Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Re: Аниме Лист
Публикувано на: 20 Юли 2017 08:30

Teekyuu 9 ep. 2 - рожден ден на богаташката. Тя оплю единствения подарък, който горе-долу ставаше за нещо.

Gundam: G no Reconguista ep. 17-18 - с приближаването на финала хаосът и слабоумието са засилват. Добре, че бях гледал ДжоДжо преди това, та го приех от веселата им страна (това е и единственият начин да се гледа ДжоДжо).
В 17-та земляните аха да се сбият заради грешна маневра на Рарая, но дойде един от местните и им се скара, пък те се засрамиха и продължиха да чистят - това в космоса и с въоръжени до зъби mech-ове. :shock: :shock: :shock:
Политическите интриги се оказаха дори по-идиотски от очакваното. Двойни, тройни, че и четворни председателства. Изгубих им края.
В 18-та стана истинската битка и по не съвсем ясни причини всички искат да заграбят G-Self-а, макар че той е изоставен и недоразработен модел. Последното не е така, но те няма как да знаят.
Протагонистите сякаш напук решиха и те да сгазят правилата, като нарушиха още по-голямо табу: качиха се на кораба, който разнася енергийните батерии. Срещу всяка логика това се оказа правилна стъпка, защото там ги чакаше оставена от родителите им ключалка, която може да се отвори само от тях...на забранения кораб нали, без подсказка че трябва да търсят нещо там.

JoJo no Kimyou na Bouken: Stardust Crusaders ep. 16-20 - стандартните простотийки. Това с "бебето" беше забавно, особено в света на сънищата. Маса ебавки на тема ужаси - подозрения, параноя, разцепване в групата. Логиката я нямаше никаква на няколко ключови места, ама аре от мен да мине. Бонус точки, че Death 13 беше с гласа на Чопър - tanuki janai tanukai desu.
Обаче на мен повече ми хареса това със слънцето. Пак доста нелогично и сбъркано, но ебавката на тема пътешествие в пустинята и приключения ме изкефи много.
И в двете ме кефи сюрреализма на визията и обстановката.
Историята с Lovers стенда беше типичен хулигански тормоз и заемка от Fantastic Voyage, та не ме впечатли особено.

Профил

Аватар
Публикувано на: 21 Юли 2017 08:12

JoJo no Kimyou na Bouken: Stardust Crusaders ep. 21-24 - историята с Камео и "възкресението" на Абдул (или Авдол, или както там) ми беше скучна и разтяжена.
Последната арка не е зле, защото пак е силно халуциногенна и пак е битка между въображения, нищо че нямаше особен смисъл (напълно автоматизирана подводница, вътре в гигантското лице имаше въздух, защо не успяха да наранят юзерката чрез езика, а чрез зъбите Джотаро успя и т.н.).
Ще си почина седмица-две преди JoJo no Kimyou na Bouken: Stardust Crusaders 2nd Season. Не че съм изморен, но имам нужда от разнообразие. Може и на Reconguista-тата да ударя пауза 6 серии преди финала.
Чудя се какво ново да започна. Имам натрупани някакви детективски, които обаче не ме блазнят в момента.
Дали да не загледам някой филм с як арт?

Профил

Аватар
Публикувано на: 24 Юли 2017 08:32

Gundam: G no Reconguista ep. 19-26 - колко объркан беше края няма да се опитвам да обяснявам, само ще изброя: нашите славни пирати си откриха нови противници (отидоха чак до Венера за това) с още по-мощни оръжия и успяха да ги ядосат така, че да започнат Реконкистата по-рано. Масивна кулминация на конфликта, където фракциите се групираха безумно, като в Zeta, екшънът беше помпозен и нагласен, като в SEED, а някои от случките и сърдитите монолози приличаха на глупостите във Victory. Главният провокатор-лошко (и истинки Шар на историята, а не комплексарчето с маската) го убиха съвсем случайно.
След битката почти всички оцелели неочаквано се сдружиха, вместо да продължат да се трепят. Оказа се, че през всичките тези дълги Universal Century и Regild Century Япония почти не се е променила и не е засегната от катаклизмите. Явно помага сценаристите да са японци. :lol:
Останаха страшно много необяснени неща. Примерно new type-щината беше тотално извън фокуса, само намеци за Белри. Той уби едно друго психопатче и почувства смъртта му, значи и то беше new type. След това нищо...какво става с тези хора, защо са толкова малко, защо способностите им не се развиват, защо не се сбъдват предвижданията на Зеон Зум Дейкун?
В крайна сметка поредната безсмислица на Йошиюки Томино - страхотни инженерни идеи (примерно Venus Globe струпването на колонии в близост до Венера), прекрасно нарисувани и анимирани битки, убийствена музика, но безцелно циклещ сюжет и свръхнеестествени диалози, преминаващи в разговор на героите със самите себе си. Друга характерна черта е, че въпреки огромната еволюция на женските персонажи от MSG насам, пак има нещо идиотско и дразнещо във всички от тях. Чудя се дали е от поколението или просто Томино недолюбва жените.
G no Reconguista е страхотен аудиовизуален спектакъл, една от най-добрите Gundam продукции, но в същото време дразни с това, че въпреки амбициозните идеи зад него, не успява да ги навърже в нещо по-смислено.

