Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
В момента играе: League of Legends
Заглавие: Re: Pokémon – General thread
Публикувано на: 05 Дек 2020 16:35

The Arrow написа:
Gen.Toast написа:
А за останалото нямам думи просто :|

Така, така. Аз като ви говоря, после иди и гласувай за "Да България".

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 05 Дек 2020 18:20

Liberty написа:
The Arrow написа:
Gen.Toast написа:
А за останалото нямам думи просто :|

Така, така. Аз като ви говоря, после иди и гласувай за "Да България".

Аз гласувам за ДБ заради съдебната реформа и защото смятам, че там има най-добре подготвени хора, които смятам че са способни да я извършват.

А ти си гласувай за патрЕота Джамбазки дето кара пил и замеря протестиращи с бомбички. :D

И другото което е, мислех си да те питам, очевидно си си променил някои от възгледите от времето когато си пускал темата, сега какво мислиш за тогава?

Профил

Аватар
Публикувано на: 05 Дек 2020 18:46

За кое съм си променил мнението? Определено за някои неща съм. Но тази тема я започнах във връзка с руската агресия срещу Украйна. В това отношение не съм си променил мнението. Все още смятам, че Добанс и Крим не са руски, а руското население там е заселено по сталиниско време с цел да се асимилират тези региони.
Нещата всъщност много напомнят днешната ситуация с Армения, Нагорни Карабах и Азербайджан.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 05 Дек 2020 19:15

Просто забелязвам, че си преминал в някакви по националистически нагласи спрямо тогава ама няма лошо.

Профил

Аватар
Публикувано на: 05 Дек 2020 20:01

The Arrow написа:
Просто забелязвам, че си преминал в някакви по националистически нагласи спрямо тогава ама няма лошо.

Да, но ми е странно, че визираш баш тази тема. Сега ми беше интересно да си погледна постовете от тогава и ми направи впечатление че:
– Не смятам ЕС за някакво универсално добро, а отбелязвам, че си има много трески за дялане, но е за предпочитане пред това да си с сферата на влияние на Русия.

–Специално още за тогавашните български протестъри, отбелязвам че не може да се прави паралел с тези в Украйна, което смятам и за днешните протестиращи. Тогава съм сложил паралел между априлското въстание и бунта на украинците, но това е така защото на украинците им липсват базови демократични права, докато българските умно-красиви просто не са съгласни, че изкарват малко на избори и тропат по пода с крак като разглезени деца (каквито са).

Но иначе да, преди бях по-дясно либертариански, докато в момента съм по-дясно консервативен, но цялостните ми ценности не са се променили особено много. По-скоро света и предизвикателствата пред нас се променят.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 06 Дек 2020 00:27

Ами с почти всичко съм съгласен. А тогава от бг политиката кой подкрепяше? Аз лично още от тогава гласувам за Радан и хората му, още като имаше Реформаторския блок преди да се преобразуват в ДБ.

А какво смяташ за състоянието на тотално срутените български институции и кой смяташ, че би бил способен да се заеме с оправянето на многото проблеми?

Профил

Аватар
Публикувано на: 06 Дек 2020 09:58

Liberty написа:
Тогава съм сложил паралел между априлското въстание и бунта на украинците, но това е така защото на украинците им липсват базови демократични права, докато българските умно-красиви просто не са съгласни, че изкарват малко на избори и тропат по пода с крак като разглезени деца (каквито са).

Изобщо не се протестира за това. Анти правителствен протес =/= изкарваме малко на избори. Най-малкото тези протести бяха организирани от Отровното трио, които не са партия, че да изкарват малко на избори. ДБ просто подкрепиха протеста. Протестира се срещу корупция. Именно това, че сме дорасли да не протестираме за базови демократични права или за хляб, а за по-висши ценности е признак на развито общество. Какво лошо има?

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 06 Дек 2020 11:40

Нищо лошо няма, всеки има право да протестира в рамките на закона и без това да има обвързващ характер за никого. Тези хора обаче опитаха чрез насилие (неправомерно, насилствено блокиране на половината град) да наложат политическите си искания и да свалят законно избраното правителство. Ето против това имах и то доста. Слава Богу на метежниците не им се отвори парашута и ще си имаме избори, когато законния мандат на сегашния парламент изтече.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 06 Дек 2020 13:12

Der Meister написа:
Liberty написа:
Тогава съм сложил паралел между априлското въстание и бунта на украинците, но това е така защото на украинците им липсват базови демократични права, докато българските умно-красиви просто не са съгласни, че изкарват малко на избори и тропат по пода с крак като разглезени деца (каквито са).

