05 Юни 2011 15:04 Мнения: 1738 Местоположение: София,Люлин
В момента играе: Във форума.
Заглавие: Re: Marvel Cinematic Universe
Публикувано на: 05 Май 2018 01:03
Момци, минавам да отбележа колко як беше този филм и да се присъединя към харесалите го. Директно ми се нарежда в Топ 3 на Марвел филмите (след първия Железен човек и третия капитан). Не ми се мисли как биха го оценили хората, които слагат оценки 8/9 на филми като Батман срещу Супермен и добре, че не съм на тяхно място, а и е хубаво, че са малцина И все пак ме блазни мисълта да прочета малко разсъждения за този филм от подобни достопочтени джентълмени. Сега за филма - пичове, ще има СПОЙЛЕРИ, който не го е гледам да си знае:
Солиден филм, давам му 7.5/10. Танос ми стана един от любимите злодеи, чак не мога да повярвам. Мислех си, че просто иска да властва/заличи вселената, а той такива доводи и примери за действията си изтъкна, че просто човек със здрав разум няма как да не се съгласи с него(макар и да звучи ужасно). А аз го свързвах най-вече с Дарксайд, на който уж бил копие и го мислех за също толкова еднопластов персонаж, който трябва да е зъл, просто защото така трябва да бъде. Филмът засяга един толкова наболял в момента проблем, за който не се осмеляват да говорят дори политици, камо ли да се правят продукции с подобна тематика. Тук не се разказва за поредния лошко, който идва да си отмъсти, че преди не знам си колко време е бил прецакан от еди кой си, тук сюжета е няколко идеи по дълбок.
Почти всичко в този филм ми хареса: + Невероятна игра на Елизабет Олсен. Успя да пресъздаде чудесно, това което изпитва към Вижън, което не е лека задача, имайки се предвид факта, че на тях до момента за два филма, в които участваха преди този им бяха отделени има-няма пет минути и дълбочината на отношенията им е трудно да бъде почувствана от актьорите и от зрителите също така. Но тя изнесе тази сюжетна линия на гърба си и това и е трети пореден силен филм(след Wind River и I saw the light). Личи си, че много израсна като актриса през годините, още си спомням колко нелепо стоеше във втория Авенджърс и в Годзила. За разлика от сестрите си, тя вероятно ще успее като актриса, предстои ни да видим накъде ще поеме в бъдеще, защото според мен тя приключи с тази вселена, в спойлер таг най-отдолу ще обясня защо мисля така.
+ Леле, как са пресъздали визията на Танос, шапка им свалям! Дори успях да забележа някои от чертите на Джош Бролин. Мислех си, че ще изглежда неестествено, както в първите Пазители, но от Марвел са си свършили много добре работата. Не съм го очаквал.
+ Специалните ефекти са на страшно високо ниво, макар битките да не са на същото ниво, искаше ми се финалната битка да продължи по дълго, по подобие на тази в третия Хобит, но в крайна сметка желанието ми остана неудовлетворено. Всичките планети и локациите, които показаха, бяха красиви и добре изпипани. Невероятно удоволствие беше режисьора да ни прехвърля от едно място на друго и да ни открива поредната прекрасна гледка.
+ Имаше някои страхотни битки, например тази в някакъв немски град ако не се лъжа, между хората на Танос и хората на капитан Америка, битката между Танос и Спайдърмен, Доктор Стрейндж и Железният човек също беше добре замислена, бих отбелязал и кратката битка между Танос и Хълк. С изключение на финалната битка в Уаканда всички останали ми харесаха като че ли.
+ Филмът изобщо не беше плосък, а очаквах да бъде. Сега, нормално е някои хора да бъдат разочаровани от претупаните истории на някои герои, далеч по хубаво щеше да е да бъде направен един високо бюджетен сериал от поне 10 епизода за да може зрителя да усети мотивацията на всеки един персонаж в конкретните ситуации, но това нямаше да е печеливша тактика за Марвел. Поне не финансово. За продължителността на филма смятам, че всеки си получи санитарния минимум от време и именно заради това не може да се каже, че този филм е плосък. Всяка история и взаимодействие между персонажите ми беше интересна и завършена що годе подобаващо. Да се сравнява с тъпотията за Ултрон е грешка.
+ Шегите ми допаднаха, бяха на място и далеч не бяха толкова много, както се опитват да ни убедят някои критици. Плюс това бяха изричани най-вече от персонажи, на които комедийния елемент не им е чужд като Стар лорда, Дракс, Спайди и Тони. И определено в сериозните моменти и напечените ситуации нямаше безсмислени шеги.
+ Като споменах шеги и се сетих, че най-яките такива бяха изречени от Дракс(евала Батиста ). В момента, в който Старк му беше насочил бластер към главата и бе изрекъл заплаха, че ще го застреля, тоя изрод най-спокойно си отсече, че ще го понесе Така не съм се смял в кино, щяха да ми се пръснат дробовете И Тор също добре се справи с шегите този път, за разлика от третия филм от поредицата му, където пищеше като момиченце и говореше несвързани рандъм тъпни на Хълк и Локи.
Сега минусите: - Най-чупещия момент в целия филм и причината да не мога да му дам 8 или още по висока оценка е страшната грешка на Черната Пантера по време на финалната битка в Уаканда. Как можа тоя да нареди да свалят щита бе? Толкова ли не можа да си разпредели войската от четирите страни за да няма пробиви? Имаше цяла държава на разположение плюс хора със специални умения. Типично по цигански се уплаши да не го изненадат отзад и се остави да му затрият държавицата. Много тъп момент и тъпо решение. Сценаристите е ясно, че са искали Танос по бързо с оглед на времето, с което разполагат във филма да може да събере камъните, ама моля ви се - последните три камъка му бяха дадени даром буквално.
- Мотивацията на Доктор Стрейндж да спаси Тони Старк също беше меко казано странна, още повече, че във филма поне на две места напомни на Старк, че ако се наложи да избира ще избере камъка, вместо Железния човек. Така изгуби възможността да върне всички, които умряха и да намали щетите. Та той можеше да върне самия Старк, след като Танос го убие, не разбирам защо сдаде камъка. Няма никаква логика в това.
- Вижъна е дърво, радвам се, че го елиминираха и едва ли ще се появи повече в тази Вселена, просто няма много смисъл от него. оставям настрана некадърната игра на актьорът в ролята, но просто няма смисъл от розовия робот. Той е по скоро пречка и заплаха, отколкото истинска помощ за Отмъстителите поне в тази вселена.
- И не на последно място Стар Лорда и Червения Череп също се поизложиха стабилно и по скоро помогнаха на Танос, което не ми хареса, защото сценаристите изглежда са решили да не се напъват много-много относно тези моменти в историята и са решили да изберат лесния изход.
Та това ми е мнението на мен за филмът, по късно ще напиша малко спойлерско мнение, какво очаквам да се случи с вселената на Марвел в следващия филм за Отмъстителите и ще развия някои популярни теории.
AlShu
28 Юли 2001 17:23 Мнения: 4390 Местоположение: Sofia
Публикувано на: 05 Май 2018 01:21
The Wolf
Цитат:
че просто човек със здрав разум няма как да не се съгласи с него
Само дето малко си противоречи - примерно джуджетата. Защо да избие всичките без едно? Нали като събере ръкавицата, така или иначе ще останат само половината...а той дори и толкова не остави и сякаш нарочно нечетна бройка. Асгардците ги затри по сходен начин. Има и големи противоречия, ако сравниш образа му тук с предишните филми, че дори и логически дупки ще откриеш.
Цитат:
на който уж бил копие и го мислех за също толкова еднопластов персонаж
Ма той Е копие. Този Танос тук е различен от комиксовия и мотивацията му е различна от тази в оригиналния Infinity Gauntlet.
Ако игнорираме DC и Marvel ивентите и двамата са бая по-многопластови, най-малкото защото са ги писали маса хора, в маса различни интерпретации.
Цитат:
Мотивацията на Доктор Стрейндж да спаси Тони Старк също беше меко казано странна, още повече, че във филма поне на две места напомни на Старк, че ако се наложи да избира ще избере камъка, вместо Железния човек.
Което е съвсем очевиден намек, че това е единственият начин да се създаде времева линия, в която Танос да бъде победен (евентуално с пътуване във времето). Нали след медитацията над възможните дивергенти каза, че имало само един вариант.
___________________________________ Stop the bats! Stop the bats! Make them go and not come back!
the_presator
06 Фев 2009 21:49 Мнения: 2680 Местоположение: Стара Загора
В момента играе: CSS, SW: Empire at War, Legacy of Kain
Публикувано на: 05 Май 2018 11:52
В нета четох, че въпреки логиката в мотивацията на Танос, той все пак си е малко луд, защото
Spoiler for :
когато събира всички ифнинити стоунс е можел да създаде безкрайни ресурси във вселената, но не го прави. Избиването на джуджетата си е чисто застраховане, че никой няма да може да се сдобие с оръжие, способно да го победи. А за асгардците, един от режисьорите е потвърдил, че Танос е позволил на половината от тях да избягат с ескейп подс, преди да разруши кораба.
@The Wolf Относно решението на Черната пантера, г/д сам си отговори защо го направи това Като владетел на държава винаги на първо място са поданиците му. Отделно битката би се усложнила много, ако действието се пренесе по улиците на града, вместо да останат да се млатят на полето.
За Стрейндж и Старк- това дето AlShu каза.
И дано във втората част да не се изложат с този "единствен начин" и да го направят убедително и без plot holes.
Публикувано на: 06 Май 2018 00:45
the_presator
Цитат:
той все пак си е малко луд
Знание от комиксите, тук никой не го споменава.
Цитат:
можел да създаде безкрайни ресурси във вселената
Всъщност не е ясно дали ръкавицата работи така...а и ако искаш да преподадеш урока на титаните (защото това май му беше целта - иначе народът след време ще си нарасне пак), няма да му дадеш двойно повече кредит.
Цитат:
никой няма да може да се сдобие с оръжие, способно да го победи
Защо тогава оставя едно джудже, да го беше затрил и него?
Цитат:
половината от тях да избягат с ескейп подс
Това не го помня точно, в началото имаше някакво бла-бла-бла, може и да е споменато накратко, но от гледна точка на зрителя не се виждаха капсули, а и няма гаранция, че някой ще ги прибере.
___________________________________ Stop the bats! Stop the bats! Make them go and not come back!
the_presator
06 Фев 2009 21:49 Мнения: 2680 Местоположение: Стара Загора
В момента играе: CSS, SW: Empire at War, Legacy of Kain
Публикувано на: 06 Май 2018 02:23
AlShu написа:
Знание от комиксите, тук никой не го споменава.
Не разбрах какво точно имаш предвид? FYI не съм чел почти никакви комикси и разсъждавам като обикновен фен, използвайки информацията от филмите. Покрай Infinity War разбрах някои неща, като например основните разлики спрямо комикса, по който е базиран филма и ми се струва яко, че заради промените сега никой не е сигурен как точно ще продължи историята
AlShu написа:
Защо тогава оставя едно джудже, да го беше затрил и него?
Spoiler for :
Ръцете му бяха превърнати в метал= неизползваеми. И като е само едно джудже няма възможност да подкара ковачницата, освен ако не му помогнат подходящите хора. Според мен го е оставил, за да разказва какво е станало, нещо като предупреждение
Публикувано на: 06 Май 2018 11:32
the_presator
Цитат:
не съм чел почти никакви комикси и разсъждавам като обикновен фен
И аз не съм чел нищо с него, но Танос е известен с прозвището "лудият титан". Повечето интернет теории ще са поне малко повлияни от това.
От друга страна нали според The Wolf бил "човек със здрав разум"...какъвто и да го водят в MCU психодиспансера, действията му не са особено логични и рационални.
Цитат:
нещо като предупреждение
А по-добре щеше да е, да унищожи "ковачницата" и къде що има записи за технологиите им, да не ги набара някаква друга раса.
Serious Sam
Горд Пролетарий
В момента играе: Serious Sam
Публикувано на: 07 Май 2018 09:26
Аз се чудя, защо доктора не му направи един портал, с който да му отреже ръката... При все, че използваха този похват върху други злодеи във филма...
Изобщо след като отмине първоначалния хайп, човек може да забележи доста недомислици.
Дали MCU сега ще тръгне в посока към Secret Wars, според вас?
___________________________________ ¯\_(ツ)_/ ¯
The Arrow
22 Ное 2006 18:05 Мнения: 4480 Местоположение: София
Публикувано на: 20 Май 2018 15:49
Едва снощи го гледах филма, и то не на imax, че бяха свършили прожекциите Определено доста по-различен марвел/авенджърски филм, много ми допадна, 8/10 му давам.
___________________________________ тежки нокаути
The Arrow
Публикувано на: 21 Май 2018 16:08
The Wolf
05 Юни 2011 15:04 Мнения: 1738 Местоположение: София,Люлин
В момента играе: Във форума.
Публикувано на: 21 Май 2018 19:26
Ултра простотия е това меме
AlShu
Публикувано на: 22 Май 2018 08:37
Още повече, че явно някой не знае нито, какво е Железният светилник, нито Хъшове.