Gundam: G no Reconguista - From the Past to the Future ep. 1 - по-скоро напомня на епизод от Gundam Evolve, а не на истинско продължение. Битката е тъпа (mobule suit-а на лошкото дава дефекти), грозна и изцяло във 3D CGI. Показва една интересна от Unicorn позната технология, но тя е самоцелно камео и не е употребена смислено.
Напълно излишен спешъл.

Профил

Аватар
Публикувано на: 25 Юли 2017 09:21

Detective Conan ep. 866-867 - арката е важна с това, че ни запознава с причината за конфликта между Тоору Амуро и Шуичи Акай (разбирайте Амуро Рей и Шар Азнабъл :lol: ). Самата загадка не е кой знае какво - система от примки.
Черешката на тортата са манипулациите на Вермут да излезе суха от водата, нищо че всички я разпознаха, дори и Ран.

The Reflection ep. 1 - грозно, елементарно анимирано, мудно, тъпо и с ужасно музикално оформление. Може би са се опитали да имитират стила на Studio 4°C, но резултатът е ужасен. До сюжет почти не допряха, освен какво е Reflection.
За разлика от тук в предишния аниме проект на Стан Лий бяха налети доста повече пари и талант.
Дроп.

Vatican Kiseki Chousakan ep. 3 - темпото както обикновено е доста интензивно, но в случая върши работа. Загадките почнаха да се проясняват.

Made in Abyss ep. 3 - интересна информация за Бездната, замислил я е някакъв болен мозък :lol: . Нат очевидно има гигантски crash по Рико. Спускането започна.

Shingeki no Bahamut: Virgin Soul ep. 16 - стандартното размотаване. Ел ще спасява света с любов...дааа бе. Фаваро най-накрая измъкна Кайзер и по случайност Азазел.
Роки можела да се закачва обратно на оригиналното си място, но Рита е истинският и собственик и си я взима обратно :shock: :shock: :shock: . Как ли Кайзер се е съгласил или просто никой не го е питал?

Nobunaga no Shinobi: Ise Kanegasaki-hen ep. 16 - ихааа, екшън. Не помня да съм чакал с такова нетърпение следващ епизод в този сериал.

Профил

Аватар
Публикувано на: 26 Юли 2017 08:32

Mahoujin Guruguru (2017) ep. 3 - малко предистория и разнообразни забавни идиотизми. Чудя се какво ли цели чернокосата мадама?

Aho Girl ep. 4 - харемът на А-кун се разширява - даскалка, хулиганът му стана куче... Йошико влияе лошо на всички, дори на малките хлапенца.

Fate/Apocrypha ep. 4 - все по-безумно става. Тя "войната", която в основната поредица, и без това е нещо подобно на спорт, но тук вече съвсем на нищо не прилича. Произволни хора вършат произволни глупости.
Зигфрид, защооо?

Knight's & Magic ep. 4 - много хубаво говорят за прогрес на технологиите и прилагане на модерна инженерна мисъл, но кой плаща всички това? Очевидно краля, но в такъв случай сигурно би искал да види и резултати, а не да плаща, и да плаща и да плаща. Още дали средновековната им индустрия може да произведе толкова много материали, колкото са необходими за всичките експерименти и прототипи?
То това е основната пречка и причината за бавното развитие не магическите mech-ове: огромният обем ресурси, а не притесненията на маркиза, че главното лайненце има политически амбиции и форсира прекалено нещата. :shock:
Добавянето на изстрелващите се куки и въжета за придвижването на малките mech-ове ми напомня на една стара анимация по CN.

Профил

Аватар
Публикувано на: 31 Юли 2017 09:06

Vatican Kiseki Chousakan ep. 4 - както го караше подобно Името на розата, обаче в съвременността, взе че избуши всичко на 11 и премина в стил Шифърът на Леонардо. Не че не е някак забавно, но е кухо, бутафорно и излишно over the top.
Донякъде причината е в бързото темпо, но и не мисля, че ако тази история се разкаже с по-нормална стъпка резултатът ще е различен.

Made in Abyss ep. 4 - още подробности за Бездната и защо природните закони са доста различни в нея. Примерно откъде идва светлината - оказа се, че имало силово поле и някакви други магически фактори, които там долу създават условия отличаващи се от това, което се предполага за една мнооого дълбока дупка.
Стъпката на разказа тук изглежда перфектна, но не и на фона на малкия брой епизоди. Надявам се да са предвидили поне още сезон-два.

Shingeki no Bahamut: Virgin Soul ep. 17 - както винаги шоуто се прави от Рита. Тя и Нина извадиха малко фенсървис косплей. На този етап сюжетът вече ми изглежда, като абсолютно безумие, но разтеглено с надежда зрителят да не забележи.

Nobunaga no Shinobi: Ise Kanegasaki-hen ep. 17 - Чидори си намери майстора. Почти е чудо, че е жива...логично беше спасена от Сукезо.

Kono Subarashii Sekai ni Shukufuku wo! 2 OVA - стандартните кретенизми. Получихме обяснение за създателя на гигантската машина от края на първи сезон.

Teekyuu 9 ep. 3 - веднъж да видим genki shoujo-то Канае в лошо настроение.

Профил

Аватар
Публикувано на: 02 Авг 2017 12:12

Fate/Apocrypha ep. 5 - това оттук до края ще е все "дрън-дрън-дрън, мърн-мрън-мрън"? Може да се каже, че не изпитвам и микроскопична симпатия към хомункулуса със сърцето на Зигфрид. Жана Д'Арк досега ми беше симпатична, но вече не.
Най-интересните герои - некромансъра "Волтрон" и Мордред почти не ги показват.

Knight's & Magic ep. 5 - за разнообразие малко екшън и частична загуба. Защото победи, победи и те омръзват. :lol: Вече и кралят почна да сваля шота лайненцето.
Абе стандартният бълвоч.

Shin SOS Dai Tokyo Tankentai - интересно приключенско късометражно филмче, но два проблема: грозно 3D CGI и каскадите с танка бяха прекалено нереалистични. Най-забавното бяха героите и най-вече хората от подземието.

Mahoujin Guruguru (2017) ep. 4 - дори по-як от предишния. Към сеютата се добавиха Акира Ишида в ролята на говорещ пудел и Рикия Кояма в ролята на уличен тарикат. :lol:

Aho Girl ep. 5 - по-смешен от предишния, може би защото и темата е лятна. А-кун загуби надежда и за сестра си...поне си беше "написала" домашното докато беше в нокаут. Майката на Йошико продължава да е най-якият персонаж.

Genius Party - 7 кратки истории в стил Studio 4°C.
Харесах ми 3 - началната (Genius Party), това със зомбитата и историята с бебето. Бих му дал и по-висока оценка от 7/10, но останалите 4 истории малко дърпат назад.

Layton Kyouju to Eien no Utahime - WTF P.A. Works? Seriously, WTF?
За керъктър дизайна няма да отварям дума, защото сигурно си е такъв в игрите, а и не ми пречи особено, обаче сюжетът е толкова противоречив и има толкова много глупави обрати, сложени само с цел да се случи нещо грандиозно на екрана, че дразни.
Някой се е опитал да направи класика в стил заглавията на Гибли, сериала Fushigi no Umi no Nadia или филмите за Люпен Трети, но със съвсем подръчни материали и във френчайз на който не му подхождат такива истории.

Kaiketsu Zorori (TV) ep. 1 - сладурско кодомо с лисугер шмекер в главната роля (с гласа на Коичи Ямадера) и две глиганчета асистенти (едното се играе от Рие Кугимия).
Елементарно е, но ми пълни душата, може би просто с изпълненията не сеютата.

Профил

Публикувано на: 11 Авг 2017 17:53

:lol: :lol: :lol:

Профил

Публикувано на: 12 Авг 2017 20:48

Профил

Аватар
Публикувано на: 15 Авг 2017 09:53

Цитат:
Впрочем, Гинтоки и Джозеф Джостар имат едно и също сею.

Само в първи сезон докато е млад, дъртата версия на Джоузев е друг актьор.

Genius Party Beyond - пак идейно, като първия набор от short-ове. Пак си харесах само някои. Това с търсенето на съкровище на Луната, с чудовищата в плюшените играчки и Dimension Bomb-ата, която силно ми напомни Beyond сегмента от The Animatrix.

