Наскоро ми стана носталгично и се присетих за "Ченгето от Бевърли Хилс", та реших да ги изгледам и трите. Много се изкефих и си спомних, че тази година "Нетфликс" пуснаха нов.
Гледах го и... ми хареса? Очаквах да е пълна гавра, но всъщност много добре се е получил! Героите са много добре изпипани, има някои наистина силни сцени, Еди Мърфи е все още страхотен като Аксел Фоули (макар да няма същата енергия като на младини) и сюжетът е на ниво!
Естествено, има препратки към старите части, както и немалко cameos, но това е първият римейк, който виждам, където cameo-тата са смислени и на място. Не се сещам и за едно cameo, което да не придвижва действието напред.
По-добър ли е от първия филм? Не, разбира се, че не. Но на мен лично ми хареса повече от втория и третия. Като малък много се кефех на втората част, защото имаше повече екшън, но сега като голям, не бях толкова впечатлен. Третият филм е една идея по-добър от втория, но там пък няма много сцени, в които Аксел Фоули импровизира, за да получи това, което иска, а на мен това ми е любимата част от тези филми.
Така че за мен класацията е: Првият филм >> Новият филм > Третият/Вторият
Ако имате Нетфликс (или пък нямате скрупули да теглите от Замунда
), горещо ви го препоръчвам