Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Re: Аниме Лист
Публикувано на: 13 Фев 2017 09:14

Цитат:
Да и ни пробутаха някаква трогателна история накрая и Мадао хукна подир нея с надеждата, че отново ще се съберат. Що за простотия? Що за малоумник ги пише тия истории?

Ако не си се досетил сам - това е пълна ебавка с техните си ТВ драма сапунки.

Gintama. ep. 6 - на места е доста яко, но на други не. Силно противоречив сезон.

Tales of Zestiria the X 2nd Season ep. 6 - какъвто е стандартът напоследък, само картинките са хубави, а сюжетът докарва прозявки.

Chain Chronicle: Haecceitas no Hikari ep. 6 - толкова изнасилено драматично, че се смях почти през цялото време.

Sengoku Choujuu Giga: Otsu ep. 5 - Хидейоши е звездата във всяко шоу с Нобунага.

Shouwa Genroku Rakugo Shinjuu: Sukeroku Futatabi-hen ep. 6 - Йотаро най-накрая извади първокласно изпълнение, но при какви обстоятелства...

Onihei ep. 5 - сигурно най-тъпата серия досега. И това съм го гледал на live action, но не се сещам къде и кога. Вероятно по БНТ (преди мнооого, мнооого години).

Kono Subarashii Sekai ni Shukufuku wo! 2 ep. 5 - още един приличен епизод, да им се ненадяваш.

Akiba's Trip The Animation ep. 6 - с всяка серия става все по-тъпо.

Kobayashi-san Chi no Maid Dragon ep. 5 - красиво нарисувано, но ми е скука.

Detective Conan ep. 847-848 - в мангата тази история беше смешна, а тук идва като пълен идиотизъм. Не бих казал лоша, но неадекватна игра на сеютата.
Определено това шоу има проблем с режисурата.

Профил

Публикувано на: 13 Фев 2017 19:23

:lol: :lol: :lol:

Профил

Аватар
Публикувано на: 14 Фев 2017 09:23

Uchuu no Kishi Tekkaman ep. 1-2 - това е дърто (1975), тъпо, грозно и сексистко. Крало е с пълни шепи от Ямато, Война на световете и какво ли още не. Забавлява ме с идиотията си. Май 10-те сезона на MST3K възпитаха в мен някакъв нездрав интерес към ужасно направени загравия - лош монтаж, липсващи сюжетни връзки, изключително дебилна основна идея (трябва да видите космическите битки тук, за да разберете за какво говоря). Не че и преди не съм имал такива склонности, но в момента дори riff-вам наум с гласовете и персонажите на Том, Майк и Кроу.
Всъщност планът е подготовка за Tekkaman Blade...който и той не е ясно какъв боклук ще се окаже. :lol:

Little Witch Academia (TV) ep. 6 - потенциалният love interest от opening-а се оказа и потенциален love interest в самото шоу, при това е син на граф :lol: .
Епизодът неочаквано се оказа най-вече за Шариот и проблемите на училището.
Кефи ми, колко тук често се случва trope aversion - примерно стандартно Акко щеше да придобие някаква мощна магия или да се тръшне по Адрю или пък да се окаже, че Диана се е тръшнала навремето по него или пък внезапно последният да преосмисли отношението си към магията...въобще зи драма, пък то нито едно от изброените.
Друго интересно е нестабилното състояние на академията. Обикновено в тези заглавия магическото училище е даденост и фон, а тук май е основният източник на напрежение (след буйстването на Акко, лепкавите отровни идеи на Соси и криминалните тенденции на Аманда).

Профил

Публикувано на: 14 Фев 2017 15:22

Профил

Аватар
Публикувано на: 14 Фев 2017 17:16

Не, защото:
1. Голяма част от шегичките са препратка или модификация на стари шегички.
Ако пропуснеш оригинала, ще са ти странни и неразбираеми.
2. Същото и за персонажите - не само "някои", а тонове нови.
3. Все пак в Gintama 2015, както и в настоящия сезон има перманетни промени, а за тях се загатва отдавна (конфликти между организации и пр.). Има някои изненади и туистове. (Типично шоненски та не изненадват никого.)
Също характерно за Shounen Jump - когато с години си свикнал, че няма промени, те заливат с такива (в момента, когато най-малко имаш нужда от тях :lol: :lol: :lol: ).

ПП
Относно филмите.
От единия вече си гледал към 90%, а другият май е някакъв алтернативен финал, който е отпаднал от мангата, та вече можеш да ги гледаш по всяко време.

Профил

Аватар
Публикувано на: 15 Фев 2017 09:47

Uchuu no Kishi Tekkaman ep. 3-8 - с всеки епизод измислят все по-големи глупости, направо драго да ти стани колко е тъпо. Към екипът се присъедини и една "космическа катерица" - сигурно най-грозната рисувана някога.
Чудех се защо Андро ми е толкова симпатичен...не било само, защото през 90% от времето апострофира и се заяжда с главния герой. Сеюто му е оригиналният глас на Люпен Трети, кефил ме е и на подсъзнателно ниво.

ACCA: 13-ku Kansatsu-ka ep. 6 - те май шефовете на ACCA само се дебнат, кой да почне преврата, за да не ги изпревари някой друг. :lol: :lol: :lol:

Nobunaga no Shinobi ep. 20 - тези хора от всичко може да докарат майтап: от кървава битка, от уговорена сватба на невръстно детенце...

Профил

Аватар
Публикувано на: 16 Фев 2017 08:56

Akiba's Trip The Animation ep. 7 - това вече и аз не знам защо го гледам. Не ме забавлява ни най-малко.

Kobayashi-san Chi no Maid Dragon ep. 6 - то и преди не бях особено запален по това, но съвсем ми омръзна.

Kono Subarashii Sekai ni Shukufuku wo! 2 ep. 6 - общо взето плоски шегички и скука.

Onihei ep. 6 - от по-забавните епизоди в поредицата. Не особено смислен, но приключение.

Профил

Публикувано на: 16 Фев 2017 13:34

Профил

Публикувано на: 16 Фев 2017 17:33

Профил

Аватар
Публикувано на: 16 Фев 2017 18:11

Цитат:
Имаше предположения, че вътре всъщност е режисьорът на Гинтама...

Ъъъ и какво е обяснението, че Елизабет е герой и в мангата?
Просто поредната ебавка и misdirection на които е подложен зрителя, не че има някаква вяра на авторите.

Цитат:
ще е дайджобу, генки, простил и забравил

Цитат:
става така, че насила ни карат да им симпатизираме

Виж shounen.

Цитат:
Забраната за носене на меч дали е все още валидна?

Това и други шоута го претупват, примерно Rorouni Kenshin (не съм го гледал, но съм чел мангата донякъде) - в началото на историята (тя е в Меиджи периода) властите гонят всеки с меч (имало е някакви изключения, примерно ако го ползваш за тренировки), пък после нищо.

Цитат:
Кюбей внезапно стана каваи

Тя не беше ли тогава с пишка?

Профил

Публикувано на: 16 Фев 2017 20:09

Профил

Аватар
Публикувано на: 17 Фев 2017 12:48

Цитат:
Ти мангата четеш ли я?

Не.

Цитат:
Колко от това е истина?

От анимето не помня (определено беше ебавка), но ако те интересуват такива детайли - http://gintama.wikia.com/wiki/Main_Page на бас че може да те наспойли по-лошо отколкото аз (забравил съм доста работи).

Ето за меча - http://gintama.wikia.com/wiki/Gintoki%27s_Bokut%C5%8D

Цитат:
Това пък кога е било?

Ъъъ, явно спойлер за бъдещи събития...та
Spoiler for :
поне два пъти.

