Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Re: Pokémon – General thread
Публикувано на: 01 Май 2017 19:05

Реши, че на умрелия ни форум му е нужен втори трол и така да си имаме един кретен, славещ американците, и втори, който да подкрепя комунистите?
Ми не, даже с монстърите и с въображаемия си приятел беше по-малко зле.

Профил

Аватар
Публикувано на: 01 Май 2017 20:13

нелегален написа:
Ами не, не троля. Много тъжно за вас, че не ме разбирате.

Тъжно за теб, че си комунист и да, прав си, комунистите никога не съм ги разбирал :)

Профил Skype

Аватар
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
Публикувано на: 02 Май 2017 08:55

Предлагам ти да се поуспокоиш и да понамалиш малко провокациите си, щото досега с тоя рант привличаше поне някакво любопитство - като към някакъв нов, особено гнусен вид червей, но в момента дори това не постигаш.

Мисля, че съм сравнително човеколюбив, но специално за Кадиров бих направил изключение - бих пикал върху изгорения му труп/10.

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето

Профил

Публикувано на: 02 Май 2017 19:34

:lol: :lol: :lol:

Профил

Аватар
Публикувано на: 02 Май 2017 20:00

Изброи един куп бойни изкуства, които са пълни с ограничаващи правила + протектори за свхатките. А във въпросната статия се подчертава, че нередното е било липсата на протектори и тн.

Профил

Публикувано на: 02 Май 2017 20:18

:lol: :lol: :lol:

Профил

Аватар
Публикувано на: 03 Май 2017 08:49

Очевидно, познанията ти за бойните спортове са само от аниметата :)

Профил

Аватар
Публикувано на: 03 Май 2017 14:35

Нямам думи за новите мин. на правосъдието и на отбраната. :|

Профил

Аватар
В момента играе: PTSD simulator
Публикувано на: 04 Май 2017 23:42

лiл

https://www.youtube.com/watch?v=WU5eKTg1-Vc

Няма нищо по-забавно от това да гледаш как полуобразовани идиоти и хомосексуални джихадисти се спречкват и разменят лозунги.

Профил

Аватар
В момента играе: ❚█══█❚
Публикувано на: 05 Май 2017 18:28

The Arrow написа:
Нямам думи за новите мин. на правосъдието и на отбраната. :|

mi ochakvashe se :lol:

Профил

Аватар
В момента играе: League of Legends
Публикувано на: 06 Май 2017 09:39

Икономиката на света 2017:
Image

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 07 Май 2017 01:01

нелегален написа:
http://24news.bg/sport/bojni-izkustva/sinovete-na-ramzan-kadirov-nezakonno-sa-uchastvali-v-mma-boeve.html

Настрана от моралната неправилност на тези детски турнири, всъщност имам огромен респект за Кадиров.

Замислете се: Той можеше да организира турнирите, за да гледа как чужди деца се бият и да се забавлява на чужд гръб. Но не - той рискува и собствения си син, с което само показва, че хич не е по това децата му да се третират по-специално само защото са негови, ами ги поставя на равни условия с останалите. Видно е, че той цени равнопоставеността между хората, тяхното изконно, рожденно равенство.

Напомня ми малко на Сталин... :)
Той също така не се съгласи да размени пленен висш германски офицер за сина си, който беше пленен от германците. "Капитан не се разменя за Генерал", отсече и го остави на немската милост.

Бих служил. Респект! :)

Това е все едно да кажеш, че ако хипотетично някой убива деца, а друг също убива деца, но убива и собствените си, втория е по-добър. Логиката ти е потресаваща. Не коментирам конкретния случай, а само начина ти на мислене. Не знам какъв изрод трябва да си, да си вредиш на собственото дете. И естествено, че е напълно нормално да си третираш твоето дете по-добре. Това е най-естественото нещо на Земята.

Профил Skype

Аватар
В момента играе: ❚█══█❚
Публикувано на: 07 Май 2017 13:40

maloumnik
v kazarmata tochno pak ti
nqmash i 2 sedmici jivot :lol:

Профил

Аватар
Публикувано на: 07 Май 2017 14:15

Нали сега министъра на отбраната е някакъв атакист който иска да връща казармите, така че не е изключено това твърдение да бъде подложено на изпитание :D

То е ясно че това няма как да стане де, а всички дето милеят по едно време са... де да знам, немислещи и носталгични типове? Тогавашната казарма е била един мачкащ самочувствието, неефективен, репресивен, промиващ мозъци апарат, както всичко социалистическо :D Много са ми смешни тия чичковци дето все разправят колко са били корави щото в казармата навремето са ги ебали по всички възможни начини и смятат това за нормално и през 21 век.

И все пак мен лично ме е яд че не бях с една идея по-дърт, че да имах възможноста да се опитам преживея това нещо :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 07 Май 2017 17:25

Мощен кур за всеки, който иска да въвежда задължителна казарма. Vanmx, доста добре описа ситуацията.

