Автор |
Съобщение |
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 02 Ное 2008 16:49
1. Nascar Racers не е аниме. Артът донякъде беше мангаобразен, но си беше северноамериканско заглавие. 2. Ъъъ...за спортни анимета ли питаш или предимно за racing?
Най-готините "спортни" които сам заглеждал са History`s Strongest Disciple Kenichi (гледал съм го цялото) и Hajime no Ippo (гледал съм само 1-2 епизода).
Чувал съм, че поредицата Initial D е най-доброто анмие на тема рали за всички времена.
Иначе има маса бейзбол, баскетбол, футбол и тенис анимета, към които обаче не проявих интерес.
___________________________________ Stop the bats! Stop the bats! Make them go and not come back!
|
|
|
|
|
Дади
|
|
В момента играе: Рефреш на PCM форума (epik high score!)
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 02 Ное 2008 17:04
Знам, че не е аниме, просто го ползвах като сравнение :- ) Туй Intial D ще си го намеря и ще го загледам, мерси ;- )
___________________________________ "Properly read, the Bible is the most potent force for atheism ever conceived." — Isaac Asimov.
|
|
|
|
|
Blinkers
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 02 Ное 2008 23:23
Agamaggan написа: Прегледах Detroit Metal City.Щото си немам друга работа Много добре си направил,тва аниме нетрябва да се изпуска,няма друго толкова изтрещяло като него.
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 03 Ное 2008 09:42
Вчера изгледах всичко от on-going, което следя през седмицата. Епизодите не бяха лоши. Дори To Aru No Majutsu може би ще стане интересно. Обаче не ми хареса как се развива Nodame No Cantabile Paris Chapter - някъкво такова прибързано и разхвърляно е. Може би имат прекалено много материал от мангата за адаптиране само в 11 серии...жалко, атмосферата отива на кино, а точно това и идиотщините на Nodame са най-ценното.
Off topic - хванах и изгледах Star Wars Clone Wars анимацията - филма и излезлите до момента серии. За голяма моя изненада, взе че ми хареса много. С филма се забавих, защото чаках да излезе на свестно качество. Естествено ръбатият керъктър дизайн е отблъскващ, но човек свиква за 5 минути. Битките и бекграундите изглеждат толкова добре в 3D CG, че си струва да понесеш, грозните мутри, странните мимики и дървените движения на героите. Сюжетът на филма е някъкво завръщане към оригиналите игрални филми от 4-та до 6-та серия - праволинейна но динамична и интригуваща фабула, липса на дълбочина в представянето на героите (само някъкви нюанси), добре обмислени и относително кратки битки (затова пък много на брой). А, да, завръщат се и тъпите one-liner-и, които са запазена марка на оригиналната трилогия. Т.е. точно обратното на игралните филми от 1-ва до 3-та серия, където въпреки, че са добре направени битките са прекалено дълги, героите са преекспонирани, въпреки че няма кой знае какво да се каже за тях и зрителят е претоварен с безкрайни и досадни монолози, представящи мотивацията им. Накратко филмът е точно онази плоска детинщина, каквато беше Star Wars преди 2000-та година и която обичах. Има и някои подобрения в героите - примерно Аникин не е онзи противен гей изигран от Хайден в игралните филми, в него има нещо от бъдещият Вейдър обаче съчетано с алтруизма на Люк. Новата героиня - Ашока, е адски досадна по няколко причини. Грозна е (с тези дебели бърни мяза на негърка...ама от друга страна, те и Падме са я направили грозна), тъпа е и не спира да приказва глупости. Това обаче е добре за общата картина и е полезен plot device - създава баланс между Аникин и джедайския съвет, а е и източник на непресъхващ comic-relief. Останалите герои са добре...може би Велпиъс и Гривъс преиграват малко, а чичото на Джаба изглеждаше по-млад от него. ТВ сериите също ми харесаха - безмозъчността на техния сюжет ми напомня по-скоро на оригиналните 70-тарски серии на Battlestar Glactica. Накратко - не е нито най-красивото, нито най-умното нещо на света, но 3D анимацията Star Wars Clone Wars, филмът и on going ТВ сериите, са интересни, динамични и скъпо направени. Заслужавта си...най-малко заради битките. Най-хубавата новина - Джордж Лукас не е бил част от сценаристкия екип, а той очевидно е съставен предимно от фенове на оригиналната трилогия.
