Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Re: [TL;RD тема - Line Test Passed] freestyle tema
Публикувано на: 07 Май 2017 10:50

Der Meister написа:
Това, което съм завършил няма нищо общо с това, което работя. Избрах да бачкам в семейната фирма, с идеята след време да продължа бизнеса, че иначе няма кой друг :D В момента периода просто не е от най-добрите, че да взимам повече пари (а и честно казано засега май толкова си заслужавам за това, което правя :oops: ). Но това си е риска на частния бизнес.

Aham

Семейният бизнес (въобще частният) не е лека/лесна работа, още повече пък в България.

Успех ти желая и по-добри периоди...

Профил

Аватар
В момента играе: ❚█══█❚
Публикувано на: 07 Май 2017 13:37

pishi edno cv i puskai, brato
ne se pani s glupotevini pred nas
shtoto
#NIKOINEGOEBE
za chuvstvata ti
pak i za koito i da e drugi
tva sa pichi istorii

Профил

Аватар
Публикувано на: 07 Май 2017 17:11

нелегален написа:
Der Meister написа:
Не знам за какъв "истински" свят говориш, но средната заплата за София за 2016 г. по данни на НСИ е 1302 лв. Като вземем предвид, че повечето наши познати са млади хора с висше образование, абсолютно допускам, че за тази категория хора, средната заплата клони към 2000 лв. И на мен голяма част от познатите взимат по 2000+ на месец. Колко човека трябва да ти обясним, че така стоят нещата? Стига си съдил по себе си за общото ниво!

Едно е статистиката на хартия, друго е реалния свят.

бтв грешно определяш отношението ми към неравенството като "завист". По-скоро е чувство за несправедливост.

По-късно ще пиша. Подготвил съм един пост. ;)

Не знам какъв е този твой реален свят, но докато ти ми бръщолевиш глупости на база чул-видял-рекъл-казал, аз ти давам реални данни за нещата. Или НСИ лъжат и всичко е една голяма конспирация :shock: masoni brato! :o

Несправедливост, в общия случай, винаги ще има, в един свят с парична система и това е ясно на всеки. Не е нужно да го прокламираш във всеки втори твой пост и то с не особено удачни примери.

@Agent, мерси :)

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 07 Май 2017 17:33

Ама каква несправедливост има в това всеки да получава според заслугите си бе. Или според това къде му е баланса между това да има материално благополучие и да прави компромиси. Несправедливо е когато някой отгоре разпределя по негови си правила. Наистина не мога да ги разберя тия неща.

А паричната система няма нищо общо с цялата работа. Парите са просто за удобство, ако не бяха те, щяхме да се разплащаме директно с продуктите които проидвеждаме - доста по-трудна работа. Това са очевидни неща.

Профил

Аватар
Публикувано на: 07 Май 2017 22:40

Оф Андрей ли се е логнал от твоя акаунт бе? Единия върл комунист, другия див капиталист, нямате оправия значи. Естествено, че несправедливост, при това огромна, има навсякъде. Питай 5-те милиарда дето умират ежедневно от глад и войни. Сложил си някакви розови очила сякаш всичко е толкова просто и прекрасно. Естествено, че паричната система и пазарната икономика са най-добрите възможни на този етап системи, но това не значи, че нямат изключително много недостатъци. Както е казал Чърчил (цитирам по памет) - демокрацията е ужасно нещо, но няма измислено по-добро.

vanmx написа:
Несправедливо е когато някой отгоре разпределя по негови си правила. Наистина не мога да ги разберя тия неща.

А световния елит, централните банки и правителствата кво правят? Квото и да става, винаги някой отгоре ще разпределя по негови правила.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 08 Май 2017 14:19

Der Meister написа:
А световния елит, централните банки и правителствата кво правят? Квото и да става, винаги някой отгоре ще разпределя по негови правила.

Пропусна масоните, илюминатите и рептилите :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 08 Май 2017 14:54

Доста си прост. Ще ти дам едни рептили на тебе. Нали все някой трябва да измисля закони, емитира пари, определя държавна и фискална политика, лихвени проценти и т.н. Идеята ми изобщо не беше, че да намесвам, така наречените "конспиративни теории" (не че такива няма), а да дам поглед върху световната политика от "официалната" гледна точка. В икономиката и политиката всичко е субективно също както и самото понятие "справедливост". Все някой ще е преебан и недоволен. Ама нали все пак ти беше човека, който в някоя от изборните теми през годините беше написал "как може да се занимавате с такива глупости", така че какво ли се учудвам. Стой си все така "над нещата", също както Волтажа в неговия "реален свят", дето постоянно говори за него, и не се меси там дето не разбираш :D

Профил Skype

Аватар
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
Публикувано на: 09 Май 2017 01:57

Искам да се напия на лайно, да си издрайфам душата и да изпадна в несвяст за цяло денонощие.

После главата ми два-три дена да е празна и да имам нужда да си припомням таблицата за умножение, щото половината от мозъка ми е била изсрана барабар с махмурлийското говно.

Вместо това един кур камион рационални глупости и проблеми са ми на раменете.

Някой път всичко, което искам да постигна в живота е да бъда безгрижен наркоман, умрял на 33 от свръхдоза навръх нова година, разхождал се из градинката на НДК по без гащи в полунеадекватно състояние, но за сметка на това с гневна ерекция, плашейки до сетния си дъх некви застреляни "сериозни" хора.

А вие ми спорите некви спорове тука, все едно не сте плиткоумните чекиджии, които сте.

Е Б Е Т Е С Е Б Е

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето

Профил

Аватар
Публикувано на: 09 Май 2017 22:59

Направо съм учуден форума на Дата.бг колко е активен. :o

Профил

Аватар
Публикувано на: 10 Май 2017 06:26

Маце Борко написа:
Искам да се напия на лайно, да си издрайфам душата и да изпадна в несвяст за цяло денонощие.

Иди и се натряскай в ракета ракия бар. Така се натрових ( май ), че никога не ми е било толкова зле за толкова дълго време. Сутринта като станах да се изпикая, чувството беше сякаш главата ми е мокър парцал, който го изстискваш. Физическото усилие да стоя прав целия ден след това беше съизмеримо с клек с щанга с преден хват със сто + кила.

Та, внимавайте, мончета, като пиете некви obscure ракии по кръчмите. :o

Профил Skype WWW

Аватар
Публикувано на: 11 Май 2017 13:36

бахти тъпия спор дето водите, честно

цената на труда, както цената на всеки тип стока или услуга, се определя от търсенето и предлагането

ако търсенето е много, а предлагането е малко, цената е висока

ако предлагането е много, а търсенето ниско, цената е ниска

нито труда ти, нито усилията ти, нито не знам си кво си не могат да променят съществено - мащабно - тази простичка истина

а думата справедливост е изключително гнусна, защото под справедливост всеки разбира равенство и честност според своите собствени, често тъпанарски, разбирания

за това не я използвайте толкоз

а иначе и аз работя за под 1000 лева в софия (поне още един ден, anyways)

дали искам да взимам повече? със сигурност да

дали е заговор на капиталистите против мен? по-скоро не

просто такава цена дава пазара за тоя тип труд и тая квалификация

не виждам какво нечестно нещо има в това

ако на някого не му се работи за определена сума пари, никой не го насилва - трудовите отношения се пораждат въз основа на договор, който двете страни сключват доброволно

безсмислено е да спорите на тая тема, особено ако живеете в софия, където пазара на труда е огромен и безработица на практика няма

Все аркадаши сме...!

Профил

Аватар
Публикувано на: 11 Май 2017 15:11

Щото:
1) хората са в тоя хипермаркет, защото е по-евтин(даден продукт е по-евтин);
2) им е по-близо;
3) и в друг хипермаркет ще е същата ситуацията с чакането и съответно се връщаме на т. 1 и 2.

Профил

Аватар
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
Публикувано на: 11 Май 2017 15:41

нелегален написа:
Ем...
Тогава защо хипермаркетът не отвори повече каси или не предложи алтернативи за чекаут? :D

Поради факта, че такива опашки не са често срещано явление, очевидно (твоят емпиричен опит не е достатъчен, съжалявам). Но най-вече щото не всички клиенти са някакви аотисти, за които е кой знае какво житейско предизвикателство да изчакат десет минути на опашка сред други хора и да обменят две реплики с дръпната касиерка.

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето

Профил

Аватар
Публикувано на: 11 Май 2017 16:20

В Англия дори на self-checkout машините се образуваха опашки, не виждам и аз какво толкова...