От друга страна, ако в MCU бяха вкарали Бета Рей Бил, той щеше да е най-добрият кандидат за Тангра.
The Arrow
Публикувано на: 22 Май 2018 11:12
Абе я ме подсетете: Хълк не искаше да се появява заради събитията в Тор: Рагнарок ли? И другото, защо Hawkeye го нямаше? До колкото знам Джереми Ренър няма да има голяма роля в MI тази година, но очевидно и тука го имаше, а до колкото бях чел щеше да го има.
AlShu
Публикувано на: 22 Май 2018 11:51
The Arrow
Цитат:
заради събитията в Тор: Рагнарок ли?
Да, но и там не е много ясно защо се мръщеше толкова. Явно е свързано с действията на Тони, а и Вдовицата нещо се е намесила. Виждам смисъл само, ако се е случило нещо от рода на комикса Planet Hulk. Тони го праща в дълбокия космос, където да не е заплаха за никого (без да му пука за Банер). В MCU евентуално Наташа хаква системата така, че корабът да падне на обитаема планета. И тук и в оригиналната история Хълк е принуден да се бие, като гладиатор.
За всичко това беше само намекнато в Рагнарок...или съм проспал обяснението.
Цитат:
а до колкото бях чел щеше да го има
Аз пък бях чел, че няма да го има, поне в първия филм и че липсата на негов плакат е едва ли не спойлер.
Serious Sam
Горд Пролетарий
Публикувано на: 22 Май 2018 12:00
Хълк изчезна, след като Танос го наби. Нещо на психологическа основа ще е, не е свикнал да го бият и сега се свил бахтан в ъгъла на душата на Брус и лекува душевните си рани от побоя.
Не се задълбавайте надълбоко. В Age of Ultron видяхме, че изчезна доброволно, нищо общо с Тони.
AlShu
Публикувано на: 22 Май 2018 12:08
Serious Sam
Цитат:
изчезна доброволно, нищо общо с Тони
Но най-вероятно по време на Civil War се е случило и нещо не съвсем доброволно.
Цитат:
Хълк изчезна, след като Танос го наби. Нещо на психологическа основа ще е
Точно така, но тези пукнатини в психиката му личат още в Рагнарок, на което обърна внимание The Arrow.
Serious Sam
Горд Пролетарий
Публикувано на: 22 Май 2018 18:35
Е те в Рагнарок направо ти го завират в лицето тоя умислен Хълк. И все пак скочи на преродения и още по-силен Суртур (който според мен ще помете Танос) и само Тор го спря.
Иначе едва ли нещо се е случило в Civil War, тъй като Соковия беше година и нещо преди това, когато всъщност Брус/Хълк изчезнаха в края на филма. В Age of Ultron имаше някакви намеци, че Банър се страхува от стихийната сила на Хълк, и нещо общо с мацката, която го укротяваше.
Аз по-скоро гледам напред и очаквам бъдещето на вселената. Ще ми се да видя злодеи като Дормаму в действие и в целия им блясък, The Living Tribunal и The Beyonder, а защо не и The One Above All.
И все пак всяка история трябва да има начало и край, иначе се превръща в безинтересна сапунка. Може би след следващия Avengers трябва да стопират малко поредицата, за да се затъжи публиката за нея и тогава да я продължат отново.
The Arrow
Публикувано на: 22 Май 2018 19:04
Serious Sam написа:
И все пак всяка история трябва да има начало и край, иначе се превръща в безинтересна сапунка. Може би след следващия Avengers трябва да стопират малко поредицата, за да се затъжи публиката за нея и тогава да я продължат отново.
Е то от последния Авенджърс са изминали точно три години, достатъчно голямо е времевото разстояние според мен.
Serious Sam
Горд Пролетарий
Публикувано на: 23 Май 2018 07:23
От Iron Man (2008) до A:IW(2018) - всичко това е една история, едно общо цяло. Примерно довършват със следващия Avengers и правят малка пауза преди да продължат историята (примерно) към Secret Wars и Дейвид Хаселхоф като Beyonder-a
The Arrow
Публикувано на: 23 Май 2018 11:14
Serious Sam написа:
От Iron Man (2008) до A:IW(2018) - всичко това е една история, едно общо цяло.
Това за пръв път го разбирам, много неща ми се изясниха сега...
Serious Sam
Горд Пролетарий
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения