Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Заглавие: Re: [TL;RD тема - Line Test Passed] freestyle tema
Публикувано на: 25 Окт 2016 13:03

:lol: :lol: :lol:

Профил

Аватар
Публикувано на: 25 Окт 2016 13:39

Винаги съм се чудил защо противниците на демокрацията и капиталъзма не се зашибат в посока Северна Корея, Русия(против самите руснаци нямам абсолютно нищо против, даже най-добрия ми приятел в чужбина беше руснак), Венецуела и други подобни. Все пак, свободното придвижване е един от големите плюсове на тази система. :roll:

Профил

Аватар
В момента играе: Футбол, ама навън
Публикувано на: 25 Окт 2016 16:21

The Arrow написа:
Винаги съм се чудил защо противниците на демокрацията и капиталъзма не се зашибат в посока Северна Корея, Русия(против самите руснаци нямам абсолютно нищо против, даже най-добрия ми приятел в чужбина беше руснак), Венецуела и други подобни. Все пак, свободното придвижване е един от големите плюсове на тази система. :roll:

1. Някой трябва да критикува тъпата ви система, за да се подобрява. Очаквам да си благодарен. Защитниците на демокрацията винаги отричат най-големите й слабости, а ние сме необходимото зло, което напомня за тях. Освен това, разсъждаваш грешно. Не привържениците на червената идея напускат. Свободолюбивите бягат далеч и винаги е било така. Стягай куфарите :D .
2. Никой не емигрира в Русия, защото по думите на руснак, с когото съм говорил, извън градовете е м.и.з.е.р.и.я. И се случват простотии по нашенски, всеки ден (вж. руски изцепки в Интернет). С други думи - Руската федерация е като България, но една идея по-богата на ресурси. И на два континента. Никой не ходи в Северна Корея, защото е изолирана от света. Дори най-върлият комунист не би живял там, ако не му е родина. Но социализмът и комунизмът са безсмъртни, спокойно. Идеите не умират. Цял живот можеш да ги мразиш. Същото важи и за капитализЪма. Да ви е жив и здрав.

Профил

Аватар
Публикувано на: 25 Окт 2016 20:20

нелегален написа:
не разбрах реакциите... мисля, че историята ми беше поне малко любопитна... :?

Нищо конкретно против историята ти, просто винаги съм се чудил на приказките против демокрацията и на лицемерието на комунистите.

Профил

Аватар
В момента играе: Във форума.
Публикувано на: 25 Окт 2016 21:08

The Arrow написа:
нелегален написа:
не разбрах реакциите... мисля, че историята ми беше поне малко любопитна... :?

Нищо конкретно против историята ти, просто винаги съм се чудил на приказките против демокрацията и на лицемерието на комунистите.

Няма нищо чудно. Благодарение на лицемерието и слагачеството си са оцелели толкова години и именно заради тези си качества продължават да привързват към себе си най-бедните и отчаяни от живота прослойки на обществото, имащи нужда сляпо да вярват в нещо, което да ги държи на повърхността и да им помага да заспят нощем. С други думи да ги кара да живеят. На подобни комунистите дължат изхранването на децата си, в крайна сметка.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 26 Окт 2016 17:35

Една малка планета, 7 милиарда население, един Бай Ганьо.

Spoiler for :

Профил

Аватар
Публикувано на: 27 Окт 2016 06:20

нелегален написа:

Възрастният 100% не е случайник, тъй като беше по-висок от мен, т.е. хранил се е добре и се е радвал на добро здраве като млад, което за Северна Корея се равнява на лукс.

Точно да ми стане интересно и да те питам действително ли бяха с една от ония няколко разрешени прически по каталог и как му беше името на медика, че сигурно не са много в София, може някой познат да го знае и ти изцепваш някаква брутална глупост. Как да е

В банките наистина бюрокрадщината е ужасна и работят малоумници. В една от банкита работят две бивши съученички, от тия, дето учат само математика, щото едната щеше да става банкерка 8) , а другата, щеше да води счетоводство на фирмите на мъжа си, като си хване богат мъж :rockon:
Та тия разправят, че просто понякога няма как, те допускат грешки и после разкарват клиента, за да ги замажат, освен всичката друга бумащина.

