05 Юни 2011 15:04 Мнения: 1738 Местоположение: София,Люлин
В момента играе: Във форума.
Заглавие: Re: Общи политически приказки
Публикувано на: 05 Юни 2021 17:53
Защо не разкажеш още някоя история от битието си, че ми стана интересно. Сигурно си срещнал някой по-начетен от нас мияч, хамал или таксиджия, а той ти е казал за лошите комунисти Сега като го няма Волтажа, само ти си способен да споделяш някакви ирелевантни разговори с общаци и да ни ги представяш като проникновения
Liberty
01 Окт 2005 20:03 Мнения: 6137 Местоположение: Sofia/Bulgaria/EU
В момента играе: League of Legends
Публикувано на: 06 Юни 2021 01:34
The Wolf написа:
Защо не разкажеш още някоя история от битието си, че ми стана интересно. Сигурно си срещнал някой по-начетен от нас мияч, хамал или таксиджия, а той ти е казал за лошите комунисти Сега като го няма Волтажа, само ти си способен да споделяш някакви ирелевантни разговори с общаци и да ни ги представяш като проникновения
Нямаш проблеми, брат, стига да има ще разкажа. Иначе идеята не е че "общаците" са някакви големи капацитети. Идеята е че дори те по-ги вдява нещата, от някои приятели тука
22 Ное 2006 18:05 Мнения: 4480 Местоположение: София
Публикувано на: 06 Юни 2021 12:01
Всъщност, смятам че "общаците" са доста важен фактор за състоянието на една икономика.
___________________________________ тежки нокаути
The Wolf
Публикувано на: 06 Юни 2021 12:06
Не знам, на мен заключението ми е противоположно на твоето За мен ти и общаците сте еднакво устати, разбирате от всичко, но по ваше мнение, а също така разсъжденията ви са като на хора, които са спрели развитието си в осми клас, едва завършили основното(повечето общаци са така, впрочем).
ПП: Това към Андрейката, но явно и Стрелата е на неговия акъл, а преди две-три години какво интелигентно момче беше, по мои спомени Тегава работа.
The Arrow
Публикувано на: 06 Юни 2021 12:44
Мерси за комплимента, че съм бил умен преди няколко години
Ама според тебе, като изключим историята на Андрей,състоянието на средната класа не е ли е важна част от общата икономическата картина и не е ли е важен показател за цялостното състояние на една икономика?
Като под средна класа, визирам най-различни нива на доходи, професии и общо материално състояние?
The Grim Reaper
Шефа на Кенефа
30 Ное 2003 14:14 Мнения: 7904 Местоположение: Троянски манастир
В момента играе: на троянска чушка
Публикувано на: 06 Юни 2021 13:50
Общака е пролетариат, буржоата е средната класа в класическата теория, или поне "малката буржоа" която притежава поне нещо освен работната си сила. Ма нема значение, важността на състоянието им няма общо с меродавността на политическите им оценки. Да се придържаме към подигравателните коментари относно на Андрейката споделените битовизми с нискообразовани себеподобни, няя ко да стани.
Публикувано на: 06 Юни 2021 14:32
Няма значение, както казах важното е средната класа(която се състои от няколко различни нива)да се чувства добре, за да може спокойно да консумира продукти и услуги, а в някакъв етап от развитието си и тя самата да започне да произвежда и в следствие на това да може да си позволява по-висок клас продукти и услуги.
А най-бедната част от обществото да и се създадат условия, чрез които да могат да станат пълноценна част от средната класа.
Но имам чувството, че само политиците не го знаят това.
Serious Sam
Горд Пролетарий
В момента играе: Serious Sam
Публикувано на: 06 Юни 2021 18:45
___________________________________ ¯\_(ツ)_/ ¯
denik
Дидко Бандитко
В момента играе: No man's sky
Публикувано на: 06 Юни 2021 19:11
То тука пазарът е толкова крив, че общаците най-вероятно вземат по-високи заплати и от нас
___________________________________ [02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel [02:11:19] Алминатора: che imam leka forma [02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga
The Arrow
Публикувано на: 06 Юни 2021 20:04
denik написа:
То тука пазарът е толкова крив, че общаците най-вероятно вземат по-високи заплати и от нас
То тъпото е, че се делим на общаци и не-общаци без да осъзнаваме, че всяка една професия или работа е важна за цялостната икономика защото са взаимносвързани нещата.
