Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Re: Pokémon – General thread
Публикувано на: 20 Май 2018 16:23

Liberty написа:
Има всичко общо с феминизма и културния марксизъм и нищо общо с бизнеса. Ако имаше общо с бизнеса филми като Ghostbusters (2016) нямаше да са тотален провал.

Айде стига вече с тия измислени понятия. "Културен марксизъм" какво точно ще рече? В бизнеса има само едно правило и то е, че правиш всичко, което смяташ, че ще ти донесе максимална печалба. Т.е. дори да допуснем, че има такова нещо като "културен марксизъм", то се вкарва във филмовата индустрия, защото маркетолозите смятат, че ще донесе печалба. Не знам за кой филм говорите, но Зубро го обясни максимално ясно и кратко, не виждам защо вкарвате някаква конспирация.

Профил Skype

Аватар
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
Публикувано на: 20 Май 2018 16:38

Клутурният марксизъм ще рече много неща и ще се изрази в много дефиниции, но независимо от тях, актуалното му проявление се изразява в извода, че ти си бял цисджендър мъж и като такъв имаш задължението да си затвориш устата, да сведеш глава и да си гледаш в обувките докато останалите хора водят разговори за това как да поправят щетите, които ти и тебеподобните ти сте нанесли върху човечеството. :lol: :lol: :lol:

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето

Профил

Публикувано на: 20 Май 2018 17:48

Маце Борко написа:
Клутурният марксизъм ще рече много неща и ще се изрази в много дефиниции, но независимо от тях, актуалното му проявление се изразява в извода, че ти си бял цисджендър мъж и като такъв имаш задължението да си затвориш устата, да сведеш глава и да си гледаш в обувките докато останалите хора водят разговори за това как да поправят щетите, които ти и тебеподобните ти сте нанесли върху човечеството. :lol: :lol: :lol:

Не мисля, че това е нещо, което съществува като социален феномен извън изолирани ситуации. Не бих казал, че хора от етнически мнозинства биват заглушавани, нито че има някакъв широк опит да бъдат заглушени.

Чувал съм за отделни хора в туитър, които на практика нямат никаква публика или влияние, да правят подобни аргументи ("белите нямат право на мнение и т.н.). Само че за тях съм чувал основно от ютюб каналите на много гневни консервативни млади хора от етнически мнозинства, които печелят пари от реклами като насъскват зрителите си (от същите мнозинства) да беснеят на това каква глупост било казало някакво момиче някъде си в туитър. Самите изразители на такива идеи са статистическа аномалия.

Извън ехо-камерата на такива ютюб култур-воини срещу марксизъма и културизъма, идеята че хората от етнически мнозинства нямат право на мнение или са колективно виновни за нещо не е особено популярна и аз лично не помня да съм я срещал в разговорите, които съм водил, или статиите, които съм чел.

Профил

Публикувано на: 20 Май 2018 18:13

The Arrow написа:
И да, и не. Има логика това с познатите продукти, но няма логика с феминизма. Според мен, ключа е че вместо да се наблегне на рекламата на някакъв сравнително качествен продукт, в случая филм, то в рекламата се набляга на това че филма е с жени и не мисля, че е особено подходящо.

Това е малко като тоя филм за Черната Пантера, дето едва ли не се опитаха да го изкарат първия филм с актьори негри :lol: все едно до сега е нямало яки актьори негри като Уил Смит, Дензъл Уошингтън, Уесли Снайпс и други подобни. :D

Но да ми правят нещо само с идеята да бъде с жени или негри и да се акцентира на това вместо качествения продукт, не мерси.

Отговорът на това отново е - бизнес. Правиш филм за някаква популярна идея и хората го кльопат.
В Испания са супер върли католици, затова март месец навсякъде в Мадрид бяха налепили плакати за някакъв филм за Исус с Хоакин Финикс и Руни Мара. Това там беше филмът на десетилетието. Ако обичаш Исус, ела да гледаш този филм. И хората идват.

Същото е с всяка друга ценностна система. В България Левски е най-популярния културен персонаж, затова колкото и тъп филм да направят за него, хората ще го гледат, понеже е разпознаваем образ. Ако си българин, ела да гледаш този филм. И хората идват, макар да знаят, че е лош.

Същото е и със всякакви там патриотични, военни и прочее филми.

Въпросът ти за черната пантера сам си отговаря - да, идеята беше да има тази огромна кампания около него, и хората да се ентусиазират. Аватар създаде много шум с това, че имал революционни ефекти. Черната пантера създаде шум с това, че имал революционно послание. Каквото и да е върши работа, стига да генерира хайп.

В момента много хора се усещат, че да си светнат по някакви расови, класови и социални въпроси е важно и хубаво, затова бизнесът намира начин да изкара печалба от това. Ако си възмутен (както и трябва да бъдеш) от начина, по който са били малтретирани хора от дадено малцинство, тогава ела да гледаш този филм. Купи си тази тениска, и т.н. Няма да има никакъв измерим ефект за тази кауза, но ще се чувстваш сякаш правиш нещо.

С други думи, бизнесът намира идеи, които са популярни, преопакова ги и ти ги предлага за платена консумация. Няма някакъв феминистки заговор да вкарват пропаганда във филмите. Има опит от страна на хитри капиталисти да извлекат печалба от вече популярни и харесвани идеи. Ако утре заможната средна класа станат хипер консервативни националисти, холивуд ще им предложи каквато продукция би им се усладила.

edit: Както винаги, Марк Фишър го е казал по-добре:
http://k-punk.org/robot-historian-in-the-ruins/
Цитат:
Focusing on the supposed “message” of the film ... is in danger of missing the way in which ideology works in capitalism. The role of capitalist ideology is not to make an explicit case for something in the way that propaganda does, but to conceal the fact that the operations of capital do not depend on any sort of subjectively assumed belief. It is impossible to conceive of fascism or Stalinism without propaganda – but capitalism can proceed perfectly well, indeed better, without anyone making a case for it.
...
Wall-E‘s attack on consumerism is easily absorbed. The ‘insult’ that provoked Kyle Smith into disgust was its image of humans as obese, infantilised chairbound consumers supping pap from cups. Initially, it might seem subversive and ironic that a film made by a massive corporation should have such an anti-consumerist and anti-corporate message (it is made clear in the film that the mega corporation Buy N Large is chiefly responsible for the environmental depredation which has destroyed earth as a human environment). Yet it is capital which is the great ironist, easily able to metabolise anti-corporate rhetoric by selling it back to an audience as entertainment.

Профил

Аватар
В момента играе: Във форума.
Публикувано на: 20 Май 2018 23:58

Хм, тоест според теб щом испанците харесват филми за Исус, българите харесваме филми за Левски, то хората по света харесват гейове, негри и феминистки и затова продуцентите в Холивуд(а и не само) ги заливат с високобюджетни филми с подобни персонажи в главните роли и замаскирани като римейк на някой си филм от близкото или далечно минало. Интересна логика, не казвам, че е вярна или грешна, но несъмнено интересна.

Добре, ако допуснем, че си прав защо подобни филми не се тачат от никого и са финансови провали? Как това, че харесвам да речем оригиналната идея стояща зад бандата на Оушън ще ме накара да отида да гледам откровена пародия с участието на дебели азиатки, негърки, Риана(която и актриса не е), плюс няколко стари актриси? Какво общо имат те с изпечените измамници, в които се превъплътиха Пит, Клуни и Деймън? Не се ли опитват да ни внушат, че разни лелки, дебелите, негрите, джендърите и бог знае още какво могат същото, което и белите мъже могат?

Черната пантера е феномен поради други причини, а не защото почти всички артисти са черни. Това беше първия филм на Марвел посветен изцяло на този герой, а също и първия филм в Марвел вселената за черен супергерой. Хайпът е естествен, като се има предвид колко добре приета е тази вселена и как дори не чак толкова известни герои в нея достигат лесно котата от близо милиард приходи(говорим само от билети, иначе са далеч повече парите). Ще видим дали черния Аквамен ще успее да вземе и половината от приходите на Черната пантера и пак ще си говорим.

И ако това беше заради причината, че някакви хора искали да бъдат "светнати" относно проблемите на дадени малцинства или хора с нетрадиционна сексуална ориентация защо тогава повечето негърски комедии, драми, хоръри или джендърските простотии не ги гледа никой и не могат да достигнат милион приходи дори в САЩ, какво остава за Европа, Австралия и Южна Америка, където никое кино не би си и помислило да ги купи?

След като тези филми не се приемат добре и не носят печалба на никого, не е ли най-естественото нещо на света повече подобни да не бъдат създавани? Не е нужно човек да вярва в конспирации за да достигне до заключението, че модерните политически възгледи влияят в голяма степен на кино продукциите. И няма нищо невярно в това, че в много държави киното се издържа с държавни субсидии, отпуснати не от народа, а от политиците, които избират какво да субсидират. В някои страни този процес е явен, в други участват подставени лица в комисии, продуценти с роднински връзки или с влиятелен приятелски кръг около себе си.

Та така, да се твърди, че няма политическа намеса, където и да е по света в 21 век, било то в спорта, културата на всички нива или в бизнеса е оптимистична заблуда, вяра в една утопия и нищо повече.

Профил Skype

Публикувано на: 21 Май 2018 02:15

The Wolf написа:
След като тези филми не се приемат добре и не носят печалба на никого, не е ли най-естественото нещо на света повече подобни да не бъдат създавани?

Wikipedia написа:
Ghostbusters 2016
Budget $144 million
Box office $229.1 million

Тъпи сте.

"Културен марскизъм" извън академичения контескт е конспиративна теория на крайно-десните течения в Америка, която вие най-спокойно си асимилирате и повтаряте защото сте тъпи. "Политическа коректност" също е пропагандистки термин чиято функция е до омаловажи идеята че с хората трябва да се отнася като с хора, независимо от раса, пол, сексулана ориентация, социално положение и т.н.

Слушайте батко ви Ернестин за да сте по-малко тъпи (освен Wolf който е толкова тъп, че не само не осъзнава колко е тъп, а даже не осъзнава че е тъп въобще).

Профил

Аватар
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
Публикувано на: 21 Май 2018 09:17

Извън ташака ми от предната страна ще си огранича участието, обаче няма как да не се впечатля от това какво тъпо парче е фрийкът - не за друго, а заради това

Ghostbusters 2016
Budget $144 million

което явно трябваше да е аргумент за нещо, но явно показва с каква дълбочина момчето води разговорите си - с тази на два клика в интернет :lol:

https://bombreport.com/articles/when-do ... ox-office/

Останалите заподозрени са ясни. Мъка е.

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето

Профил

Аватар
Публикувано на: 21 Май 2018 11:47

Аз най-вече съм възмутен от това, защото смятам че човечеството като цяло вече би трябвало отдавна да сме достигнали едно съгласие, че неща като расизма, сексизма, религиозната омраза и т.н. са неща, които са абсолютно нередни и че вместо да продължават политиците/медиите/индустрията да се възползват от това, би трябвало вече да водим по-смислени дискусии от сорта на това как да се подобряват световните стандарти на живот, как да се развиват медицинските технологии и как да се ускори изследването на космоса, примерно.

Профил

Аватар
В момента играе: Във форума.
Публикувано на: 21 Май 2018 19:18

phr34k написа:
Wikipedia написа:
Ghostbusters 2016
Budget $144 million

Тъп съм.

Fixed :D

ПП: Може би не е тук мястото, но "тъпия" вълк(говорещ за себе си в трето лице в това изречение, изглежда с цел да дразни фрийка и също да докаже, че е много прост :oops: ) ще завърши първата си книга скоро. Вярно, малко позакъснял дебют ще бъде, но човек винаги трябва да се изкачва нагоре и надява на успехи. Ако някой тук(едва ли) се интересува от подробности мога да отворя скромна темичка в творческия форум :).

ПП2: Ако дискусията в тази тема продължи с по солидни аргументи от тези кой колко точно е тъп заради позицията си, очаквайте ново включване от мен. По принцип има много какво да се каже още за моментните(и модерни за добро или лошо) тенденции на филмовия пазар в световен мащаб през последните години.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 21 Май 2018 20:32

The Wolf написа:
човек винаги трябва да се изкачва нагоре и надява на успехи.

Точно. То и аз съм позакъснял доста с разни мой начинания поради различни причини като трупане на допълнителна квалификация и т.н., но важното е да не се отказваш.

Профил

Аватар
В момента играе: League of Legends
Публикувано на: 22 Май 2018 00:31

Интересувам се от книгата ти. Аз лично също съм на път скоро да изкарам втората си книга, надявам се този път с издателство.

