Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Re: [TL;RD тема - Line Test Passed] freestyle tema Публикувано на: 25 Окт 2016 13:03
|
|
|
|
 |
The Arrow
|
 |
|
|
Заглавие: Re: [TL;RD тема - Line Test Passed] freestyle tema Публикувано на: 25 Окт 2016 13:39
Винаги съм се чудил защо противниците на демокрацията и капиталъзма не се зашибат в посока Северна Корея, Русия(против самите руснаци нямам абсолютно нищо против, даже най-добрия ми приятел в чужбина беше руснак), Венецуела и други подобни. Все пак, свободното придвижване е един от големите плюсове на тази система. ![[Rolling Eyes] :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
___________________________________ тежки нокаути
|
|
|
|
 |
newcomer
|
 |
В момента играе: Футбол, ама навън
|
|
Заглавие: Re: [TL;RD тема - Line Test Passed] freestyle tema Публикувано на: 25 Окт 2016 16:21
The Arrow написа: Винаги съм се чудил защо противниците на демокрацията и капиталъзма не се зашибат в посока Северна Корея, Русия(против самите руснаци нямам абсолютно нищо против, даже най-добрия ми приятел в чужбина беше руснак), Венецуела и други подобни. Все пак, свободното придвижване е един от големите плюсове на тази система. ![[Rolling Eyes] :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif) 1. Някой трябва да критикува тъпата ви система, за да се подобрява. Очаквам да си благодарен. Защитниците на демокрацията винаги отричат най-големите й слабости, а ние сме необходимото зло, което напомня за тях. Освен това, разсъждаваш грешно. Не привържениците на червената идея напускат. Свободолюбивите бягат далеч и винаги е било така. Стягай куфарите  . 2. Никой не емигрира в Русия, защото по думите на руснак, с когото съм говорил, извън градовете е м.и.з.е.р.и.я. И се случват простотии по нашенски, всеки ден (вж. руски изцепки в Интернет). С други думи - Руската федерация е като България, но една идея по-богата на ресурси. И на два континента. Никой не ходи в Северна Корея, защото е изолирана от света. Дори най-върлият комунист не би живял там, ако не му е родина. Но социализмът и комунизмът са безсмъртни, спокойно. Идеите не умират. Цял живот можеш да ги мразиш. Същото важи и за капитализЪма. Да ви е жив и здрав.
|
|
|
|
 |
The Arrow
|
 |
|
|
Заглавие: Re: [TL;RD тема - Line Test Passed] freestyle tema Публикувано на: 25 Окт 2016 20:20
нелегален написа: не разбрах реакциите... мисля, че историята ми беше поне малко любопитна...  Нищо конкретно против историята ти, просто винаги съм се чудил на приказките против демокрацията и на лицемерието на комунистите.
|
|
|
|
 |
The Wolf
|
 |
В момента играе: Във форума.
|
|
Заглавие: Re: [TL;RD тема - Line Test Passed] freestyle tema Публикувано на: 25 Окт 2016 21:08
The Arrow написа: нелегален написа: не разбрах реакциите... мисля, че историята ми беше поне малко любопитна...  Нищо конкретно против историята ти, просто винаги съм се чудил на приказките против демокрацията и на лицемерието на комунистите. Няма нищо чудно. Благодарение на лицемерието и слагачеството си са оцелели толкова години и именно заради тези си качества продължават да привързват към себе си най-бедните и отчаяни от живота прослойки на обществото, имащи нужда сляпо да вярват в нещо, което да ги държи на повърхността и да им помага да заспят нощем. С други думи да ги кара да живеят. На подобни комунистите дължат изхранването на децата си, в крайна сметка.
|
|
|
|
 |
The Arrow
|
 |
|
|
Заглавие: Re: [TL;RD тема - Line Test Passed] freestyle tema Публикувано на: 26 Окт 2016 17:35
Една малка планета, 7 милиарда население, един Бай Ганьо.
|
|
|
|
 |
Till.Lindemann
|
 |
|
|
Заглавие: Re: [TL;RD тема - Line Test Passed] freestyle tema Публикувано на: 27 Окт 2016 06:20
нелегален написа: Възрастният 100% не е случайник, тъй като беше по-висок от мен, т.е. хранил се е добре и се е радвал на добро здраве като млад, което за Северна Корея се равнява на лукс.