Оня ден бях с бащата в един сервиз да носим повредена миялна и ставам свидетел на следното - един млад мъж, доста ядосано обяснява как го разкарвали за ремонта, повикали го да си я вземе, а се оказало, че не е готова, той не бил от града и тн само го разкарвали, имал записи от разговорите и тн. В офиса, доста достолепен мъж т брада, няма да се очудя дори да е баш шефа на фирмата, с един червен ленд крузър отпред, супер отчиво, взима документите и отива в сервиза да види какво има. Връща се след малко, обаче младега е категоричен - ползвайте си миялната, аз сш искам парите. Шефа запазва самообладание, моли учтиво момчето да се успокои и му обяснява, че не е нужно да си остава миялната тук, готова е и може да си я вземе. Пшча обаче е категоричен - оставил миялната 7 месец, чак сега е готова, била толкова скъпа, вече 3 месеца от гаранцията паднали и тн, абе иска да му върнат парите. Шефа, без никаква емоция - прав сте господине - обажда се на служител, донеси на клиента сумата по фактурата, а след това целия офис ще си поделите разликата в касата. Никаква реакция, изпълнява се като от роботи. И, господине, вземете визитката ми, въпреки, че проблема е решен, бих искал да ми изпратите записите, за мен е важно. Цялата сценка става за 5 мин макс, перфектна организация и управленчески решения. Да имаше повече такива шефове

Профил

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Публикувано на: 27 Окт 2016 08:11

нелегален написа:
е че как без такива изцепки? :lol:

а тези кадри от кое събитие са?

История в развитие:

http://nauka.offnews.bg/news/a_3/a_6121 ... preview=ok

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 29 Окт 2016 21:26

Аз нищо не разбрах от тази история. Последно, била ли е готова миялната или не? И кво значат думите на клиента - "ползвайте си миялната, искам си парите"? Той им подарява миялната ли? :D Нали уж била много скъпа.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 29 Окт 2016 22:27

Аз я разбрах историята и смятам, че шефът е постъпил напълно правилно в ситуацията. Клиентът също е в правото да си иска парите. Три месеца да те бавят е прекалено много. А веднъж повредена стока много лесно може пак да даде фира и ако му е изтекла гаранцията няма какво да направи по въпроса. Особено като става въпрос за скъпа техника. Стандартна ситуация, друг е въпроса, че повечето шефове живеят по комунистически все още и правят долни номера в такива случаи.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 29 Окт 2016 23:36

Ок, не разбрах ситуацията, но да приемем просто, че фирмата е сгафила и клиента е прав да си иска парите.

Не виждам какво му е некомунистическото на този шеф. Кара целия офис да плати сумата, вместо самия той или този/тези, които са виновни. Това да наказваш много хора заради един или няколко човека е типичен колективистки прийом, т.е. по-близо до комунистическата идеология отколкото до демокрацията. Без да съм пряк свидетел на случката, допускам, че това е поредната дребна селска фирмичка със селска мутра за шеф. Не виждам какво толкова му се кефите, най-малкото ако е толкова печен нямаше изобщо да допусне такава ситуация. Такива под път и над път в БГ и ние сме работили с такива, проблемът е, че някои всъщност са доста големи риби и недоумявам как пазара не ги е изхвърлил от бизнеса.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 30 Окт 2016 00:34

Не винаги шефовете са виновни. Какво е виновен собственика на фирмата, че служителите му са интересчии или най-обикновени некадърници и за един ремонт на чисто нова миялна, без значение елементарен ли е той или не, им отнема над 3 месеца да го завършат?

Напълно закономерно налага глоба на провинилия се колектив. Даже евала, че не е удържал сумата на избирателен принцип само на служителите, които са били заети със случая, защото другите им колеги са също толкова виновни, че не са им помогнали и са допуснали какъв да е ремонт да просрочи всякакви адекватни времеви граници. Най-вече е виновен естествено прекия отговорник за обекта, който поставя задачите и следи за изпълнението. Естествено, не може да бъде обвинен единствено той, но следващата правилна стъпка е въпросния да бъде понижен в длъжност или уволнен.

В днешно време и шеф да си не е лесно и си адски зависим от ситуацията в държавата и не само. Въобще доста е трънлив пътя и трябва да правиш доста услуги и отстъпки на влиятелни хора за да излезеш на сравнително добра печалба и да пребориш конкуренцията в бранша си. Много трудно може(даже според мен невъзможно) да се изгради коректен, работоспособен и конкурентен екип, което е друг огромен минус.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 30 Окт 2016 13:05

Донякъде си прав, но само не ми изкарвай шефовете света вода ненапита. Шефът/собственикът е виновен индиректно за това какво правят служителите му. Бидейки такъв, най-вече той носи отговорността в случая. Той е преди всичко е и селекционер. Като му е слаба селекцията, ще си пати. Трудно е да, но и затова взима повече пари.

И не разбирам защо всички да са виновни. Принципно, не знам каква точно е ситуацията, но може в този офис да работят, примерно 30 човека, някои от които да си имат други задачи и изобщо да не знаят за тази миялна. То като цяло, не става пчеличките да си работят, а той да не се вясва там особено често и да си мисли, че всичко е тип-топ. Трябва да си следи работния процес. Ама много се задълбахме в тази тема без да сме наясно какъв точно е случая.

