Автор |
Съобщение |
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 19 Окт 2008 13:36
IceQueen, зарижи ги тези Pantsu простотии, ако искаш нещо готино и разтоварващо хвани Nodame Cantabile! Ако пък е гледано хващай новия сезон! Адски е готино. Единственото до сега от новите неща, което ми харесва (Gundam 00 S2 още не съм го загледал, а се очакват и разни други работи...).
___________________________________ Stop the bats! Stop the bats! Make them go and not come back!
|
|
|
|
|
Вuddy
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 19 Окт 2008 14:06
Някой да е гледал Peace Maker Kurogane? И ако е - да каже дали е добро и за какво горе-долу става дума, че един приятел ми го остави днес да го гледам, ама не знам дали да го почвам...
|
|
|
|
|
реконект
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 19 Окт 2008 16:59
Препоръчайте нещо завладяващо, но не искам да е на тема от бъдещето. И задължително да има БГ суб.
___________________________________ And now, the time is here I see the Templars everywhere The Freedom Call is drawing near
|
|
|
|
|
Silly Wizard
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 19 Окт 2008 19:57
А бе някой да знае от къде могат да се намерят сериите на оригиналния Casshern?
___________________________________ Oh, there're sober men and plenty, And drunkards barely twenty, There are men of over ninety That have never yet kissed a girl. But give me a ramblin' rover, Fae Orkney down to Dover. We will roam the country over And together we'll face the world.
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 20 Окт 2008 08:58
Вuddy, не съм гледал Peace Maker Kurogane. Доклокото знам, действието се развива по време на "Бакуматсу" - т.е. същия исторически период в който се развива Rouroni Kenshin (и още маса заглавия). И би трябвало да съдържа маса битки с мечове (въпреки, че по това време носенето на катана е забранено). Като гледам постера, май не са наблегнали на реализъм.
Re-Connect, Black Lagoon, Jin-Roh The Wolf Brigade, Midori No Hibi, Tokyo Godfathers?
___________________________________ Stop the bats! Stop the bats! Make them go and not come back!
|
|
|
|
|
Warbringer
|
|
В момента играе: На стражари и апаши. И покер.
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 20 Окт 2008 09:06
AlShu написа: Re-Connect, Black Lagoon, Това гледай.
___________________________________ a.k.a. Disturbed
These words I write keep me from total madness.
How many of you people know you're REALLY alive ?!
|
|
|
|
|
Вuddy
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 20 Окт 2008 09:39
AlShu написа: Доклокото знам, действието се развива по време на "Бакуматсу" - т.е. същия исторически период в който се развива Rouroni Kenshin (и още маса заглавия). И би трябвало да съдържа маса битки с мечове Ахам, нещо такова ми се гледаше точно. Тенкс.
|
|
|
|
|
IceQueen
|
|
Мнения: 1353 Местоположение: Някъде там в неизследваните райони!!!
В момента играе: Knight online
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 20 Окт 2008 10:27
Изгледах и Gravion Zwei, ако трябва да съм честна, като махнем лошия робот и извънземните, които все повече почваха да приличат на летящи кръстове , имаше и 2-3 серии с много добра история. AlShu, ще прегледам онова с цигулките, което го даде ( сорка - трудно помня имена :Ь ), просто Гравион-а го дръпнах, че в анимес го искаха на сийд, а пък брата реши да не се прибира 2 дена, което на мен ми разреши да гледам малко аниме, че на моя комп нещо всичко лагва - тия дни ще сменям харда и дано се оправи. Та за това подкарах роботите - бяха под ръка :Ь Вuddy, ако саморайското ти хареса- свирни, че и аз от има - нема 4-5 месеца му се точа и не съм сигурна дали ще го гледам. ( Ако го сваляш от ирк ACX имат един бот консулант /или от сорта/ с доста добра връзка, към мен му е почти 1 МВ ).
___________________________________ Крещя, следователно съществувам!
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 20 Окт 2008 13:18
Освен цигулки, има пиана, барабани, флейти, хорни и въобще цял оркестър...всъщност дори няколко оркестъра...абе тонове класическа музика + големи майтапи с главните герои и шантавите им приятели/колеги от консерваторията... Всъщност зрителя може да остане с впечатлението, че с класическа музика се занимават предимно, откачалници и клоуни... Не знам как да го опиша, но Nodame Kantabile е много приятно за гледане. Води се джосей, но може да го помислиш за шоджо. В момента съм изкрейзил от чакане, на втора серия от втори сезон. Тия типове то BulletSpeedSubs правят всичко възможно названието им да звучи иронично. Вече се съблазнявам дали да не подпукам, някой по-измекярски превод.
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 21 Окт 2008 10:28
Вчера загледах поредните серии на няколко on-going неща, включително Soul Eater 28, To Aru No Majutsu 3 и Krigane No Linebarrel 2...не бяха лоши...Soul Eater-а ми беше малко скучен. Загледах и първите 3 серии на Toradora. Всъщност се оказа доста различно от това, което очаквах и доста ми хареса. Особено първи епизод. Нататък малко се разводняват нещата. Определено съм любопитен какво ще стане нататък.
|
|
|
|
|
Liberty
|
|
В момента играе: League of Legends
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 21 Окт 2008 10:41
Аз пък наскоро си изтеглих деветте книжки на Full Metal Panic и сега ги чета. Единственото което ме дразни е че са чернобели (забравих да отбележа, че става дума за комикси). Може би идеята е да хванеш флумастрите и сам да си ги оцветиш
___________________________________ http://www.divinitas-crew.com Ghost reporting!
|
|
|
|
|
IceQueen
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 21 Окт 2008 12:23
Нем, просто мангата е черно - бяла, само заглавните страници са цветни, за да добият идея аниматорите как изглеждат героите Ако трябва да съм честна, преди 4 или 5 години на една лекция по темата мисля, че споменаха и за единични цветни манги, но ми е много смътен спомена
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 21 Окт 2008 13:16
99% от мангата е черно-бяла по две причини: икономика и традиция. Няма начин в такива кратки срокове да се издават толкова много цветни комикси в такива огромни тиражи.
Andrey358, търси романите и разказите FMP, анимето и мангата са по тях. (Всъщност това е доста сложно и досадна работа. Не знам някой да има пълната преведена колекция.) Аз имам някъкви книги в pdf формат, но те са много малка и откъслечна част от поредицата. Доклокото знам, аниметата представят около 1/3-та от излязлата под формата на романи история. Разни хора, дето са ги чели, казват че нататък работата ставала доста мрачна, зловеща и депресарска.
|
|
|
|
|
реконект
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 21 Окт 2008 21:18
Сега лягам и почвам да гледам Samurai_Champloo, да видим дали ще ми хареса
___________________________________ And now, the time is here I see the Templars everywhere The Freedom Call is drawing near
|
|
|
|
|
Liberty
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 22 Окт 2008 08:25
AlShu написа: Andrey358, търси романите и лазказите FMP, анимето и мангата са по тях. (Всъщност това е доста сложно и досадна работа. Не знам някой да има пълната преведена колекция.) Аз имам някъкви книги в pdf формат, но те са много малка и откъслечна част от поредицата. Доклокото знам, аниметата представят около 1/3-та от излязлата под формата на романи история. Разни хора, дето са ги чели, казват че нататък работата ставала доста мрачна, зловеща и депресарска.
Ами всъщност търсейки именно книгите попаднах на комиксите и си помислих че са това, но явно не. Еми ще ги търся. А иначе намерих бг субтитри за FMP и fumoffu, обаче на мен всъщност ми трябват най-много за the second raid, имаш ли представа откаде да ги взема и има ли изобщо?
___________________________________ http://www.divinitas-crew.com Ghost reporting!
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 22 Окт 2008 09:14
Сега не разбрах Full Metal Panic TSR анимето ли търсиш или само БГ субтитрите за него.
Субтитри за 1-13 епизод (в един пакет) има в subs.unacs.bg, има субтитри и за OVA епизода, който е нещо, като 14-ти бонус епизод.
А, ако търсиш анимето, не знам - преди го имаше на FTP-то на АнимеС, но него го скриха. Може да видиш в тракера им и евентуално да питаш за ресийд...друг вариант са международните тракери.
|
|
|
|
|
Liberty
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 22 Окт 2008 10:46
Слава Богу, анимето си го имам грижливо записано на дискове за всеки случай. Говоря за субтитри на български, понеже точно TSR го има само във версия на японски с английски субтитри което ми е неудобно защото трябва да отделям много енергия за да чета субтитрите, понякога се налага да ударя на пауза самото филмче за да разбера за какво става дума. За това ми трябват субтитри на български ако има.
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 22 Окт 2008 12:47
Ида де, нали писах по горе - пускаш едно търсене на Full Matal Panic в subs.unacs.bg
и в края на списъка, ще откриеш Full Matal Panic TSR 1-13 и Full Matal Panic TSR OVA.
Субтитрите са в ass формат и са им сложили някакъв гаден цвят и шрифт. Когато си преглеждах TSR-то за втори път се опитах да го гледам с този превод, ама нещо ме издразни и се върнах на английския.
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 29 Окт 2008 09:55
От излезлите през предишната седмица преведени анимета ме впечатли силно само Nodame Cantabile 2-3. Toradora 4, Soul Eater 29, Kurogane no Linebarrels 3 и Tales Of The Abyss 5 бяха поносими. Епизодът на To Aru Majutsu Index 4 беше зле...направо че чудя дали да не го дропна... Засега съм натрупал 4 серии от Gundam 00 S2 но още не съм ги почнал. Нещо още не съм в настроение за него.
ПП Забравих, че в началото на миналата седмица изгледах и едно старо OVA - Tenamonya Voyagers. Приятна 4-ри сериина sci-fi комедия. Графиката е в стил 80-рските mecha екшъни, въпреки че анимето е от 1999. Но не това е централното в заглавието. Централното е хуморът и идиотските ситуации в които се забъркват главните героини, както и още по-странните действия с които се измъкват. На мен това аниме ми прилича най-много на Tenchi GXP, но без харемските елементи. Историята е незавършена, но пък е адски забавно.
|
|
|
|
|
IceQueen
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 29 Окт 2008 10:01
И аз имам идеята да започна Гъндам поредицата, но още събирам злоба. Иначе продължавам с Наруто, вчера мисля, че прекрачихме 200-ния епизод, но не съм сигурна Иначе вместо нещо стойностно да гледам през съботата, изгледах възможно най-лигавото аниме след Уединг Пич и Сейла Мун А именно Nanatsuiro Drops, но по-странното е, че не съжалявам (а би трябвало). Явно в момента съм на някаква лигава вълна. А и чакам да излезе Hell Girl 3 (бая ще има да почакам, но...поне излиза!!!!) и Vampire Knight 2 (то май излезе....не съм сигурна, трябва да видя ).
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|