Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Re: Pokémon – General thread
Публикувано на: 16 Ное 2020 15:31

Der Meister написа:
Като каза, че си против абортите, се разбира, че искаш тяхната забрана. Изобщо не си ясен, а причините за аборт може да са всякакви и далеч не се асоциират с изброените от теб прослойки.

Точно така, против абортите съм, но не смятам че държавата трябва да ги забранява, ами да предприема други други мерки.

Ама не ми се обяснява сега отново :D

Профил

Аватар
В момента играе: League of Legends
Публикувано на: 16 Ное 2020 16:21

Der Meister написа:
vanmx, аргументацията ти е малоумна. Това, което казваш, че видиш ли в 21. век има начини за предпазване от нежелана бременност и трябва да си малоумен, за да забременееш нежелано показва, първо, че не си правил секс и второ , че това няма никакво значение по отношение на проблема. Какво значение има за едно нежелано новородено дете, което ще страда твоят малоумен аргумент? Отиди в дома за сираци и му обясни, че родителите му са малоумни. Консервативните изроди уж се борят за семейни ценности, но явно не мислят изобщо за децата. Това, което каза, че незаконни аборти ще се правят така или иначе е малка наченка на мисъл в ампутирания ти мозък.

Андрей, обясни ми защо аргументацията на защитните те съсипва.

По принцип или във тази конкретна дискусия. В тази конкретна дискусия ме съсипаха аргументите на Гипо, че сме били 7 милиарда и трябвало да се забрани да имаш повече от 2 деца, което даже не е точно свързано с темата.

Ето сега, твоите аргументи например, също избягват основния въпрос и са общо взето някакви изцяло субективни разсъждения. Например, човекът роден в дом за сираци, едва ли не цени живота си и би предпочел да е умрял. Да не говорим, че в света има хиляди двойки, които желаят да осиновят дете и това е една много добра алтернатива на аборта. Пак казвам, НЕ СМЯТАМ, че аборта трябва да е забранен и в полза на това има само един действителен, валиден, аргумент. А именно, че никоя жена не бива да бъде ПРИНУЖДАВАНА да износи едно дете, ако не желае това. Хората уважаващи свободата и неприкосновеността на личността би трябвало да са съгласни, че всяка жена трябва да притежава разумен времеви прозорец в който може да прекъсне бременността по свое желание.

ОТ ДРУГА страна, и тук е нещото, което преобладаващата част от хората с либерални възгледи отказват да видят, е че правото на ЖИВОТ е първото и най-основно човешко право. То стои преди, свободата на личността, правото на изразяване, частната собственост, всеобщото право на глас и всичко останало за което можем да се сетим. Правото на живот е основното и най-важно право спрямо ЛИБЕРАЛНИТЕ схващания, но наричащите себе си либерали някак отказват да видят това, когато става дума за абортите. Същевременно религиозните хора са тези които се противопоставят именно позовавайки се на този аргумент. Излиза, че човешкия живот е по-голяма ценност за дълбоко религиозните хора в сравнение с "просветените атеисти". Което пък от своя страна говори доста за моралния характер на едните и на другите.

В крайна сметка, моите 5 стотинки са, че е невъзможно въпроса да бъде разрешен и следователно е необходим компромис, от който нито една от страните няма да бъде удовлетворена. Не е приемливо жените да бъдат принуждавани да износят дете след като са забременели и следователно аборта трябва да е опция. Същевременно, това право не може да е неограничено, както искат крайните феминистки (до 9-тия месец на бременността), а то може да е позволено до първите 3 месеца, както е в повечето страни в Европа, България включително. Тук трябва да отворя скобата, че в САЩ, откъдето основно идва дебатът, не е така. Поради противоречивото решение на Върховния съд oт 1973г., там аборта е позволен до тогава докато плода не е жизнеспособен извън организма на майката. Различните щати тълкуват това различно. В голяма част от щатите аборта е позволен до 20-тата седмица, което си е 5-ти месец. Някои до 24-тата седмица, което си е шести месец. Ето защо дебатът там е доста по-актуален отколкото у нас и има от какво хората да са възмутени.

Накрая малко храна за размисъл:

Профил ICQ

Аватар
В момента играе: PTSD simulator
Публикувано на: 16 Ное 2020 16:25

Условията на тоя форум казват че ако се регистрираш и постваш, ти автоматично ставаш девствен отново, независимо дали си правил секс или са те ебали, със следващият член губиш всякакви права на състрадание и нормални човешки отношения :lol:

Профил

Аватар
Публикувано на: 17 Ное 2020 14:08

vanmx написа:
Der Meister написа:
Като каза, че си против абортите, се разбира, че искаш тяхната забрана. Изобщо не си ясен, а причините за аборт може да са всякакви и далеч не се асоциират с изброените от теб прослойки.