Бтв виж си фейсбука, ще ходя на Кавалера братята.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 30 Окт 2016 23:36

Я на малко по-ведра тема - пичове, какви слушалки ползвате? Досега винаги съм бил на earbuds, не in-ear, ами просто които се "закачат" за ухото и си казах, че е крайно време да си взема големи и колкото и да исках AKG, след като видях на 15 места по класации едни конкретни sennheiser, накрая ги взех. Отличен бас, най-после мога да чувам съб-басовете, обаче не са връх на силата на звука, та се чудех някой друг дали също се кефи да си сцепва кофата със силен звук (и някакви препоръки по тоя параграф)?

Профил

Аватар
Публикувано на: 31 Окт 2016 00:39

С някакви съвсем стандартни на LG, на които да съм сигурен, че ще им се четат функциите за микрофон и копчетата, от телефона ми, който също е LG. Не ми се дават излишни пари за някакви по-скъпи. Устройва ме звука им.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 31 Окт 2016 00:42

Още чакам деня, в който ще видя слушалки от телефонен комплект, които имат поне сносен звук :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 31 Окт 2016 01:20

Е не бе, те не са от комплекта. Май са една идея по-висок клас от тези от комплекта. :D

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 31 Окт 2016 17:15

Моята приказка с ДСК продължава... поизчаках малко да ми мине за да не им вдигна скандал..та вчера реших да се свържа за незнам си кой пореден път със съпорта и да попитам защо нямам достъп до онлайн-банкирането... Обясниха ми, че явно в клона който съм посетил са допуснали грешка (OMG) и закривайки карата са ми спряли и банкирането. Днес първият работен ден от седмицата трябваше да ми се обадят с повече информация.... все още чакам :D

--Gort!Klaatu barada nikto!--

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 31 Окт 2016 18:56

Минавай на ПИБ. :D Нямам нищо общо с банката, освен в качеството ми на клиент и мисля, че са най-добрите. Преди това бях на Райфайзен, но спрях да ги ползвам.

Профил

Аватар
Публикувано на: 01 Ное 2016 11:13

Мога да попреразкажа историята, макар, че надали ще ви стане по-ясно така.

В офиса на фирмата се работеше здраво от всички, това е сервиза с който работят всичките техномаркети или технополиси колкото са там, и човек, който най-приличаше на шеф според мен, се приближи до момчето и го попита как може да му помогне. Пича започна доста ядосано да обяснява как от този сервиз го смятали за малоумен, забавили ремонта му, после му звъннали, че миялната е готова, дошъл от далече, а в сервиза никой не бил чувал изобщо за нея. Пазел си телефоните разговори, можел да докаже. Сега пак му се обадили, след общо 3 месеца, че миялната е готова и може да дойде да си я вземе. Той е ядосан и обиден, не иска да се занимава повече, иска си парите и да няма нищо общо с този сервиз от тук нататък. Заплашва да се обърне към отговорни инстанции и тн.
Шефа го моли да запазят добрия тон и взема документите, за да провери какво става. След малко се връща - миялната е готова, клиента може да си я вземе, не знае кой му се е обадил преди това, за да се разкара напразно, нито защо е забавянето.
Клиента обаче настоява да си получи парите обратно, вече не иска миялната, бесен е заради забавянето и некоректното отношение.
Шефа се съгласява, въпреки недоумението кой е звъннал преди това, за да се разкара клиента напразно(живеел далече), 3 месеца е прекалено дълго време за задържане на техника, разпорежда да се върнат парите на клиента, миялната остава за офиса, който иска да я продава, разликата в касата да бъде покрита от служителите. Клиента е доволен, шефа му дава визитка, за да му бъдат пратени по пощата записите на разговорите, защото, дори и проблема да е решен, той държи да разбере кой е главния виновник.

Според мен е правилно решение, тъй като, нали са екип, и, ако има проблем, взаимно трябва да работят за разрешаването му. Дали проблема е бил при самото приемане на техниката, дали документално, дали предаването към сервиза, дали с намирането на част, дали самия ремонт, дали после връзката с клиента е направена трудно, няма значение, колективът е виновен, те трябва да си следят нещата. А това за грешното обаждане, причиненото неудобство и загубеното време на клиента, не е за коментар.

Мастерчо, личи си че още не си бил на шефско място в тоя живот. Пожелавам ти го някой ден. Разбира се, че по такъв начин хем ще наложиш своеобразна глоба на провинилите си, хем ще повишиш бдителността за напред.

За слушалките - най-доволен съм бил от най-обикновените бели самсунг слушалчици с гумичка - стоят здраво и плътно в ухото, прилична сила и качество на звука. Слушалките на айфона са гадни - супер твърди е неудобни, изплъзват се от ушния канал, допускат много външен шум и тн. Ама на тоя етап ми вършат работа.

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2025 PC Mania | Реклама | Контакти Хостинг от Actiefhost