Автор |
Съобщение |
autosvet
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 21 Сеп 2007 15:34
С какво е снимано това?. Струва ми се, че фокуса е избягал.
|
|
|
|
|
denik
|
Дидко Бандитко |
|
В момента играе: No man's sky
|
|
Заглавие: Публикувано на: 21 Сеп 2007 15:37
autosvet написа: С какво е снимано това?. Струва ми се, че фокуса е избягал. canon сапунерка
за фокуса си прав, а и от другаде получих критики за него - сега ще се опитам да шопа да го пооправя :/ Идеята беше да пада фокус основно върху очите
___________________________________ [02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel [02:11:19] Алминатора: che imam leka forma [02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga
|
|
|
|
|
Zero Endorphine
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 21 Сеп 2007 15:47
Pantomime, адски е красива. (: И снимката, и момичето. Може да си има своите недостаци откъм фотографско отношение, само че аз просто гледам, и това, което непрофесионалното ми око вижда, е красиво.
___________________________________ стон, тон, ехо във салон, ако бях микрофон, щях да бъда он.
|
|
|
|
|
DeViL
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 21 Сеп 2007 15:49
Lunacy написа: Pantomime, адски е красива. (: И снимката, и момичето. Може да си има своите недостаци откъм фотографско отношение, само че аз просто гледам, и това, което непрофесионалното ми око вижда, е красиво.
Супер си е всичко и дори отностно фотографско както каза ти
___________________________________ Пука ми, че ми дреме
|
|
|
|
|
Zero Endorphine
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 21 Сеп 2007 15:50
DeViL написа: Lunacy написа: Pantomime, адски е красива. (: И снимката, и момичето. Може да си има своите недостаци откъм фотографско отношение, само че аз просто гледам, и това, което непрофесионалното ми око вижда, е красиво. Супер си е всичко и дори отностно фотографско както каза ти
Запетайки, ала-бала? :ДДД Иначе - фокуса му куцал, не знам си какво си. За това ставаше въпрос.
___________________________________ стон, тон, ехо във салон, ако бях микрофон, щях да бъда он.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Макс Пейн
|
|
В момента играе: на сигурно...
|
|
Заглавие: Публикувано на: 21 Сеп 2007 16:48
Бройте ме за конкурса, въпреки, че по тема наистина ще бъде по-трудно...Но и по-интересно Стига темата да не е нещо от рода на диви животни, които няма къде да снимам в това ежедневие
Иначе леле, как се разгневих на апарата ми Прибирам се и гледам - две котки мяукат и ще се бият.Вадя апарата, насочвам, всичко точно.Обаче, липса на ръчни настройки, една бленда 4.4 нагоре, скорости 1/30 и гледай как се размазват котките, и нищо не стана, а можеше да са добри Ето най-свестната снимка, която стана.Другите просто бяха невъзможни на 1/30 Тъпа сапунерка.
___________________________________ "Съединителят е връзката между двигателя и усмивката...
Все агенти сме!
|
|
|
|
|
denik
|
Дидко Бандитко |
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 21 Сеп 2007 17:18
Squiz написа: Тъпа сапунерка Най-точното определение! И аз съм на такъв хал (само че аз и скоростите не мога да си избирам).
Погледа на едното коте обаче е зверски! :Д Малко прилича на разните "големи котки" по енимъл планет
___________________________________ [02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel [02:11:19] Алминатора: che imam leka forma [02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga
|
|
|
|
|
Макс Пейн
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 21 Сеп 2007 17:20
Че и аз не мога да избирам, иначе нямаше да избера 1/30 в никакъв случай! Мога да избирам само EV компенсацията
___________________________________ "Съединителят е връзката между двигателя и усмивката...
Все агенти сме!
|
|
|
|
|
autosvet
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 21 Сеп 2007 17:50
Това е което аз мога да изкарам от тази замазана снимка с малка динамика. Следващия път когато някой започне да оценява автор да знае че има едно нещо норечено градивна критика. Очевидно изпуснатият фокус и едно доста замазано лице не радват толкова много. Снимано е при максимално отворена бленда и от доста близо при е което дълбочината на рязкост е много малка и зоната в която е на фокус обекта е около 5-6мм както виждам тук. Избягвай да снимаш прекалено близък план без да си сигурен че апарата е фокусирал на точното място. Принципно коментирам модели изключително рядко. ала бала ...
|
|
|
|
|
autosvet
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 22 Сеп 2007 18:11
И?
|
|
|
|
|
denik
|
Дидко Бандитко |
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 22 Сеп 2007 18:15
autosvet, всъщност обекта е сниман от далече, това е един кроп относно фокуса - той си беше окей, но докато си играх отстрани да замазвам лекинко тръгнах и по лицето Относно редакцията - супер е можеш ли да ми кажеш какво по-точно си ползвал (какъв ефект/филтър)?
|
|
|
|
|
autosvet
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 22 Сеп 2007 18:40
Е ти си омазал всичко оставил си едно петно фокусирано, изрязал си снимката и ... защо. Отначало и на мен ми се стори все едно е правена с тилтшифт обектив. Незная - няма смисъл да мажеш по лица. А за филтри - доста неща са за да ги пиша, Хай Пас на шопа, настройката му, настройка на нивата, ъншарп маск, два пъти след което изкарваш това което не си могъл с хай пасс-а като ползваш хистори бръша, сенките и тоновете пипваш ... така на изуст немога да говоря.
|
|
|
|
|
Xpu$тo
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 23 Сеп 2007 13:48
___________________________________ http://best-cocktails-recipes.com - Cocktails recipes and mixed drinks http://www.vzonata.com - диета Зоната от проф. Бари Сиърс
|
|
|
|
|
Макс Пейн
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 24 Сеп 2007 22:50
Днес реших да ида в Западния малко да поснимам.Освен многото нерви по апарата ми, хванах и тези две неща - не ме размазвайте с критика, знам, че не са нищо особено...
Все агенти сме!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 24 Сеп 2007 22:56
Squiz, добри са, защо да не са? То от форума само Avtoset има добър апарат. Всички с някакви измислени марки сме
ПП: Аз например Пентакс!
Ето и какво направих скоро:
|
|
|
|
|
Макс Пейн
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 24 Сеп 2007 23:04
Hippie Doctor, моля те, пускай тъмбнейли че така снимката ми боде очите.
Иначе в повечко ми идва синьото, иначе е готина, но обработката не ме кефи много-много...
Все агенти сме!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 24 Сеп 2007 23:06
Няма обработка
|
|
|
|
|
Макс Пейн
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 24 Сеп 2007 23:08
От къде изкопа такава синя светлина тогава бе Нещо си ебавал баланса на бялото
Все агенти сме!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 24 Сеп 2007 23:13
Фотоапарата ми е бъгнат Няма шега. Всяка 3-та снимка има възможност да излезе с подобна светлина.
Разбира се в деня в който снимах светлината си беше такава. Тъмно, синьо, приятно Въпреки че е лош апарат - обичам си го
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|