Автор |
Съобщение |
Liberty
|
|
В момента играе: League of Legends
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 29 Окт 2008 10:05
Някой от вас гледал ли е Deth Note? Аз почнах няколко епизода преди време и сега мисля да го догледам.
___________________________________ http://www.divinitas-crew.com Ghost reporting!
|
|
|
|
|
IceQueen
|
|
Мнения: 1353 Местоположение: Някъде там в неизследваните райони!!!
В момента играе: Knight online
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 29 Окт 2008 10:07
Andrey358 написа: Някой от вас гледал ли е Deth Note? Аз почнах няколко епизода преди време и сега мисля да го догледам. Аз, обаче ако трябва да съм честна ми беше много трудно да го догледам ^^ Общо взето след 26 серия бях направила една почивка от година и малко, преди да се назлоба да го довърша. Все пак първите 20-24 серии ( не помня до коя бяха) са добри, но после яко сбозва. ( Лично мнение).
___________________________________ Крещя, следователно съществувам!
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 29 Окт 2008 10:17
IceQueen Цитат: И аз имам идеята да започна Гъндам поредицата Любопитно ми е, принципно ще заглеждаш всичко на тема Gundam или само Gundam 00? За Gundam 00 - да не се изненадаш от керъктър дазайна, правен е от някъква мадама, която специализира в шоджо, шонен-ай и яои загравия. За първия сезон - space craft-ите бяха много готини, но сюжетът страшно ме дразнеше. Обаче в последните 7 серии така се обърка всичко, толкова мрачно стана и такава касапница започна, че си промених мнението и в края на краищата го харесах. Andrey358 Цитат: Някой от вас гледал ли е Deth Note? Не съм гледал анимето но мангата кърти мивки! Доколкото съм чувал в анимето яко са претупали втората част на мангата и се получавало някъква безсмислено и прибързано.
___________________________________ Stop the bats! Stop the bats! Make them go and not come back!
|
|
|
|
|
IceQueen
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 29 Окт 2008 10:31
AlShu написа: Любопитно ми е, принципно ще заглеждаш всичко на тема Gundam или само Gundam 00?
Принципно идеята ми е да изгледам всичкия Gundam до момента. Основната причина да не го направя до сега е, че компа ми се скапа преди 3 месеца и става само за чат/форум и то трудно ( трябва да сменя харда, но принципно съм за нов) и понеже гледам на брата на щайгата, мога да го правя само в дните, в който той не е у нас ( а това е рядко), за това гледам с него, каквото и той гледа. Имам някакви спомени, че Гъндамите са нещо от сорта на 5-6 анимета ( груби са ми), което значи, че за около 2 седмици макс ще ги приключа (Ако не гледам събота и неделя :Ь). Едит: Сега като проверих, мисля, че няма да мога да изгледам всичкия. Първият от 1980г. не е преведен, а пародиите нямам намерение да ги гледам. Значи около 300-серии от анимета и около 100 от OVA, WEB и Филми, толкова, за около 1 месец ще свършат, ако ми допадне анимето де AlShu написа: Доколкото съм чувал в анимето яко са претупали втората част на мангата и се получавало някъква безсмислено и прибързано. Точно тази част не систрува. До към 20-26 серия ( както казах, не помня много добре) общо взето върви 2 чептъра = 1 серия и после изведнъж за няма и 10 серии го приключват - супер сбозва. Готиното е, обаче че го дават по AXN - и там в първите серии Ляйто са го превели като "Слънчице" и Рюк като му каже "Слънчице" и направо сгъвам
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 29 Окт 2008 11:03
Ъъъ...за Gundam-а...всъщност това е една гигантска поредица с множество ери/алтернативни светове. Като за всяка ера има поне по един сезон...понякога има и маса OVA-та и филми. Всяка ера е правена от различен екип, изглежда различно и като сюжет клони към най-различни жанрове. Трудността при него не е толкова обемът, колкото че е с мъка можеш да събереш всичко по темата. Е, ако някой друг ти го е събрал, а ти само трябва да го изгледаш е лесно. Лично аз съм гледал само Gundam War In A Pocket (4 серии) Gundam Wing (49 серии + OVA), Gundam The 8-th MS Team (12 серии), Gundam F91 (филм), Gundam Seed (50 серии), Gundam Seed Stargazer (3 серии), Gundam Seed Destiny (50 серии + OVA), Gundam 00 (25 серии)...освен това без да съм гледал повече от 2-3 серии имам копия и на Gundam X, Gundam Turn A и Gundam IGLOO. Това са Gundam нещата, които могат да се намерят из БГ интернет пространството, но са само малка част от поредицата. От нещата, коита съм гледал най-много ми харесаха Seed (без Destiny) и The 8-th MS Team.
