Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
В момента играе: League of Legends
Заглавие: Re: Аниме Лист
Публикувано на: 29 Окт 2008 10:05

Някой от вас гледал ли е Deth Note? Аз почнах няколко епизода преди време и сега мисля да го догледам.

Профил ICQ

Аватар
В момента играе: Knight online
Публикувано на: 29 Окт 2008 10:07

Andrey358 написа:
Някой от вас гледал ли е Deth Note? Аз почнах няколко епизода преди време и сега мисля да го догледам.

Аз, обаче ако трябва да съм честна ми беше много трудно да го догледам ^^ Общо взето след 26 серия бях направила една почивка от година и малко, преди да се назлоба да го довърша. Все пак първите 20-24 серии ( не помня до коя бяха) са добри, но после яко сбозва. ( Лично мнение).

Профил

Аватар
Публикувано на: 29 Окт 2008 10:17

IceQueen
Цитат:
И аз имам идеята да започна Гъндам поредицата

Любопитно ми е, принципно ще заглеждаш всичко на тема Gundam или само Gundam 00?

За Gundam 00 - да не се изненадаш от керъктър дазайна, правен е от някъква мадама, която специализира в шоджо, шонен-ай и яои загравия. :lol:
За първия сезон - space craft-ите бяха много готини, но сюжетът страшно ме дразнеше. Обаче в последните 7 серии така се обърка всичко, толкова мрачно стана и такава касапница започна, че си промених мнението и в края на краищата го харесах.

Andrey358
Цитат:
Някой от вас гледал ли е Deth Note?

Не съм гледал анимето но мангата кърти мивки!
Доколкото съм чувал в анимето яко са претупали втората част на мангата и се получавало някъква безсмислено и прибързано.

Профил

Аватар
Публикувано на: 29 Окт 2008 10:31

AlShu написа:
Любопитно ми е, принципно ще заглеждаш всичко на тема Gundam или само Gundam 00?

Принципно идеята ми е да изгледам всичкия Gundam до момента. Основната причина да не го направя до сега е, че компа ми се скапа преди 3 месеца и става само за чат/форум и то трудно ( трябва да сменя харда, но принципно съм за нов) и понеже гледам на брата на щайгата, мога да го правя само в дните, в който той не е у нас ( а това е рядко), за това гледам с него, каквото и той гледа.
Имам някакви спомени, че Гъндамите са нещо от сорта на 5-6 анимета ( груби са ми), което значи, че за около 2 седмици макс ще ги приключа (Ако не гледам събота и неделя :Ь).
Едит: Сега като проверих, мисля, че няма да мога да изгледам всичкия. Първият от 1980г. не е преведен, а пародиите нямам намерение да ги гледам. Значи около 300-серии от анимета и около 100 от OVA, WEB и Филми, толкова, за около 1 месец ще свършат, ако ми допадне анимето де :D

AlShu написа:
Доколкото съм чувал в анимето яко са претупали втората част на мангата и се получавало някъква безсмислено и прибързано.

Точно тази част не систрува. До към 20-26 серия ( както казах, не помня много добре) общо взето върви 2 чептъра = 1 серия и после изведнъж за няма и 10 серии го приключват - супер сбозва.
Готиното е, обаче че го дават по AXN - и там в първите серии Ляйто са го превели като "Слънчице" и Рюк като му каже "Слънчице" и направо сгъвам :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 29 Окт 2008 11:03

Ъъъ...за Gundam-а...всъщност това е една гигантска поредица с множество ери/алтернативни светове. Като за всяка ера има поне по един сезон...понякога има и маса OVA-та и филми. Всяка ера е правена от различен екип, изглежда различно и като сюжет клони към най-различни жанрове.
Трудността при него не е толкова обемът, колкото че е с мъка можеш да събереш всичко по темата. Е, ако някой друг ти го е събрал, а ти само трябва да го изгледаш е лесно.
Лично аз съм гледал само Gundam War In A Pocket (4 серии) Gundam Wing (49 серии + OVA), Gundam The 8-th MS Team (12 серии), Gundam F91 (филм), Gundam Seed (50 серии), Gundam Seed Stargazer (3 серии), Gundam Seed Destiny (50 серии + OVA), Gundam 00 (25 серии)...освен това без да съм гледал повече от 2-3 серии имам копия и на Gundam X, Gundam Turn A и Gundam IGLOO.
Това са Gundam нещата, които могат да се намерят из БГ интернет пространството, но са само малка част от поредицата.
От нещата, коита съм гледал най-много ми харесаха Seed (без Destiny) и The 8-th MS Team.

Профил

Аватар
Публикувано на: 29 Окт 2008 11:10

Аз отдавна не свалям от БГ-пространството, освен може би Наруто, че ми е бързо. Предпочитам да си харесам група, която ги е превела и да си ги намеря в ИРК. А и от ИРК свалям с почти 1МВ в повечето случаи, та ще видя какво ще събера ;)

Профил

Аватар
Публикувано на: 29 Окт 2008 22:24

Гледах One Piece ама не ми хариса.Прекалено детско даже по и от Наруто.
Почнах да гледам Soul Eater, стигнах до 26 епизод ама от там нататък от Arenabg.com превода съква!
Някой знаели от каде мога да даунлоадна от там нататък със свестен превод?

Профил Skype

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
Публикувано на: 29 Окт 2008 22:38

Аз имам тооолкова тонове аниме да гледам........ ама нещо съм се надъхал на Харухи Сузумия ><

И без т'ва е най-близко до сърцето ми, заради пичката дето озвучава Кона-чан?!

Serious Sam написа:
Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...

Цитат:
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 30 Окт 2008 09:58

bgcomando, за какъв превод говориш - български или английски?
Доколкото знам българският превод се правеше по рилийза на Rumbel, които обаче дропнаха проекта. Предполагам така са направили и българските преводачи.
За английски превод, аз предпочитам този на Tadashi защото идва относително бързо и е по-свестен, от дрегите, които идват по-рано от него.
Щом си го докарал до 26-ти значи имаш да наваксваш още 3 епизода...а събота-неделя ще се появи и 30-ти. Сийд можеш да откриеш на много места - mininova.org , isohunt.com , сайтът на преводача - http://tadashisubs.wordpress.com/ и п.р.
Тракерът на АнимеС - torrents.animes-bg.com също може да ти свърши работа, въпреки че по принцип там сийдът на on-going аниметата не се задържа повече от седмица.

Според мен zamunda и arenabg са неудобни места за теглене на анимета - избягват аниме HD рилийзите (а за нормални сериали и филми не го правят), разнообразието от заглавия не е голямо, а и имат някъква склонност да слагат предимно най-дебилните от популярните заглавия с някои малки изключения.

Профил

Аватар
В момента играе: aoe3
Публикувано на: 30 Окт 2008 11:01

Абе да го духате с тея детски бе

Профил

Аватар
Публикувано на: 30 Окт 2008 12:25

AlShu написа:
bgcomando, за какъв превод говориш - български или английски?
Доколкото знам българският превод се правеше по рилийза на Rumbel, които обаче дропнаха проекта. Предполагам така са направили и българските преводачи.
За английски превод, аз предпочитам този на Tadashi защото идва относително бързо и е по-свестен, от дрегите, които идват по-рано от него.
Щом си го докарал до 26-ти значи имаш да наваксваш още 3 епизода...а събота-неделя ще се появи и 30-ти. Сийд можеш да откриеш на много места - mininova.org , isohunt.com , сайтът на преводача - http://tadashisubs.wordpress.com/ и п.р.
Тракерът на АнимеС - torrents.animes-bg.com също може да ти свърши работа, въпреки че по принцип там сийдът на on-going аниметата не се задържа повече от седмица.

Според мен zamunda и arenabg са неудобни места за теглене на анимета - избягват аниме HD рилийзите (а за нормални сериали и филми не го правят), разнообразието от заглавия не е голямо, а и имат някъква склонност да слагат предимно най-дебилните от популярните заглавия с някои малки изключения.

Говорих за английски превод.Arigato Alshu san!

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 30 Окт 2008 20:39

meth написа:
Абе да го духате с тея детски бе

Бате, не се излагай де. :lol:

-Хамелеона

Профил Skype WWW

Аватар
Публикувано на: 31 Окт 2008 10:52

meth, кое е по-детинско?
Да гледаш как някъкви психически недорасли, музикално ощетени български пикльовци се държат, като мутри и да си въобразяват че правят музика или да гледаш как едни страхотно нарисувани спортен тип мацка и надарена секс бомба правят лесбийски секс?

Профил

Аватар
Публикувано на: 31 Окт 2008 18:38

даите някое хубаво anime, и аз да им стана фен на анимациите :IMNOOB:

ама да става за гледане от възрастни и да има някакви поучения и размисли,

тоест някое аниме класика

Профил

Аватар
В момента играе: квото тръгва на лаптопа
Публикувано на: 31 Окт 2008 20:08

Бе като съм почнал с RQ-та, я ми кажете някое аниме с герои, които са като Kain и/или Raziel. Сходни характери, сходни взаимоотношения и т.н.(голяма зарибявка е туй Legacy of Kain, ей :D ).

Профил Skype

Аватар
В момента играе: Рефреш на PCM форума (epik high score!)
Публикувано на: 31 Окт 2008 21:01

Правя си Tensa Zangetsu от картон, изолирбанд и още картон :Д Ще стане мега яко \,,/__(>o<)__\,,/

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 01 Ное 2008 17:33

elfbg

[url]http://chise.ludost.net/Anime/BlackLagoon%20[c]%20[DVD]%20[BG]/[/url]

Вътре в mkv-тата има стрийм и със субтитри и на български.
Ако не знаеш как се просвирват mkv-та и как се избират субтитри и различни дублажи в тях (ако има такива), питай!

Профил

Аватар
Публикувано на: 02 Ное 2008 15:54

Такааа...днес попаднах на 26-ти епизод от Soul Eater превод на Rubel. Отидох но сайта им и се оказа, че не са дропнали проекта. Просто някъкви дебилни слухове, а и наистина прекалено много протакат превода...

Профил

Аватар
В момента играе: Рефреш на PCM форума (epik high score!)
Публикувано на: 02 Ное 2008 16:09

Ама, то реално другите групи не са толкова зле и два-три дни след излизането на епизода в Япония има нормален превод :- ) За какво са ти точно Rumbel - не знам :Д

Едит:
Впрочем, някое аниме със състезания да предложите? Е навремето имаше по Fox Kids/ Jetix е супер яка анимация - Nascar Racers. Нещо от тоя род ми се гледа :- )

Профил WWW

Аватар
В момента играе: Crashday(multiplayer)
Публикувано на: 02 Ное 2008 16:42

Прегледах Detroit Metal City.Щото си немам друга работа :D

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения