - хванах и изгледах Star Wars Clone Wars анимацията - филма и излезлите до момента серии. За голяма моя изненада, взе че ми хареса много. С филма се забавих, защото чаках да излезе на свестно качество. Естествено ръбатият керъктър дизайн е отблъскващ, но човек свиква за 5 минути. Битките и бекграундите изглеждат толкова добре в 3D CG, че си струва да понесеш, грозните мутри, странните мимики и дървените движения на героите.
Сюжетът на филма е някъкво завръщане към оригиналите игрални филми от 4-та до 6-та серия - праволинейна но динамична и интригуваща фабула, липса на дълбочина в представянето на героите (само някъкви нюанси), добре обмислени и относително кратки битки (затова пък много на брой). А, да, завръщат се и тъпите one-liner-и, които са запазена марка на оригиналната трилогия. Т.е. точно обратното на игралните филми от 1-ва до 3-та серия, където въпреки, че са добре направени битките са прекалено дълги, героите са преекспонирани, въпреки че няма кой знае какво да се каже за тях и зрителят е претоварен с безкрайни и досадни монолози, представящи мотивацията им.
Накратко филмът е точно онази плоска детинщина, каквато беше Star Wars преди 2000-та година и която обичах.
Има и някои подобрения в героите - примерно Аникин не е онзи противен гей изигран от Хайден в игралните филми, в него има нещо от бъдещият Вейдър обаче съчетано с алтруизма на Люк.
Новата героиня - Ашока, е адски досадна по няколко причини. Грозна е (с тези дебели бърни мяза на негърка...ама от друга страна, те и Падме са я направили грозна), тъпа е и не спира да приказва глупости. Това обаче е добре за общата картина и е полезен plot device - създава баланс между Аникин и джедайския съвет, а е и източник на непресъхващ comic-relief.
Останалите герои са добре...може би Велпиъс и Гривъс преиграват малко, а чичото на Джаба изглеждаше по-млад от него.
ТВ сериите също ми харесаха - безмозъчността на техния сюжет ми напомня по-скоро на оригиналните 70-тарски серии на Battlestar Glactica.
Накратко - не е нито най-красивото, нито най-умното нещо на света, но 3D анимацията Star Wars Clone Wars, филмът и on going ТВ сериите, са интересни, динамични и скъпо направени. Заслужавта си...най-малко заради битките.
Най-хубавата новина - Джордж Лукас не е бил част от сценаристкия екип, а той очевидно е съставен предимно от фенове на оригиналната трилогия.

Профил

Аватар
Публикувано на: 03 Ное 2008 15:38

Аз пък сумати неща съм свалил Kaze no Stigma,Kara no Kyoukai 3-те филма,FLCL,Tokko,Paranoia Agent,Kanokon,абе имам доста материал за гледане.В момента съм на 11 еп. от Kaze no Stigma,до сега анимето не е лошо,не кой знае колко оригинална историята,ама става за гледане. :)

Профил Skype

но с големо съ̀рце
Аватар
В момента играе: A dance with rogues
Публикувано на: 03 Ное 2008 18:55

Blinkers написа:
Agamaggan написа:
Прегледах Detroit Metal City.Щото си немам друга работа :D

Много добре си направил,тва аниме нетрябва да се изпуска,няма друго толкова изтрещяло като него. :punk:

RAPE!RAPE!RAPE!

Профил Skype

Супер Марио или Смърт
Аватар
Публикувано на: 03 Ное 2008 21:04

Alshu, забравяш идиотизма на сепаратиските дроиди. Ако го бях гледал на кино, щях да се смея с на глас ;>

Профил

Аватар
Публикувано на: 04 Ное 2008 09:46

Вярно, че го забравих...обаче той ми хареса. Толкова е лош, че чак е добър. :lol:
(Апропо, в момента си преговарям сезоните на The Muppet Show и там е пълно точно с такъв абсурден хумор - смешното идва от неадекватната ситуация, а не от самите шеги, които в повечето случаи са изтъркани. Примерно "Ветеринарната болница" или "Прасета в космосааа".)
Разбираш ли? Точно това ми е тезата - единтствения начин да "купиш" всички тъпизми на Star Wars, е да го възприемаш, като пародия. Мисля, че така си беше и с оригиналните филми - смърт, страдание и триумф на злото - да, обаче съчетано с идиотски хумор (примерно неадекватните коментари на C3PO докато замразяват Хан Соло в карбонит :P ). Затова не ми харесват филми 1-3, опитват се да са нещо друго, но дори и в това на успяват.