The Grim Reaper
Шефа на Кенефа
Публикувано на: 06 Юни 2021 21:00
Общаците точно не, но от общак до майстор са месеци опит и малко желание. Иначе дори като общак можеш спокойно да се разходиш до Германия по всяко време, където надника е 70-100 евро. Чисто. Или около 3 пъти средната нетна заплата в бг. A общаци по чужбина се търсят в пъти повече от колцентристи.
Публикувано на: 06 Юни 2021 21:17
The Arrow написа:
Ама според тебе, като изключим историята на Андрей,състоянието на средната класа не е ли е важна част от общата икономическата картина и не е ли е важен показател за цялостното състояние на една икономика?
Като под средна класа, визирам най-различни нива на доходи, професии и общо материално състояние?
Виж, бяга ти контекста. От общаците има полза, едва ли в днешния динамичен свят има човек, независимо от обществения си статус, който да е тотално безполезен, въпреки че съмнения винаги остават Въпросът е, че общаците не разбират от много неща и не можеш да се осланяш на мнението им. Примерно, какво разбира един монтьор или водопроводчик, пък бил той и майстор от политика, здравеопазване, право и тн. че да си заслужава да му цитираш дословно мнението и да го изкарваш едва ли не капацитет?
Представители на средната класа сме всички тук(освен ако на някой не му е потръгнало много, ще се радвам да е така), а не общите работници. Плюс това, Андрейката се жегва, когато му се каже, че разсъжденията му са изключително ограничени, а на вярата му във ВМРО и Бойчето може да завиди дори активист на Ислямска държава, но в същото време казва, че той не бил обиждал, а въпреки това обявява някакви случайни общаци, които срещнал за по-начетени и ни обвинява, че гласуваме за комунисти Но, държа да подчертая - той не обижда, просто си няма на идея какво говори.
ПП: Политик с качествата на общак ни управлява в последните 12 години, благодарение на обстоятелството, че се има с точните хора. В един перфектен свят такъв устат бабун нямаше да го наемат и за портиер, но в нашия свят той разполага с най-добрите експерти, според определени прослойки на обществото.
The Arrow
Публикувано на: 06 Юни 2021 21:26
The Wolf написа:
The Arrow написа:
Виж, бяга ти контекста. От общаците има полза, едва ли в днешния динамичен свят има човек, независимо от обществения си статус, който да е тотално безполезен, въпреки че съмнения винаги остават Въпросът е, че общаците не разбират от много неща и не можеш да се осланяш на мнението им. Примерно, какво разбира един монтьор или водопроводчик, пък бил той и майстор от политика, здравеопазване, право и тн. че да си заслужава да му цитираш дословно мнението и да го изкарваш едва ли не капацитет?
Представители на средната класа сме всички тук(освен ако на някой не му е потръгнало много, ще се радвам да е така), а не общите работници. Плюс това, Андрейката се жегва, когато му се каже, че разсъжденията му са изключително ограничени, а на вярата му във ВМРО и Бойчето може да завиди дори активист на Ислямска държава, но в същото време казва, че той не бил обиждал, а въпреки това обявява някакви случайни общаци, които срещнал за по-начетени и ни обвинява, че гласуваме за комунисти Но, държа да подчертая - той не обижда, просто си няма на идея какво говори.
ПП: Политик с качествата на общак ни управлява в последните 12 години, благодарение на обстоятелството, че се има с точните хора. В един перфектен свят такъв устат бабун нямаше да го наемат и за портиер, но в нашия свят той разполага с най-добрите експерти, според определени прослойки на обществото.
Нямам в предвид да им искаш експертното мнение, а настроението им и нагласата им да харчат и да се развиват професионално и бъдещите им очаквания.
Иначе за останалото си напълно прав.
The Grim Reaper
Шефа на Кенефа
Публикувано на: 06 Юни 2021 21:43
Не знам дали да отговоря "ебах те у Кейнсиянеца" или да те питам дали си виждал общак през живота си.
Публикувано на: 06 Юни 2021 22:03
Естествено, че съм виждал
Liberty
01 Окт 2005 20:03 Мнения: 6137 Местоположение: Sofia/Bulgaria/EU
В момента играе: League of Legends
Публикувано на: 06 Юни 2021 23:21
The Wolf написа:
Не знам, на мен заключението ми е противоположно на твоето За мен ти и общаците сте еднакво устати, разбирате от всичко, но по ваше мнение, а също така разсъжденията ви са като на хора, които са спрели развитието си в осми клас, едва завършили основното(повечето общаци са така, впрочем).
Ok, няма да споря за това Всъщност това което казваш, не изключва това което аз казвам. Напълно възможно е аз и "общаците" (хе-хе) да сме "устати разбирачи спрели развитието си в осми клас" и въпреки това да (или именно заради това) да имаме по здрава връзка с реалността от някои други хора. Не казвам че е така, казвам само че едното не изключва другото.
Иначе за лекия идеологически спор само да уточним - "Общаците" не са средна класа. Средната класа не са хора със средни доходи. Както Ерик правилно отбеляза, средната класа са дребните буржоа. В моя пример обаче, собственика на сервиза не влиза в категорията "общак". Все пак е собственик на дребен клонящ към среден бизнес, с десетина служителя и сервиз на стойност няколко десетки милиона лева - съдейки само по парцела който заема, да не говорим за оборудването и т.н. Т.е той по-скоро е в категорията буржоа - демек средна класа.
The Wolf написа:
Плюс това, Андрейката се жегва, когато му се каже, че разсъжденията му са изключително ограничени, а на вярата му във ВМРО и Бойчето може да завиди дори активист на Ислямска държава,
Тука леко си съчиняваш ми се струва. Никъде не съм засвидетелствал "вяра" във каквото и да било от изброените, особено пък в Бойчето, за който точно пост-два по-нагоре написах че никога не съм гласувал. За позицията ми за ВМРО достатъчно добре обясних причините да смятам, че е важно да присъстват в парламента. Реално разбиранията ми дори не се припокриват с техните по доста точки, като например икономиката. Просто идентифицирам най-голямата заплаха за съвременното българско общество, следейки тенденциите и наблюдавайки страните които са "по-напред" в това отношение и си правя съответните изводи. Ти може да не си съгласен с мен и това е ок. Време ще се мине, може би даже не толкова много, ще видим за кое сме били прави и за кое не.
Цитат:
но в същото време казва, че той не бил обиждал, а въпреки това обявява някакви случайни общаци, които срещнал за по-начетени и ни обвинява, че гласуваме за комунисти Но, държа да подчертая - той не обижда, просто си няма на идея какво говори.
Не съм казал че са "по-начетени". Понякога по-не начетените хора имат по-ясна представа за нещата от хипер-интелектуалците. Това е защото простите хора се доверяват на инстинкта си за това кое е правилно и кое не. И макар този инстинкт да не може да им помогне в схващането на сложни концепции, то той им дава възможността да не се връзват на ОЧЕВИДНИ простотии. Обратното хипер-интелектуалците се доверяват на своите "дълбоки познания" и логически разъждения. Номера е че те много пъти не са достатъчни и могат да доведат до самозаблуди, така че човек да стигне до безумни изводи. Ето защо за всеки, който се смята за много начетен, никога не е излишно да си прави една сверка с "простите" но здраво стъпили на земята хора (без да ги смята за някакъв тотален авторитет разбира се). Така че надявам се никой да не се чувства обиден, че го смятам за по-малко начетен от "общак", точно обратното е.
Публикувано на: 07 Юни 2021 17:55
Liberty написа:
...
Вечна хвала Сега, последното мнение на Андрейката показва наличие на интелект, единствено и само защото използва метода на дедукцията, за да ни обясни, че в нищо от това, което казва, не е сигурен и се съмнява . Мислещият човек винаги се съмнява и се интересува от гледната точка на събеседниците си. Ще е хубаво и той да започне да прави това, а не да се изхожда по дадена тема като крайна инстанция.
Но къде бе това съмнение в правотата, когато бълваше опорки, че Борисов е по-малкото зло, злите руснаци му спретват преврат, ВМРО са единствената спирачка пред ДПС, Каракачанов бил свестен министър, и прочее, и прочее. С други думи, струва ни се, че е интелигентен и ако в някой следващ свой пост той ни каже директно и без прелюдия, че е тъп и не разбира от политика, това можем и да го сметнем като експертиза, изготвена от професор по политология.
ПП: Какво мислиш за санкциите от САЩ, Андрей? Ще има ли последствия, как ще се отрази на партиите и идващите предсрочни избори? Нека видя и твоята гледна точка.
The Arrow
Публикувано на: 07 Юни 2021 19:24
Интересно, попаднах на стари новини от преди 16 години където са ни предложили много по-изгодна сделка за изтребители:
Еми при всички положения по-добре, но и в двата случая става въпрос за покупка дето не знам до колко изобщо ни е необходима, предвид за каква нищожна бройка си говорим в крайна сметка и колко морално остаряла технология е това. Просто нямаме ресурса да се въоръжим качествено и до толкова, че да има смисъл дори да се опитваме.
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения