Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Re: [TL;RD тема - Line Test Passed] freestyle tema
Публикувано на: 13 Яну 2017 13:00

Вкъщи, с приятелката и нашите. По принцип щяхме да си бъдем в София, но и двамата бяхме болни на хапчета и решихме, че няма смисъл да пътуваме и си останахме на домашно. :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 14 Яну 2017 02:45

Ебахго
Добрe се е получило :D

И аз бих е изкефил, ако видя някой, облечен като мене, дори май имях подобна ситуация, ама не помня акво точно беше...примерно аз казвам на пича "много добра"...едикво си, тениска примерно, и той нещо - "и твойта не е лоша" :lol:

Ама при женките не е баш така май

Профил

Аватар
Публикувано на: 14 Яну 2017 03:06

нелегален написа:
е, че спират само скъпата кола да проверяват, как кое. :)

Не бре, нищо подобно, спират ги, защото 3ките се крадат много и предимно ги карат кретени. Въпросната 3ка даже беше най-лошата от колите в групата.

Профил

Аватар
Публикувано на: 18 Яну 2017 12:49

Обаче Божинката с няколко клипчета събра повече аудитория от всички мачове на националния през последните години. И след тези клипове повече искам да гледам аматьорски мач с него, Тони Найка, Иконата и Асен Таксито от колкото мач на националния :lol:

Профил

Аватар
Публикувано на: 18 Яну 2017 13:38

Е ти и гледайки националите си виждал аматьорски мач с божинката и иконата...

Профил

Аватар
Публикувано на: 18 Яну 2017 13:46

нелегален написа:
The Arrow написа:
Обаче Божинката с няколко клипчета събра повече аудитория от всички мачове на националния през последните години. И след тези клипове повече искам да гледам аматьорски мач с него, Тони Найка, Иконата и Асен Таксито от колкото мач на националния :lol:

ко, ко? Я дай!

https://gong.bg/bg-football/drugi/yello ... ena-413872 май не са линкнали към пълната версия, разтърси се

https://www.facebook.com/sportal.bg/vid ... nref=story

и третото не мога да го намеря :D

Профил

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Публикувано на: 18 Яну 2017 21:47

The Arrow написа:

Мързи ме да се ровя, но излезе едно страхотно меме за божинката

На 20г. играе с Дел Пиеро
На 30 - с Тони Найка

айде жив и здрав да е :Д

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 22 Яну 2017 20:54

Ооо интересна тема, винаги съм обичал картите.

Освен стадартните белот, сантасе и т.н. като малък всяка вечер семейно играхме канаста и след това ъпгрейдната ѝ версия - самба. Последната се играе с 3 тестета с карти и 6 жокера. Изключителна яка игра беше. Доколкото помня можеше да се играе от 3-ма всеки за себе си или 4-ма, по отбори. Средно сложна бих казал, но адски забавна. Имах една доста ценна книга за игри с карти, където имаше доста богат набор от игри с подробно описани правила, от която дефакто научих за канаста/самба. Имаше и доста интересни пасианси в нея. За съжаление май съм я затрил някъде, но със сигурност в нета има инфо.

Друга доста добра игра, ако ви липсва четвърти за белот, е "3-5-8", която се играе от трима. На пръв поглед изглежда елементарна, но всъщност е доста логическа игра. Мисля, че е доста известна из бг, ако някой не е я е чувал със сигурност в нета има инфо.

Друга игра, за която се сещам е Макао. Не помня изобщо правилата, но беше сравнително детска.

Със сигурност има и доста други, ако се сетя ще пиша.

В момента играя почти само покер (тексас холд ем) офлайн с приятели на маса и бирички. Общо взето когато открих колко яко е това начинание не ми се играят почти никакви други игри с карти.

Иначе от много малък играя всякакви игри с карти, но за Батак и Мръснишката не съм чувал.

П.П. Така и не научих Бриджа, за което ме е яд. Също никога не съм играл изключителното популярната тук Свара. Може би това са ми двата най-сериозни пропуска.