Профил Skype

Горд Пролетарий
Аватар
В момента играе: Serious Sam
Публикувано на: 07 Май 2017 20:07

Причините за носталгията по казармата според мен са тези:

- За множеството мъжки индивиди казармата е най-голямото разнообразие, което им се случва в монотнните, протичащи по колективно предписание, животи. Кога друг път ще могат да се докоснат до огнестрелно оръжие на аванта, ще хвърлят гранати и ли ще клекнат до оръдието на танк /вълнуващо си е, не можем да отречем/? :D

- Спомените за гаврите са подтискани на подсъзнателно равнище, което на практика заличава спомена за тях у индивида, известно време след неговото уволнение. Ако тези гаври не са оставили трайно физическо или психическо увреждане - склонни са да го премълчават. Без значение дали е съзнателно или подсъзнателно говорим за един естествен процес на самосъхранение на психиката.

- Освен в полов аспект, българина обича да се хвали с абсолютн всичко което няма как да се провери или е адски трудно да се провери. Така че "носталгията" може да е чисто и просто една интересна лъжлива, никога неслучила се история, което частично ни отвежда до предната точка.

Дали трябва да има казарма? Твърдо да.
Дали трябва да е в онзи морално остарял вид от периода 20-те - 90-те? Твърдо не.

Все повече съм привърженик на швейцарския модел и мисля, че това е което трябва да бъде въведено поетапно.

Профил Skype

Аватар
В момента играе: League of Legends
Публикувано на: 07 Май 2017 23:01

Като противник на това човек да бъде каран да прави нещо насила съм противник на задължителната казарма. От друга страна обаче съм твърд поддръжник на това държавата да има силна армия. Професионалната армия е добре, но тя не е достатъчна, хубаво е да има голяма маса от хора, които по свое желание да са преминали през някаква форма на военно обучение. И тук идва нещо което в България нямаме, а именно системата на резервистите. Това е полският модел (който е адаптиран Американски модел), а именно хора могат да служат за определен не много дълъг период от време (например 6 месеца) и после влизат в резерва. Така освен армията на щат държавата разполага и с голямо количество резервисти, които успешно изпълняват ролята на наборниците, с тая разлика че ничии индивидуални права не са нарушени.

Сега много ми е интересно всички тези дето искат да пращат другите по казармите, ако се въведе подобна система, дали те самите биха се записали за резерва или не :D

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 07 Май 2017 23:06

Ключово в случая задължителна или не да бъде тази казарма. Според мен казарма трябва да има, но не и задължителна. Насила хубост не става. Не се вписва в представите ми за свободна, демократична държава да има задължителна казарма. Който иска да стреля с пушка, нека е свободен да ходи в казарма. Повече от ясно е, че войник от всеки няма как да стане както е с всяка друга професия. Който си мисли, че в 21-век, при една хипотетична война ще има кой знае какво значение дали 100% от населението е ходило в казарма жестоко се лъже. Ако ресурса, който би се вложил в това 100% от населението да отидат в казарма, се вложи в 10% доброволци и съответно бъдат обучени доста по-качествено, ефективността ще е значително по-голяма. Не съм сигурен дали някъде има такъв модел и какъв точно е модела в Швейцария, просто казвам как аз ги виждам нещата.

Ако трябва да има нещо задължително съм склонен да приема някакво извънкласно обучение за седмица-две за справяне в кризисни ситуации - теория и практика. Оказване на първа медицинска помощ, справяне с природни бедствия, оцеляване в полеви условия и евентуално някакви базови елементи от казармата - запознаване с огнестрелни оръжия и т.н. Това ми се струва напълно ок. Това са полезни умения, които на всеки е възможно да се наложи да използва. Ако такава ти е представата за казарма ок, но за мен това не би трябвало да се нарича казарма.

Едит: Андрей ме изпревари. Напълно съгласен съм с него с изключение на това, че е толкова важно една държава да има силна армия.

Liberty написа:
Сега много ми е интересно всички тези дето искат да пращат другите по казармите, ако се въведе подобна система, дали те самите биха се записали за резерва или не :D

Е как :D Най-вече чалга-кифлите дето реват, че в днешно време мъжете не били мъже и трябвало да има задължителна казарма, първи ще се запишат :D

Профил Skype

Аватар
В момента играе: GTA IV
Публикувано на: 08 Май 2017 08:41

Object object objection gotta catch 'em all.

Krieg

Профил ICQ Skype

Аватар
Публикувано на: 08 Май 2017 12:28

Майстера ме е изпреварил. Мислех си да напиша, че максималния компромис с либералните ми възгледи би бил задължително военно обучение в училище, защото това е наистина полезно и интересно нещо. В смисъл това е най - възможното нещо в сегашните условия, които не ми харесват, ама нека не задълбаваме сега и темата за държавното образование :D

Другото важно нещо е всеки да има правото на всякакво оръжие и правото да го използва за да защитава себе си, близките си и собствеността си. Тази част от населението би бил истинския "лост за сигурност" за който нелегалния говори. Тука вече си трябва доста различна култура от сегашната ни. Плюс една здраво субсидирана, модерна професионална армия, с мотивирани хора, работещи в добри условия и получаващи необходимото уважение (същото важи и за полицията) . При тия условия нищо друго не и трябва на България за да бъде защитена. :D

п.п Нелегален, наистина се радвам че не искаш да имаш деца :D

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com