Цитат:
имената на главните герои са взаимствани от истински личности от японската история

Особено на типовете от Шинсенгуми.
Пък някои от ебавките са със съвременни политици, някои с истинските им имена (най-близките ситуации, когато са били до истинско закриване на шоуто).

Uchuu no Kishi Tekkaman ep. 9-13 - доста е зле, ама ми беше забавно да открия, че е повлияло на такива западни анимации, като SWAT Kats (най-вече това с амебите), Dexter's Laboratory и Samurai Jack.

Профил

Публикувано на: 17 Фев 2017 17:57

Профил

Аватар
Публикувано на: 17 Фев 2017 20:23

Тук пародират някаква манга/аниме, но не се сещам коя.

Цитат:
Сънрайз могат и повече

Няколко пъти се отваря дума, че екипът на анимето безкрайно е писнал на Сънрайз и студиото ненавижда проекта.
Друго майтап в този тип епизоди е "Опукахе парите за анимация в основния арк и сега пак трябва да гледате как нашите герои седят в стаята и дуднат простотии.".

Сезон 2015 е с друго студио - BNP (визуалното качество се подобрява), обаче най-неочаквано настоящият се прави за BNP, но в Sunrise...анимациите са кът, а арк за минимум 24 серии ще бъде натикан в 12. :shock: :lol: :lol: :lol:

Профил

Публикувано на: 18 Фев 2017 01:35

Профил

Аватар
Публикувано на: 18 Фев 2017 02:52

Цитат:
Надявам се да са неследили чарактер дизайна, артстайла, декорите и всичко останало

Екипът си е почти същият, та промените са малко.

Цитат:
анимето популярно ли беше

Имам представа само за реакцията на западните фенове - беше доста популярно и тогава. Просто феновете на конкуренцията бяха по-добре организирани...но с времето сдадоха фронта. :lol:
Аз се присъединих късно, мислех го Наруто или ДБЗ...никой от феновете му не хвалеше като хората истинските му качества. Определено се изненадах приятно.

Доколкото знам ТВ анимето не се продава добре в Япония, но съм чел коментари, че рекламира добре мангата, а и филмите са на далавера.

Цитат:
Ами мангата добре ли се продаваше?

Не знам, но явно достатъчно, за да направят дълго ТВ аниме, но беше под големите хитове...само дето те почнаха да заорават, а Gintama да става по-известно.
После дойде кризата в бизнеса и всички почнаха да приключват историите отчаяно с цел да вземат повече пари, докато още не са ударили дъното.
Наруто дори има наглостта хем да издои тази тактика, хем да остане под формата на Боруто...нищо чудно нарутардчетата да се вържат.
Дори дълговечно заглавие, като Detective Conan дето уж е със стабилен фендъм и не му трябват свръх-добиви и рискове, почна да обещава развития и сега чакаме голяма развръзка в 1000-ния брой (най-вероятно, кой е Ром...е остават 13 глави).

Само One Piece се държи (и този факт доказва, че дори и малко по-свестният народ от нарутардчетата пак е съставен от пълни галфони).

Цитат:
няма голям хайп околко настоящия сезон

В момента е на 6-то място в Top-а на MAL. :roll:
Реално не го заслужава, защото сезонът е бъркотия и препускат, като луди през материала.

Всички сезони са безпрецедентно високо, точно защото мангата отива към края си и най-вероятно ще приключи в още един сезон.

Цитат:
само хардкор феновете

Точно от тях е отлива, защото са свикнали на друго. В момента според мен го гледат повече "новопокръстени", които го награбиха през последните две години.

И как да го кажа...всеки пък като надигнеш глас "Абе, за мен им свършиха интересните идеи." те контрират с "Така ти се струва, не можеш да приемеш промяната в тона.", това от някакви скорозрейки дето преди му се подиграваха без да го познават истински.
Мога да приема промяна в настроението, но не ме кефи, че се увеличи количеството на шонен клишетата и изстисканите от пръстите развития. Преди последното поне беше част от клоунада.
Има и интересни неща де.

Профил

Публикувано на: 18 Фев 2017 17:58

Профил

Аватар
Публикувано на: 19 Фев 2017 01:27

Цитат:
Те нарутотардчетата пораснаха вече

Ако знаеш, в каква грешка си...дори сега е по-зле, защото е тяхната носталгия и златни спомени от детство.

Цитат:
още ли е релевантно?

Че кога това е имало нещо общо с популярността? :lol:
Мангата става най-продаваното заглавие, когато излезе танкобон, а обобщаващия волюм на сериала и дисковете с филмите винаги се появяват след релийза си в Top 10 продажби.
Пък иди им обяснявай, колко е невъзможен света, в който се развива действието.

Цитат:
Това не е ли по вина на гинтаматардите, които още от първия епизод са му насвяткали десятки?

Определено, само с този коментар, че те не съвпадат с хардкор феновете. Повечето стари фенове, които познавам коментират негативно новите сезони. Тия тук са някакви нови, дето в момента им е такъв кефът, пък утре ще забравят, че въобще са го гледали. Съмнявам се, че въобще да оценяват, кое е уникалното на поредицата.

Същото се случва с новият филм на Шинкай - старите му най-верни фенове твърдят, че има по-добри заглавия, но народът го брои за фйешън. Сега ретроспективно му гледат по-старите, но нали Kimi no Na wa му е най-известен и най-печелившь кой знае какво виждат...

Цитат:
Това имах предвид, че само хардкор фенове са останали.

Всъщност по никакъв начин не можеш да демонстрираш, кой си е тръгнал. :lol:

Цитат:
Shikata ga nai.

Всъщност тези за които знам, че си тръгнаха от анимето четат мангата и не се оплакват толкова от нея, защото го съобразяват този факт.
Анимето се дъни по-зле от нея.

Цитат:
няма никаква тежест

Аз говоря за цялата поредица. Преди не беше толкова високо по време на излъчването...обикновено популярността пада щом то приключи.

Профил

Публикувано на: 19 Фев 2017 15:04

Профил

Аватар
Публикувано на: 19 Фев 2017 18:05

Цитат:
колекционери

Колекционери или не, най-продаваната манга на всички времена...българските фенове с които съм общувал имам впечатлението, че са в някакви садо-мазо отношения с фернчайза. Кефи ги да си играе с тях и да ги мъчи.
В момента имало някаква сърцераздирателна сага със Санджи...той понеже ми е любимият герой, реших че няма нужда да си късам нервите излишно.

Привлекателността, ако има такава е в мащабните събития, които са се случили в миналото и продължават да се случват на заден план и загадките свързани с тях (почват да личат някъде след 100-200 епизода). Освен това рядко има и по някой арк, който е сложен за кеф, а не за терзание. В мястото, където съм стигнал - 724-ти епизод, отдавна не се беше случвал такъв.
Престанаха и с пародиите от сорта на - https://www.youtube.com/watch?v=VNyP3uzgRhA
Друг плюс е, че злодеите са толкова абсурдно зли и странни, че не можеш да не им се зарадваш...всеки си има и уникален идиотски смях. Сеютата им обикновено са много добри.
Най-човещкото нещо, всъщност е музиката - https://www.youtube.com/watch?v=vHWUv-biZsU&list=PL9WscfLZCEGkcgJ3VqAPaa0PAGGX0Jcn7

Няма ги някои от любимите ми теми, но можеш да придобиеш представа.

Цитат:
Получавам сведения

Връзкарче, а?
Мисълта ми е, няма начин хората, които са харесали първите сезони, да дадат 9-ка или 10-ка на настоящия. В началото точно с такъв тип шоута се ебаваше. Не че и сега си е повярвало, чак толкоз ама не е същото.

Цитат:
Kimi no Na wa

Ти нали си гледал и други негови работи, как е в сравнение?

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com