Профил Skype

Горд Пролетарий
Аватар
В момента играе: Serious Sam
Публикувано на: 22 Яну 2017 21:35

Да не говориш за малката, зелена книга, озаглавена "Игрите с карти - източник на развлечение"? :D

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 22 Яну 2017 22:03

Същата! :D Пази я ако я имаш, доста е ценна!

Профил Skype

Горд Пролетарий
Аватар
В момента играе: Serious Sam
Публикувано на: 23 Яну 2017 09:43

Не помня, но мисля, че нямаше. Със сигурност не съм я изхвърлил, просто трябва да поровя малко из вкъщи и ще я намеря. Ако имам време може и да я сканирам.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 23 Яну 2017 16:22

нелегален написа:
@ Майстера
Канаста/Самба никога не съм играл, нито знам правилата. Винаги съм мислел, че това е някаква игра от 19-векския Див Запад, къде все я имаше по детските филмчета с Бъгс Бъни и Порки Пиг и си мислех, че е просто някакво измислено име. Сега разбирам, че явно я има наистина и се играе и сега. :D

3-5-8 - бе, сори, ама това си е точно тоя тип игра, която се играе в промеждутъка от време докато се появи четвъртият ви човек за белот. К'ва логика, к'ви пет лева... :)

Сварка - детска работа, но имаше тръпката че правим нещо бандитско и забранено като я играхме като малки. :D

Макао - точно като Кента и Сантасето, това беше игра подходяща за играене с момичета.

Относно покера - еее, и ти ли, Бруте? :(
В гимназията се отчуждих от доста хора, които смятах за близки, именно защото се метнаха по тази "мода". На 15-16 проиграваха хазарт и правеха стотици левове пот на ден, което ги заклейми като упадъчни индивиди в моите очи. Защо трябва да оматериализирате всичко? Не можахте ли да останете на белот или нещо друго без пари, просто ей така за фъна? :(
А това, което казваш че покрай него вече тотално си изоставил останалите игри... ами... сад. :(

@ Сам - в книжката има ли нещо за Батак или Мръснишката? :)

Каква канаста/самба по детските филмчета бе? Никога не съм виждал такова нещо. Иначе не знам за произхода на играта, но съдейки по името, вероятно е мексиканска или от някоя друга испаноговоряща страна. Помня, че в книгата с картите имаше и други игри с испански имена, като например Омбре, та явно от този регион произлизат не малко игри.

3-5-8 е на горе-долу едно ниво по логика с белота. Особено ако става въпрос за версията с без коз (казвам "версия", защото доста хора не знаят, че може да има и без коз).

За покера. Типично мнение на човек, който не е играл покер. Покера е преди всичко игра на математика и психология, не "на пари". И дефакто, може би, заедно с шаха, това са единствените настолни игри, при които уменията на играча са с доста по-голяма тежест от късмета. При покера, казват, че е 90% умения и 10% късмет. Според мен, в зависимост от нивото на играчите, уменията са между 70 и 90%. Парите са просто необходим елемент от играта, тъй като без тях всеки ще е твърде смел и няма да имаме адекватни залози. Вече всеки си решава на какви пари да се играе, а пък в крайна сметка може и без пари, но лично според мен няма особен смисъл. Ние не играем с милиони и ми е все тая дали ще загубя или спечеля 20 лв. за една вечер игра. На кеш маса, стак 5 или 10 лв., както ние играем, не виждам да е кой знае какъв хазарт. Защо изобщо си приел, че хазарта е лошо нещо? Всеки си има глава на раменете и преценява как да си харчи парите. За някои хора покера е работа и така си вадят хляба. За мен хазарта е кофти нещо ако става въпрос за рулетки, ротативки и т.н. простотии, където всичко опира до късмет. Покера няма нищо общо с това, а напротив, изисква доста четене и усъвършенстване. Та не виждам какъв е проблема, който е добър, да изкарва пари от това. Ние, разбира се, не сме толкова добри и покера ни е просто хоби и играем за фъна, преди всичко, не за парите.

