Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта

Кое от двете предпочитате?Чалга или Метъл?

Метъл    78%  78%  [ 186 ]
 Чалга    22%  22%  [ 53 ]
Общо гласове : 239
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 22 Фев 2005 19:54

NymphetaminEGirl написа:
Пхах... Как може да се сравнява велико нещо като метъла с тая цигания, известна като "чалга"? Тази издънка, известна още като стил музика, се харесва само от ограничените и/или комплексирани хора, които просто нямат вкус и разум, за да ценят подобно нещо... Чалгата се дави в собствената си селяния, пък да не отварям дума за тия, дето я правят...
:twisted:

Скъпа ( песента на Крейдъл ли беше ? ) - с този си пост ти описа един средностатистически метъл ( казвам средноблабла щото не всички са такива , доказват го и форумците ) . Един "истински" метъл , квито ги има особено много в НПМГ , слуша нищо друго освен метъл ( ограничен ) , мисли се за нещо повече като слуша метъл и обижда всички останали по отношение на вкусовете им , без да гледа себе си ( комплексар ) , слуша повечето си любими групи , само ако от шума който се носи от колоните при тях , не може да се прави друго освен орално отделяне на стомашни сокове ( няма вкус и разум ) ...
Повтарям не всички сте такива - но с такива се сблъсквам всеки ден ...
И понеже знам , че всички недоразбрали тъпаци ще скочат като изоглавени да ме обиждат - не аз чалга не слушам !

Профил

Заглавие:
Публикувано на: 22 Фев 2005 19:56

slim_k написа:
мисли се за нещо повече като слуша метъл и обижда всички останали по отношение на вкусовете им , без да гледа себе си ( комплексар ) , слуша повечето си любими групи , само ако от шума който се носи от колоните при тях , не може да се прави друго освен орално отделяне на стомашни сокове ( няма вкус и разум ) ...

Слим, ти нещо бъркаш тука.Ти си ограниченият, не метълите.С тоя си пост го доказваш.
Хем не разбираш от метъл, хем обиждаш.
Някога да си виждал метъли като гореописания?А въобще познаваш ли слушащи метъл?

Профил ICQ

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 22 Фев 2005 20:00

Demon_ написа:
slim_k написа:
мисли се за нещо повече като слуша метъл и обижда всички останали по отношение на вкусовете им , без да гледа себе си ( комплексар ) , слуша повечето си любими групи , само ако от шума който се носи от колоните при тях , не може да се прави друго освен орално отделяне на стомашни сокове ( няма вкус и разум ) ...

Слим, ти нещо бъркаш тука.Ти си ограниченият, не метълите.С тоя си пост го доказваш.

Така , слушам хип-хоп . Разбира се ( и за разлика от някои от вас ) , аз не подминавам всичко друго , което мине през ушите ми , харесват ми и метъл изпълнители , денс изпълнители , соул и рнб изпълнители , поп изпълнители , по стари рок енд рол , диско и хард-рок парчета ...

Как излязох ограничен - може би защото направих някакво описание , от което се разбра че не слушам метъл ?

Ограничената си ти , но да коментирам няма - все едно да водя спор с малоумни хора - и след половин час ще си на същото мнение ...

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 22 Фев 2005 20:14

Бях пропуснал да гласувам, поправих тази грешка.Един глас е :) но е ВАЖЕН. Хе,хе..за кой гласувах ли? я да видим..за кой ли наистина.
-----------------
Какво сравняваме всъшност тука?
Стил от музиката добил СВЕТОВНА популярност и признание.
И-и-и-и стил от музиката популярен, известен само ЛОКАЛНО в центъра на световната МУЗИКАЛНА ИНДУСТРИЯ България.Отричан и презиран от поне половината население на същата страна:)))
Даааааам, то титаничен спора просто..труден избора.
Великан и джудже сте сложили на везната, че се и чудите на къде щяла да се наклони.

Като забият в някой Мюнхенски клуб Азис, ще седнем да поговори отново...дотогава смЕх, смЕх.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 22 Фев 2005 20:15

Metal,HardCore,Crossover RULZZZZZZZZZZZ!!
Chalga SUXXXXXXXXXXXXXX!!!!!!!!!!!!

Профил Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 22 Фев 2005 21:07

Ох вече не ме кефи да влизам в такива спорове но тоя път ще направя изключение .

Така тук видях доста неорянтирани отговори в стил " Метала е страшен " " Метала тФа е музиката " " Metala rulira " и тн. изблици на някакъв вид подкрепа към този риличен жанр в музиката ( е не винаги ) . Първо трябва да оточня че повечето от вас се изказаха точно както се изказваха върлите чалгари във един форум където имах нещастието да захващам спор . Но сложен въпрос подплатен с факти ми се отговаряше " Ти си тъп чалгата е супер " или още по лошото " да го духаш туп метЪл 4алгата е съпер !!!!! " . Така виждам и вие отговаряте . Нека позная кефи ви метала защото "има едни такива луди батковци със черни кожени палта дето изглеждат много яко и са много страшни" и те слушат метала и следователно и аз слушам метал и съм готин . За всички вас неразбрали от музика мога да кажа че метал стиловете са повечко от колкото вие можете да изброите и някой от стиловете са направо плачевни ( за разлика от някой други ) . Метала също има гнили ябълки ( Джони сори бро ама ) като например Нео-метала който си е чисто техно . Да има и добри песни ( битове ) но те са рядкост ( пример Theatre Of Tragedy - Radio ) . Такаче вашите отговори в стил " Метала е як " са повече смешни от колкото всяващи респект в някого . Когато почнете да цените качеството тогава елате пак да ми говорите но този път го правете с имена на групи , песни , факти , смислени постове над един ред и тн. ( и научете кой групи се класифицират като метал групи че като чуя " ЛП са страшни метали " и нещо избръмчава в главата ) .

На този свят не е само метала да не говорим че самият метал е твърде сложен стил музика - в отношение на многообразиео си . Ще изредя няколко :
Алтернатив Метал - Индустриял , Индустриял метал , Fusion , Нео метал , Траш метал , Пънк метал , Хардкор , Грънч , Пост Грънч , Фънк Метал .

Хеви Метал - Хард рок , Симпфоник спиид метал , Прог метал , Спиид метал , Power Metal , Готик Рок , Електро Готик метал , Готик метал , Хорор метал , Симпфоник блек метал , Прогресив Рок , Прогресив метал .

Траш метал - Спиид Траш метал , Indus-Grindcore , Grindcore .
Дет метал - Swedish Death Metal , Brutal Death Metal , Melodic Death Metal .

Black Metal - Black Metal , Simphonic Black Metal .

Doom и Athmospheric Metal - Gothic Athmospheric Metal , Doom Death metal , Doom , Dark Athmospheric metal , Progressiv Athmospheric Metal , Dark metal .

Ух да не си помислите че ги знам всички тез стилове или че имам тяхни представители в плеи листата ми ? Не боже опази . Предполагам че и 50% от стиловете не покривам . Но идеята е да ви покажа многообразието на метала и колко малко знаете ( включително и аз ) за него . ( простете ако има правописни грешки в изписването на стиловете ама такъв съм си аз ) .

slim_k разбира се че има голям брой отрепки наричащи себеси " МЕТАЛИ " но трябва да поспорим дали това е мнозинството и дали пропорционално се равнява на изпадналите типове който отмарят със чалгиика . Чалгата ( няма да я нарека поп-фолк мамкаму фолклор значи съвсем друго нещо ) е музиката на масите . Тя е елементарна със прост ритъм ( много неангажиращ ) и още по постен текст . Неината цел е да забавлява да вдига настроението и да е лесно разбираема . Смата идея за тази музика може да говори колко мимолетна е тя . За мен е убидно да слушам в къщи този тип музика . Това показва че мойте морални ценности са силно занижени и аз търся простотата за да ободря мойто "аз" . Това автоматично означава че възпитанието положено от родителите ми върху мен няма здрави устои . Няма как да обясня как го разбирам но за мен чалгата е вид подигравка - мимолетна наслада . Да слушал съм чалгия по купони и по кръчми не отричам но така и не съм се зарибил . А и погледни мнозинството от чалга феновете от кой слоеве произлизат ( не говоря финансови слоеве ) .

Demon_ синко ти си ограничен . Просто тази първо сигнална реакция която ти показа при невъзможноста си да осмислиш неговите думи го доказва .

Слим някой да е казал че подминаваме всичко останало ? Ти казваш че слушаш основно Хип-хоп което значи че това е в по голямо количество в плеилистата ти . По същият начин сме и ние ( в случая аз ) . Слушам основно метал ( няколко точно определени групи са в особено голямо количество ( женски вокали )) но имам и друга музика от много различни стилое . Такаче определението че слушаме само метал не е много точно ( Резидетн къде си бе братко ? ) . Не не излезе ограничен но на няколко момента ни сложи всички в един кюп .

Поздрав със VIKTOR LAZLO&SERHAT - TOTAL DISGUISE - наистина божествена песен а след това nightwish - Beauty Of The Beast за да почуствате силата на "неиният" глас !

There`s no such priest that can pray me to heaven.
Там където взорът не стига фантазията танцува.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 22 Фев 2005 21:34

Зло , прав си на моменти сгреших , като обявих всички метъли за еднакви . Естествено , не е така . Написал съм го без да мисля ...
...но малко или много трябва да се призае , че метълите ( или поне повечето от тях ) са тесногръди по отношение на музиката ...

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 22 Фев 2005 21:52

Да добавя до иначе богатия списък на злото
Folk Metal (тоj няма НИЩО общо с поп фолк-а, ето ви малко за него от wikipedia.org)

There are many different forms of folk metal, due to the many varying folk traditions throughout the world. One thing to note also, however, is the fact that different forms of metal are combined with these folk traditions also. For instance, the band Mael Mordha combine Gaelic/Irish folk music with doom metal, whilst another Celtic metal band, Geasa (and their brother band, Primordial) combines Irish folk with black metal. Whilst the two folk sounds may sound similar, the actual metal is different. Bands, however, are usually grouped according to their folk stylings.

Avant garde metal - Christian metal (a.k.a. White Metal) - Classic metal - Hair metal -Neo-Classical metal - Metalcore - Nu metal - Stoner metal - Rap metal (да не се бърка с Neo Metal) - Gothenburg metal - Norwegian black metal(все пак има black metal и норвежки black metal :))

Музиката от Star Wars ли е това или бъркам? Щото тя е Търъдъдъъън дъъън дъръдъдъъън а твойта версия някво различно ми звучи :?

Профил ICQ

Заглавие:
Публикувано на: 23 Фев 2005 08:19

EviL написа:
Demon_ синко

:lol:
Аз съм момиче, уе!

Профил ICQ

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 23 Фев 2005 09:07

EviL написа:
Нео метал

Стига сте причислявали неото към метъла. То не е метъл. На мен по ми мяза на по-тежък поп :roll: . В основата на метъла е така наречения риф (за незапознатите нещото, което свири китарата освен солата). В неото нема такова животно като риф, а само шум и лигави вокали (не с това изказване не искам да кажа, че слушам само екстремни групи то и от аватара ми личи) само, че като слушам LP, POD и кви бяха там спокойно мога да заявя, че това са лигави вокали, защото дори и един Рони Джеймс Дио да се Свети Името и Гласа Му има по-тежък глас от разни там нео тъпаци.
Най ми е смешен обаче оня от LP дето си мисли, че има екстремен вокал. Дори и мацето от Arch Enemy го издухва в категорията екстремен вокал :mrgreen: ма и къв глас вади това момиче.
Да метълът е музика с хиляди поджанрове стигащи и в двете крайности от невероятно нежни и лирични песни (Within Temptation, Nightwish, Lana Lane до невероятно брутални та чак неслушаеми Napalm Death и други дет/грайнд групи
Метълът и чалгата са несравними. Помислете от колко години съществува метълът и рока и по колко време издържа на върха една чалга певица Black Sabbath пеят вече от над 30 години и още пълнят стадиони.
Просто колкото и да им е неприятно на някои хора метълът ще преживее всичко. Нито грънджът, нито неото успяха да го убият. Познайте кои групи сега са хит на Запад. Аха точно така Chimaira, God Forbid, Unearth, Killswitch Engage, Shadows Fall, Lamb Of God въобще цялата N.W.O.A.H.M. вълна сега покорява Запада и връща метълът и негово величество рифът на дневен ред.
Айде със здраве :D

Reinforce and claim the throne that is rightfully ours

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 23 Фев 2005 09:09

Положението е много добре описано в Teletubis - Chalga This.. Доста се доближава и до моето мнение.....
Иначе то да се надяваме, че ще стане като със светещите маратонки.... Радват се, радват се пък ще им писне....

Музиката от Star Wars ли е това или бъркам? Щото тя е Търъдъдъъън дъъън дъръдъдъъън а твойта версия някво различно ми звучи :?

Профил ICQ

Заглавие:
Публикувано на: 23 Фев 2005 09:48

Demon_ написа:
EviL написа:
Demon_ синко

:lol:
Аз съм момиче, уе!

Тесногръдо хлапе...
От всичко, което ти каза Злото ти, за да отбиеш номера, че си му отговорила намери да се хванеш за това?
Хех...смешко.

Аватар
Местоположение: In my den, staying in the corner Професия: Scientist Интереси: Technologies
Заглавие:
Публикувано на: 23 Фев 2005 11:19

iddqd написа:
гледаите бе има цели 6 дето са гласували за чалга да ги убием с камани

Май са 26... Ще ни обявят за серийни убийци на чалгари!

"Най-необяснимото на света е, че той е напълно обясним."
Алберт Айнщайн

Профил ICQ Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 23 Фев 2005 16:03

И двата стила никак не ми допадат.

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 23 Фев 2005 16:29

Залезнал написа:
Тесногръдо хлапе...
От всичко, което ти каза Злото ти, за да отбиеш номера, че си му отговорила намери да се хванеш за това?
Хех...смешко.

Много мразя тъпаци, ще знаеш. Ти къде намираш смисъла в това, което си написал, а? Внимавай да не ти залезне гъза след малко. Идиотче...

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 23 Фев 2005 16:53

Ох Каизер олигофрен беше и такъв си останал . Кажи ми объркани синко от тези 1500 съобщения имаш ли поне 50 който са по темата ( и не са във верижки ) и 10 който да са над един ред ? Сега имам един сериозен въпрос към теб дечко ! ИМаш ли навършени 13 г. ? Аз лично се съмнявам но ще видим какво ще отговориш ти !

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 23 Фев 2005 17:03

Да, и повече навършени имам. Но ето кой бяга гузен... Защо ли? Аз не мисля, че говорех на теб. Така ли беше, а?
-----------------------

Писна ми да се занимавам с теб. Скрий се там някъде...

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 23 Фев 2005 17:13

Чуи ме малко дебилче ( да бе и повече имаш навършени сигурно ( и ти сигурно си студент и си на 25 ( пхахахахахах ))) и гледаи този път да четеш внимателно въпреки тежкото ти умствено заболяване .

ПОстът ми бе насочен към отговорът ти към госта . Където не само че се показа като пълен смешник ( ти като такъв си се доказваш навсякъде ) но даже и започна и смешни заплахи да раздаваш ( което говори че си на не повече от 12 ( 12 ли казах ?!!? съжалявам исках да кажа 10 )). Сега чуи ме малко червеиче - време е отново да се заровиш в дупката от която си изпълзял защото всеки път когато ти видя дебилният ник в мен се събужда желанието да де здъвча и изплюя . Това мое желание се поражда от факта че ти си неадекватен . Не разбираш , не чуваш , не четеш а устата ти продължава да мели . От едно време си кретенче но сега виждам че си още по зле - вместо градация деградация ( чудя се възможно ли е това ? но ти доказа че явно всичко е възможно ) ! Та повече дума да не си обелил към мен и внимаваи какви дебилизми дрънкаш !

А и повярваи прочетох онзи пост във форума за препоръки - мнението ти повярваи не бе желано и както обикновенно абсолютно неадекватно . Сега бегаи си в мир и не ме вбесяваи ... дебил .

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 23 Фев 2005 17:25

Бати простотията имам една съученичка на име Марина дето слуша Мейдън и Есил Дюран , също! Е кажете що за извращение е тва????????? :118:

Профил ICQ Skype WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 23 Фев 2005 17:30

LordOfDarkness написа:
Иначе то да се надяваме, че ще стане като със светещите маратонки.... Радват се, радват се пък ще им писне....

Да не съм чул нищо против светещите маратонки! Като малък имах такива и супер много им се кефех! :lol:

Вярно е, че има адски много ограничени метъли, които не признават абсолютно нищо освен Единствения стил (Gothic, Black, Death, Trash, Zombie, Beheaded-Reanimated-Evil-Corpse и знам ли още какъв). Но мнозинството според мен не са такива.
Поне тези, които познавам, се кефят на техно, хаус, че дори рап, хип-хоп, реге и други подобни.
Отново (за кои ли път) стигаме до извода, че всичко зависи от човека. Простакът ще направи от всичко простотия, ще изроди дори и най-невинното нещо.
Няма какво да направим по въпроса, остава ни само се примирим и да гледаме ние да не станем такива. (Не визирам абсолютно никой тук!)
Затова слушайте каквото искате, каквото ви кара да се чувствате добре и гледайте да се въздържате от прекалено крайни мнения, защото никога не се знае как ще се променят вкусовете ви с времето..

ПП: Поздрав с Chemical Brothers - Life Is Sweet

And build the strength they need to rule.

Профил ICQ Skype
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com