Профил

Аватар
Публикувано на: 11 Май 2017 23:10

Волтаж, същността на капитализма е, че пазара определя кой ще печели и кой не. Т.е. ако приемем, че имаме некачествен бизнес, който печели много, а ти смяташ, че това не е справедливо, търси проблема в хората, не в системата. Те доброволно са решили да пазаруват от Била и давайки си парите там да ги спонсорират. Докато ти винаги имаш свободния избор да пазаруваш от друг магазин (за разлика от любимия ти комунизъм). Аз, например така, отскоро реших да престана да пазарувам в по-близкия до нас квартален супермаркет, а в този на отсрещната страна на булеварда, защото педерасът касиер не ми издава касови бележки, а когато го помоля да ми издаде почва да се прави "добре ще дам бе спокойно" с видимо раздразнение. Ако всеки беше отговорен гражданин като мен, по-тъпия супермаркет щеше да фалира. Но явно хората ги устройва и така. Кой съм аз, че да определям нещо, което е в противовес на мнозинството? Но разбира се това е само един пример, който дори не е толкова голямо значение и съм далеч съм от мисълта, че винаги е така. Ако допуснем, че хората са малоумни ретарди по дифоут и в повечето случаи взимат грешни решения за това къде да си дават парите, то и господ няма да може да ни спаси и може би дори диктатура ще е по-добрия вариант. Искрено мисля и се надявам, че не е така.

нелегален написа:
И трето, че няма някакви ретарди, които са набрали 2 тона покупки сякаш им предстои зимен сън и се запасяват предварително :lol:

И какво му е ретардското на това да пазаруваш много накуп с идеята да не си губиш времето да пазаруваш често? Нашето домакинство ( :D ) така правим. :D

Морко да успокои дудата, че ще го плясна :D

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 12 Май 2017 19:33

Отдавна съм казал, че министерството на културата трябва да бъде закрито!

Профил Skype

Аватар
В момента играе: PTSD simulator
Публикувано на: 12 Май 2017 20:30

Култура, некултура, най-накрая пристигна и тази джунджурия която ще бъде превърната в специален поздрав към един конкретен член от този форум.

조선인민의 철천지원쑤인 미제침략자들을 소멸하라!
Spoiler for :

Профил

Аватар
В момента играе: PTSD simulator
Публикувано на: 13 Май 2017 08:06

Средата на миналата година, но още го няма в експлоатация по нашите географски ширини.
От комплекта могат да се направи модел А (АМ при ГДР) произведени в СССР, Чехословакия и Полша между 1970 и 1983 когато окончателно се спира от производство от гореспоменатите.
Октомври ще пуснат и АМ (АМ2Б при ГДР), ама надали ще го видим в магазините тук преди коледа другата година. За този нямам търпение тъй като имам един познат който е служил на такъв и има доста снимков материал.

Профил

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Публикувано на: 13 Май 2017 13:37

начи, малко травел блог incoming

Миналия уикенд покрай празниците ходихме с фр-та на роудтрип до Унгария и Словакия (до столиците). Аз като цяло почти не съм излизал от БГ (освен два пъти на гости при сестра ми в УК и още 1-2 места). За 4 дни съм навъртял 2к км, ама ми подейства много ревитализиращо на душата, мн обичам да карам :Д

И будапеща, и братислава бяха доста симпатични градове, но и доста различни един от друг. Много красиви, естетвено, доста по-добре уредени от софия, но в други моменти издишаха (като денонощни магазини за алкохол и цигари :Д). Както и да е, няма да се впускам в подробности относно архитектурните красоти, по-скоро искам да обърна внимание на това какво би означавало градът ти да е свръх популярна туристическа дестинация.

Начи още като влязохме в ЕС в Русе почна масово да се чува румънска реч по улиците, но не беше чак кой знае какво.
Сега и в двата града почти не се чуваше местната реч. Всичко беше чужденци (поне по централните части и клубовете през вечерта), дори 50-годишните касиерки по лидълите знаеха английски поне да ти продиктуват цената.

Но хората знаят как да правят партита поне. И алкохолът им е на цени като в СФ, и дори на места по-евтин (за разлика от другите неща, които логично са по-скъпички).

В Братислава ходихме на някакво balkan beats/slav парти, където логично пускаха някакви доста якички неща като дубиоза, пятница, някви местни регенца и ска-та, въобще от готината балканска музика.
и по едно време момчета АЛЕЛЕЙ ВСИЧКИ СА В СЕН ТРОПЕ
азис пуснаха лайнарите

И се замислих начи това ли е бг музиката? Ся, чувал съм че азис е доста популярен в чужбина, но не се ли предполага че DJ-ят на такова парти най-малкото разбира от крайното стилово разделение между нещата, които пускаше до преди това, и азис? Доста тъпо ми стана, а не е като да нямаме добри банди (вкл които пеят и на английски)

Все тая, ма беше яко като цяло трипа :D

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

Аватар
В момента играе: ❚█══█❚
Публикувано на: 13 Май 2017 14:04

Пусни някоя снимка, бе :P

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по