Kaiketsu Zorori (TV) ep. 2-52 и Majime ni Fumajime Kaiketsu Zorori ep. 1-4 - както вече споделях много е сладурско, но свестните му идеи се свършват някъде след първите 10 серии. Нататък се крепи само на сеютата. Като видях, че вторият сезон не прогресира зарязах поредицата. Може би трябваше да го направя още в първи.

Gundam Build Fighters: Battlogue ep. 1 - серийката беше тъпа, битката нищо особено и пълна с досадни декларации (Амуро пък какви претенции има за Лала?).
Zaku дори модифицираното на Шар срещу Gundam с реактора и щитовете от Gundam 00 е безсмислица.

Teekyuu 9 ep. 4-5 - стандартните кретенийки. Юри се оказа в неочаквано добри отношения с идиотката от клуба по журналистика.

Nobunaga no Shinobi: Ise Kanegasaki-hen ep. 18-19 - все по-интензивно и брутално. Голям клифхенгър в края на 19-ти.

Made in Abyss ep. 5-6 - най-хубавото в това аниме е разглеждането и обясненията за странния свят на Бездната, но ме притеснява, че с това иначе добро темпо няма да стигнат доникъде само за един сезон.

Vatican Kiseki Chousakan ep. 5-6 - ъх, това не се развива, а по-скоро деградира. Вече се замислям дали да не го дропна. Да видим какво ще стане в африканската арка.

Natsume Yuujinchou Go Specials ep. 2 - обичайното за Нацуме. Тази поредица почва доста да ми доскучава.

Knight's & Magic ep. 6-7 - обичайният треш. Направо съм изненадан, че не ме дразни чак толкова.

Detective Conan ep. 869-870 - този AO беше с една идея по-поносим от останалите, но пак си е зле.

Fate/Apocrypha ep. 6-7 - горе-долу става ма нито историята е смислена, нито битките са битки. Една малка част от героите са интересни, но това се губи, защото останалите са доста противни.

Aho Girl ep. 6 - стандартните гегчета.

Mahoujin Guruguru (2017) ep. 5 - не само идеята е добра, но и се развива добре.

Gallery Fake ep. 1 - малко по-различно, но нищо особено, а и почти няма анимация. Чудя се дали да продължавам с него.

Majokko Shimai no Yoyo to Nene - оказа нещо подобно на това, което би се получило, ако Studio 4°C бяха направили Mahou Shoujo-tai Arusu с по-голям бюджет и по-близко до Little Witch Academia...но пък реално е заглавие на ufotable. За съжаление интересната концепция е изпортена и сюжетът е кух и лигав. Язък им за шантавия арт и няколкото добре анимирани крупни сцени.
Ако има нещо, което да ми хареса безусловно това е бабата на главните героини.

Image

Както и сестра и.

Image

Профил

Аватар
Публикувано на: 16 Авг 2017 07:54

Mahoujin Guruguru (2017) ep. 6 - и злодейската черна магия е толкова странна, непредвидима и непрактична, колкото тази на Кукури. :lol: В този свят всички правилни действия се наказват, а всички неадекватни награждават.

Aho Girl ep. 7 - серията не ми хареса. Това, което Йошико направи с даскалката беше гадно. Единствено ме изкефи подаръкът на А-кун за сестра му и нейната реакция.

Профил

Публикувано на: 21 Авг 2017 00:20

Профил

Аватар
Публикувано на: 21 Авг 2017 08:09

Цитат:
win-ът

Всеки с вкуса си. За мен е едно от трите, които въобще стават да гледане от този сезон, но пък Бездната и Гуру Гуру ме кефят повече.

Цитат:
Uchiage Hanabi, Shita kara Miru ka? Yoko kara Miru ka?

То щом е филм, значи ще стигне до нас някъде 2018-та.
Нищо не ме грабва в него - нито арта, нито концепцията. Отдавна Shaft не ме впечатляват. От времето, когато престанаха да правят анимета, като Hidamari Sketch, Arakawa Under the Bridge, Natsu no Arashi, Soredemo Machi wa Mawatteiru или OVA-тата на Negima.

Madoka беше изключение въобще за индустрията.

Май последното, което им гледах беше Mekakucity Actors и започна добре, но свърши в просото.

Или накратко - не смятам да го гледам.

Профил

Аватар
Публикувано на: 22 Авг 2017 12:07

Fate/Apocrypha ep. 8 - най-накрая се сбиха малко и епизодът беше по-интересен от стандартните за шоуто. Анимационният екип е много добър и въпреки тънкия бюджет и минималната анимация е създадена илюзията за динамична и мащабна битка.
Примерно WIT не го владеят това и при тях същия подход изглежда адски дървено. Евала на A-1 Pictures за този технически аспект иначе сюжетно си е познатата боза.

Knight's & Magic ep. 8 - почна добре с битка. Може би кралицата на буболечките я победиха твърде лесно. Последва изучаване на реактора и главният герой го овладя за секунди. :lol: Интересна концепция - mech-овете всъщност са механична имитация на гигинските чудовищата с които се борят, а конверторът етер-мана е базиран на кристалите взети от победените дзверове.
Още, оказа се че местната версия на елфите е доста грозна.

Vatican Kiseki Chousakan ep. 7 - малко се проясниха загадките, но мисля че няма такова нещо, като серум срещу отровата на черна мамба.

Made in Abyss ep. 7 - зарязаха world build-инга и вкараха малко сюжет. За съжаление се оказа стандартната шоненска tough love от положителен герой, който се прави временно на злодей - скукааа.
Всъщност Озен е доста забавна и Саяка Охара я играе с густо.
Най-интересното нещо в епизода беше артефакта, но така и не обясниха всичко за него.
Определено предпочитам епизодите с изследване на Бездната.

Shingeki no Bahamut: Virgin Soul ep. 18 - картинки, бал-бла-бла, още картинки, бла-бла-бла...

Nobunaga no Shinobi: Ise Kanegasaki-hen ep. 20 - Мицухиде спаси Чидори с подлост :lol: , а Йеацу спаси армията на Сар...Хидейоши.

Teekyuu 9 ep. 6 - почти нормална екскурзия с колела, нищо че всъщност трябваше да рециклират. Насуно спомена цената на музейният експонат, който караше в рубли, явно не го е добила по съвсем законен път, а чрез руската мафия :lol: . Маршрутът беше е пълен с опасни капани за туристи и неочаквани алегории за живота.

Профил

Аватар
Публикувано на: 23 Авг 2017 19:34

Mahoujin Guruguru (2017) ep. 7 - всеки нов тип противници е по-идиотски от предишните. Този път бяха кучета с брадви и отровна захапка.
Както обикновено Кукури свърши цялата работа, а Нике беше почти безполезен. Поне получиха важни куестове.

Aho Girl ep. 8 - деградиращото влияние на Йошико над "приятелите" и се задълбочава. Само Саяка и А-кун са резистентни срещу глупостта и.

Профил

Публикувано на: 23 Авг 2017 22:17

Профил

Аватар
Публикувано на: 24 Авг 2017 08:19

Цитат:
Някъде има ли, между другото, подробен план на епизодите?

Аз за това се сещам.

http://gintama.wikia.com/wiki/Gintama_Episode_List/Year_2008

Особеното е, че номерацията върви наопаки и трябва да гледаш таблицата отдолу-нагоре.
Предполагам те интересува колоната Manga Chapter.

В началото на този списък са връзките и към различните години.
Скоро ще трябва да кликнеш на Year 2009 (Episodes 139 ~ 201).

Може да има и по-добри списъци.

Профил

Публикувано на: 25 Авг 2017 01:51

Профил

Аватар
Публикувано на: 25 Авг 2017 08:20

Цитат:
В уикито

Тъй де, ама къв е пойтът да се спойлваш?

Цитат:
в който Л е негър

Всъщност това е една от ролите, които според мен могат да се играят от произволна раса и етнос. Примерно индиец би бил подходящ, заради всичките тези паралели с играта на шах. Конкретният външен вид и поведение в случая не са важни, важни са mind game-овете.

От друга страна Starfire е герой с имидж и поведение налагани от доста време. Те са същността и. Ако ги промениш, се получава друг герой (да, героите от американските комикси са толкова плоски и елементарни).
Като толкова държаха на негърка, да бяха извадили Bumblebee, тя също е интегрална част от Teen Titans и дори ми е от любимите членове (още love interest за Cyborg...който тук няма да го има).
Ако пък държаха на специалните сили на Starfire, можеха да вкарат друга тамаранка не точно Корианд'р.
Въобще идеята е ебавка с феновете, които ще са ядосани, но ще си траят, за да не ги изкарат расисти :roll: .
Като са толкова смели, що не направят Харли Куийн негърка или арабка? :lol: :lol: :lol:

Единственият смислен път е или да ползват вече съществуващите герои с етнос различен от обичайния, като преместят фокуса върху тях, или да създадат нови оригинални герои, като Ms. Marvel версия Камала Хан, а предишната вече е Captain Marvel. Четох някъде, че според комикс продажбите се котирали доста добре.

Профил

Публикувано на: 25 Авг 2017 17:18

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на: