Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 27 Сеп 2016 13:48
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 27 Сеп 2016 14:36
Че то и на N++ можеш да избереш тъмна тема от готовите или да си направиш своя собствена. Още поддържа маса програмни езици правещи четенето на код (и търсенето на процедури/функции) по-лесно. Каквото пък го няма по безбройните менютата (прекодиране, редакции в колонен режим, търсене и заместване във файлове...) може да се изтегли от plugin мениджъра. Примерно на мен ми трябваше HEX editor и бях изненадан, че няма вграден (може би вече рядко се употребява), но го има като добавка. Това де, сигурно всеки текстов редактор ги има тези неща и е въпрос на навик към интерфейса.
___________________________________ Stop the bats! Stop the bats! Make them go and not come back!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 27 Сеп 2016 19:37
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 28 Сеп 2016 08:11
Мен ме е страх да го подхвана този последен епизод , затова продължавам с шоджо маратона. Natsume Yuujinchou Shi ep. 1-5 - определено по-добре от предния сезон. В тези 5 серии само една не ми хареса, а другите бяха доста интересни. Артът и анимациите са най-добрите в цялата поредица до тук. Да промяната в стила от Natsume Yuujinchou San е запазена, но е по-изкусурено и няма (е, почти) внезапни пропадания в качеството.
___________________________________ Stop the bats! Stop the bats! Make them go and not come back!
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 29 Сеп 2016 08:44
Macross Δ ep. 26 - е поне мъчението свърши. Традиционно тази поредица е своеобразна глупост. Любовната мелодрама и j-pop-ът винаги са били част от Macross, но в по-добрите му части са по-интересни от тукашните или поне ми пукаше за участниците в тях, а пък песните във Frontier са дело на Йоко Кано и затова не са така отблъскващи. Тук мелодрамата е от най-тъпия ученически вид "страх ме е да си призная чувствата" и се повтаря всеки епизод, любовната тройката е несъществуваща, а естрадата маргинална. В допълнение тонове мизерщини на тема идолска група, защото са модерни. Няма ги традиционните нереалистични, но красиви космически битки. В смисъл има някакви там и май не изглеждат зле, но никога не може да ги видим, защото фокусът е върху квачките и мизерното им шоу, а развитието и изходите им са пълен абсурд. Откъм история Делтата също е зле - навързва част от митологията, но я донаписва по глупав начин, едните лошковци имат зъб с години и искат да поробят цялата галактика, само защото са им нюкнали една долина, пък когато планът е почти осъществен размислят за секунди, другите лошковци пък въобще не стана ясно, какво точно искат, освен някакво общо "ма те политиците и военните са си гадове". Главният антагонист искаше психическа връзка с цялото разумно население, но това има няколко непрактични момента - такъв масов контрол с галактически мащаби трябва да побърка или него или контролираните, а и ако му се налага да държи постоянен контрол и вече не може да мръдне трона дори до тоалетната. Може да се каже, че авторите на това аниме са спазили традицията - забъркали са безумни питиета в умопомрачителна смес, обаче коктейлът е неприятен, сладникав и на следващото утро те боли глава от него.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 29 Сеп 2016 16:33
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 29 Сеп 2016 17:23
Цитат: За тройка още не е станало дума. Човек не може да си помечтае? Цитат: ще рече, че и той е мегане фетишист Очевидно е. Направо се изненадах, че не принуждаваше пленниците си да носят очила. Цитат: ще сложи край на всичко, което обичат Псолютно валидна причина да строшиш нечия мутра. Цитат: за спешълите Те не са ли някакви тъпи чиби гегове? Цитат: Космическият ислямист Той беше симпатяга всъщност. Цитат: Losers winners About HxF I am kind of pleased... Just because I don't want this jerk Hayate anywhere near my waifu Mirage, so good riddance!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 29 Сеп 2016 21:33
