Наскоро си взех новите слушалки Superlux HD562 и ще драсна малко впечатления, ако ви е любопитно.
Както е известно на някои от вас, Superlux предлагат изненадващо добре звучащи слушалки, често клонинги на други,
далеч по-скъпи модели на доста ниски цени и са прекрасен избор за домашно студио или като резервни слушалки за всеки ден.
HD562 са точно клонинг на легендарните диджейски слушалки Sennheiser HD25 и то изненадващо добър за парите си (взех ги на промоция 45 лева, но са около 75-80 лв стандартна цена в Динакорд)
Старите ми слушалки са Superlux HD661 и ще сравнявам новите главно с тях, тъй като по очевидни (финансови ) причини не съм имал HD25.
Ето и ключовите аспекти:
- Конструкция: Както е ясно, това е двойната конструкция на HD25. Няма какво да се лъжем, бият на евтина пластмаса, както и повечето други Superlux,
но за тези пари не може да очакваме чудеса. От друга страна, както и изненадващо издръжливите HD661 и тук имаме доста стабилно стоене на главата,
без да има клатене и люшкане на мидите. Както се вижда от последната снимка, може и да се нагласят. (предполагам и при HD25 e така).
С две думи, който е свикнал на конструкцията на HD25 не би трябвало да има проблеми и са една идея по-стегнати от HD661.
- Кабел: Еми нищо особено и засукано. 1,2 м стандартен прави кабел с гумена изолация и златен, ъглов жак, върши работа. Хубавото е, че е 100% съвместим със кабела на HD25 и ако се прецака се сменя за 1 минута.
Звук:
- Баси: Ниските честоти са стегнати, директни, сравнително неутрални. Няма това неприятно, "блатно" и разводнено звучене, като при скапаните Numark HF125 и повечето "ултра-гига-мега" бас ширпотреба евтинджоси, които мажат другите честоти. Определено доста по-отчетлив бас от HD661, при които това беше слабост.
- Среди: Също доста добре и стегнато звучащи. Може би една идея по-агресивни,директни,плътни и "диджейско" звучащи от иначе доста по-неутралните HD661. Добър избор при миксиране на
електронна музика от типа на хаус или брейкбийт. При модерния full-on и progressive psy транс също се справят отлично.
- Високи: Високите честоти тук са като че ли на по-заден план и не достигат качеството на HD661, при които има доста добра чувствителност в този диапазон. Но понеже HD562 са насочени
предимно към хора, занимаващи се със слушане и миксиране на електронна музика предполагам е обичайно. Както казах, не съм имал HD25 и не знам как е там положението с високите.
Все още не съм им направил 50-часов burn-in, но по мнения по интернет не би трябвало да очаквам някаква коренна разлика в звученето.
Аксесоари: като цяло не е много джиджи-биджи кутията, но идват в комплект със 2 чифта наушници (дунапренени и велурени), както и резервни дунапренчета, преходник 3.5 - 6.3 мм и калъфче за разнасяне. Повече от колкото може да се очаква за тази цена.
Ако имате някакви допълнителни въпроси питайте.
Снимки тук:
https://imgur.com/a/3ipBr