Точно да ми стане интересно и да те питам действително ли бяха с една от ония няколко разрешени прически по каталог и как му беше името на медика, че сигурно не са много в София, може някой познат да го знае и ти изцепваш някаква брутална глупост. Как да е В банките наистина бюрокрадщината е ужасна и работят малоумници. В една от банкита работят две бивши съученички, от тия, дето учат само математика, щото едната щеше да става банкерка  , а другата, щеше да води счетоводство на фирмите на мъжа си, като си хване богат мъж Та тия разправят, че просто понякога няма как, те допускат грешки и после разкарват клиента, за да ги замажат, освен всичката друга бумащина. Оня ден бях с бащата в един сервиз да носим повредена миялна и ставам свидетел на следното - един млад мъж, доста ядосано обяснява как го разкарвали за ремонта, повикали го да си я вземе, а се оказало, че не е готова, той не бил от града и тн само го разкарвали, имал записи от разговорите и тн. В офиса, доста достолепен мъж т брада, няма да се очудя дори да е баш шефа на фирмата, с един червен ленд крузър отпред, супер отчиво, взима документите и отива в сервиза да види какво има. Връща се след малко, обаче младега е категоричен - ползвайте си миялната, аз сш искам парите. Шефа запазва самообладание, моли учтиво момчето да се успокои и му обяснява, че не е нужно да си остава миялната тук, готова е и може да си я вземе. Пшча обаче е категоричен - оставил миялната 7 месец, чак сега е готова, била толкова скъпа, вече 3 месеца от гаранцията паднали и тн, абе иска да му върнат парите. Шефа, без никаква емоция - прав сте господине - обажда се на служител, донеси на клиента сумата по фактурата, а след това целия офис ще си поделите разликата в касата. Никаква реакция, изпълнява се като от роботи. И, господине, вземете визитката ми, въпреки, че проблема е решен, бих искал да ми изпратите записите, за мен е важно. Цялата сценка става за 5 мин макс, перфектна организация и управленчески решения. Да имаше повече такива шефове
|
|
|
|
 |
denik
|
Дидко Бандитко |
 |
В момента играе: No man's sky
|
|
Заглавие: Re: [TL;RD тема - Line Test Passed] freestyle tema Публикувано на: 27 Окт 2016 08:11
нелегален написа: е че как без такива изцепки?  а тези кадри от кое събитие са? История в развитие: http://nauka.offnews.bg/news/a_3/a_6121 ... preview=ok
___________________________________ [02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel [02:11:19] Алминатора: che imam leka forma [02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga
|
|
|
|
 |
Der Meister
|
 |
|
|
Заглавие: Re: [TL;RD тема - Line Test Passed] freestyle tema Публикувано на: 29 Окт 2016 21:26
Аз нищо не разбрах от тази история. Последно, била ли е готова миялната или не? И кво значат думите на клиента - "ползвайте си миялната, искам си парите"? Той им подарява миялната ли?  Нали уж била много скъпа.
|
|
|
|
 |
The Wolf
|
 |
|
|
Заглавие: Re: [TL;RD тема - Line Test Passed] freestyle tema Публикувано на: 29 Окт 2016 22:27
Аз я разбрах историята и смятам, че шефът е постъпил напълно правилно в ситуацията. Клиентът също е в правото да си иска парите. Три месеца да те бавят е прекалено много. А веднъж повредена стока много лесно може пак да даде фира и ако му е изтекла гаранцията няма какво да направи по въпроса. Особено като става въпрос за скъпа техника. Стандартна ситуация, друг е въпроса, че повечето шефове живеят по комунистически все още и правят долни номера в такива случаи.
|
|
|
|
 |
Der Meister
|
 |
|
|
Заглавие: Re: [TL;RD тема - Line Test Passed] freestyle tema Публикувано на: 29 Окт 2016 23:36
Ок, не разбрах ситуацията, но да приемем просто, че фирмата е сгафила и клиента е прав да си иска парите.