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 29 Сеп 2016 22:53
Цитат: Why do Hayate and Freyja resonate? Може би влияние от кристала? Цитат: What about Hayate fighting off the effects of Var whenever Freyja sings and why did that become a non-issue in the last episode when it was still relevant in 24? Разнообразни интерференчни ефекти, в зависимост от съвпадането на фазите? В определени моменти се получава заглушаване, в други усилване или дори резонанс. Говоря за невронната активност в мозъка на сценаристите под въздействието на различни вещества...особено от непочистваната с години машина за кафе в офиса им. Цитат: How did Wright deliver the star singer cells to Lady M? С куриера, който доставя на принцеса Лея плановете за Звездата на смъртта. Подробностите по Коледа в Rogue One. Цитат: What was the point of Lady M? It sounds better than "A wizard did it". Everybody will prefer a mysterious lady to some bearded old dude reeking of pipe-weed. Цитат: Why were there Var outbreaks unrelated to Windermere spreading it? Apple smugglers. Цитат: What is supposed to happen to Windermere now? They rule the galaxy, aren't they? Цитат: What about the Var cure? See above "Windermere rules the galaxy by iron fist and apple diet (which makes you poop more)". Цитат: the wind singer won't sing anymore Yes, but they have weaponized shouta singers. No man can resist their power. (Because there are no real men anymore.) Цитат: What about ISIS? The ancient egyptian goddess? She is some kind of maternal figure. Цитат: What was the point of the fold quartz necklace? It's pretty and shiny. Цитат: nothing but a mirage It's Maboroshi-san to you.
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 30 Сеп 2016 08:10
Natsume Yuujinchou Shi ep. 6-10 - всъщност това се очертава най-добрия сезон с интересните си истории и страхотната графика, а арката 6-7 най-добрата в поредицата досега. Трансформациите на Мадара, като Такаши и Рейко са култови. 8-ми епизод пък демонстрира един от най-успешните трикове тук: смяната на гледната точка и отриването чрез нея на нови пластове и нюанси в персонажите и митологията на шоуто.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 30 Сеп 2016 11:16
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 30 Сеп 2016 11:42
Цитат: на повечето от въпросите няма дадено адекватно обяснение Затова и играем играта "Кой ще измисли най-малоумното и невероятно обяснение?". Цитат: Happy Merchant of Arms Dealing Единственият човек с разбираема мотивация - прави си мангизите и оставя кучетата гяури да се изтрепват един-друг. Цитат: започва да изпълнява My Boyfriend Is A Pilot, обграден от танцуващи идолки и дружелюбни морски котки Bonus points, ако музиката е ремикс на песента с арабски мотиви, а танцът е кючек. (И някъде наблизо трябва да има наргиле и тава с кускус.) В аниметата расовите карикатури демонстрират уважението на авторите към чуждата култура.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 30 Сеп 2016 14:07
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 30 Сеп 2016 14:51
Цитат: понеже все пак не може да умре толкова рано в сериите Месър си беше [почти] идеалния Рой Фокер, затова и умра в [почти] идеалното макрос време за неговия тип герой. Цитат: Freyja да загуби Цитат: проблемът с дължината Цитат: тройката главни герои Всичко това звучи, като анти-Macross, но всъщност е рожба на съвременните тенденции. В момента всички си падат по МОЕ (виж какви неща се продават най-много на BD/DVD), всички се нуждаят от препържена драма и на никой вече не му пука за стрейт секса и шипинга. Затова най-генки идиотката печели, затова печели губейки - давайки възможност на драма хоговете да си циврят до насита и затова основния триъгълник е хомо-фитишистко-педофилски с елементи на инцест (изброените от теб Keith, Roid и Heinz). Зи риъл драмата е това, че Macross изостава от времената. През 80-те собственоръчно създава idol системата и сеюто на Минмей е първата такава шматка. Сега обаче трябва да се нареди на опашката. Ако иска въобще някой да го забележи му се налага да организира carpet bombing с популярни клишета, измежду които най-големият blockbuster е idol group-ата, с всичките и стандартни вътрешни драми - тая се цупи, оная нямала самочувствие, петата е too old for this shit, понеже от няколко години, това е преобладаващия естраден формат. (И затова добри певици трябва да припяват заедно с крякащи гъски.) Не мисля, че Delta връх на сладоледа е анти-Macross. Просто тъпата мода е завъртяна на 180 градуса. След някоя и друга година, ще направи пълни 360 и ще могат да се впишат в стария канон...но той вече е пренаписан...значи... Понеже не виждам Image, твоята preventive jerkness е похабена напразно. Edit:bad joke about bi-color Bref products.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 30 Сеп 2016 15:33
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 30 Сеп 2016 19:31
Цитат: Aren't you being a bit too edgy today? Що бе, нормалната петъчна кофа с кофеин. Цитат: и с колко правописни грешки само Ма то винаги така пиша, нещо ти днес си ортографически нацист. Цитат: Последният епизод излезе ли? На нам...в момента пиша от едни познати дето правим петъчно-съботните аниме маратони. Таман се чудим с какво да продължим след Nijuu-Mensou No Musume.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 01 Окт 2016 12:45
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 01 Окт 2016 20:53
Цитат: как е Nijuu-Mensou No Musume? Не ме изкефи. Мнението ми след 19-ти епизод си остава същото. И да, Двадесетоликият прилича на главния герой от The Big O, ама само толкова.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 02 Окт 2016 02:19
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 03 Окт 2016 09:52
Saiki Kusuo no Ψ-nan (TV) 61-65 - самият край на арката не ми хареса, но като цяло екскурзията беше наистина яка. Time Bokan 24 ep. 1 - някакви странни скокове в продукционното качество. Въведението, екшъна и опаковката на историята са доста добре нарисувани и анимирани за кодомо заглавие, но пък съжета за Клео и Патра е хем лошо написан, хем лошо нарисуван. Определено Yatterman 2008 е по-доброто шоу от двете. Та както там, а и в цялата поредица, основната атракция на Time Bokan 24 са безбройните тъпи лафчета и игри на думи, а сеютата са на литри кофеин. Исторически Time Bokan е първопроходеца с идиотските тематични mech-ове и триото злодеи, които са по-близки на публиката от главните герои. Yatterman е подобреното копие. Аз понеже не съм гледал никое друго Time Bokan го чувствам доста яттерманско, а част от лафовете, както и поне едно сеют са директно от там. Определено под очакванията ми, но се забавлявам с него, а и продукцията е на YTV - с техните идиотии човек свиква и дори може да се пристрасти. WWW.Working!! ep. 1 - същият хумор, но с доста по-различни персонажи. Засега върши работа. Имаше кратко камео от Таканаши-кун, в което не видях особено значение. Kuromukuro ep. 26 - аз вече успях да разлюбя анимето в предната серия, а и тук не видях особени причини да си променям мнението. Единственото ценно нещо в епизода - новите съоръжения, които виждаме в края. В крайна сметка по-интересно и красиво от директния му mecha конкурент Macross Delta, но не и нещо, което да запомниш. 91 Days ep. 12 - за мен свърши в нищото. Някакви там мафиоти се изпостреляха - чудо голямо. Пропуснаха възможността да кажат нещо интересно по темата. Между другото твърде буквална трактовка на гангстерска война - невъзможни количества употребени муниции. Стандартното "Отмъщението не води до нищо хубаво." беше съкратено на "Отмъщението не води до нищо.". Сценаристите са нямали топките или желанието да напишат истинска вендета? Kaijuu Girls: Ultra Kaijuu Gijinka Keikaku ep. 1 - кавай-десу и нищо повече. То и в 5 минути съвсем нискобюджетна анимация, какво може видиш? Nijuu Mensou no Musume ep. 20-22 - краят и на това шоу не успя да ме впечатли. Както писах и преди - има правилния сетниг и елементи, но историята и героите са ми тъпи.
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|