Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
Заглавие: Re: Аниме Лист
Публикувано на: 24 Апр 2008 11:52

Рekонект написа:
Пробвах Берсерк.... много тъпо значи....

:lol: :lol:

----

Аз за туй не давам много предложения, че.. само загубен потенциал се получава. :?

Serious Sam написа:
Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...

Цитат:
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 24 Апр 2008 11:59

Cowboy Bebop
Това заслужава ли си ?

I’m Not Afraid To Die
Stand And Fight
Say What You Feel
Born With A Heart Of Steel

Профил

Аватар
Публикувано на: 24 Апр 2008 12:17

Рekонект написа:
Пробвах Берсерк.... много тъпо значи....
А стига бе, а Клеймор което си е бозица в сравнение с Berserk те кефи.

Всеки с вкуса си, казало кучето и...

Щом Berserk било много тъпо, не знам какво да ти препоръчам, възможно е моя вкус да е извратен - де да знам.

Но може да пробваш Full Metal Panic, поне е по-лесно смилаемо от Berserk-a, и би допаднало на по-голяма аудитория.

Профил

Публикувано на: 24 Апр 2008 12:18

Аз сега си свалих джъстес лииг и ще го гледам :)

Профил

Аватар
Публикувано на: 24 Апр 2008 17:59

Вuddy написа:
Пробвах Берсерк.... много тъпо значи....А стига бе, а Клеймор което си е бозица в сравнение с Berserk те кефи.

Всеки с вкуса си, казало кучето и...

Щом Berserk било много тъпо, не знам какво да ти препоръчам, възможно е моя вкус да е извратен - де да знам.

Но може да пробваш Full Metal Panic, поне е по-лесно смилаемо от Berserk-a, и би допаднало на по-голяма аудитория.

Признавам гледах 1вия епизод. Издразни ме това, че е супер гадно нарисувано (еми отпреди 11 години е....)

I’m Not Afraid To Die
Stand And Fight
Say What You Feel

Профил

Аватар
Публикувано на: 24 Апр 2008 19:17

Гадно нарисувано?! Ти си некав изнежен май, а? :lol: Сваляй Black Lagoon, не се чуди, губиш време.

No CNN or media now ...

Профил

Аватар
Публикувано на: 24 Апр 2008 19:21

Ок пускам го :) Макарче си падам по фентъзи ще пробвам и тва :П

I’m Not Afraid To Die
Stand And Fight
Say What You Feel

Профил

Аватар
Публикувано на: 25 Апр 2008 08:41

Загледах първите 2 серии на Soul Eater - егати яката изродщина. Шантав арт, шантав хумор, шантав сценарий.
Не мога да го оприлича на нищо познато - леко напомня за One Pice, леко напомня и за FLCL. Артът има някъкви далечни сходства с Monkey Island 3 и карикатурите на Пол Кърби на тема Светът на диска.
А като общо впечатление ме връща няколко месеца назад - в хайпа около Tengen Toppa Gurren-Lagann. Общото между двете е, че са динамични, не се взимат много на серьозно, фрашкани са с хумор (най-вече за сметка на главните герои) и бойните сцени са хем странни, хем готини.
Чудя се, да не би Soul Eater да е отговорът на Bones на TTGL и дали този вид сюрреалистични екшъни, не предвещава зараждането на нов жанр (а не да е тясна специализация само на Gainax и онова единствено, но готино изключение на Production IG - Dead Leaves).
Накратко за Soul Eater - адски оригинално, адски свежо и адски забавно.

ПП

Реконект
Цитат:
Cowboy Bebop
Това заслужава ли си ?

Вземи че дръпни първите 3 епизода, дръпни си и субтитрите от subs.unacs.bg, прегледай ги с който си искаш дублаж (кеф ти английски, кеф ти японски) и ти ни кажи дали си заслужава.
За мен е едно от най-яките анимета евър...други хора пък са заспивали на него.

Това за графиката никога не съм го разбирал - била стара, била нова...няма такова нещо.
Има "модна" и такава, която вече е демоде...но пък аз съм последния човек, на който ще му пука за модните течения...
Принципно мангата и анимето са карикатури - изкривяване на реалноста с артистична цел. Това дали прическите им ще са нащърбени или заоблени не трябва да се води от модата, а от внушението, което се опитва да постигне автора.
Примерно Tengen Toppa Gurren-Lagann и Soul Eater са силно карикатурни и въпраки това, че са чисто нови анимета, артът им не се подчинява на никъква мода - което не ми пречи да плувам в естетически кеф, когато ги гледам.