Профил

Супер Марио или Смърт
Аватар
Публикувано на: 04 Ное 2008 10:04

чшшш, C3PO е мега сектата! :Р
А и SW си е SW. Колкото и да е тъпо и плоско, все ще откриеш някакъв чар.

Профил

Аватар
В момента играе: WoW,FallOut 3
Публикувано на: 04 Ное 2008 17:32

Профил

Аватар
Публикувано на: 05 Ное 2008 11:40

Профил

но с големо съ̀рце
Аватар
Публикувано на: 05 Ное 2008 15:15

А Наруто за жалост е :D
Лошото е, че се загледах по него, битките са готини. Хвърлил съм око на Slam dunk btw.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 06 Ное 2008 10:33

Цитат:
битките са готини

Но се точат с епизоди или пък чакаш с епизоди да започнат...

Профил

Аватар
Публикувано на: 08 Ное 2008 17:11

Излезе преведена 1-ва серия на Seto no Hanayome OVA от общо 2 серии...ако някой не е гледал ТВ сериите (26 бройки) е изтървал едно от най-добрите комедии на 2007-ма.
От това което чувам OVA-та е равностойна на ТВ-то.

Оф топик - излезе третият Futurama филм. Ако помнтите първият беше поносим, а вторият пълен боклук. Третият се развива във фентази обстановка и бил фрашкан Дънджън&Драгънс референции и бъзици. Надявам се за мога да го изгледам този вечер и да си кажа мнението още утре (ако някой го интересува де :lol: ). Набарах и 6-та серия на Star Wars Clone Wars. Май това ще се гледа днес, защото няма нови серии на Хаус и Хироус.

Профил

но с големо съ̀рце
Аватар
Публикувано на: 11 Ное 2008 20:35

Абе мяркали ли сте игралният филм Detroit metal city за сваляне? Прегледах по-известните торенти, но само анимето намерих.

Профил Skype

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
Публикувано на: 11 Ное 2008 23:51

И аз го търся, хъхъ. :)

Serious Sam написа:
Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...

Цитат:
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 12 Ное 2008 09:47

От излизащите през седмицата всички беше добре с изключение на Majutsu-то. То вечно е на ръба да го дропна. Nodame-то нещо престана да ме кефи - карат много бързо през мангата (която не съм чел) и повечето добри моменти познати от първи сезон са отишли на кино...жалко, беше златно аниме. Май най-добре се представиха Toradora и Kurogane No Linebarrels. Tales Of The Abyss е само за любители на приключенските сапунки, като мен (+ бонус, че главния герой е пълен кретен).
Изгледах 1-ва серия на Seto no Hanayome OVA. Това чудо просто кърти мивки, но едва ли би го оценил някой, който не е гледал Seto no Hanayome ТВ-то. Има страшно много референции към предишни шеги и герои. Ще трябва да чакаме 2-рата серия някъде през следващата година.

Оф топик - изгледах Futurama: Bender's Game. Хареса ми. Полувината серия беше гавра с Властелина на пръстените. Имаше и много D&D шегички. Излиза, че някой от екипа, който е бил голям фен на тема D&D е починал. Филмът беше посветен на него.
Не беше най-качественият Futurama материал, но беше в пъти по-яко от втория филм.
До сега: 1-вия филм става, 2-рия е отвратителен, 3-тия също става.

Профил

Аватар
В момента играе: Crashday(multiplayer)
Публикувано на: 12 Ное 2008 15:26

Я дайте някое Mech Anime.Изгледах Samurai 7 и се чудя какво друго да изгледам

Профил

Аватар
Публикувано на: 12 Ное 2008 22:16

'Бе гледа ми се някаква екшън-комедия.ени айдиъс?
А да...главният герой да е мацка, че ми писна от главни герои мъже... :lol:

Penny написа:
ave isus e pokemon ve

Профил

Аватар
Публикувано на: 13 Ное 2008 14:37

Altair:

Full Metal Panic
Full Metal Panic Fumoffu
Full Metal Panic The Second Raid
Gundam Seed
Gundam 00
Gundam 00 S2
Gun X Sword
Macross Zero (ако набараш 720p версията най-добре)
Macross Frontier
Super Robot Wars Original Generation Divine Wars TV(въпреки заглавието е MECHA, а не SUPER ROBOT)...игнорирай OVA-то...
Tengen Toppa Gurren-Lagann - (SUPER ROBOT но може да мине и за MECHA)
Vandread
Zone Of The Enders: I, Dolores

Fenrir:

Ghost Hunt - трилър комедия,...има и екшън елементи...ако ти върши работа
Phantom Quest Corp
Tenamonya Voyagers
Toshokan Sensou - след 4-5 серии от комедия преминава в драма...не знам дали ще ти свърши работа.

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com