Изобщо не се протестира за това. Анти правителствен протес =/= изкарваме малко на избори. Най-малкото тези протести бяха организирани от Отровното трио, които не са партия, че да изкарват малко на избори. ДБ просто подкрепиха протеста. Протестира се срещу корупция. Именно това, че сме дорасли да не протестираме за базови демократични права или за хляб, а за по-висши ценности е признак на развито общество. Какво лошо има?

Аз не мисля, че протестите бяха организирани от отровното трио, най-малко защото почти никой не ги знаеше до преди това.

Според мен, протестите се получиха заради избухването на напрежението от рейда на Христо Иванов на резиденцията на Доган и нахлуването на прокуратурата в президенството.

От там нататък, различни организации като отровното трио, дори мая манолова се опитаха да яхнат протеста и да се изкарат за негови представители без реално никой да ги е упълномощил.

И уникалното на тези протести беше, че хора от абсолютно всички спектъри и организации на бг политиката се обединиха срещу гербаджийте. Но както казах, някои хора се възползваха и яхнаха вълната.

Профил

Аватар
Публикувано на: 07 Дек 2020 12:59

Liberty написа:
Нищо лошо няма, всеки има право да протестира в рамките на закона и без това да има обвързващ характер за никого. Тези хора обаче опитаха чрез насилие (неправомерно, насилствено блокиране на половината град) да наложат политическите си искания и да свалят законно избраното правителство. Ето против това имах и то доста. Слава Богу на метежниците не им се отвори парашута и ще си имаме избори, когато законния мандат на сегашния парламент изтече.

Ако си мислиш, че с мирни протести нещо ще се промени - лъжеш се! Да блокираш булеварди не е насилие. Насилие е паветата да полетят към герберски глави.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 07 Дек 2020 13:02

The Arrow написа:
Der Meister написа:
Liberty написа:

Аз не мисля, че протестите бяха организирани от отровното трио, най-малко защото почти никой не ги знаеше до преди това.

Според мен, протестите се получиха заради избухването на напрежението от рейда на Христо Иванов на резиденцията на Доган и нахлуването на прокуратурата в президенството.

От там нататък, различни организации като отровното трио, дори мая манолова се опитаха да яхнат протеста и да се изкарат за негови представители без реално никой да ги е упълномощил.

И уникалното на тези протести беше, че хора от абсолютно всички спектъри и организации на бг политиката се обединиха срещу гербаджийте. Но както казах, някои хора се възползваха и яхнаха вълната.

Официалните организатори си бяха триото, Иванов даде тласъка. Иначе, да, всякакви групировки се присламчиха, което е нормално. Не виждам нищо чудно, че комунистите се присламчиха към протеста, нали искат властта. Според доста "десни" това компрометирало протеста. Няма как да се сложи вход и да се пускат само анти-комунисти. Само, че за разлика от комунистическото трио, ДБ, ясно се разграничха от Радев и другите комунисти.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 07 Дек 2020 23:01

Супер интересна статия за системите за противовъздушна отбрана ако някой се интересува: https://www.actualno.com/sciencelogy/op ... 27276.html

Профил

Аватар
Публикувано на: 08 Дек 2020 01:10

Der Meister написа:
Ако си мислиш, че с мирни протести нещо ще се промени - лъжеш се! Да блокираш булеварди не е насилие. Насилие е паветата да полетят към герберски глави.

Да, никой не ти е издал на теб лично или на кой да е от протестиращите патента за това кое е истина, кое е добро и кое не, че да променяте каквото и да е. За да се промени нещо има конституционно определен ред има си политически процес има си избори. Свиквайте. И да, незаконното блокиране на кръстовища беше насилие, което в повечето цивилизовани европейски държави не би било толерирано нито час.

Това което по-горе имах предвид, не е че трябва или не трябва да се протестира само за базови права и за хляб. Имах предвид, че насилствените революционни действия са допустими само в изключителни случаи, както за възстановяване на демократичния ред след 45 години на комунизъм през 1989г. или след пълния икономически колапс през 1996-1997г. Само в онези случаи окупирането на парламента, хвърлянето на павета, чупенето, барикадирането и т.н. бяха приемливи средства за постигане на политически цели. Във всички останали случаи включително и срещу Пламен Орешарски, говорим за произвол от страна на група разглезени пикльовци, които не разбират, че изборите си имат последици и е трябвало да са мислили по-рано или пък просто мнението им е непопулярно.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 08 Дек 2020 01:38

Liberty написа:
Der Meister написа:

Да, никой не ти е издал на теб лично или на кой да е от протестиращите патента за това кое е истина, кое е добро и кое не, че да променяте каквото и да е. За да се промени нещо има конституционно определен ред има си политически процес има си избори. Свиквайте. И да, незаконното блокиране на кръстовища беше насилие, което в повечето цивилизовани европейски държави не би било толерирано нито час.

