Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Горд Пролетарий
Аватар
В момента играе: Serious Sam
Заглавие: Re: Pokémon – General thread
Публикувано на: 05 Окт 2016 22:20

Геноцида на Русия в Сирия е просто абсурдно изказване на фона на "демократизирането" на северна Африка и Ирак.

Всъщност влизат. Русия разглежда НАТО като организация подчинена на интересите на САЩ (и с право, до голяма степен). Ако САЩ се приближи твърде близо до границите на Русия (което САЩ и прави) то Русия счита за свое право да върне на въоръжение всяко оръжие или средство, което би могло да възстанови или да спомогне да се възстанови нарушения баланс, по един или друг начин.

Иначе в момента сме между чука и наковалнята и само НАТО/САЩ все още са някакъв гарант за териториалната ни цялост. Турция трябва да се изхвърли от НАТО.

Профил Skype

Аватар
В момента играе: League of Legends
Публикувано на: 05 Окт 2016 22:50

Разбира се. Литва, Латвия и Естония, както и България са заплаха за Русия и за това са приели петте американски самолета на тяхна територия за да улеснят инвазията си.

Цитат:
Геноцида на Русия в Сирия е просто абсурдно изказване на фона на "демократизирането" на северна Африка и Ирак.

Изобщо не е абсурдно, като се има предвид типичните за руснаците методи. Безогледно бомбардиране на жилищни райони. Това никъде не го е имало. Сринаха Алепо със земята.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 06 Окт 2016 09:20

За падането на Рим. Специално за Волтажния.

Цитат:
In 45 B.C., Julius Caesar discovered that almost one-third of the Roman citizenry was receiving their grain supply for free from the State.

Sounds familiar?

https://fee.org/articles/how-roman-cent ... r-economy/

Профил ICQ

Аватар
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
Публикувано на: 06 Окт 2016 10:20

Liberty написа:
нелегален написа:
Аз самия не съм изплесквал нищо, още по-малко пък простотия. :D
Това, което направих е, че пренесох думите на историците от редит тук в тази тема.
А техните думи буквално гласят как е спрял demand-а за бетонни сгради, и се е увеличил този за разлагащи разхищения и оттам хората са забравили как да правят бетон. :D

А това какво е писал някой си преди 250 години, със сигурност пречупено през призмата на тогавашните закостенели разбирания за... ВСИЧКО... и със сигурност без пълнотата на източници, с която разполагаме днес, изобщо не ме интересува.

Възраженията са относно твоето тълкуване, не относно материала в Редит. Там се говори за това как дадени изобретения са били познати в древността, но поради липсата на цялостна развитост на човечеството на практика не са били приложими и съответно използвани. Така например в текста се казва, че древните гърци са били наясно с теоретичните принцип на създаване на парен двигател, но поради липса на индустриални възможности, те не са го създали. А дори и ако бъде създаден някакъв прототип, той не би могъл да бъде пуснат в продукция захранван и прочее поради липсата пак на тези индустриални възможности.

За бетона се казва, че той е бил познат на римляните, но за направата му е необходима ключовата съставка цимент. Циментът (както пише в текста) се пече на 1300 градуса, нещо което е било непосилно за римляните, за това те са добивали естествено възникнал цимент от вулканични скали. Той обаче е бил в ограничени количества и съответно се е ползвал само за някои особено скъпи строежи. Със загиването на римската империя, нещо което е тема на съвсем отделен разговор, вече не е имало средства за такива строежи и така.

Реално бетона започва да се ползва масово с индустриализацията, когато производството му става евтино и съответно достъпно. Демек КАПИТАЛИЗЪМ!

Волтажния: игнор

Liberty написа:
За падането на Рим. Специално за Волтажния.

Цитат:
In 45 B.C., Julius Caesar discovered that almost one-third of the Roman citizenry was receiving their grain supply for free from the State.

Sounds familiar?

https://fee.org/articles/how-roman-cent ... r-economy/

Волтажния:

нелегален написа:
я стига глупости!

ето нещо смислено:
https://www.youtube.com/watch?v=BbWeSfSEeXw

Намират ли се още хора, на които им е чудно защо е по-интересно да му стовариш една кофа лайна на главата, отколкото да влезеш в спор с "аргументи" с него?

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето

Профил

Аватар
Публикувано на: 06 Окт 2016 23:40

Маце Борко написа:
Намират ли се още хора, на които им е чудно защо е по-интересно да му стовариш една кофа лайна на главата, отколкото да влезеш в спор с "аргументи" с него?

Колкото и странно да е, налага се да се съглася.

Но, като оставим това на страна, статията е интересна и си заслужава да се прочете.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 07 Окт 2016 15:18

Аз си мисля, че вместо една кофа лайна на главата, по-добре е да получава от същото - игнор. Това е най-доброто решение, след това е аргументирания спор, който както се вижда е безмислен, но все пак има вероатност да се прочете нещо интересно поне от едната страна. А обидите и хранилката е най-голямата глупост, защото са пак толкова безмислени, но на никой не му прави кеф да ги чете. (Стига разбира се да не са остроумни в PCM стил :D )

Профил

Аватар
В момента играе: ❚█══█❚
Публикувано на: 08 Окт 2016 15:46

btw mene mi stana interesno
za The History Of The Decline And Fall Of The Roman Empire
shtoto veche ot edna godina pone ne cheta takia neshta
Morko da kaje neshto po-lyubopitno ako ima ei taka
shtoto inache samo kato student bih hvanal edin tom 600 stranichki ei tai :D

Профил

Горд Пролетарий
Аватар
Публикувано на: 11 Окт 2016 21:30

Image

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 12 Окт 2016 23:47

Начи хора... това ще е доста смешно за част от вас, които ме познавате. Доживях и аз, да бъда обвинен че съм руски трол и комуне :D Ни моа!

Случи се във фейсбук групата на "Приятелите на САЩ в България". Както можеше да се предположи, голяма част от тези "десно мислещи хора" подкрепят американската левица - демократическата партия. Та подкрепата ми за Д.Тръмп ми спечели това да ме обвинят че съм путинист. Баси... :D

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 18 Окт 2016 15:02

Аз преди харесвах Тръмп, но се доказа като олигофрен последно време, не че го следя много задълбочено де. Хубаво ще е бизнесмен от неговия ранг да стане президент на САЩ, но не мисля че Тръмп е правилния. Ще видим де.

Иначе един лаф, по повод обръщението на Радан Кънев към Борисов: Борисов като чул за това му станало умилително и носталгично защото не го били наричали така от времето когато слугувал на Маджо :lol: :lol: :lol:

Профил

Аватар
Публикувано на: 19 Окт 2016 23:25

1-во, кражбата на интелектуален труд няма нищо общо с комунизъм и капитализъм, а е чисто следствие на развитието на технологиите, в случая интернет, където тези неща стават доста лесно.

2-ро, как реши, че е имало преклонение към интелектуалния авторитет? Имало е преклонение към авторитета като цяло (логично при положение, че режимът е бил авторитарен), но дали и доколко този авторитет е бил меродавен не е било много поставяно под съмнение. Границата между това, което казваш - "абсолютно уважение и преклонение пред интелектуалния и техническия авторитет" и сляпото, овчо вярване на сульо и пульо е доста тънка. Аз вярвам, че трябва, който и каквото и да ти говори винаги да изпитваш едно съмнение и на базата на няколко гледни точки сам да си направиш извода. А понятието няколко гледни точки със сигурност не се вписва много при комунизма, където гледната точка обикновено е такава каквато каже партията.

3-то, нали се сещаш, че през любимия ти комунизъм, не се е гледало особено кой колко знае, а кой колко е близък с партията.

Профил Skype

Горд Пролетарий
Аватар
Публикувано на: 20 Окт 2016 18:01

Тогавашното "благоденствие" е постигнато на гърба на съветските колхозници, които са платили цената на това, в някои соц-държави да има що-годе нормален стандарт на живот, най-общо казано.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 20 Окт 2016 20:58

нелегален написа:
говорили сме го и преди - гледай крайните резултати: състоянието на обществото тогава, като ценности, самодостатъчност, международни постижения и състоянието му сега, където сме втора ръка прислуга на западните богаташи.

Никога не се гледа само крайния резултат, за да направиш причинно-следствена връзка. Дори да приемем, че това, което казваш е било така, нямаш доказателство, че се дължи на причините, изброени от теб.

Както и да е, няма да споря с теб на тема "по-добре ли е било през комунизма", защото ми е под нивото да се занимавам с доказани погрешни идеологии, които вече ги няма почти никъде по света и не представляват кой знае каква заплаха. На дневен ред имаме капитализъм и мисля, че е по-ползотворно да се спори относно неговите недостатъци, които са релевантни за епохата, в която живеем (сиреч да се спори с Андрей :D )

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 20 Окт 2016 23:01

нелегален написа:
от друга тема:

Андрю, нека ти поставя един въпрос:

Очевидно е, че ти си изключително начетен по всякакви социополитикономически въпроси, до степен в която да можеш да влезеш в ролята на съветник или генератор на идеи в някоя сериозна институция, от което ще получиш и обществено признание, и материално възнаграждение.

Въпреки това, ти в момента не си на подобна длъжност, поне от това което знаем за теб. Вместо това, тази роля ще бъде заета от някой, който просто ще открадне идеите ти, дали от форума, дали от ютуб канала ти; някой зареден с повече хъс и амбиция, отколкото с интелектуален потенциал и ерудираност.
Тоест, въпреки цялото усилие, което ти си вложил през годините да се развиваш, образоваш и прилагаш по дадените въпроси, в крайна сметка ти ще бъдеш използван от някой, който притежава единствено желание за власт и контрол, без сам да е развил капацитета да е фактор.

Какво мислиш за това? Честно ли е? Нормално ли е?

Са, не знам дали се ебаваш :D Но ще взема да отговоря относително сериозно на въпроса ти.

1) В youtube канала си не се занимавам с политически въпроси, така че не го включваме.

2) Идеите ми не са нещо ново или уникално което някой да "открадне". Всъщност аз бих се радвал ако повече хора ги споделят и се опитват да ги прилагат.

3) Що се отнася до това аз да се опитам да ги приложа в някоя държавна институция, това е равносилно на да се включа активно в политиката. Честно казано, лично аз предпочитам да не го правя. Освен това съм на мнение, че човек не бива активно да се включва в политиката преди да навърши поне 40 годишна възраст. Това е минимума, при който може да си си изяснил нещата, да имаш ясен поглед и твърди разбирания по всички важни въпроси и то само при условието, че цял живот си се занимавал активно с това. Моите разбирания макар и в основата си винаги да са били горе долу едни, всъщност в някои отношения са претърпели голяма еволюция, по други въпроси все още търся отговорите и нямам твърдо изразено мнение.

Разочароващото е че повечето хора които се занимават с политика, като ги слушам (доколкото изобщо слушам бг политиците) са изключително посредствени и изобщо не са минали този процес на философско израстване.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 22 Окт 2016 01:41

https://www.youtube.com/watch?v=zhnNIhV4EsU Интересно репортажче за модерното състояние на Ирак.

Профил

Аватар
Публикувано на: 23 Окт 2016 10:21

нелегален написа:

Защо?

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 25 Окт 2016 15:49

Прокуратурата се е задействала предизборно.

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/10/ ... urjani_ot/

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/10/ ... nstanciia/

Профил

Аватар
Публикувано на: 25 Окт 2016 16:12

нелегален написа:
^ Наред ли е всичко с Хамелеона?

И аз се сетих за него :lol: :lol: :lol: Някой има ли инфо какво се случва с него ?

Профил

Горд Пролетарий
Аватар
Публикувано на: 28 Окт 2016 21:11

ФБР подновява случая за имейлите на Клинтън:
http://ronpaulinstitute.org/archives/fe ... l-scandal/

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 28 Окт 2016 22:00

Serious Sam написа:
ФБР подновява случая за имейлите на Клинтън:
http://ronpaulinstitute.org/archives/fe ... l-scandal/

Да но ми е интересно защо цитираш точно тази статия. Рон Пол не е ли точно в противоположния спектър на твоите разбирания?

Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com