___________________________________ Stop the bats! Stop the bats! Make them go and not come back!
|
|
|
|
|
IceQueen
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 29 Окт 2008 11:10
Аз отдавна не свалям от БГ-пространството, освен може би Наруто, че ми е бързо. Предпочитам да си харесам група, която ги е превела и да си ги намеря в ИРК. А и от ИРК свалям с почти 1МВ в повечето случаи, та ще видя какво ще събера
|
|
|
|
|
bgKommando
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 29 Окт 2008 22:24
Гледах One Piece ама не ми хариса.Прекалено детско даже по и от Наруто. Почнах да гледам Soul Eater, стигнах до 26 епизод ама от там нататък от Arenabg.com превода съква! Някой знаели от каде мога да даунлоадна от там нататък със свестен превод?
___________________________________ taste the jelly - race the jelly - You JELLY?
|
|
|
|
|
The Chameleon
|
Eroguro Lolies FTW! |
|
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 29 Окт 2008 22:38
Аз имам тооолкова тонове аниме да гледам........ ама нещо съм се надъхал на Харухи Сузумия ><
И без т'ва е най-близко до сърцето ми, заради пичката дето озвучава Кона-чан?!
___________________________________ 天皇陛下万歳。。!
Serious Sam написа: Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...
Цитат: iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 30 Окт 2008 09:58
bgcomando, за какъв превод говориш - български или английски? Доколкото знам българският превод се правеше по рилийза на Rumbel, които обаче дропнаха проекта. Предполагам така са направили и българските преводачи. За английски превод, аз предпочитам този на Tadashi защото идва относително бързо и е по-свестен, от дрегите, които идват по-рано от него. Щом си го докарал до 26-ти значи имаш да наваксваш още 3 епизода...а събота-неделя ще се появи и 30-ти. Сийд можеш да откриеш на много места - mininova.org , isohunt.com , сайтът на преводача - http://tadashisubs.wordpress.com/ и п.р. Тракерът на АнимеС - torrents.animes-bg.com също може да ти свърши работа, въпреки че по принцип там сийдът на on-going аниметата не се задържа повече от седмица. Според мен zamunda и arenabg са неудобни места за теглене на анимета - избягват аниме HD рилийзите (а за нормални сериали и филми не го правят), разнообразието от заглавия не е голямо, а и имат някъква склонност да слагат предимно най-дебилните от популярните заглавия с някои малки изключения.
|
|
|
|
|
meth
|
|
В момента играе: aoe3
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 30 Окт 2008 11:01
Абе да го духате с тея детски бе
___________________________________ respect the unexpected
|
|
|
|
|
bgKommando
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 30 Окт 2008 12:25
AlShu написа: bgcomando, за какъв превод говориш - български или английски? Доколкото знам българският превод се правеше по рилийза на Rumbel, които обаче дропнаха проекта. Предполагам така са направили и българските преводачи. За английски превод, аз предпочитам този на Tadashi защото идва относително бързо и е по-свестен, от дрегите, които идват по-рано от него. Щом си го докарал до 26-ти значи имаш да наваксваш още 3 епизода...а събота-неделя ще се появи и 30-ти. Сийд можеш да откриеш на много места - mininova.org , isohunt.com , сайтът на преводача - http://tadashisubs.wordpress.com/ и п.р. Тракерът на АнимеС - torrents.animes-bg.com също може да ти свърши работа, въпреки че по принцип там сийдът на on-going аниметата не се задържа повече от седмица. Според мен zamunda и arenabg са неудобни места за теглене на анимета - избягват аниме HD рилийзите (а за нормални сериали и филми не го правят), разнообразието от заглавия не е голямо, а и имат някъква склонност да слагат предимно най-дебилните от популярните заглавия с някои малки изключения. Говорих за английски превод.Arigato Alshu san!
___________________________________ taste the jelly - race the jelly - You JELLY?
|
|
|
|
|
shub niggurat
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 30 Окт 2008 20:39
meth написа: Абе да го духате с тея детски бе Бате, не се излагай де. -Хамелеона
___________________________________ джумерки
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 31 Окт 2008 10:52
meth, кое е по-детинско? Да гледаш как някъкви психически недорасли, музикално ощетени български пикльовци се държат, като мутри и да си въобразяват че правят музика или да гледаш как едни страхотно нарисувани спортен тип мацка и надарена секс бомба правят лесбийски секс?
|
|
|
|
|
Тъп трол (баннат)
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 31 Окт 2008 18:38
даите някое хубаво anime, и аз да им стана фен на анимациите ама да става за гледане от възрастни и да има някакви поучения и размисли, тоест някое аниме класика
|
|
|
|
|
R@Z0R
|
|
В момента играе: квото тръгва на лаптопа
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 31 Окт 2008 20:08
Бе като съм почнал с RQ-та, я ми кажете някое аниме с герои, които са като Kain и/или Raziel. Сходни характери, сходни взаимоотношения и т.н.(голяма зарибявка е туй Legacy of Kain, ей ).
___________________________________ The Past is like a broken mirror - you try to put it back together, cut yourslef with a piece. Your reflection changes. And you change with it.
|
|
|
|
|
Дади
|
|
В момента играе: Рефреш на PCM форума (epik high score!)
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 31 Окт 2008 21:01
Правя си Tensa Zangetsu от картон, изолирбанд и още картон :Д Ще стане мега яко \,,/__(>o<)__\,,/
___________________________________ "Properly read, the Bible is the most potent force for atheism ever conceived." — Isaac Asimov.
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 01 Ное 2008 17:33
elfbg
[url]http://chise.ludost.net/Anime/BlackLagoon%20[c]%20[DVD]%20[BG]/[/url]
Вътре в mkv-тата има стрийм и със субтитри и на български. Ако не знаеш как се просвирват mkv-та и как се избират субтитри и различни дублажи в тях (ако има такива), питай!
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 02 Ное 2008 15:54
Такааа...днес попаднах на 26-ти епизод от Soul Eater превод на Rubel. Отидох но сайта им и се оказа, че не са дропнали проекта. Просто някъкви дебилни слухове, а и наистина прекалено много протакат превода...
|
|
|
|
|
Дади
|
|
В момента играе: Рефреш на PCM форума (epik high score!)
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 02 Ное 2008 16:09
Ама, то реално другите групи не са толкова зле и два-три дни след излизането на епизода в Япония има нормален превод :- ) За какво са ти точно Rumbel - не знам :Д
Едит: Впрочем, някое аниме със състезания да предложите? Е навремето имаше по Fox Kids/ Jetix е супер яка анимация - Nascar Racers. Нещо от тоя род ми се гледа :- )
___________________________________ "Properly read, the Bible is the most potent force for atheism ever conceived." — Isaac Asimov.
|
|
|
|
|
Кain
|
|
В момента играе: Crashday(multiplayer)
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 02 Ное 2008 16:42
Прегледах Detroit Metal City.Щото си немам друга работа
___________________________________ "There is no path as wicked as that of the righteous"
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|