___________________________________ Stop the bats! Stop the bats! Make them go and not come back!
|
|
|
|
|
Blinkers
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 03 Ное 2008 15:38
Аз пък сумати неща съм свалил Kaze no Stigma,Kara no Kyoukai 3-те филма,FLCL,Tokko,Paranoia Agent,Kanokon,абе имам доста материал за гледане.В момента съм на 11 еп. от Kaze no Stigma,до сега анимето не е лошо,не кой знае колко оригинална историята,ама става за гледане.
|
|
Tiny
|
но с големо съ̀рце |
|
В момента играе: A dance with rogues
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 03 Ное 2008 18:55
Blinkers написа: Agamaggan написа: Прегледах Detroit Metal City.Щото си немам друга работа Много добре си направил,тва аниме нетрябва да се изпуска,няма друго толкова изтрещяло като него. RAPE!RAPE!RAPE!
___________________________________ A man was hospitalized with 6 plastic horses up his ass. The doctors described his condition as stable.
|
|
|
|
|
Omega-x
|
Супер Марио или Смърт |
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 03 Ное 2008 21:04
Alshu, забравяш идиотизма на сепаратиските дроиди. Ако го бях гледал на кино, щях да се смея с на глас ;>
___________________________________ <3Bandaids don't fix bullet holes<3 Taytay.
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 04 Ное 2008 09:46
Вярно, че го забравих...обаче той ми хареса. Толкова е лош, че чак е добър. (Апропо, в момента си преговарям сезоните на The Muppet Show и там е пълно точно с такъв абсурден хумор - смешното идва от неадекватната ситуация, а не от самите шеги, които в повечето случаи са изтъркани. Примерно "Ветеринарната болница" или "Прасета в космосааа".) Разбираш ли? Точно това ми е тезата - единтствения начин да "купиш" всички тъпизми на Star Wars, е да го възприемаш, като пародия. Мисля, че така си беше и с оригиналните филми - смърт, страдание и триумф на злото - да, обаче съчетано с идиотски хумор (примерно неадекватните коментари на C3PO докато замразяват Хан Соло в карбонит ). Затова не ми харесват филми 1-3, опитват се да са нещо друго, но дори и в това на успяват.
|
|
|
|
|
Omega-x
|
Супер Марио или Смърт |
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 04 Ное 2008 10:04
чшшш, C3PO е мега сектата! :Р А и SW си е SW. Колкото и да е тъпо и плоско, все ще откриеш някакъв чар.
___________________________________ <3Bandaids don't fix bullet holes<3 Taytay.
|
|
|
|
|
kali
|
|
В момента играе: WoW,FallOut 3
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 04 Ное 2008 17:32
___________________________________ Всичко хубаво в живота е или незаконно,или неморално,или води до затлъстяване.
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 05 Ное 2008 11:40
|
|
|
|
|
Tiny
|
но с големо съ̀рце |
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 05 Ное 2008 15:15
А Наруто за жалост е Лошото е, че се загледах по него, битките са готини. Хвърлил съм око на Slam dunk btw.
___________________________________ A man was hospitalized with 6 plastic horses up his ass. The doctors described his condition as stable.
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 06 Ное 2008 10:33
Цитат: битките са готини Но се точат с епизоди или пък чакаш с епизоди да започнат...
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 08 Ное 2008 17:11
Излезе преведена 1-ва серия на Seto no Hanayome OVA от общо 2 серии...ако някой не е гледал ТВ сериите (26 бройки) е изтървал едно от най-добрите комедии на 2007-ма. От това което чувам OVA-та е равностойна на ТВ-то. Оф топик - излезе третият Futurama филм. Ако помнтите първият беше поносим, а вторият пълен боклук. Третият се развива във фентази обстановка и бил фрашкан Дънджън&Драгънс референции и бъзици. Надявам се за мога да го изгледам този вечер и да си кажа мнението още утре (ако някой го интересува де ). Набарах и 6-та серия на Star Wars Clone Wars. Май това ще се гледа днес, защото няма нови серии на Хаус и Хироус.
|
|
|
|
|
Tiny
|
но с големо съ̀рце |
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 11 Ное 2008 20:35
Абе мяркали ли сте игралният филм Detroit metal city за сваляне? Прегледах по-известните торенти, но само анимето намерих.
|
|
|
|
|
The Chameleon
|
Eroguro Lolies FTW! |
|
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 11 Ное 2008 23:51
И аз го търся, хъхъ.
___________________________________ 天皇陛下万歳。。!
Serious Sam написа: Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...
Цитат: iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 12 Ное 2008 09:47
От излизащите през седмицата всички беше добре с изключение на Majutsu-то. То вечно е на ръба да го дропна. Nodame-то нещо престана да ме кефи - карат много бързо през мангата (която не съм чел) и повечето добри моменти познати от първи сезон са отишли на кино...жалко, беше златно аниме. Май най-добре се представиха Toradora и Kurogane No Linebarrels. Tales Of The Abyss е само за любители на приключенските сапунки, като мен (+ бонус, че главния герой е пълен кретен). Изгледах 1-ва серия на Seto no Hanayome OVA. Това чудо просто кърти мивки, но едва ли би го оценил някой, който не е гледал Seto no Hanayome ТВ-то. Има страшно много референции към предишни шеги и герои. Ще трябва да чакаме 2-рата серия някъде през следващата година.
Оф топик - изгледах Futurama: Bender's Game. Хареса ми. Полувината серия беше гавра с Властелина на пръстените. Имаше и много D&D шегички. Излиза, че някой от екипа, който е бил голям фен на тема D&D е починал. Филмът беше посветен на него. Не беше най-качественият Futurama материал, но беше в пъти по-яко от втория филм. До сега: 1-вия филм става, 2-рия е отвратителен, 3-тия също става.
|
|
|
|
|
Кain
|
|
В момента играе: Crashday(multiplayer)
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 12 Ное 2008 15:26
Я дайте някое Mech Anime.Изгледах Samurai 7 и се чудя какво друго да изгледам
___________________________________ "There is no path as wicked as that of the righteous"
|
|
|
|
|
Fenrir
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 12 Ное 2008 22:16
'Бе гледа ми се някаква екшън-комедия.ени айдиъс? А да...главният герой да е мацка, че ми писна от главни герои мъже...
___________________________________ For all those who said this day would never come, what are they to say now?
Penny написа: ave isus e pokemon ve
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 13 Ное 2008 14:37
Altair:
Full Metal Panic Full Metal Panic Fumoffu Full Metal Panic The Second Raid Gundam Seed Gundam 00 Gundam 00 S2 Gun X Sword Macross Zero (ако набараш 720p версията най-добре) Macross Frontier Super Robot Wars Original Generation Divine Wars TV(въпреки заглавието е MECHA, а не SUPER ROBOT)...игнорирай OVA-то... Tengen Toppa Gurren-Lagann - (SUPER ROBOT но може да мине и за MECHA) Vandread Zone Of The Enders: I, Dolores
Fenrir:
Ghost Hunt - трилър комедия,...има и екшън елементи...ако ти върши работа Phantom Quest Corp Tenamonya Voyagers Toshokan Sensou - след 4-5 серии от комедия преминава в драма...не знам дали ще ти свърши работа.
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|