В началото на месеца получавам SMS че давността на пластиката към кредита ми изтича и трябва да я подменя в централния клон на ДСК. Нормална процедура която не съм и подозирал в какъв "психотрилър" ще ме забърка...
Та един слънчев петък успях да си издействам да ме пуснат по-рано от работа за да се вместя в работното време на въпросната банка и да си подменя кредитната карта. Изтеглих си талонче изчаках редовните 20-тина минути сред стадо пенсионери...и ето дойде и моя ред запътих се към гишето където ме чакаше една доста прилична мацка. Всичко супер усмивки приветлив разговор, на бързо обясних каква е причината да ги посетя.
Момичето донесе новата пластика и докато ровеше в системата забеляза че съм имал и дебитна карта към тях. Потвърдих, наистина заедно с кредитната карта бях изкарал и дебитна карта която реално сигурно съм ползвал два пъти. Мацката се засили да ми подновява и дебитната карта но на бързо осуетих плановете и...
Аз: - Ще ви помоля да закрием въпросната дебитна карта тъй като съм клиент на друга банка и реално не я ползвам от години.
Тя: - Няма проблем но трябва да покриете дължимите суми.
Нормално месечни такси за времето в което не е имало наличност в картата... попитах за сумата ... 15.50 бъркам в джоба 14,20 давам и парите като я помолих да прехвърли от едната сметка в другата остатъка 1,30 лв които не ми достигат защото нямам повече пари в брой. Мацката ми отвърна че не можело ... WTF? Прехвърляне сума от една сметка в друга на една и съща банка!?
Както и да е помолих я учтиво да ме изчака за да изтегля пари от банкомата намиращ се във фоайето на банката. Връщам се давам парите и ново двайсе:
Мацката ми обяснява, че всъщност неможе да ми закрие дебитната карта сега защото няма наличност по нея... а парите които е вкарала сега ще се осчетоводят по-късно... и тук ме уби със:
Тя : " Затова сега трябва да ви издам дебитната карта и вие в понеделник да ми я донесете да ви я закрия"

Тук трябва да спомена, че съм доста търпелив човек... телето в мен отново стисна зъби подписах всички документи и така се прибрах с бонус дебитна карта която няма да ползвам и трябва да закрия след три дена + допълнително ходене до пенсионерския рай в работно време.
Едва следващия петък успях да намеря свободно време ... отново талонче отново 20 минути чакане... обяснявам цялата история на новата служителка, подписах новите документи и алелуя.... Отървах се от въпросната дебитна карта... дори ми върнаха ресто от внесените пари хахаха

end of story
...шегувам се...или по-скоро ми се щеше да се шегувам.
Няколко седмици по-късно ми се наложи да ползвам кредитната карта в един супермаркет...ново двайсе POS терминала ми отхвърли картата. Платих в брой прибрах се вкъщи звъня на съпорта отново разказвам цялата история... От там ми отвърнаха че картата ми не е активирана (стига бе верно ли) но ще проучат случая.
На следващия ден телефонът ми звъни... този път се обаждат от офиса който съм посетил.. отново разказвам ЦЯЛАТА ИСТОРИЯ от начало до край. При което ме забиват с върпоса:
Тя: "Помните ли на кое гише бяхте?" the fuuuuuck мога ли да помня на кое от 30-те им гишета съм бил преди 3 седмици... както и да е.... с обяснения тип у лево у десно стигнахме до консенсус че съм бил на на 5 гише.
Тя: "Всъщност аз съм ви обслужвала при мен явно сте дошли да си закриете дебитната карта , а на по късен етап сте ни посетили да получите и кредитната карта?"
fuuuuu не по дяволитеееее пак почвам от началоооо

-"Дойдох да си получа преиздадената кредитна карта. В последствие разбирах явно от вас че имам и дебитна карта на мое име която пожелах да я закрия същия ден.... обяснихте ми, че е нужно да ми преиздадете и дебитната карта и след три дена да ви я донеса за да я закриете защото парите които съм внесъл по-нея нямало да се осчетоводят същия (шибан) ден"
тук вече сигурно ми излизаше пяна от устата.
Явно усетила вече тонът ми почва да загрубява започва да ми се извинява за причиненото неудобство и че щяла да ми активира (шибаната карта).... благодарих и ...казвайки и, че единственото което искам е да не ме разкарват и трети път. Жената ме увери че няма да се стигне до там.
След около час тествах картата всичко точно работи

end of story
Да бе да два часа по-късно ми звъни телефона вдигам:
(ДСК този път трета служителка )-" Добър ден, Добър Ден от банка ДСК се обаждаме (не думай)... разбрахме че е имало някакъв проблем с неактивирана ваша кредитна карта?"
Аз -"Да преди няколко часа разговарях с ваша колежка която в крайна сметка активира картата и вече всичко е наред благодаря за което"
ДСК -" Да, да всичко е наред обаче има една подробост....
аз -
ДСК - " че ще трябва да отделите една минутка и да посетите банката за да подпишете една декларация че ще си получили кредитната карта"

ще спестя по-голямата част от разговора в крайна сметка ме увериха че този път няма да чакам трябва просто да отида на 7 гише където някво момче щяло да бъде предупредено за случая и да оправи документите.
След няколко часа отново телефона звъни отново ДСК не вдигнах... за тяхно добро!
След два дена отивам за 3-ти път.... влизам, на въпросното 7 гише няма никой.... Отново си тегля билетче отново чакам 30 минути... Този път се падам при няква дунда. Обяснявам за незнам кой път цялата история. Дундата спече и почна:
" ми то момчето е в болничен а документите са в трезора и ще трябва..."
тук директно я прекъсвам
-"Не, не ....мисля че не се изразих правилно ЧЕТВЪРТИ ПЪТ НЯМА ДА ДОЙДА!"
Дунда-"Ама то разберете аз не съм запозната трябва да отидете при човека който ви е обслужил...."
АЗ-

Тъкмо си отварям устата за да излея всичко което бях насъбрал дундатата вдига ръка и казва:
- "А, чакайте дават ми знак че са ви разпознали"
След 15-сетина секунди изкача няква явно управителката с едни документи и почва да нервно да ми обяснява как поради проблем със системата ще трябва да се подпиша на въпросната бланка... Попитах я какво е общото между моя подпис който вече съм им дал за да си получа въпросната карта с проблема в тяхната електронна система?
Тая също спече:
-"Ми тоо... всъщност колежката е забравила да ви даде да разпишете втория екземпляр от декларацията за получаване"""
Аааа, ето какво било в крайна сметка.... подписах благодарих отново се извиних и си тръгнах...
end of............ffffffffffffuUUUUUUUUUUUUUU
Вчера влизам в електроннотo банкиране на въпросната олигофренска банка за да проверя сумата за револвиране и текущата наличност.... НЯМАМ ДОСТЪП копеле. Не не съм си забравил паролата... парола която дори ми е запаметена в браузъра и ползвам три години. Забавното е че няма ресет на паролата.... трябва да се обадя на съпорта.
НО ме е СТРАХ копеле. Страх ме е че ако се обадя и ми кажат че трябва да посетя техен офис отново, АЗ ще го направя.... но с поне 700-800 грама тротилов еквивалент