Не виждам какво му е некомунистическото на този шеф. Кара целия офис да плати сумата, вместо самия той или този/тези, които са виновни. Това да наказваш много хора заради един или няколко човека е типичен колективистки прийом, т.е. по-близо до комунистическата идеология отколкото до демокрацията. Без да съм пряк свидетел на случката, допускам, че това е поредната дребна селска фирмичка със селска мутра за шеф. Не виждам какво толкова му се кефите, най-малкото ако е толкова печен нямаше изобщо да допусне такава ситуация. Такива под път и над път в БГ и ние сме работили с такива, проблемът е, че някои всъщност са доста големи риби и недоумявам как пазара не ги е изхвърлил от бизнеса.
|
|
|
|
 |
The Wolf
|
 |
|
|
Заглавие: Re: [TL;RD тема - Line Test Passed] freestyle tema Публикувано на: 30 Окт 2016 00:34
Не винаги шефовете са виновни. Какво е виновен собственика на фирмата, че служителите му са интересчии или най-обикновени некадърници и за един ремонт на чисто нова миялна, без значение елементарен ли е той или не, им отнема над 3 месеца да го завършат?
Напълно закономерно налага глоба на провинилия се колектив. Даже евала, че не е удържал сумата на избирателен принцип само на служителите, които са били заети със случая, защото другите им колеги са също толкова виновни, че не са им помогнали и са допуснали какъв да е ремонт да просрочи всякакви адекватни времеви граници. Най-вече е виновен естествено прекия отговорник за обекта, който поставя задачите и следи за изпълнението. Естествено, не може да бъде обвинен единствено той, но следващата правилна стъпка е въпросния да бъде понижен в длъжност или уволнен.
В днешно време и шеф да си не е лесно и си адски зависим от ситуацията в държавата и не само. Въобще доста е трънлив пътя и трябва да правиш доста услуги и отстъпки на влиятелни хора за да излезеш на сравнително добра печалба и да пребориш конкуренцията в бранша си. Много трудно може(даже според мен невъзможно) да се изгради коректен, работоспособен и конкурентен екип, което е друг огромен минус.
|
|
|
|
 |
Der Meister
|
 |
|
|
Заглавие: Re: [TL;RD тема - Line Test Passed] freestyle tema Публикувано на: 30 Окт 2016 13:05
Донякъде си прав, но само не ми изкарвай шефовете света вода ненапита. Шефът/собственикът е виновен индиректно за това какво правят служителите му. Бидейки такъв, най-вече той носи отговорността в случая. Той е преди всичко е и селекционер. Като му е слаба селекцията, ще си пати. Трудно е да, но и затова взима повече пари.
И не разбирам защо всички да са виновни. Принципно, не знам каква точно е ситуацията, но може в този офис да работят, примерно 30 човека, някои от които да си имат други задачи и изобщо да не знаят за тази миялна. То като цяло, не става пчеличките да си работят, а той да не се вясва там особено често и да си мисли, че всичко е тип-топ. Трябва да си следи работния процес. Ама много се задълбахме в тази тема без да сме наясно какъв точно е случая.
Бтв виж си фейсбука, ще ходя на Кавалера братята.
|
|
|
|
 |
hyper'
|
 |
|
|
Заглавие: Re: [TL;RD тема - Line Test Passed] freestyle tema Публикувано на: 30 Окт 2016 23:36
Я на малко по-ведра тема - пичове, какви слушалки ползвате? Досега винаги съм бил на earbuds, не in-ear, ами просто които се "закачат" за ухото и си казах, че е крайно време да си взема големи и колкото и да исках AKG, след като видях на 15 места по класации едни конкретни sennheiser, накрая ги взех. Отличен бас, най-после мога да чувам съб-басовете, обаче не са връх на силата на звука, та се чудех някой друг дали също се кефи да си сцепва кофата със силен звук (и някакви препоръки по тоя параграф)?
|
|
|
|
 |
Der Meister
|
 |
|
|
Заглавие: Re: [TL;RD тема - Line Test Passed] freestyle tema Публикувано на: 31 Окт 2016 00:39
С някакви съвсем стандартни на LG, на които да съм сигурен, че ще им се четат функциите за микрофон и копчетата, от телефона ми, който също е LG. Не ми се дават излишни пари за някакви по-скъпи. Устройва ме звука им.
|
|
|
|
 |
hyper'
|
 |
|
|
Заглавие: Re: [TL;RD тема - Line Test Passed] freestyle tema Публикувано на: 31 Окт 2016 00:42
Още чакам деня, в който ще видя слушалки от телефонен комплект, които имат поне сносен звук 
|
|
|
|
 |
Der Meister
|
 |
|
|
Заглавие: Re: [TL;RD тема - Line Test Passed] freestyle tema Публикувано на: 31 Окт 2016 01:20
Е не бе, те не са от комплекта. Май са една идея по-висок клас от тези от комплекта. 
