Новата лайняна тема
Re: Новата лайняна тема
от доста години насам всяко първо мое лайно за новата година е все пияно лайно

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga
Спокойно можеш да кандидатстваш в гинес за най-много грешни умозаключения 
Гипчо ( ◕ Y ◕ )
- Liberty
- В момента играе: League of Legends
- Обратна връзка:
Да защото бирата е силен диуритик. В бъбреците се осъществява процес на филтриране на първична урина (съдържаща много вода) и последващо обратно всмукване на водата, образувайки вторичната урина. Вторичната урина е много по-концентрирана откъм вещества и с по-малко съдържание на вода в сравнение с първичната и за това е жълта на цвят. Диуретиците действат в посока намаляване на обратното всмукване т.е. изхвърляш повече вода, от там урината ти е по-бистра, понякога почти с цвета на вода. Това може да доведе до обезводняване, защото водата която поемаш с диуретика (примерно кока кола или алкохол) е по-малко, като количество от водата която изхвърляш с урината.нелегален написа:Това за отшелника беше просто между другото добавено, ей така за ташак. Мисля, че беше очевидно.
Иначе за другото съм сериозен - поне при мен бирата ми избистря пикнята на макс.
http://www.divinitas-crew.com
Ghost reporting!
Ghost reporting!
- Ne che neshto
нелегален , кефиш ме много и сакаме да те изведем на кафенце, малко шопинг и после на кино. Много си як бако.нелегален написа:Това ми беше малко сложно за разбиране. В крайна сметка добре ли е това, че бирата ми избистря пикнята или не?
- Liberty
- Обратна връзка:
По принцип не е вредно, защото помага против камъни в бъбреците. Ако урината ти е прекалено концентрирана, това може да доведе до образуване на кристали, което знаем не е добре.нелегален написа:Това ми беше малко сложно за разбиране. В крайна сметка добре ли е това, че бирата ми избистря пикнята или не?
Ако пиеш повече течности, урината ти е по-бистра, защото организма си позволява да изхвърля повече вода. Ако обаче е обезводнен, тогава обратното всмукване се засилва и урината ти е по-концентрирана, което се отразява на цвета ѝ става по-тъмна.
Здравословно е цвета на урината ти да е светло-жълт, като на бира или по-светъл. Ако е по-тъмен, значи не пиеш достатъчно течности.
Ghost reporting!
Ghost reporting!
Тоест сутрин като станеш е нормално да е жълта, щото цяла нощ не си пил. Пък през деня е редно да е само леко жълтеникава.
Гипчо ( ◕ Y ◕ )
- Liberty
- Обратна връзка:
Да, но дори тогава не е добре ако е твърде тъмна. Не че е кой знае какъв проблем, но особено ако човек има склонност да образува кристали и камъни е хубаво да си следи цвета на урината и да гледа да не е много тъмно-жълта, понякога биеща към кафяво вече.
Ghost reporting!
Ghost reporting!
То кафявото вече е знак за проблем с бъбреците и е сериозна причина да се облечеш и да стигнеш до някоя болница 
Гипчо ( ◕ Y ◕ )
миналата седмица като бях болен и се изпиках на снега беше оранжева.
иначе отскоро почнах да сера сутрин след кафето, като в приказките
иначе отскоро почнах да сера сутрин след кафето, като в приказките
-
Der Meister
- Обратна връзка:
А аз всяка 
-
Serious Sam
- Горд Пролетарий
- В момента играе: Serious Sam
- Обратна връзка:
-
Der Meister
- Обратна връзка:
Аз гъза винаги си го бърша приведен като третия пич. Първите 2 дори не мога да си ги представя как стават 
-
Serious Sam
- Горд Пролетарий
- В момента играе: Serious Sam
- Обратна връзка:
- - Алминатора -
Медицинските съвети на Андрей са под всякаква критика. като не си нямаш идея поне не пиши.Liberty написа:По принцип не е вредно, защото помага против камъни в бъбреците. Ако урината ти е прекалено концентрирана, това може да доведе до образуване на кристали, което знаем не е добре.нелегален написа:Това ми беше малко сложно за разбиране. В крайна сметка добре ли е това, че бирата ми избистря пикнята или не?
Ако пиеш повече течности, урината ти е по-бистра, защото организма си позволява да изхвърля повече вода. Ако обаче е обезводнен, тогава обратното всмукване се засилва и урината ти е по-концентрирана, което се отразява на цвета ѝ става по-тъмна.
Здравословно е цвета на урината ти да е светло-жълт, като на бира или по-светъл. Ако е по-тъмен, значи не пиеш достатъчно течности.
Първо, бирата не е диуретик. Пикаеш, щото е алкохол, но процесът, който протича в тялото е много по-различен от този, който протича, когато си пил кафе.
Второ, точно обезводняването - до което води консумацията на алкохол - е причина за формиране на камъни в бъбреците.
Трето - тва за цвета на урината щях да се запаля.
САМО АЗ СЪМ ОТ КЪРДЖАЛИ ПУТКИ
Все аркадаши сме...!
Все аркадаши сме...!
Човече, това беше... наистина дълбоко
Аз самият често ставам само да сера, особено ако предната вечер съм будувал до късно, но определено не съм преживявал чак такива емоции![[Exclamation] :!:](./images/smilies/icon_exclaim.gif)
Аз самият често ставам само да сера, особено ако предната вечер съм будувал до късно, но определено не съм преживявал чак такива емоции
Нещо остроумно
Sturm написа: къв ханс бе...
Познато ми е на мен, но вече съм го позабравил
За да предотвратиш това - пий повече вода и яж повече храна, богата на фибри ![[Arrow] :arrow:](./images/smilies/icon_arrow.gif)
Нещо остроумно
Sturm написа: къв ханс бе...