Това което по-горе имах предвид, не е че трябва или не трябва да се протестира само за базови права и за хляб. Имах предвид, че насилствените революционни действия са допустими само в изключителни случаи, както за възстановяване на демократичния ред след 45 години на комунизъм през 1989г. или след пълния икономически колапс през 1996-1997г. Само в онези случаи окупирането на парламента, хвърлянето на павета, чупенето, барикадирането и т.н. бяха приемливи средства за постигане на политически цели. Във всички останали случаи включително и срещу Пламен Орешарски, говорим за произвол от страна на група разглезени пикльовци, които не разбират, че изборите си имат последици и е трябвало да са мислили по-рано или пък просто мнението им е непопулярно.

Андрей, всичко на този свят е субективно, обективна истина няма, особено в политиката, това трябва да е ясно! Аз със същия аргумент да кажа, че "никой не ти е издал на теб лично или на кой да е от протестиращите патента за това кое е истина, кое е добро и кое не", че да правиш насилствена революция срещу комунистическите режими. Демокрация и истински капитализъм в България никога не е имало и в момента ни управлят потомците на комунистеческата партия. Не мога да приема, че си истински анти-комунист ако не си съгласен с това. Може да ти звучи крайно, но с годините станах по-краен и смятам, че дори сега има нужда от истинска революция в България, за да стигнем западния свят икономически. Не казвам, че нищо не се е променило. Напротив, растем си икономически с пълна сила! Но корупцията по високите етажи на властта, трябва да се накаже със същата строгост на обществото, както и комунистическите режими!

Профил Skype

Аватар
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
Публикувано на: 08 Дек 2020 01:54

Der Meister написа:
Андрей, всичко на този свят е субективно, обективна истина няма, особено в политиката, това трябва да е ясно!

Стига писа по тоя начин бе, ей.

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето

Профил

Аватар
Публикувано на: 08 Дек 2020 03:43

Може би ще е по-прегледно ако ги бях написал като отделни изречения, но така, със запетаи, някак по-лесно ми върви мисълта :D

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 08 Дек 2020 12:46

Der Meister написа:
Андрей, всичко на този свят е субективно, обективна истина няма, особено в политиката, това трябва да е ясно! Аз със същия аргумент да кажа, че "никой не ти е издал на теб лично или на кой да е от протестиращите патента за това кое е истина, кое е добро и кое не", че да правиш насилствена революция срещу комунистическите режими. Демокрация и истински капитализъм в България никога не е имало и в момента ни управлят потомците на комунистеческата партия. Не мога да приема, че си истински анти-комунист ако не си съгласен с това. Може да ти звучи крайно, но с годините станах по-краен и смятам, че дори сега има нужда от истинска революция в България, за да стигнем западния свят икономически. Не казвам, че нищо не се е променило. Напротив, растем си икономически с пълна сила! Но корупцията по високите етажи на властта, трябва да се накаже със същата строгост на обществото, както и комунистическите режими!

Една революция в истинския смисъл на думата по-скоро ще ни помогне да настигнем Сирия, отколкото Западния свят.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 08 Дек 2020 13:04

По принцип не съм от скептиците ама понякога си мисля, че вече западния свят не е същия като дори само преди десет години. Дано да греша де. И наистина се надявам последиците от ковид кризата да не станат перманентни и да не се въведе някакъв световен тоталитарен режим.

Профил

Аватар
Публикувано на: 08 Дек 2020 13:24

Liberty написа:
Една революция в истинския смисъл на думата по-скоро ще ни помогне да настигнем Сирия, отколкото Западния свят.

Не искам промяната да е на цената на революция в истинския смисъл на думата, но определено не искам мирни протестчета. Все пак и те пак са нещо де и ги подкрепям.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 08 Дек 2020 13:25

The Arrow написа:
По принцип не съм от скептиците ама понякога си мисля, че вече западния свят не е същия като дори само преди десет години. Дано да греша де. И наистина се надявам последиците от ковид кризата да не станат перманентни и да не се въведе някакъв световен тоталитарен режим.

Не случайно казах да ги стигнем икономически. В момента новият комунизъм идва от запад, а не от изток както беше стария.

Профил Skype
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com