|
|
|
|
 |
-Stormrаge-
|
 |
|
|
Заглавие: Re: [TL;RD тема - Line Test Passed] freestyle tema Публикувано на: 31 Окт 2016 17:15
Моята приказка с ДСК продължава... поизчаках малко да ми мине за да не им вдигна скандал..та вчера реших да се свържа за незнам си кой пореден път със съпорта и да попитам защо нямам достъп до онлайн-банкирането... Обясниха ми, че явно в клона който съм посетил са допуснали грешка (OMG) и закривайки карата са ми спряли и банкирането. Днес първият работен ден от седмицата трябваше да ми се обадят с повече информация.... все още чакам 
|
|
 |
The Arrow
|
 |
|
|
Заглавие: Re: [TL;RD тема - Line Test Passed] freestyle tema Публикувано на: 31 Окт 2016 18:56
Минавай на ПИБ.  Нямам нищо общо с банката, освен в качеството ми на клиент и мисля, че са най-добрите. Преди това бях на Райфайзен, но спрях да ги ползвам.
|
|
|
|
 |
Till.Lindemann
|
 |
|
|
Заглавие: Re: [TL;RD тема - Line Test Passed] freestyle tema Публикувано на: 01 Ное 2016 11:13
Мога да попреразкажа историята, макар, че надали ще ви стане по-ясно така.
В офиса на фирмата се работеше здраво от всички, това е сервиза с който работят всичките техномаркети или технополиси колкото са там, и човек, който най-приличаше на шеф според мен, се приближи до момчето и го попита как може да му помогне. Пича започна доста ядосано да обяснява как от този сервиз го смятали за малоумен, забавили ремонта му, после му звъннали, че миялната е готова, дошъл от далече, а в сервиза никой не бил чувал изобщо за нея. Пазел си телефоните разговори, можел да докаже. Сега пак му се обадили, след общо 3 месеца, че миялната е готова и може да дойде да си я вземе. Той е ядосан и обиден, не иска да се занимава повече, иска си парите и да няма нищо общо с този сервиз от тук нататък. Заплашва да се обърне към отговорни инстанции и тн. Шефа го моли да запазят добрия тон и взема документите, за да провери какво става. След малко се връща - миялната е готова, клиента може да си я вземе, не знае кой му се е обадил преди това, за да се разкара напразно, нито защо е забавянето. Клиента обаче настоява да си получи парите обратно, вече не иска миялната, бесен е заради забавянето и некоректното отношение. Шефа се съгласява, въпреки недоумението кой е звъннал преди това, за да се разкара клиента напразно(живеел далече), 3 месеца е прекалено дълго време за задържане на техника, разпорежда да се върнат парите на клиента, миялната остава за офиса, който иска да я продава, разликата в касата да бъде покрита от служителите. Клиента е доволен, шефа му дава визитка, за да му бъдат пратени по пощата записите на разговорите, защото, дори и проблема да е решен, той държи да разбере кой е главния виновник.
Според мен е правилно решение, тъй като, нали са екип, и, ако има проблем, взаимно трябва да работят за разрешаването му. Дали проблема е бил при самото приемане на техниката, дали документално, дали предаването към сервиза, дали с намирането на част, дали самия ремонт, дали после връзката с клиента е направена трудно, няма значение, колективът е виновен, те трябва да си следят нещата. А това за грешното обаждане, причиненото неудобство и загубеното време на клиента, не е за коментар.
Мастерчо, личи си че още не си бил на шефско място в тоя живот. Пожелавам ти го някой ден. Разбира се, че по такъв начин хем ще наложиш своеобразна глоба на провинилите си, хем ще повишиш бдителността за напред.
За слушалките - най-доволен съм бил от най-обикновените бели самсунг слушалчици с гумичка - стоят здраво и плътно в ухото, прилична сила и качество на звука. Слушалките на айфона са гадни - супер твърди е неудобни, изплъзват се от ушния канал, допускат много външен шум и тн. Ама на тоя етап ми вършат работа.
|
|
|
|
 |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|