Точно така, против абортите съм, но не смятам че държавата трябва да ги забранява, ами да предприема други други мерки.

Цялата дискусия започна с идеята дали трябва да бъдат забранени абортите от държавата. Изказвай се по-явно!

И не разбирам. Твърдиш, че трябва да си малоумен мангал, за да стигнеш до нежелана бременност, затова уж си против. Ама чакай сега, дори да приемем, че това е така, такива малоумни мангали обективно съществуват. Ти си против абортите, значи искаш тези хора да раждат нежелани деца? Защо изобщо не би искал държавата да забрани нещо, за което си против? И аз имам такова мнение по дадени въпроси, но ми е интересно да разбера твоята логика.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 17 Ное 2020 14:33

Liberty написа:
Ето сега, твоите аргументи например, също избягват основния въпрос и са общо взето някакви изцяло субективни разсъждения. Например, човекът роден в дом за сираци, едва ли не цени живота си и би предпочел да е умрял. Да не говорим, че в света има хиляди двойки, които желаят да осиновят дете и това е една много добра алтернатива на аборта. Пак казвам, НЕ СМЯТАМ, че аборта трябва да е забранен и в полза на това има само един действителен, валиден, аргумент. А именно, че никоя жена не бива да бъде ПРИНУЖДАВАНА да износи едно дете, ако не желае това. Хората уважаващи свободата и неприкосновеността на личността би трябвало да са съгласни, че всяка жена трябва да притежава разумен времеви прозорец в който може да прекъсне бременността по свое желание.

Неправилно сравнение. Това, че даден плод е абортиран по какъв начин се сравнява с това дали вече роден сирак иска да живее? Същото се отнася и за осиновеното дете. Аз не смятам аборта за убийство, че да сравнявам нещата по този начин. Ако ти го смяташ и в същото време си за аборите, то излиза, че си за убийствата, което е абсурдно.

Liberty написа:
ОТ ДРУГА страна, и тук е нещото, което преобладаващата част от хората с либерални възгледи отказват да видят, е че правото на ЖИВОТ е първото и най-основно човешко право. То стои преди, свободата на личността, правото на изразяване, частната собственост, всеобщото право на глас и всичко останало за което можем да се сетим. Правото на живот е основното и най-важно право спрямо ЛИБЕРАЛНИТЕ схващания, но наричащите себе си либерали някак отказват да видят това, когато става дума за абортите. Същевременно религиозните хора са тези които се противопоставят именно позовавайки се на този аргумент. Излиза, че човешкия живот е по-голяма ценност за дълбоко религиозните хора в сравнение с "просветените атеисти". Което пък от своя страна говори доста за моралния характер на едните и на другите.

Абсолютно съгласен, че правото на живот е водеща ценност, но абортът не е убийство, така че няма никакво противоречие на либералите. Моралът на християните няма да го коментирам, но по мои наблюдения не го смятам за особено висок.

Liberty написа:
В крайна сметка, моите 5 стотинки са, че е невъзможно въпроса да бъде разрешен и следователно е необходим компромис, от който нито една от страните няма да бъде удовлетворена. Не е приемливо жените да бъдат принуждавани да износят дете след като са забременели и следователно аборта трябва да е опция. Същевременно, това право не може да е неограничено, както искат крайните феминистки (до 9-тия месец на бременността), а то може да е позволено до първите 3 месеца, както е в повечето страни в Европа, България включително. Тук трябва да отворя скобата, че в САЩ, откъдето основно идва дебатът, не е така. Поради противоречивото решение на Върховния съд oт 1973г., там аборта е позволен до тогава докато плода не е жизнеспособен извън организма на майката. Различните щати тълкуват това различно. В голяма част от щатите аборта е позволен до 20-тата седмица, което си е 5-ти месец. Някои до 24-тата седмица, което си е шести месец. Ето защо дебатът там е доста по-актуален отколкото у нас и има от какво хората да са възмутени.

Както казах вече, темата за това до кой точно месец трябва да са позволени абортите не я коментирам защото нямам необходимото образование да го правя. Щом в повечето страни са решили да е до третия месец, така да бъде. Допитвал съм се до лекари и хора с познания в тази област и абсолютно всички са единодушни, че абортът не може да се смята за убийство и няма никакви логични аргументи да бъде забранен изцяло, както искат консервативните изроди. Крайните феминистки са също толкова противни.

Като тегля чертата, по-скоро аргументацията на противниците на абортите ме съсипва.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 17 Ное 2020 15:13

Само посмали с тия определения "консервативните изроди".

Профил

Аватар
В момента играе: PTSD simulator
Публикувано на: 17 Ное 2020 16:06

Der Meister написа:
но абортът не е убийство

И смяташ че това не може да се изопачи по абсолютно никакъв начин?

Профил

Аватар
В момента играе: League of Legends
Публикувано на: 17 Ное 2020 17:36

Мен лично ми е интересно да чуя аргументите в полза на това как аборта не е убийство? Прекратяване на човешки живот е от научна, фактологическа и всякаква гледна точка. От там нататък, дали това прекратяване ще го тълкуваме като "убийство" или не баш, е общо взето именно с цел да се постигне този компромис за който говоря по-нагоре. Но хората твърдящи, че аборта е убийство имат фактите на своя страна. Точно за това привържениците на аборта се опитват да отклонят темата в по-несъстоятелни въпроси като - ама не е ли по-добре да не си се раждал, отколкото да си се родил сирак и пр.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 17 Ное 2020 18:38

Der Meister написа:
vanmx написа:
Der Meister написа:

Цялата дискусия започна с идеята дали трябва да бъдат забранени абортите от държавата. Изказвай се по-явно!

И не разбирам. Твърдиш, че трябва да си малоумен мангал, за да стигнеш до нежелана бременност, затова уж си против. Ама чакай сега, дори да приемем, че това е така, такива малоумни мангали обективно съществуват. Ти си против абортите, значи искаш тези хора да раждат нежелани деца? Защо изобщо не би искал държавата да забрани нещо, за което си против? И аз имам такова мнение по дадени въпроси, но ми е интересно да разбера твоята логика.

Аз дискусийката я възприех като дали съм за или против. И съм против абортите, но не искам държавата да ги забранява. Мнението ми е същото и за наркотиците. Такива забрани в най-добрият случай нямат ефект, по-вероятното е да имат негативен такъв.

Защо съм против казах вече - варварско деяние е за мен, само че използващо модерни инструменти като медицината. Противоестествено е и възпитава у хората мисленето от тип "а няма проблем, ще го махна". Ако има рискове за майката или детето , тогава съм ок, пък т.н християнски ценности са леш отвсякъде, тук предполагам сме единодушни.

При зрели, интелигентни и нормални хора нежелани бременности и аборти не стават, аз поне не съм чувал за такива случаи. Повече съм виждал двоики искащи да имат дете ама да не им се получава.

И това че малоумни мангали съществуват е вярно, но по дефоут това е просто един човек който се е пръкнал на земята. Малоумието за което говорим се оформя следващите 30 години заради това, че е живял между кофите и не имал същите условия които си имал ти.

Ако държавата изобщо трябва да прави нещо, то трябва да е такава политика, че тази прослойка да е възможно най-малка и тогава и абортите и наркоманията ще са по-малко. Няма как да изчезнат напълно тия род неща разбира се, ама със сигурност и със забрани няма да стане по-добре.

Профил

Аватар
Публикувано на: 18 Ное 2020 11:24

Liberty написа:
Мен лично ми е интересно да чуя аргументите в полза на това как аборта не е убийство? Прекратяване на човешки живот е от научна, фактологическа и всякаква гледна точка. От там нататък, дали това прекратяване ще го тълкуваме като "убийство" или не баш, е общо взето именно с цел да се постигне този компромис за който говоря по-нагоре. Но хората твърдящи, че аборта е убийство имат фактите на своя страна. Точно за това привържениците на аборта се опитват да отклонят темата в по-несъстоятелни въпроси като - ама не е ли по-добре да не си се раждал, отколкото да си се родил сирак и пр.

Странно аз пък не съм видял нито един лекар или учен да твърди, че е убийство, само християни. Ако смяташ, че е убийство и го подкрепяш тогава не излиза, че подкрепяш убийствата?

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 18 Ное 2020 11:26

The Arrow написа:

Няма! Те са такива и няма да спирам да го повтарям. Също както комунистите, фашистите и всякакви други привърженици на човеконенавистни идеологии.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 18 Ное 2020 11:26

Gen.Toast написа:
Der Meister написа:
но абортът не е убийство

И смяташ че това не може да се изопачи по абсолютно никакъв начин?

Разбира се, че може. Християните много обичат да го правят.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 18 Ное 2020 11:31

vanmx написа:
Аз дискусийката я възприех като дали съм за или против. И съм против абортите, но не искам държавата да ги забранява. Мнението ми е същото и за наркотиците. Такива забрани в най-добрият случай нямат ефект, по-вероятното е да имат негативен такъв.

Защо съм против казах вече - варварско деяние е за мен, само че използващо модерни инструменти като медицината. Противоестествено е и възпитава у хората мисленето от тип "а няма проблем, ще го махна". Ако има рискове за майката или детето , тогава съм ок, пък т.н християнски ценности са леш отвсякъде, тук предполагам сме единодушни.

При зрели, интелигентни и нормални хора нежелани бременности и аборти не стават, аз поне не съм чувал за такива случаи. Повече съм виждал двоики искащи да имат дете ама да не им се получава.

И това че малоумни мангали съществуват е вярно, но по дефоут това е просто един човек който се е пръкнал на земята. Малоумието за което говорим се оформя следващите 30 години заради това, че е живял между кофите и не имал същите условия които си имал ти.

Ако държавата изобщо трябва да прави нещо, то трябва да е такава политика, че тази прослойка да е възможно най-малка и тогава и абортите и наркоманията ще са по-малко. Няма как да изчезнат напълно тия род неща разбира се, ама със сигурност и със забрани няма да стане по-добре.

Добре, горе-долу ти разбрах позицията. И аз мисля същото за наркотиците. Не смятам, че абортът е варварско деяние. Да, не е най-прекрасното нещо на света, но още по-варварско ми се струва да родиш нежелано дете, което ще страда. Понякога просто това е правилното решение. Мангалът, който ще се роди от нежелана бременност наистина ли мислиш, че ще стане нормален човек след 30 г.? Иначе съм съгласен, че със забрани няма да стане.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 18 Ное 2020 11:36

Der Meister написа:
The Arrow написа:

Няма! Те са такива и няма да спирам да го повтарям. Също както комунистите, фашистите и всякакви други привърженици на човеконенавистни идеологии.

Е то за тебе някой може да каже, че си крайно ляв либерал, прогресивист джендър соросидски изрод тогава :lol:

Профил

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Публикувано на: 18 Ное 2020 11:58

https://www.politicalcompass.org/
Кога последно сте го правили?
Дайте да си видим резултатите :D :D :D

Image

Последният път преди няколко години бях по към идеалния център, но явно и аз съм тръгнал по пътя на ляв либерал, прогресивист джендър соросидски изрод :D

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 18 Ное 2020 12:23

The Arrow написа:
Der Meister написа:
The Arrow написа:

Е то за тебе някой може да каже, че си крайно ляв либерал, прогресивист джендър соросидски изрод тогава :lol:

Свикнал съм. Наричали са ме по всякакви начини - комунист, фашист, либерал, соросоид, джендър. Левите либерали са почти толкова противни колкото и техните предци по идеология - комунистите. Така че този, който ще ме нарече нещо се е объркал.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 18 Ное 2020 12:25

denik написа:
https://www.politicalcompass.org/
Кога последно сте го правили?
Дайте да си видим резултатите :D :D :D

Image

Последният път преди няколко години бях по към идеалния център, но явно и аз съм тръгнал по пътя на ляв либерал, прогресивист джендър соросидски изрод :D

Два пъти съм си правил теста. Първият път беше преди около 10 години и бях долу в лево, вторият - преди около 5 и бях долу в дясно. С годините си промених възгледите в дясна (правилната) посока, не се съмнявам, че и сега ще съм там. Както е казал Чърчил - ако си млад и не си социалист нямаш сърце, ако си зрял и не си дясно мислещ, нямаш акъл.

Профил Skype

Публикувано на: 18 Ное 2020 12:35

Плюя в устите на потомките на Чърчил докато им разпокитвам путките с немит балкански хуй
цял живот десен и безсърдечен

Профил

Аватар
Публикувано на: 18 Ное 2020 12:40

Ужасен човек е, но със сигурност доста мъдър!

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 18 Ное 2020 12:41

Image

Това съм аз. Очаквах да съм по в центъра. Искаше ми се да отговори на някой въпроси от типа на "нямам мнение" или не съм достатъчно запознат по темата.

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com