Как може да се открива паметна плоча на един от най-некадърните, арогантни, самовлюбени и оцапани до ушите с кръвта на собствените си войници, военачалници? Това е позор първо за Русия, после за нашето правителство.
Това е човека, който заповядва РККА да се обезоръжи един месец преди немското нахлуване;
Това е човека, заради чието "командване" се случва катастрофата през лятото на 1941-ва и е свален от поста си началник на ГЩ на РККА от Сталин и е назначен комадващ резервния фронт;
Това е човека, заради когото немците успяват да обсадят Ленинград и проиграва шансовете да спре блокадата, преди тя да се е заключила;
Това е човека, който е искал да предаде Москва на немците, а после си приписва лаврите за спасението и;
Това е човека, който става маршал, за отвоюването на Синявинските възвишения, още преди да ги е отвоювал и дори държи сметка в процеса на отвоюване, защо подчинените му му бъркат титлата;
Това е човека, отговорен за милиони пехотинци хвърлени "на нож" срещу немски укрепени позиции;
Това е човека, който презира всеки един военачалник, завършил военна академия;
Това е човека, който е изрекъл "Жените още ще народят";
Списъкът може да продължава до безкрай.
___________________________________ ¯\_(ツ)_/ ¯
The Arrow
22 Ное 2006 18:05 Мнения: 4480 Местоположение: София
Заглавие: Re: Pokémon – General thread
Публикувано на: 02 Юни 2017 21:56
Аз като цяло всяка година гледам да го отбелязвам 2 юни. Примерно, днес в офиса станахме. Готиното беше, че и хората по заведенията, които се виждат от офиса станаха и се спряха. А да, и уважавам героите не само на празниците, ами по-принцип.
___________________________________ тежки нокаути
Serious Sam
Горд Пролетарий
В момента играе: Serious Sam
Публикувано на: 02 Юни 2017 21:58
нелегален написа:
към Сам: Дюд, малко прекалено много си чел Ледоразбивачът според мен... Тази книга е измислица, която няма много общо с историята. Хайде стига...
Ми виж си Википедия, като не вярваш бе. Там доста скромничко е казано в едно изречение "Кулик, на таком же примерно участке фронта, должен был прорваться в Ленинград из района ст. Мга силами 54-й отдельной армии. По некоторым оценкам, «операция была провалена из-за малого количество войск», выделенных Жуковым в поддержку Кулика."
Мога да навляза и с по-големи детайли за тази или други издънки на Жуков.
Една от най-големите грешки на Сталин е, че не го е разстрелял още в първите дни след Германското нахлуване.
Liberty
01 Окт 2005 20:03 Мнения: 6137 Местоположение: Sofia/Bulgaria/EU
В момента играе: League of Legends
Публикувано на: 02 Юни 2017 23:10
По-голямото кощунство е че кметицата на Каварна от БСП заменя рок феста с "дни на руската култура".
Ебаси сбирщината от дърти комунисти Ако бях там шях да ги заритам там всичките, особено тоя плешивия, и после да им се изпикая на плочата.
И това беше "рок столицата на България"
Тия сирени все забравям за тях и ме стряскат като завият. Първоначалната ми реакция е зa ядрен холокост, бомби и такива подобни работи
Serious Sam
Горд Пролетарий
Публикувано на: 03 Юни 2017 09:19
За Толбухин знам от малък, но за мен Рокосовски е най-добрия пример за пълководец.
Рокосовски > all.
Der Meister
10 Юли 2004 06:39 Мнения: 6843 Местоположение: София
Публикувано на: 03 Юни 2017 09:52
нелегален написа:
Liberty написа:
По-голямото кощунство е че кметицата на Каварна от БСП заменя рок феста с "дни на руската култура".
не че нещо, но този фестивал се беше поизтощил малко. Просто сцената се диверсифицира, и нещо което преди беше новаторско и уникално вече е просто един фестивал от много.
Напротив, изобщо не е така. Каварна рок феста успя да създаде име. Име, което успя да се задържи по-дълго от всички други фестивали в България. Хората до голяма степен не ходеха заради определени групи, а заради това, че отиват на Каварна рок феста, дори си взимаха билети преди да бъдат обявени каквито и да било групи. Не е един от многото фестивали, защото се провежда на място обявено за рок столицата на България, място което има единствената в света статуя на Дио, място с мега яки изрисувани блокове с рок музиканти и т.н т.н. Не знам дали си бил на Каварна рок фест, но ако си, би трябвало да си усетил невероятната атмосфера, която имаше там. Всички останали фестивали - Сонисфера, София рокс, Спирит ъф Бургас, Каваци бийч и т.н. идват и си отиват. Каварна от забравен от бога град, който нито е баш на морето, нито е бил кой знае какъв курорт, благодарение на Цонко успя да стане град, в който идват доста хора да си харчат парите там. И то не само заради Каварна рок феста. Имаше един фестивал Траш тил дет там, както и концерти за Гергьов ден, Нова година, Джулая и т.н. Най-вероятно и цените на имотите е повишил поне 5 пъти. Колко тъп трябва да си да унищожиш нещо, което работи и доказано носи полза и на местното население и на останалите селища в региона и на всички рок фенове в България.
Съгласен съм, че последните години нямаше супер известни групи като Моторхед, Скорпиънс, Меноуор, Пърпъл и т.н., но пак имаше яки олдскуул групи, на които се кефят не малко хора в БГ. Ето сега, примерно, на новия фест на Цонко - Мидалидаре, хич не му е лош лайн-ъпа , макар и без някакви кой знае колко известни имена. Просто, може би, фестивала леко се пренасочи към доказано харесвани олдскуул, 80-тарски хард и хеви банди тип УАСП, Удо, Доро, които според теб, а също и според хората на запад, може да поизчерпани, но реално погледнато са доста харесвани в България.
Та мога да кажа единствено мощен кур за бсп и шибаната кметица. Само да посмеят да махнат статуята и рисунките по блоковете и собственоръчно ще отида там и ще ги избия всичките
vanmx
Публикувано на: 03 Юни 2017 11:16
В каварна съм ходил два пъти на концерти и двата случая бях размазан от кеф. От това градче имам само хубави спомени, а сега гледам някакви кадри заснети там, които са все едно от "ДНР"
Serious Sam
Горд Пролетарий
Публикувано на: 03 Юни 2017 19:27
Der Meister написа:
Та мога да кажа единствено мощен кур за бсп и шибаната кметица. Само да посмеят да махнат статуята и рисунките по блоковете и собственоръчно ще отида там и ще ги избия всичките
"Име", "Приходи"... Няма как да не съм съгласен, но нека видим дали ще започнат някакви разследвания за цената на всичко това - чувам за тотални разпродажби на общинска собственост за да се финансира цялото това събитие. Ако е истина това означава, че приходите от билети не са достатъчни и е имало нужда от още. И логично този "извор" да е пресъхнал в един момент, което пък би обяснило внезапното отегляне на "кметъла".
Ако обаче пипне статуята на Дио (мисля, че имаше и на Георги Минчев, ако не се лъжа) и блоковете - това означава, че воюва с вредното западно влияние и заслужава да и сложиш две мощни колони до главата и да слуша от сутрин до вечер китарни мастурбации за наказание.
И също така недей генерализирай, като победихме на местните 2015-та бяхме в рок клуб след това, начело с кмета.
Мастър Люх
15 Авг 2014 22:43 Мнения: 438 Местоположение: Независимо Княжество Лозенец
В момента играе: ❚█══█❚
Публикувано на: 04 Юни 2017 09:06
Жена му е рускиня ако не се лъжа, беше свързана с руската олигархия и го мачка яко.
Маце Борко
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
Публикувано на: 06 Юни 2017 07:47
Сградата на "Св. Кирил и Методий" в Скопие е най-грозната сграда, която съм виждал през живота си. УНСС-то и примерно Лондонския Royal National Theatre бледнеят.
___________________________________ "Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура, но в същността си е комплексиран простак..." - Алминатора
"напарфюмиран печен ебач" - кримсънчето
Liberty
Публикувано на: 06 Юни 2017 09:58
Волтажен, мислех, че си привърженик на соца? Ко сега, да не би не ти харесва?
Публикувано на: 06 Юни 2017 10:04
Liberty написа:
Волтажен, мислех, че си привърженик на соца? Ко сега, да не би не ти харесва?
The Arrow
Публикувано на: 06 Юни 2017 10:25
нелегален написа:
Ахъм. Стилът на архитектурата се нарича брутализъм и произхожда от Западна Европа. Нищо общо със соца, Анди.
нА, четете:
Цитат:
Brutalism became popular with governmental and institutional clients, with numerous examples in the United Kingdom, France, Germany, Japan, the United States, Italy, Canada, Brazil, the Philippines, Israel, Russia, Slovakia, Ukraine, Bulgaria, and Australia. Examples are typically massive in character (even when not large), fortress-like, with a predominance of exposed concrete construction, or in the case of the "brick brutalists", ruggedly combine detailed brickwork and concrete. There is often an emphasis on graphically expressing in the external elevations and in the whole-site architectural plan the main functions and people-flows of the buildings. Brutalism became popular for educational buildings (especially university buildings), but was relatively rare for corporate projects. Brutalism became favoured for many government projects, high-rise housing, and shopping centres.
Като цяло има доста яки сгради в този стил, които определено са попадения. Просто Скопския университет са го осрали.
не си спомням да съм виждал подобни сгради в държавите от западна европа, в които съм бил.
The Arrow
Публикувано на: 06 Юни 2017 10:45
нелегален написа:
Ами виж ги на снимка в Уикипедия тогава
И изобщо четеш ли темата? Виж че за кратко обсъждахме Националния кралски театър в Лондон, който общо взето е същата шитня.