Да вземем едно дърто аниме на Gainax - Wings Of Honneamise. То е правено през 1987, но артът му напомна за пълнометражните кино-анимета след 2000-та година.
За мен няма старо-ново. Има само усилия (+пари +техника) вложени при създаването на анимацията и дали авторите са постигнали целта си. Примерно анимацията на Sayonara Zetsubou Sensei, не изглежда особено скъпа и трудоемка, но тя постига поставената и цел - да поддържа шаржовия хумор на сценария. В заглавние от този тип няма нужда да се анимират някъкви безумно сложни сцени с детайлни бекграунди.

Профил

Цар
Аватар
Публикувано на: 26 Апр 2008 13:03

phr34k написа:
Serial Experiments: Lain
Texhnolyze

Анимета за пост-модерното дигитизирано студено и самотно сърце.

(Texhnolyze е по-добото от двете)

П.П. Въобще не схващам това желание, тази страст при консумация на анимета. Някак си повърхностно ми изглежда, отношението на повечето "фенове", липсва им като че ли това духовно смирение, което лично изпитвам към творби на изксутвото, които ми въздействат. Texhnolyze още събирам емоционални сили да го изгледам втори път.

П.П.П. Нищо против никого; разни хора - разни вкусове и разни реакции.

Абсолютно точно. И на мен не ми е ясен тоя порив към постоянно гледане на аниме. Аз след като изгледах Shigurui бях в няколко-седмичен шок, а тук ми се говори за всекидневно гледане... ;р

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 27 Апр 2008 14:46

Ako produljavash da gledash predimno ujasi i depresarshtini, vmesto da gi raznoobreaziavash s jizneradostni i zabavni neshta, v edin monent prosto shte prestanat da ti vuzdeistvat i togava naistina niama da ti se gleda anime...
Probvai niakakuv razlichen janr - nali tochno tova e interesnoto na animeto - che e raznoobrazno i RAZLICHNO ot shtatskite bozi s koito ni zaliva vseki den TV-to.
Drug e vuprosut, che horata koito prevejdat, razprostraniavat ili upload-vat animeta imat sravnitelno ogranicheni predpochitania i lansirat ednotipni zaglavia.

Профил

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
Публикувано на: 27 Апр 2008 14:54

Аз откога му викам да гледа Cowboy Bebop...

Serious Sam написа:
Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...

Цитат:
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq

Профил WWW

Цар
Аватар
Публикувано на: 27 Апр 2008 14:58

Не, не, не. На мен попринцип не ми се гледа аниме. Гледам аниме само когато сам се убедя, че наистина си струва, а и когато нямам друг избор - ето, случаят с Shigurui. Прочетох първата тухла и няколко глави от втората и толкоз'. Няма го преведено нататък. Затова изтеглих анимето. Иначе чета що-годе разнообразна манга. Просто като цяло най-много ми допадат трагедии и ужаси, при това точно определен тип ужаси. ;р

ПП
Бах, съдейки по това кой му е авторът - съмнява ме да е особено позитивно това Cowboy Bebop... Колкото и Samurai Champloo беше позитивно. Каже мите ако греша. И да не е така, пак ще го гледам, не се безпокойте. Доколкото знам жена ми в момента го тегли, а също така е изтеглила и Samurai Champloo, така че като нищо първо ще изгледаме Bebop и после Champloo. ;р

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
Публикувано на: 27 Апр 2008 15:20

Чети мангата на Каубоя тогава. :)

Serious Sam написа:

Цитат:

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 27 Апр 2008 17:33

Аз още гледам комерсиалното Bleach :mrgreen: Радва ме ! Ама ся стигнах до некви тъпи фийлари..

I’m Not Afraid To Die
Stand And Fight
Say What You Feel

Профил

Аватар
Публикувано на: 29 Апр 2008 09:43

Изгледах 4-та серия на Macross Frontier - беше готина. Представиха поредната за сериала шантава Центради пилотка. Адски е готина, особено в микронизиран вариант :lol: . Абе всичко върви според традицията. Имаше битка точно по време на конкурса "Мис Макрос", Ранка изпя "Гаджето ми е пилот" и пр. до болка познати на феновете неща.

Догледах някъкви две бонус серии на Sumomo...("mo" в период). Принципно това е доста тъпа комедия, но ме кефи как сеюто на главната героиня докарва адски кретенизиран галас...особено онова нейно "...кОши дОнООО...".

Загледах и 2-3 серии от Spice And Wolf. Нещо не го разбирам това аниме. Имаме уж някъква хипер-мъдра върколачка и педерастеещ младеж, който се мисли за голям търговец. Те двамата постоянно водят някъкви псевдоинтелектуални разговори, които не разбирам (основната тема е колко по-тъп и неопитен е другия), шматкат се през пасторални месности и с абсолютно елементарни трикове скючват уж печеливши сделки.

Изгледах 2 серии от Golgo 13. Анимето е адаптация на култова манга от 70-те. Става дума за професионален убиец и трудностите, които среща при изпълнението на мисиите си. Главният герой е мрачен и намръщен, говор кратко и лаконично, винаги изпълнява поръчката, независимо усложненията, които се появят...общо взето произхожда от самурайския архитип. Артът не е много реалистичен, а и екшънът не е свръх динамичен, но пък е интересно да видиш как Того е обмислил всеки един малък детайл и как сваля мишената само с един изстрел.
Накратко - беше ми интересно и забавно.

От стартиращите през Април шоута до сега ми харесаха - Soul Eater, Macross Frontier, Druaga и Golgo 13.

Ще трябва да догледам първия сезон на Gundam WC (естествено имам в предвид Gundam 00 :lol: ), останаха ми 10-15 серии и нещо все не мога да се стегна да ги догледам...артът и анимацията на космическите кораби, mech-овете и всички машини е страхотен, но къръктър дизайна е правен от мадама известна с шонен-ай мангите си. А пък сюжетът е карашък манджа от Gundam Wing, нечии криворазбрани миротворски идеи, шоджо клишета и некъдърни кражби от Full Metal Panic. Примерно антивоенната идея в Seed (предишното голямо Gundam заглавие) беше много по-яко представена - главните герои (екипажът на Archangel) бяха принудени да се бият (при това при доста неравни условия), както с врага така и със своите.

ПП Ако се интересувате от Tenchi Muyo OVA 1-3, сега е моментът да го дръпнете от тракера на АнимеС (аз си го дръпнах преди малко, защото мился, че моето копие е с по-ниско качество)...дори има дублаж на английски и японски...
Щото друг път я го сийднат, я не...и ще трябва да се мъчите от международни тракери...
OVA-то на Tenchi е пълно с жизнерадстност (точно за каквато говорех по-горе), хумор и оптимизъм. Има и малко пата-кюта за цвят. Технически се води харем, но напрактика е кръстоска между space soap opera и period drama.
Много е сладурско и шарено. Препоръчвам го с две ръце.

Профил

Аватар
Публикувано на: 01 Май 2008 12:29

Една позната ми препоръча Psyren - много сносна манга ми се вижда. Koйто иска, да я пробва тук. Съзнателно няма да давам никаква информация или впечатление, оставям ви сами да си прецените. Само казвам - зачетете я:)

Профил ICQ WWW

Аватар
Публикувано на: 01 Май 2008 16:35

3-тия епизод на SoulEater-а кърти мивки...то дори 4-ти е излязъл, но аз чакам превода на нецензурираната версия.

Профил

Аватар
Публикувано на: 07 Май 2008 10:04

5-ти епизод на Macross Frontier и 3-ти Golgo 13.
И двата сериала се развиват добре.

ПП Загледах няколко епизода на тази простотия Kiddy Grade...бе тъпо е, ама някък става за гледане...има интересни механични дизайни на космически кораби, hyperspace портали, рампи за илитане и кацане и пр. механични красоти...иначе главните героини са, като извадени от поточната линия за хентай RPG-та...

Профил

Аватар
Публикувано на: 07 Май 2008 19:06

Гледам Хеслсинг, много е добро. Ама само 12 епизода ли е? :?:
Иначе си продължавам с Блийч ( абе защо се казва така :mrgreen: )

I’m Not Afraid To Die
Stand And Fight
Say What You Feel

Профил

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
Публикувано на: 07 Май 2008 19:18

В момента правят 5-тата ОВА на Хелзинг.

Serious Sam написа:

Цитат:

Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com