Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Re: Аниме Лист
Публикувано на: 11 Авг 2008 22:46

Изкажете мнения за Trigun. Сега го зяпам и ми е интересно на каква слава се радва сред аниме почитателите. :)

Ни мъ ибе - It doesn't fuck me
Да еба майка ти, да еба! - To fuck yer mother to fuck!
Лайната се случват - Shit happens

Профил

Аватар
Публикувано на: 12 Авг 2008 09:02

ENDVRA, не съм гледал анимето и нямам представа от къде да го дръпнеш, освен ако не поискаш reseed в тракера на АнмеС или не пуснеш търсене в търсачката на data.bg Там определено има някъкви файлове, ама не знам дали са всичките серии...

2D', много хора харесват Тригуна и го смятат за класика.
На мен обаче не ми харесва, защото в един момент рязко става от екшън комедия - депресарска трагедия, което аз смятам за мръсен номер :lol: :lol: :lol: .

Хора, приключих Skull Man-а, бахти якото аниме! Както вече казах, страхотна графика и анимация, интересен и завъртян сюжет. И може би най-доброто е, че свършва "лошо". Краят не е изнасилено лош, за да ядоса зрителя, а логично лош. Печели злото, но не кое да е зло, а голямото зло, не някъкви местни изцепки. :twisted:
Предупреждение: когато го гледате, изчакайте финалните надписи на последния епизод, след тях има кратка сцена, която намеква какво ще се случи в бъдеще.

Профил

Аватар
Публикувано на: 14 Авг 2008 12:57

Днес привърших Death Note и Get Backers. DN ми хареса в периода 1-24 и 34-37. Някак си тези заместници на оригиналния L, не бяха вече на мода.
GB пък се оказа доста разтоварващо шоунен аниме. Не е нещо като за сефте в жанра, но бяха комбинирани що-годе добра история със хумор както и известен екшън. Това, което ми хареса бе че анимето се запази добро през цялото време от 49 епизода. Това е пример как не трябва да се разтеглят и впоследствие разбозяват подобни анимета.

--------
Сега имам рикуест - във animes-bg форумите - линка в темата за OST на GB не работи. Трябват ми предимно двата опенинга. Ако някой успее да ми намери линк, ще съм му благодарен.

Профил

Аватар
Публикувано на: 15 Авг 2008 13:44

Mitizaro,ето ти линк http://gendou.com/amusic/?filter=Get+Backers&match=0 , ама ще трябва да се регнеш. :)

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 15 Авг 2008 15:58

Blinkers написа:
Mitizaro,ето ти линк http://gendou.com/amusic/?filter=Get+Backers&match=0 , ама ще трябва да се регнеш. :)

Ти да си чувал за плъгина на Mozilla 'BugMeNot' ? :lol:
Иначе - мерси!

Профил

Аватар
В момента играе: Crashday(multiplayer)
Публикувано на: 16 Авг 2008 09:40

Аниме подобно на DMC Anyone?

Профил

Аватар
Публикувано на: 16 Авг 2008 18:42

Ми всъщност DMC-то си беше доста интензивна плагиатщина на тема Hellsing.

И пак ще попитам "подобно" в смисъл - сюжет? арт? екшън сцени? атмосфера? музика? аниме по игра?

Профил

Аватар
Публикувано на: 16 Авг 2008 21:08

Сюжет

Профил

Аватар
В момента играе: Knight online
Публикувано на: 16 Авг 2008 22:52

Такам, по горният разговор нямам мнение, защот не съм гледала нито едно от 2-те споменати анимета ( За Хелзинг не ми стигнаха нервите и след 4-та серия някъде се отказах).

Снощи, бидейки зарязана сама, като изоставеното камилче от семейството и страдайки от безсъние заради пълнолунието (който не е видял, да погледне луната, наблюдаваме частично лунно затъмнение в момента) реших да погледам малко аниме.
Гледах Vampire Knight, самото аниме не е кой знае какво. Доста са си оставили за втория сезон, да не кажа, че първия сезон прилича на много голям увод ^^ . Все пак явно нещо в него, освен красивите картинки, ми е повлияло подсъзнателно, защото следващите 5 часа ги прекарах в някакви си мои интерпретации включващи Юки, Зеро и Нощната смяна.
Все пак чакам 2 сезон за да видя струват ли си 5-те часа време.