Бил съм в Лондон няколко пъти, но не съм виждал този театър. Иначе тая тема не я чета вече, честно казано, само отделни постове ако нещо ми направи впечатление
Liberty
Публикувано на: 09 Юни 2017 10:15
Аз не говоря за стила, говоря за крайния резултат. Или ние харесваме соца, освен във всичките му прояви в реалния свят
Публикувано на: 13 Юни 2017 17:26
ОМГ Форума беше паднал за 2 дни.
Преди да отговоря на Волтажния искам да отбележа две важни събития, първо украинците получиха право да пътуват навсякъде в ЕС безвизово. Заслужена победа на украинския народ, въпреки войната и хилядите жертви които дадоха и факта, че техни територии продължават да са окупирани от Русия.
Второ на референдум 97% от хората в Пуерто Рико гласуваха да се присъединят към САЩ. Дали обаче САЩ ще решат да ги приемат като 51-ви щат, това е отделен въпрос.
На въпроса на Волтажния:
Цитат:
Моля спомнете си как Холивуд просто си умираше да прави филми, в които изтипосваше руснаци като архизлодеи
Miss those days yeah!
Цитат:
Всъщност тази тенденция продължава и след разпада на СССР и официалния край на Студената война
Втората световна война свършва преди 70 години и въпреки това продължават да се правят филми по темата.
Цитат:
Интересно е, че СССР не прибягва до такива методи в пропагандната си война срещу САЩ.
Ок
Цитат:
"Ние ви бихме, защото ви надпропагандирахме! Спечелихме Студената война, защото спечелихме пропагандната война!"
Е какво да правиш. Хората по цял свят обичат американските филми, не руските. Защо ли е така? Може би защото все пак едните са творчески продукт на свободни хора, докато другите са действително пропаганда?
Цитат:
Пропагандните методи на САЩ са очевиден удар под кръста, един акт без капка чест и достойнство. Чрез откровено лъжовни средства и способи, САЩ успява да представи една напълно погрешна картинка на Съветския съюз пред световната публика, разчитайки на изначалната мощ на Холивуд в това да упражнява влияние върху изключително голяма част от световното население, като по този начин подкопава позициите на Съюза в световен мащаб. Холивуд евтино залъгва хората, за да ги настрои срещу него.
Тъкмо напротив, холивудския образ на СССР е доста снизходителен на фона на действителността зад желязната завеса. Хората на запад никога не получават пълната картина за мащаба на зверствата, за нехуманността на този "благороден експеримент" отнел живота на десетки милиони хора. Хората на запад си мислят, че се надпреварват с космическа сила в лицето на СССР, докато в същата тази държава милиони гинат от глад и по лагерите. Факта че и до ден днешен публичния образ на СССР никога не получава отрицанието което Нацистка Германия например получава, при положение, че всъщност го заслужава много повече е показателен.
Цитат:
Виж в какво превърнаха настоящия свят САЩ чрез световното си господство и се замисли колко различно можеше да е всичко.
Публикувано на: 13 Юни 2017 18:44
Напротив, холивудския образ на СССР е впрегнат напълно в обслужване на политическите интереси на управляващата класа в САЩ.
Съветското кино: - Спестява бруталността на войната - била тя от своята армия или от вражеската (говоря за ВСВ) - "Цензурата" (доколкото можем да говорим за такава, след като съм гледал филми от 30-те години, например "Чапаев", в който има сцена където беден селянин стои и размишлява на глас: "И каква е разликата - минат белите - оберат те, минат червените - и те те оберат...?" - филм правен в разгара на сталинизма;) оказва ползотворно влияние на кинематографията като цяло. Това е причината съветското кино да произвежа кино-шедьоври като "Соларис", "Бялото слънце на пустинята", "Таборът отива към небето", "Сталкер"; Шедьоври в комедийния жанр като късометражните филми на Леонид Гайдай ("Самогонщики" пръска от смях) или пълнометражни филми като "Дванадесетте стола", "Диамантената ръка", "Иван Василевич сменя професията си" (тоя ми е любим) или някой от филмите за Остап Бендер; Да не забравяме и военните филми - солта и пипера на съветското филмово изкуство. Тук пропагандата е малко в повечко, но САЩ все още не са произвели кино-продукция за ВСВ, която поне малко да се доближава до мащабите на "Освобождение".
Руското кино се скапа стремеглаво в годините на Елцинския хаос и е много тъжен факт, че днес се опитва да подражава на щатските блокбъстъри, но все пак успява да създаде запомнящи се имена като "9-та рота", "Врата на бурите", "Граффити" и др.
Чувал съм, че в САЩ е имало институция/организация, която се е занимавала с изграждането на стереотипен образ за руснаците и СССР. Нейни рожби са Иван Данко, Иван Драко и прочее...
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения