Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
В момента играе: CSS, SW: Empire at War, Legacy of Kain
Заглавие: Re: [TL;RD тема - Line Test Passed] freestyle tema
Публикувано на: 15 Ное 2017 10:04

Firefox имаше голям ъпдейт наскоро- Firefox Quantium. Струва ми се, че страниците се отварят доста по-бързо.
Какви са ви впечатленията? По-добър ли е от Chrome?

Профил Skype

Аватар
В момента играе: League of Legends
Публикувано на: 15 Ное 2017 13:09

Gen.Toast написа:
Напротив, ако не започнат да правят практични комбита седани, електромобилът няма да има почва в България.
А теслите с тяхното качество на мексикански фолксваген се съмнявам че ще оцелеят 20 години.

Ама те ги правят. Просто са прекалено нови и все още скъпи. А това за теслите няма да го коментирам.

Профил ICQ

Публикувано на: 16 Ное 2017 16:56

Аз съм много зле с улиците и най-редновно си казвам, че нямам представа, когато ме питат, даже ако усетя, че някой иска да го прави, гледам да се отдалеча възможно най-много, за да не се изложа :arrow:

Sturm написа:
къв ханс бе...

Профил

Супер Марио или Смърт
Аватар
Публикувано на: 19 Ное 2017 01:04

Не че нещо, ама статията е от 2015та..

Профил

Аватар
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
Публикувано на: 22 Ное 2017 20:32

Не знам, София е толкова отвратително претоварена от автомобили, че ще се преструктурира още десетилетия докато нещата се нормализират.

Тук в Редута няма един шибан тротоар, който да не е помлян барабар с все бордюрите през годините от паркиращи коли. Положението със съсипаните от коли тротоари е най-големият проблем (поне лично за мен като пешеходец) с инфраструктурата в тоя град.

От друга страна, напълно разбирам, че едно време, когато са се строели жилищата, никой не е предвиждал такава бройка автомобили и сега, ако не си в нова кооперация или къща с дворче, просто няма къде да си паркираш шибаната кола, освен в калта или някъде по паважа.

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето

Профил

Аватар
В момента играе: CSS, SW: Empire at War, Legacy of Kain
Публикувано на: 22 Ное 2017 22:56

Сетих се за това :lol:

Image

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 27 Ное 2017 16:11

Много съм доволен колко леко мина организацията за нова година тоя път. Направо смятам да го пиша към свто като доказателство където пише, че притежавам организационни умения. :lol:

Профил

Аватар
Публикувано на: 28 Ное 2017 09:18

Ние преди месец и половина пробвахме да намерим вила за НГ. Не беше останала нито една, а търсихме в радиус 200км от София. Разбира се, подминахме тия тъпащини от типа - наемане на вилата 200-300 лв на нощ, но около нг - 4хил лв!
Вероятно пак щяхме да сме някъде в чужбина, ама има хора от компанията, които ще работят около нг и нямаше как.

Профил

Аватар
Публикувано на: 28 Ное 2017 11:15

Именно, не е чак толкова рано щото имам приятели, които са се организирали вече преди месец и повече. Даже от тази компания се оказа, че има хора които вече имат уговорки ама каквото такова пак се събрахме около 12 човека. Иначе на мен никога не ми е било кеф да се събираме по вили, апартаменти и т.н винаги съм предпочитал да излезем някъде където има готина обстановка, обслужване и т.н. Демек да получа нещо срещу кинтите, които така или иначе ще похарча и да не се налага никои от компанията да се занимава с домакинстване, готвене и другите съпътстващи дейности.

Профил

Аватар
Публикувано на: 28 Ное 2017 12:39

Аз пък винаги съм предпочитал събиране в нечий апартамент, вила или затворено само за нас заведение на приятел. Домакинстването го избегнахме с това, че при приготовлението участват много хора и ползваме пластмасови чинии/прибори/чаши, които директно изхвърляме. Така най-сериозната работа е изхвърлянето на боклука :D
Миналата година за първи път бяхме само 10на човека (заради пътуването), преди това винаги сме били между 25 и 50 човека :)

Профил

Аватар
Публикувано на: 28 Ное 2017 15:19

Посрещахме 2011 у нас около 15 човека, 2012 и 2013 ги посрещахме в механата на хотела на един приятел около 50-70 човека, мястото само за нас работеше, даже бях и DJ тогава, че имах някви такива амбиции в тоя период ама се отказах :lol: 2014 и 2015 ги посрещахме на дискотека, 2016 в чужбина, сега 2017 и двамата с приятелката стана така че се разболяхме и си бяхме вкъщи с наще :? дано всичко да е по план тая година, че да се получи както е планирано. та така, общо взето винаги съм предпочитал някъде навън да сме.

Профил

Аватар
Публикувано на: 28 Ное 2017 21:40

нелегален написа:
Ама ти мислиш за НГ още отсега ли ве? :o
Значи наистина респект! :D

Ако планираш да си в заведение/курорт и т.н. резервациите се правят октомври още.

Иначе аз никога не съм и никога няма да празнувам в заведение, било то механа/кръчма или бар/дискотека, струва ми се адски тъпо. Едно на ръка, че е по-скъпо, но не това е основното.

В кръчма стоите през цялото време на една маса като чичаци и ако сте голяма компания от 15-20 човека си говориш само с 5-те човека, около тебе на масата. Супер скучно.