Днес от друга страна подтикната от горните условия изгледах и Murder Princess, лично мое мнение, но това ако го имате в списъка си за аниме - зачеркнете го. Определено не си струва.

Сега подхващам Slayers, утре ще кажа дали мнението ми за ужасно смешен английски саунд и още по-смешни БГ субтитри от спомени на вече 3 години се е потвурдило ;)

Профил

Аватар
Публикувано на: 17 Авг 2008 13:41

Лоша новина за тези, които следят Slayers Revolution - преводачите от SS&Eclypse дпропнаха проекта (заради заплахи от носителите на правата за щатите). Не знам някой друг да го превежда това чудо, освен някъкви испанци...

Itami, не мога да ти помогва, анимето на Devil May Cry имаше еднин от най-безумните сцетарии, на които съм попадал (просто беше една купчина аниме клишета (нямащи нищо общо с играта) без много връзка по между им). IceQueen се изказа справедливо и за Hellsing. Ако търсиш, нещо мрачно с монстъри, примерно Skull Man-а е добро предложение (т.е. сещам се за него, защото го гледах най-скоро). Сега ако опишеш и какво ти е харесало в сюжета.

IceQueen, нещо не разбирам, какво ти пречи в Slayers да избереш японския дублаж и английските субтитри (поне в копието на Чизе има избори и на оригинален дублаж както и английски субтитри). Принципно 100% предпочитам английските преводи пред българските които са базирани на тези същите английски преводи.
Апропо гледала ли си и следващите 2 сезона Next и Try. За тях БГ превод няма?

Профил

Аватар
В момента играе: Knight online
Публикувано на: 17 Авг 2008 21:20

AlShu, принципно предпочитам да гледам аниметата с японски звук и англ субс. В слъчая на Слеърс беше, че преди години без да искам го пуснах с Английски звук и Бг субс.... за варианта на Чизето говоря. Беше много смешна защото на английски казваше едно, на Бг беше друго ( в същия дух), а когато се комбинираше и с картинките... е паднах от стола от смях ;)
И сега го гледах така ... до 2-ра серия ;) После минах на традицията. Защото, както е написал човека превел Лов Хина на БГ "Какво очаквате от японски-английско - български превод".
За Слеърс мога да кажа, че е доста забавно, на някои моменти съм се смяла от сърце, а на 11 серия и със сълзи. ИЗгледах 1 сезн и първия филм, надявам се скоро да открадна компа от брата за да мога да догледам и останалите ( моя е за преинстал и не ми съдейства за аниметата).

Колкото до следващите сезоно. Може и да съм гледала части от тях ( за 1 серия съм сигурна, щот не я видях в този сезон), защото на времето гледах 2-3 анимета по румънската телевизия и по рай дуе. Все пак нямам навика да гледам по-напреднали неща без да съм изгледала всички преди тях. А колкото до новия сезон, Инуяша4евер гледам че са го подхванали за момента.

Профил

Аватар
Публикувано на: 25 Авг 2008 09:36

Тъй...наваксах няколко City Hunter филма...сюжетът им е дори по-тъп от този на сериалите, но пък артът и анимацията са по-качествени.

20-тите епизоди на Macross Frontier и Soul Eater са добри.

Добрата вест за Slayer Revolution е, че се намери нова група (VivaLaRevolution), която да продължи превота, след като SS&Eclypse дропнаха проекта. Проблемът е, че въпреки това, че резолюцията е по голяма от SD, картината излиза леко назъбена. Т.е. човекът дето им кодира релийзите, не е много в час или пък нарочно развалят качеството.

Успях да се дотъркалям да 7-ми епизод на Birdy: Decode. Адски свежо и готино анименце. Готина и шарена графика, добра анимация, добър екшън, секси мадама в главната роля...сеюто дето я дублира е страшно добро, адски добре превключва между алтер еготата на Birdy - Birdy, Shion (конспиративното и прикритие на Земята), както и някоя друга реакция на Tsutomu (младежът, който тя уби в 1-ва серия и чието съзнание трябва да носи успоредно със своето, докато възстановят тялото му).
Абе готина комбинация, между, Sci-Fi, екшън, комедия, superpowers, school life и horror елементи.

