Автор |
Съобщение |
the_presator
|
 |
В момента играе: CSS, SW: Empire at War, Legacy of Kain
|
|
Заглавие: Re: [TL;RD тема - Line Test Passed] freestyle tema Публикувано на: 15 Ное 2017 10:04
Firefox имаше голям ъпдейт наскоро- Firefox Quantium. Струва ми се, че страниците се отварят доста по-бързо. Какви са ви впечатленията? По-добър ли е от Chrome?
|
|
 |
Liberty
|
 |
В момента играе: League of Legends
|
|
Заглавие: Re: [TL;RD тема - Line Test Passed] freestyle tema Публикувано на: 15 Ное 2017 13:09
Gen.Toast написа: Напротив, ако не започнат да правят практични комбита седани, електромобилът няма да има почва в България. А теслите с тяхното качество на мексикански фолксваген се съмнявам че ще оцелеят 20 години. Ама те ги правят. Просто са прекалено нови и все още скъпи. А това за теслите няма да го коментирам.
___________________________________ http://www.divinitas-crew.com Ghost reporting!
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: [TL;RD тема - Line Test Passed] freestyle tema Публикувано на: 16 Ное 2017 16:56
Аз съм много зле с улиците и най-редновно си казвам, че нямам представа, когато ме питат, даже ако усетя, че някой иска да го прави, гледам да се отдалеча възможно най-много, за да не се изложа ![[Arrow] :arrow:](./images/smilies/icon_arrow.gif)
___________________________________ Нещо остроумно
Sturm написа: къв ханс бе...
|
|
|
|
 |
Omega-x
|
Супер Марио или Смърт |
 |
|
|
Заглавие: Re: [TL;RD тема - Line Test Passed] freestyle tema Публикувано на: 19 Ное 2017 01:04
Не че нещо, ама статията е от 2015та..
___________________________________ <3Bandaids don't fix bullet holes<3 Taytay.
|
|
|
|
 |
Маце Борко
|
 |
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
|
|
Заглавие: Re: [TL;RD тема - Line Test Passed] freestyle tema Публикувано на: 22 Ное 2017 20:32
Не знам, София е толкова отвратително претоварена от автомобили, че ще се преструктурира още десетилетия докато нещата се нормализират.
Тук в Редута няма един шибан тротоар, който да не е помлян барабар с все бордюрите през годините от паркиращи коли. Положението със съсипаните от коли тротоари е най-големият проблем (поне лично за мен като пешеходец) с инфраструктурата в тоя град.
От друга страна, напълно разбирам, че едно време, когато са се строели жилищата, никой не е предвиждал такава бройка автомобили и сега, ако не си в нова кооперация или къща с дворче, просто няма къде да си паркираш шибаната кола, освен в калта или някъде по паважа.
___________________________________ "Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура, но в същността си е комплексиран простак..." - Алминатора
"напарфюмиран печен ебач" - кримсънчето
|
|
|
|
 |
the_presator
|
 |
В момента играе: CSS, SW: Empire at War, Legacy of Kain
|
|
Заглавие: Re: [TL;RD тема - Line Test Passed] freestyle tema Публикувано на: 22 Ное 2017 22:56
Сетих се за това 
|
|
 |
The Arrow
|
 |
|
|
Заглавие: Re: [TL;RD тема - Line Test Passed] freestyle tema Публикувано на: 27 Ное 2017 16:11
Много съм доволен колко леко мина организацията за нова година тоя път. Направо смятам да го пиша към свто като доказателство където пише, че притежавам организационни умения. 
___________________________________ тежки нокаути
|
|
|
|
 |
Gipo
|
 |
|
|
Заглавие: Re: [TL;RD тема - Line Test Passed] freestyle tema Публикувано на: 28 Ное 2017 09:18
Ние преди месец и половина пробвахме да намерим вила за НГ. Не беше останала нито една, а търсихме в радиус 200км от София. Разбира се, подминахме тия тъпащини от типа - наемане на вилата 200-300 лв на нощ, но около нг - 4хил лв! Вероятно пак щяхме да сме някъде в чужбина, ама има хора от компанията, които ще работят около нг и нямаше как.
___________________________________ Гипчо ( ◕ Y ◕ )
|
|
|
|
 |
The Arrow
|
 |
|
|
Заглавие: Re: [TL;RD тема - Line Test Passed] freestyle tema Публикувано на: 28 Ное 2017 11:15
Именно, не е чак толкова рано щото имам приятели, които са се организирали вече преди месец и повече. Даже от тази компания се оказа, че има хора които вече имат уговорки ама каквото такова пак се събрахме около 12 човека. Иначе на мен никога не ми е било кеф да се събираме по вили, апартаменти и т.н винаги съм предпочитал да излезем някъде където има готина обстановка, обслужване и т.н. Демек да получа нещо срещу кинтите, които така или иначе ще похарча и да не се налага никои от компанията да се занимава с домакинстване, готвене и другите съпътстващи дейности.
|
|
|
|
 |
Gipo
|
 |
|
|
Заглавие: Re: [TL;RD тема - Line Test Passed] freestyle tema Публикувано на: 28 Ное 2017 12:39
Аз пък винаги съм предпочитал събиране в нечий апартамент, вила или затворено само за нас заведение на приятел. Домакинстването го избегнахме с това, че при приготовлението участват много хора и ползваме пластмасови чинии/прибори/чаши, които директно изхвърляме. Така най-сериозната работа е изхвърлянето на боклука  Миналата година за първи път бяхме само 10на човека (заради пътуването), преди това винаги сме били между 25 и 50 човека 
|
|
|
|
 |
The Arrow
|
 |
|
|
Заглавие: Re: [TL;RD тема - Line Test Passed] freestyle tema Публикувано на: 28 Ное 2017 15:19
Посрещахме 2011 у нас около 15 човека, 2012 и 2013 ги посрещахме в механата на хотела на един приятел около 50-70 човека, мястото само за нас работеше, даже бях и DJ тогава, че имах някви такива амбиции в тоя период ама се отказах  2014 и 2015 ги посрещахме на дискотека, 2016 в чужбина, сега 2017 и двамата с приятелката стана така че се разболяхме и си бяхме вкъщи с наще  дано всичко да е по план тая година, че да се получи както е планирано. та така, общо взето винаги съм предпочитал някъде навън да сме.
|
|
|
|
 |
Der Meister
|
 |
|
|
Заглавие: Re: [TL;RD тема - Line Test Passed] freestyle tema Публикувано на: 28 Ное 2017 21:40
нелегален написа: Ама ти мислиш за НГ още отсега ли ве? Значи наистина респект!  Ако планираш да си в заведение/курорт и т.н. резервациите се правят октомври още. Иначе аз никога не съм и никога няма да празнувам в заведение, било то механа/кръчма или бар/дискотека, струва ми се адски тъпо. Едно на ръка, че е по-скъпо, но не това е основното. В кръчма стоите през цялото време на една маса като чичаци и ако сте голяма компания от 15-20 човека си говориш само с 5-те човека, около тебе на масата. Супер скучно. В дискотека/бар е по-добрия и по-разчупен вариант, но аз лично, дори не само на НГ ами и по принцип, рядко ходя по такива места и не намирам особен смисъл да ходя, освен ако няма жива музика. Реално погледнато, основния фактор, който прави купона е музиката, а аз музика на запис мога да си слушам и на домашно или вила, при това избрана от нас и без да е твърде шумна, че да не си чувам приказката с хората. Освен това не е толкова разчупено, колкото ако си на домашно или вила и сте си само вашата компания. При втория вариант има повече свобода - мога да се лигавя и правя простотии спокойно без да се притеснявам от някакви странични фактори, а и яденето и пиенето са ми по-достъпни. За мен перфектната НГ е в някой зимен курорт на вила с голяма компания за няколко дена, примерно от 30-ти до 2-ри или нещо такова. Проблемът е, че повечето ми приятели до последно не са решили кво ще правят, а и са все от различни компании и трудно мога да организирам 15-20 независими човека да отидем някъде на вила, при това още от октомври. Друго си е да имаш единна компания от толкова хора, но уви. Затова всеки път съм някъде на домашно, като най-често аз съм домакина, но това пак ми е приемлив вариант за мен. Обикновено успявам да събера по 15-20 човека, а един път стигнах и до 30 и си стават яки купони. Да, кофти е, че трябва да се пазарува, готви, сервира и чисти ама кво пък толкова, една нова година има (и един рожден ден  ) в годината. Няма да ви мързи пък толкова, айде 
|
|
|
|
 |
The Arrow
|
 |
|
|
Заглавие: Re: [TL;RD тема - Line Test Passed] freestyle tema Публикувано на: 29 Ное 2017 18:47
нелегален написа: 2 900 лв. достигат заплатите в IT-сектораКак им хрумват такива щуротии и измислици на родната журналя, не знам... Ми със сигурност има много хора, които реално взимат тези пари (нето) на месец и то в най-различни сектори. Един познат примерно вече е шеф на отдел в някаква международна компания и по мой наблюдения взима около 7000-10к лв месечно със сигурност. На нашата възраст е и със сигурност не е изключение, така че стига с тия тъпи коментари.
|
|
|
|
 |
Liberty
|
 |
В момента играе: League of Legends
|
|
Заглавие: Re: [TL;RD тема - Line Test Passed] freestyle tema Публикувано на: 29 Ное 2017 20:48
The Arrow написа: Ми със сигурност има много хора, които реално взимат тези пари (нето) на месец и то в най-различни сектори. Един познат примерно вече е шеф на отдел в някаква международна компания и по мой наблюдения взима около 7000-10к лв месечно със сигурност. На нашата възраст е и със сигурност не е изключение, така че стига с тия тъпи коментари.
+1 1500-2000лв. вече е заплата за начинаещ, клонящ към леко с опит програмист. Програмистите с дългогодишен опит взимат от 5 000 и нагоре. Така че нищо чудно няма в статията.
___________________________________ http://www.divinitas-crew.com Ghost reporting!
|
|
|
|
 |
vanmx
|
 |
|
|
Заглавие: Re: [TL;RD тема - Line Test Passed] freestyle tema Публикувано на: 29 Ное 2017 20:52
Познавам трима програмиста, уеб девелопърчета. Заплатите им са 2500-2800 лв и се водят джуниъри.
|
|
|
|
 |
Omega-x
|
Супер Марио или Смърт |
 |
|
|
Заглавие: Re: [TL;RD тема - Line Test Passed] freestyle tema Публикувано на: 30 Ное 2017 02:04
Аз излизам с името си. Без да познавам никого. Сухи факти.
Абсолютно реалистични са посочените суми в статията.
И проблема не е че ДЕВ зима 3к, което е кайнда ок, а че съпортите почнахме да взимаме по 2-3к, което почна много да им бърка на фирмите, ама няма как, ще вадят като искат човешки ресурс.
___________________________________ <3Bandaids don't fix bullet holes<3 Taytay.
|
|
|
|
 |
Gipo
|
 |
|
|
Заглавие: Re: [TL;RD тема - Line Test Passed] freestyle tema Публикувано на: 30 Ное 2017 09:23
Моя приятелка работи като съпорт с два езика и взима толкова, колкото аз+жената общо. Даже от доста време не си ползва втория чужд език, но това не е повлияло негативно на заплатата.
|
|
|
|
 |
The Arrow
|
 |
|
|
Заглавие: Re: [TL;RD тема - Line Test Passed] freestyle tema Публикувано на: 30 Ное 2017 11:44
Аз един от куриозите, които наблюдавам последно време е как неквалифициран персонал като сервитьори и готвачи(макар и с професионално обучение и доста опит) взимат между 1000-1500 лв чисто отделно имат процент от бакшиши и т.н. И като се сметнат бакшишите, които биха изкарвали за месеца се стига до суми от сорта на около 2к лева. Сега нямам против естествено, работят си и си ги изкарват по нормален, честен начин, нека и повече да изкарват дори. Ама проблема е, че аз като начинаещ специалист по дигитален маркетинг когато ходя на интервюта и цитирам суми около 1500 лв нето трябва да съм достатъчно подготвен теоретически и практически дори за джуниор позиция. А смятам, че съм достатъчно подготвен тъй като съм карал курсове от сорта на софт уни плюс още няколко семинара и не знам кво друго както и собствени проекти. Така че нека, нямам против неквалифицирания персонал да си докарват сравнително добри пари, стига аз да си докарвам поне двойно повече  edit: ето една рандом обява с обявена заплата https://www.jobs.bg/job/4047627 така че си е напълно реална статията според мен
|
|
|
|
 |
Gipo
|
 |
|
|
Заглавие: Re: [TL;RD тема - Line Test Passed] freestyle tema Публикувано на: 30 Ное 2017 18:26
Имам супер близки приятели, които работят във фирма за хедхънтинг(набиране на кадри) и сме говорили по темата. При тях няма никакво значение полът. Приятелката ми преди също беше част от екип, който решава дали да се взимат дадени кандидати за работа - пак няма полови предпочитания. Или си карък, или параноята пак те удря.
|
|
|
|
 |
The Arrow
|
 |
|
|
Заглавие: Re: [TL;RD тема - Line Test Passed] freestyle tema Публикувано на: 01 Дек 2017 13:22
Регистрирах се в тоя сайт за комуникация с общината да подам сигнал за едни преливащи контейнери на Белчев и Денкоглу, пресечката, и пише, че вече е подаден сигнал за тоя проблем 
|
|
|
|
 |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|