А за, политическата коректност и културния марксизъм са доста дълга тема, не съм сигурен че ми се захваща. Като цяло в Европа са си загубили ума, българите и като цяло източно европейците са много по с всичкия си на тази тема, но с голямо притеснение откривам, че все повече културни българи залитат към тази отрова за обществото, като позициите изразени в тази тема са доста красноречиви. Особено съм разочарован от Ернестин, който преди 10 години беше върл фен на Атака и се притесняваше от "турцизацията" на България, докато по същото време аз пламенно защитавах тезата, че Атака само ще причини етническо напрежение и омраза. Естествено, тогава бях прав, защото българските турци не са талибаните от близкия изток и с тях живеем що годе в хармония. Но сега Ернестин ми защитава някаква полит-коректна теза отказвайки да види очевидни неща, като например че холивудският елит е изцяло с ляво-либерални възгледи и такива са и филмите които правят.

Друг пример:
The Arrow написа:
Аз най-вече съм възмутен от това, защото смятам че човечеството като цяло вече би трябвало отдавна да сме достигнали едно съгласие, че неща като расизма, сексизма, религиозната омраза и т.н. са неща, които са абсолютно нередни и че вместо да продължават политиците/медиите/индустрията да се възползват от това, би трябвало вече да водим по-смислени дискусии от сорта на това как да се подобряват световните стандарти на живот, как да се развиват медицинските технологии и как да се ускори изследването на космоса, примерно.

Това звучи много хубаво, но истината е че едно общество в което европейците не са доминиращо мнозинство нито ще открие лекарства за всички болести, нито ще отиде в космоса. И на мен не ми е приятно и ми се ще да беше инак, но поне ако се опираме на историята винаги е било така. А една не малка група етноси от началото на човешката история та до ден днешен не са успели да създадат функциониращо общество. Тъй, че правете му сметката.

Профил ICQ

Публикувано на: 22 Май 2018 22:06

Liberty написа:
Особено съм разочарован от Ернестин, който преди 10 години беше върл фен на Атака и се притесняваше от "турцизацията" на България, докато по същото време аз пламенно защитавах тезата, че Атака само ще причини етническо напрежение и омраза. Естествено, тогава бях прав, защото българските турци не са талибаните от близкия изток и с тях живеем що годе в хармония. Но сега Ернестин ми защитава някаква полит-коректна теза отказвайки да види очевидни неща, като например че холивудският елит е изцяло с ляво-либерални възгледи и такива са и филмите които правят.

Всичко е постарому значи - и тогава му беше контра, и сега :!:

Sturm написа:
къв ханс бе...

Профил

Аватар
В момента играе: RL - worst game ever.
Публикувано на: 23 Май 2018 13:49

Относно "турцизацията" на България, и контрапродуктивното отношение на някои десни парти в страната, мисля си че трябва да се каже и това: като ги натискаш им даваш повод и сила, но ако ги оставиш те и сами си се разшираяват и нарастват. Трябва да има не дискриминация и вербални погроми, а регулация, регулация на това как може да функционира една чуждестранна политическа партия в страната, какво им се позволява, какво трябва винаги да заявяват, да напомнят на хората откъде идват парите.

Пък ако искаме да решим проблема вместо само да гасим пожарите като се запалят, е време да има университет в България който да изучава исляма и да обучава имами и каквито там попове им трябват. В момента тези се внасят от Турция, и имат доста про-турски интереси, които няма как да не се отразяват на работата им. Българските мюсюлмани, след като така или иначе ги има и никъде няма да ходят, е добре да слушат български имами, които да са добре настроени към българската държава.

Тъй де, за да се реши "ислямския проблем", трябва първо да се разпознае, и не само на тероия а и на практика, със съответните полици, че има ислям в страната и че тези хора искат джамии и имами. Ако ние не можем да им ги осигурим, турците могат със сигурност.

Профил

Аватар
Публикувано на: 23 Май 2018 16:58

Работата с българските турци е че първо те са цивилизовани и относително светски настроени хора и второ демографски не се представят по-силно от етническите българи, тъй че няма опасност от съществена демографска промяна в картинката от тяхна страна. Не може да се каже същото за "вносните" мюсюлмани в Европа, които имат избухваща демография в сравнение с местните европейци.

Профил ICQ

Аватар
В момента играе: RL - worst game ever.
Публикувано на: 23 Май 2018 21:01

@Liberty
Те и другите ще им падне раждаемостта, ако погледнеш страни като Холандия или Англия, където отдавна си аутсорсват производството на хора, вносните стават точно толкова ялови колкото и местните за 1-2 поколения.
Като цяло бума на населението в Африка е свързан с това, че за първи път имат излишък на храна, и евтини лекарства. Свикнали са от 8 родени деца само 4 да им порастват, и сега не може да се адаптират за няколко години, трябва да се сменят поколенията. И в Европа го има това, само че когато се случва тука вместо да бягаме просто си правим революции и големи войни, и смаляваме броя безработни млади мъже по старомодния начин.
Може би трябваше да оставим и африканците да минат през този процес, колкото и да е жестоко. Формиращ е.

@нелегален
В България няма малцинства, защото в конституцията още много рано е записано "Всички Български поданици са равни пред закона.". Не всички българи, не всички граждани, а всички хора в границите на страната, тогава под царя. Тоест не е имало нужда да се правят промените, които са правили после в САЩ и европейските страни.
Реално "малцинство" като структура не съществува според българските закони. Има само турско говорящи български мюсюлмани от турски приозход или ебем ти как се назовават.

Профил

Аватар
Публикувано на: 23 Май 2018 23:48

@indigo Не е точно така. Емигрантите от арабските страни не се интегрират толкова добре, живеят си по свои правила, женят се за по 5 жени, някои имат по 20 деца и получават купища помощи за което. В допълнение не научават езика, живеят в затворени анклави, където често дори полицията на съответната държава не смее да влезе и са враждебни към местната култура. Разбира се това не важи за всички, емигранти от арабски/африкански произход, все пак любимата ми стриймърка в Twich е мароканка, не мога да си кривя душата, но важи за достатъчно голям брой от тях. Които на всичкото отгоре, както казах имат огромна раждаемост, тъй че дори от днес да спрат изцяло да идват нови емигранти, чисто на база раждаемостта има вероятност за сериозно изместване в баланса на силите в близко бъдеще в Европа.

Профил ICQ

Публикувано на: 28 Май 2018 19:48

Относно интеграция на имигранти, една тайничка ще ви издам. Българите в Лондон често живеят на големи тумби в един-два района на града (Tottenham court, Dagenham) и също "не се интегрират". Говорят предимно с българи и други имигранти от източна Европа, гледат българска телевизия по сателит и много от тях си пращат децата на неделно училище да тропат хорà. Изключения, както каза Андрей, има, но по правило няма да са забележими, понеже се смесват с местното население. Същото важи за британци в София - чувал съм, че имат доста голяма и социално активна група от expats, които редовно се събират с други англоговорящи, четат английски новини, и т.н. Иди ги разбери.

Ситуацията е същата като с арабските общности в Европа. Разликата е, че хора като Андрей няма да ползват страшни думички, за да описват емигранти от този тип. Тоест в Лондон има българска общност, но има и арабски анклав - дума, извикваща образи от военна зона. По същия начин когато български родители пращат детето на неделно училище, а американците в София следят CNN, това не е проблем; а когато арабски родители правят същото, това е някаква вражеска подривна дейност.

В действителност хората си се интегрират нормално. Общности се обособяват, понеже хора, мигрирали в нова среда, особено в късен стадий на живота си, имат нужда от някакви познати структури, в които да функционират. Една позната новозеландка в Лондон движи почти ексклузивно с хора от Нова Зеландия, понеже имат много общи теми за разговор. Същото е и с имигранти от други общности.
Хора в 40-те или 50-те си няма да научат добре чужд език, особено ако нямат опит с учене на езици въобще. Тогава наличието на група хора от собствената ти култура е от незаменима помощ - помагат да си намериш работа, да се оправяш с документи и администрация, дават ти съвети за училището на детето, помагат с преноси, и т.н. Без тази "спасителна мрежа", повечето семейства няма да могат да функционират в нова среда. Ако тези хора са по-възрастни, може би ще останат до края на живота си зависими от общността.

Обаче ето ти една контра-интуитивна идея - без тази общност, имигрантите (българи в Лондон и лондончани в София) нямаше да са по-интегрирани; напротив, щяха да са далеч по-изолирани, по-самотни, по-безпомощни и по-лесни за експлоатиране от алчни хазяи и съмнителни бизнеси. Имигрантските групи им служат като един вид база, на която могат да се облегнат в случай на нужда, и от която могат да излизат и да се свързват с широкото общество в новата си страна. Формирането на имигрантски общности в София помага на англичаните да живеят по-пълноценно в българското общество. Формирането на имигрантски общности в Лондон помага на нигерийците да живеят по-пълноценно в английското общество.

Да ти се замае главата.

А самата интеграция е бавна и ще отнеме поне едно поколение. Децата, израснали в новата среда, ще приемат привичките и ценностите й, и ще трябва да осмислят идентичността си като различна от тази на родителите им. Детето ще израсне по-близко до страната, в която е израснало, отколкото до страната на родителите си - дори родителите да се противят на това.

Профил

Аватар
Публикувано на: 28 Май 2018 21:34

Ма ти сериозно ли. Разбирам това да го беше написал преди 2-3 5 години, но да го пишеш към днешна дата щеше да е смешно ако не беше тъжно. Естествено че има емигрантски общости и не само на българи, а също на поляци, чехи и всякакви други.

Арабските/мюсюлманските се наричат анклави защото са точно това. Зони в които официалното закондателство на съответната държава практически не се прилага, където полицията не може да влезе, освен с цяла армия и където е много опасно за не-принадлежащ към въпросната общност да пристъпи. Има квартали и предградия на Париж където спокойно може да се каже, че дефакто Франция е изгубила суверенитет.

Точно в момента, точно във Великобритания тече един "скандал" за едни "разкрития", които всъщност не са никакви разкрития защото ние ги знаем от години, но сега просто мейн-стрийм медиите започнаха да говорят за това, как пакистански банди са нападали и сексуално тормозили британските момичета в последните... 40 години. И всъщност основното усилие на полицията е било насочено не спрямо пакистанците, а спрямо това тези случаи да не се разчуват и НАЙ-ВЕЧЕ обществото да не става наясно, че в пакистанците е проблема.

Впрочем за разлика от САЩ, които имат първата поправка на конституцията която защитава свободата на словото, в Европа това не е така. Вчера във Великобритания беше арестуван и осъден по бързата процедура (за един час) на 13 месеца затвор Томи Робинсън - журналист, блогър и активист срещу масовата емиграция. Той е осъден по обвинение за "застрашаване на мира" след като е лайв-стриймвал с телефона си пред залата на съда където се е водило дело по точно такова обвинение за сексуално посегателство над деца от мюсюлмасна банда.

[YouTube]https://youtu.be/E11kvXa8bw8[/YouTube]

Профил ICQ

Публикувано на: 28 Май 2018 23:37

На моменти си мисля, че Островът не е много по-различен от БГ реалността (изключвайки стандартът и кофти времето през по-голямата част от годината) :!: Имаме си определени групи хора, които са на практика "изключени" от обществото, липса на справедливост от съдебната система, пасивност от страна на правоохранителната система и т.н. :arrow:

Sturm написа:
къв ханс бе...

Профил

Аватар
В момента играе: PTSD simulator
Публикувано на: 29 Май 2018 09:19

Само да си вкарам анекдота в тоя спор.
Имах щастието/нещастието да прекарам 3 години в Манчестър, работих като търговец, обикалящ и стационарен.
На вторият ден от работата ми, дойде един брадат костюмар и ми даде една визитка на арабски, от другата страна беше на английски и пишеше "Мохамед еди-кой си, адвокат специалист по имиграция и събиране на държавни помощи", пазих визитката до скоро, но явно съм я загубил.
Като пътуващ търговец, имах честта да обикалям Манчестър и околностите и да разговарям с всякакви хора. Африканците, дори тези от бивши френски колонии говориха на английски, децата на циганите говориха на английски, поляците се стараха да говорят на английски, но с мохамеданите (пакистанци, афганистанци и араби) бяхме до "Салам, speak english? - eh, no speak english" и до там. Живеех до един ливански ресторант, готвачите бяха българи помаци, ама те бяха единствените работещи в този ресторант, чиито речник на английски не приключваше с артикулите от менюто и числата до 5.
При тях критичната маса за фунциониращо общество е достигната и премината, те няма смисъл да говорят на английски, защото няма с кого да говорят на английски.

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com