Не останахме на белот, защото това е детска игра, на която вече съм се наиграл в училище. Подходяща е за убиване на време, но да събера специално хора в нас да цъкаме белот ми се струва тъпо.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 26 Яну 2017 22:22

Кое е това всичко, което се оматериализира и комерсиализира бе човек? Покера от както съществува е хазартна игра с пари за мъже, които пушат пури и пият Джак. Който не му харесва да си играе Не се сърди човече (и белот :D ). Пак казвам, ние не целим да забогатеем от парите на другарчето, а просто играта изисква да се сложат някви пари на масата. Щом си играл покер би трябвало да знаеш как стоят нещата. Айде ако се играе турнир може да се допусне да се играе и без пари, защото все пак го има стимула от състезателния елемент. Но турнирите стават само за онлайн игра, а не за събиране с френдове, тъй като елиминираните трябва да чакат сумати време докато почне новата игра. Обясни ми на кеш маса, както ние играем, как е възможно и какъв би бил смисъла да се играе без пари. Ще рибайвам безплатно ли :D Нали ще ти влизам винаги ол ин така :D

Относно процентите. Това за 90-те %-та не съм си го измислил аз, а са го казали по-запознати хора от мен и теб. Склонен съм да вярвам. Ако не 90, то поне 70, но със сигурност над 50 (което не знам за колко други игри важи (освен шаха който е 100% умения и затова си остава най-интелектуалната игра, но лично за мен не особено забавна)). Обратите на търна и ривъра си имат и съответния шанс да станат, който можеш да си го сметнеш. Т.е. опира се до чиста математика, но за разлика от повечето игри, ако шанса не е в твоя полза имаш и други възможности. При покера слабите и съответно силните карти не са никаква гаранция за загуба или победа, защото всичко зависи най-вече как си ги изиграеш. Не съм гледал статистики, но като цяло изобщо не важи това, че най-много се печели с по-силните комбинации и се губи с по-слабите. Блъфа също не е никакъв късмет, а си е цяла наука. Има различни стратегии за блъф. Примерно изграждаш си даден образ чрез определен стил на игра сред определени хора и се стремиш да не те хванат. Примерно, всички те мислят за консервативен играч, но в същото време яко блъфираш. Но разбира се трябва да преценяваш кога, с кви бетове при къв пот, да се стремиш да не се тилтваш ( :D ) или да правиш квото и да било издаващо се действие.

В интерес на истината от скоро се зарибих доста и по настолни игри, някои от които изключително логически. Със сигурност има доста такива игри, при които уменията също са значителен процент спрямо късмета, за които палци горе.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 26 Яну 2017 22:40

Един мой съученик може вече и да е милионер от покера. Не му завиждам, а искрено се възхищавам на такива хора. Имах един период на онлайн покер, около 70% загуби, но с 30% печалби си компенсирах всичко, че и с малко отгоре бях, но като цяло реших, че не е за мен.

Профил

Аватар
Публикувано на: 27 Яну 2017 00:38

Мой съотборник се изхранва от години само с покер. От време на време пътува до някоя интересна точка по света за турнири.

Профил

Аватар
Публикувано на: 29 Яну 2017 00:17

Дейба, по телевизията като пускат филми, които си спомням че съм гледал на кино преди около 2-3 години, което само по себе си не е много време, и се чувствам малко остарял. Знам, че си е внушение ама ми стана тъпо малко.

Профил

Аватар
Публикувано на: 31 Яну 2017 09:04

Аз не, виждал съм много катерици и таралежи, но не и чак лисици.

Профил

Аватар
Публикувано на: 31 Яну 2017 16:34

На една витрина в центъра. Абсолютни филмари, чувствам се като в 1995 :D
Spoiler for :

Профил

Аватар
Публикувано на: 31 Яну 2017 17:30

че бил ли си роден тогава ве мой :o

Профил Skype WWW

Аватар
Публикувано на: 31 Яну 2017 18:32

Спомних си как две кретенчета в класа спореха сик или вис2 са по-яки, понеже бащите им работеха съответно за едната и другата. При поредния спор ги чу един 12токласник (ние да сме били 5ти клас) и им каза, че и двамата са много тъпи, а бащите им са още по-тъпи. Повече не ги чухме да спорят за това (явно не са били толкова тъпи :lol: )

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2025 PC Mania | Реклама | Контакти Хостинг от Actiefhost