В дискотека/бар е по-добрия и по-разчупен вариант, но аз лично, дори не само на НГ ами и по принцип, рядко ходя по такива места и не намирам особен смисъл да ходя, освен ако няма жива музика. Реално погледнато, основния фактор, който прави купона е музиката, а аз музика на запис мога да си слушам и на домашно или вила, при това избрана от нас и без да е твърде шумна, че да не си чувам приказката с хората. Освен това не е толкова разчупено, колкото ако си на домашно или вила и сте си само вашата компания. При втория вариант има повече свобода - мога да се лигавя и правя простотии спокойно без да се притеснявам от някакви странични фактори, а и яденето и пиенето са ми по-достъпни.

За мен перфектната НГ е в някой зимен курорт на вила с голяма компания за няколко дена, примерно от 30-ти до 2-ри или нещо такова. Проблемът е, че повечето ми приятели до последно не са решили кво ще правят, а и са все от различни компании и трудно мога да организирам 15-20 независими човека да отидем някъде на вила, при това още от октомври. Друго си е да имаш единна компания от толкова хора, но уви. Затова всеки път съм някъде на домашно, като най-често аз съм домакина, но това пак ми е приемлив вариант за мен. Обикновено успявам да събера по 15-20 човека, а един път стигнах и до 30 и си стават яки купони. Да, кофти е, че трябва да се пазарува, готви, сервира и чисти ама кво пък толкова, една нова година има (и един рожден ден :D ) в годината. Няма да ви мързи пък толкова, айде :D

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 29 Ное 2017 18:47

нелегален написа:
2 900 лв. достигат заплатите в IT-сектора

Как им хрумват такива щуротии и измислици на родната журналя, не знам...

Ми със сигурност има много хора, които реално взимат тези пари (нето) на месец и то в най-различни сектори. Един познат примерно вече е шеф на отдел в някаква международна компания и по мой наблюдения взима около 7000-10к лв месечно със сигурност. На нашата възраст е и със сигурност не е изключение, така че стига с тия тъпи коментари.

Профил

Аватар
В момента играе: League of Legends
Публикувано на: 29 Ное 2017 20:48

The Arrow написа:

Ми със сигурност има много хора, които реално взимат тези пари (нето) на месец и то в най-различни сектори. Един познат примерно вече е шеф на отдел в някаква международна компания и по мой наблюдения взима около 7000-10к лв месечно със сигурност. На нашата възраст е и със сигурност не е изключение, така че стига с тия тъпи коментари.

+1 1500-2000лв. вече е заплата за начинаещ, клонящ към леко с опит програмист. Програмистите с дългогодишен опит взимат от 5 000 и нагоре. Така че нищо чудно няма в статията.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 29 Ное 2017 20:52

Познавам трима програмиста, уеб девелопърчета. Заплатите им са 2500-2800 лв и се водят джуниъри.

Профил

Супер Марио или Смърт
Аватар
Публикувано на: 30 Ное 2017 02:04

Аз излизам с името си. Без да познавам никого. Сухи факти.

Абсолютно реалистични са посочените суми в статията.

И проблема не е че ДЕВ зима 3к, което е кайнда ок, а че съпортите почнахме да взимаме по 2-3к, което почна много да им бърка на фирмите, ама няма как, ще вадят като искат човешки ресурс.

Профил

Аватар
Публикувано на: 30 Ное 2017 09:23

Моя приятелка работи като съпорт с два езика и взима толкова, колкото аз+жената общо. Даже от доста време не си ползва втория чужд език, но това не е повлияло негативно на заплатата.

Профил

Аватар
Публикувано на: 30 Ное 2017 11:44

Аз един от куриозите, които наблюдавам последно време е как неквалифициран персонал като сервитьори и готвачи(макар и с професионално обучение и доста опит) взимат между 1000-1500 лв чисто отделно имат процент от бакшиши и т.н. И като се сметнат бакшишите, които биха изкарвали за месеца се стига до суми от сорта на около 2к лева.

Сега нямам против естествено, работят си и си ги изкарват по нормален, честен начин, нека и повече да изкарват дори. Ама проблема е, че аз като начинаещ специалист по дигитален маркетинг когато ходя на интервюта и цитирам суми около 1500 лв нето трябва да съм достатъчно подготвен теоретически и практически дори за джуниор позиция. А смятам, че съм достатъчно подготвен тъй като съм карал курсове от сорта на софт уни плюс още няколко семинара и не знам кво друго както и собствени проекти.

Така че нека, нямам против неквалифицирания персонал да си докарват сравнително добри пари, стига аз да си докарвам поне двойно повече :D

edit: ето една рандом обява с обявена заплата https://www.jobs.bg/job/4047627 така че си е напълно реална статията според мен

Профил

Аватар
Публикувано на: 30 Ное 2017 18:26

Имам супер близки приятели, които работят във фирма за хедхънтинг(набиране на кадри) и сме говорили по темата. При тях няма никакво значение полът. Приятелката ми преди също беше част от екип, който решава дали да се взимат дадени кандидати за работа - пак няма полови предпочитания. Или си карък, или параноята пак те удря.

Профил

Аватар
Публикувано на: 01 Дек 2017 13:22

Регистрирах се в тоя сайт за комуникация с общината да подам сигнал за едни преливащи контейнери на Белчев и Денкоглу, пресечката, и пише, че вече е подаден сигнал за тоя проблем :D

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2025 PC Mania | Реклама | Контакти Хостинг от Actiefhost