Профил

Аватар
Публикувано на: 25 Авг 2008 18:44

Прочетох последния епизод на Berserk и сега рева. :? :( .Аре кажете некое фентъзи подобно на Berserk

Профил

Аватар
В момента играе: League of Legends
Публикувано на: 25 Авг 2008 20:12

Berserk беше яко, но анимето което и до сега си гледам серийте отвреме на време си остава Full Metal Panik и трите сезона. Още не мога да намеря нещо което да ме изкефи толкова. Донякъде ми хареса Черната Лагуна, допълнителен плюс беше че има субтитри на български.
Кажете ми някое аниме, което да има красив реалистичен арт и ако може да не е фентъзи.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 26 Авг 2008 13:42

Andrey358, хвърли едно око на Skullman-а. Не е точно реалистично и е някъде между sci-fi-а и мистиката, но пък картинките се красиви и сюжетът интересен.

Можеш да загледаш и Jin-Roh The Wolf Brigade, ако си пропуснал.

Monster-а е малко дълга, но заплетена криминална мистерия.

Rescue Wings и Zipang го дават относително реалистично, въпреки че в Zipang ситуацията не е много реална.

Memories и Wings Of Honneamise, не са чак реалистични но имат интересна и богата на детайли графика.

Нещо не разбирам, защо търсиш точно реализъм в мангата и анимето - нали точно в обратното им е силата, в карикатурата. А, ако ми кажеш, че примерно графиката на FMP и Black Lagoon-а е реалистична, ще излезе, че не съм разбрал за какво става дума.

Itami, то да не излезе, че под DMC си имал в предвид Detroit Metal City, а не Devil May Cry?

Най-накрая довърших City Hunter-а (без Angel Heart).
Накратко - сюжетът е тъп като галош. Силата на поредицата е в геговето около сексуалните апетити на главния герой и изродската сила на един от второстепенните герои. Филмите са дори по-тъпи от сериите, само керъктър дизайна е по-детайлен (и кой знае защо, тотално различен във всеки един от филмите).
Дали си струва - според мен, трабва да си падаш по ретро заглавия...иначе е абсурд да го издържиш поне до края на първи сезон. Всичко в него е старомодно (дори за годините, в които е произведено), изтъркано и зациклено. Ако просто се интересувате от света на City Hunter, мангата е в пъти по-препоръчителна.

Профил

Аватар
Публикувано на: 26 Авг 2008 19:56

AlShu написа:
Itami, то да не излезе, че под DMC си имал в предвид Detroit Metal City, а не Devil May Cry?

Мда :D .Аз на Devil May cry вече ми предложиха.Трябва да почна да пише пълни имена като искам нещо

Профил

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
Публикувано на: 02 Сеп 2008 15:39

Бахахах... защо по дяволите Father Anderson от Хелзинг ОВА-та е озвучен от същия актьор дето озвучава Johnny ( Гилти Гиър ) ?! :lol: :lol:

Serious Sam написа:
Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...

Цитат:
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 02 Сеп 2008 20:09

The Chameleon написа:
Бахахах... защо по дяволите Father Anderson от Хелзинг ОВА-та е озвучен от същия актьор дето озвучава Johnny ( Гилти Гиър ) ?! :lol: :lol:

ДАААААААААААААААААААААААА.ВОДАТА Е ТОПЛААААААААААААААА

Профил

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
Публикувано на: 02 Сеп 2008 20:13

Копеле, нещо се опитваш да ми кажеш ли? :blink:

--

Сега изгледах 4-те ОВИ на Хелзинг на 1 дъх и.. кво да кажа, имат си добрите моменти, но определено не могат да се сравняват с атмосферата на оригиналната продукция. I mean, Nazi power? C'mon... :roll:

Ps. Да, и мерси, че разшири страницата, n00b.

Serious Sam написа:
Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...

Цитат:
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq

Профил WWW

Цар
Аватар
Публикувано на: 02 Сеп 2008 22:18

Аз съм втрещен от Basilisk. Нарежда се веднага до Shigurui в личното ми топ 2.

ПП
Почвам Last Exile. Дано не се окаже разочарование. ;р

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на: