Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Горд Пролетарий
Аватар
В момента играе: Serious Sam
Заглавие: Re: Pokémon – General thread
Публикувано на: 22 Сеп 2016 08:50

Аз съм по-скоро любопитен и се старая да събирам информация от различни източници, за да мога да си изградя по-точна представа за реалната ситуация там.

Кефя се на мусаката.

Профил Skype

Публикувано на: 22 Сеп 2016 09:09

:lol: :lol: :lol:

Профил

Аватар
Публикувано на: 22 Сеп 2016 11:06

Преди няколко дена обядвах мусака 8) :rockon:

Профил

Аватар
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
Публикувано на: 22 Сеп 2016 11:14

Аз не съм ял мусака от много дълго време :(

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето

Профил

Аватар
Публикувано на: 22 Сеп 2016 19:58

нелегален написа:
The Arrow написа:

дни*

Ц, дублетни форми са :wink:

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 22 Сеп 2016 20:07

https://kaksepishe.com/dni-dena/ :arrow:

Профил

Аватар
Публикувано на: 22 Сеп 2016 20:56

нелегален написа:
The Arrow написа:

дни*

аз пък не харесвам мусака. Много мазна ми е, а и каймата принципно е изключително вредна и гадна.

Монстърът по-полезен ли е :?:

- Алминатора

- кримсънчето

Профил

Аватар
Публикувано на: 22 Сеп 2016 21:04

Маце Борко написа:
нелегален написа:
The Arrow написа:

дни*

аз пък не харесвам мусака. Много мазна ми е, а и каймата принципно е изключително вредна и гадна.

Монстърът по-полезен ли е :?:

:lol: :lol: :lol: Волтаж, какво стана с Монстърите, отдавна не си разказвал история :D

https://www.youtube.com/watch?v=2Q9D32RHQ_I Уникална лекция от съоснователите на Телерик. Много верни неща казват и правят тези момчета. Дано да има повече такива хора в България.

Профил

Аватар
В момента играе: League of Legends
Публикувано на: 22 Сеп 2016 23:52

Абе ще почнат ли да се стрелят и тези? Мнения?

http://www.dnes.bg/balkani/2016/09/22/s ... ina.316414

Профил ICQ

Аватар
В момента играе: Футбол, ама навън
Публикувано на: 28 Сеп 2016 17:45

нелегален написа:

Това е неловко. С право я отзоваха.
А аз не видях тук да се коментира потрошаването на българската плоча в Каймакчалан. Тъжно е, че се извършва гавра с паметник на български войници, но още по-лошо е като се научи кой е извършителят - журналист, при това влиятелен. Ако беше някой националистки гамен бихме махнали с ръка и пратили на марш шпицкомандата скинари за отмъщение. Но тоя тъпак е популярен в Македония и актът му ще се подкрепи от прекалено много хора, все негови почитатели. А държавата, или да кажа просръбските дебили в Скопие, взеха, че застанаха зад него и варварското му деяние. Въобще, може да сме малки и жалки, но аз поставям открито въпроса: докога ще позволим на това подобие на държава да съществува? За мен най-малкото зло, което трябва да им правим, е да ги спъваме за членство в ЕС. Нашите костюмари се заканват, пък да видим.

Профил

Горд Пролетарий
Аватар
Публикувано на: 29 Сеп 2016 08:28

нелегален написа:
Глупости на килограм

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 29 Сеп 2016 09:36

Първо, не знам защо си решил, че Sаm е комунист.

Второ, verification bias-ът ти е бил и все още е толкова отвратително необуздан, че на моменти те прави изненадващо тъпо парче. Постоянно показваш, че не можеш да тълкуваш събития, процеси, дори човешко поведение.

Най-"забавното" е как достигаш до някакви генерални заключения през кривата нива, само защото си емоционално повлиян от някакъв фактор.

Такива тъпотии вече не пишат нито троловете, нито новите потребители, затова пробвай да не ни обиждаш с тях.

Въпреки че реално подобни мисловни гимнастики са най-обидни за собствения ти интелект, който си впрегнал в каруцата на тъпанарски идеологии, щото ти е гаден живота.

- Алминатора

- кримсънчето

Профил

Аватар
Публикувано на: 29 Сеп 2016 10:02

Това ме провокира да напиша и аз нещо, което за някой може и да е facepalm :D

Не само бетонът, много нещо познати преди "новата ера" след това изчезват. Не съм
запознат доколко пазарът в древен рим е бил свободен, но със сигурност е имало някакви наченки на цивилизован живот, затова са имали и бетон, както и канализация, павирани пътища, спортни и увеселителни съоръжения и т.н. Всичко това изчезва когато в Европа се разспространява радикалната религия, която ни връща няколко века назад и после ни държи в застой 14 века. Нещо като ислямска държава, само че християнска и по-голяма :D

Вече когато властта на църквата пада, европейците стават по-свободни хора и това им позволява да resume-нат прогреса там където е спрял преди падането на Рим и само след 3 века настъпва индустриалната революция която прави днешния ни начин на живот възможен.

През ренесанса в Италия започнали да копаят канализация, за да им се изливат лайната на определени места а не на улиците и да носят зарази. Тогава намират каналите прокопани от времето на Римската империя и така решили да използват тях. Тези канали се използват и до ден днешен, какво просто мога да кажа.

Все съм си мислел, че ако не беше този тъмен период, археолозите в Рим щяха да копаят останки от тия 4К HDR телевизори дето сега ги гледаме в техномаркет :D

Лошото е че тия религии и всичките тия идеологии, ограничамащи свободата на хората все още имат последователи и ни дърпат назад, даже има опасност да влезем пак в някакви тъмни времена ако не се вземат мерки.

Така виждам аз нещата, който иска нека си фейспалмва и да храни :D

Профил

Горд Пролетарий
Аватар
Публикувано на: 29 Сеп 2016 10:39

нелегален написа:
Другарю???? :|

1. Защото разбира се, ти имаш в предвид СССР, за това;
2. Как можеш да наречеш робовладелския строй "капитализъм"??? :lol:

Маце Борко написа:
Първо, не знам защо си решил, че Sаm е комунист.

Аз се самоопределям като марксист, убежденията ми в доста голяма степен се припокриват с философията на Маркс и Енгелс, както и отъждествявам понятието "комунист" с това, макар че има някои различия.
До колкото обаче отъждествяваме понятието с "човек безусловно подкрепящ СССР, КПСС и БКП" - това го надраснах отдавна и сега се опитвам да си изградя неутрално, лишено от емоции мнение - кое е добро, кое е постижение, кое е провал и т.н.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 03 Окт 2016 09:43

нелегален написа:
Маце Борко написа:
...

ти да се изкажеш по-културно и обосновано за какво мислиш за този ход на Римската империя, описаните събития/действия в редит постовете, и съпътстващите ги последици. ОК?

Щото аз чета какво са направили тези Римляни и се плескам по челото - епик фейлнали са ама МНОГО здраво.

Фейлнали са, но това няма нищо общо със свободния пазар, което е изцяло твой извод и няма човек в тези теми, написал подобно нещо. Изплескването на някаква пълна тъпотия от твоя страна, придружено след това от императивното нареждане някой друг да положи много повече труд от теб, за да те опровергае "аргументирано" - иначе си прав до доказване на противното - е много кофти начин да започнеш диалог. Кур за теб :)

Впрочем има един човек на име Edward Gibbon, който полага основите на това как се пише научен труд на историческа тематика. Неговият - The History Of The Decline And Fall Of The Roman Empire - е колосален. Нямам претенциите да съм го изчел целия, но все пак, след като си запознат със съдържанието му и това как е поднесено, е много трудно да не се насереш от смях, когато някакъв доказан льольо ти хвърли ръкавицата с "те римляните са направили ЕПИК ФЕЙЛ БРАТО, щото са имали свободен пазар, оргии и некви такива неща - докажи ми обратното, иначе си тъп". :lol:

- Алминатора

- кримсънчето

Профил

Аватар
Публикувано на: 03 Окт 2016 20:30

нелегален написа:
Аз самия не съм изплесквал нищо, още по-малко пък простотия. :D
Това, което направих е, че пренесох думите на историците от редит тук в тази тема.
А техните думи буквално гласят как е спрял demand-а за бетонни сгради, и се е увеличил този за разлагащи разхищения и оттам хората са забравили как да правят бетон. :D

А това какво е писал някой си преди 250 години, със сигурност пречупено през призмата на тогавашните закостенели разбирания за... ВСИЧКО... и със сигурност без пълнотата на източници, с която разполагаме днес, изобщо не ме интересува.

Възраженията са относно твоето тълкуване, не относно материала в Редит. Там се говори за това как дадени изобретения са били познати в древността, но поради липсата на цялостна развитост на човечеството на практика не са били приложими и съответно използвани. Така например в текста се казва, че древните гърци са били наясно с теоретичните принцип на създаване на парен двигател, но поради липса на индустриални възможности, те не са го създали. А дори и ако бъде създаден някакъв прототип, той не би могъл да бъде пуснат в продукция захранван и прочее поради липсата пак на тези индустриални възможности.

За бетона се казва, че той е бил познат на римляните, но за направата му е необходима ключовата съставка цимент. Циментът (както пише в текста) се пече на 1300 градуса, нещо което е било непосилно за римляните, за това те са добивали естествено възникнал цимент от вулканични скали. Той обаче е бил в ограничени количества и съответно се е ползвал само за някои особено скъпи строежи. Със загиването на римската империя, нещо което е тема на съвсем отделен разговор, вече не е имало средства за такива строежи и така.

Реално бетона започва да се ползва масово с индустриализацията, когато производството му става евтино и съответно достъпно. Демек КАПИТАЛИЗЪМ!

Профил ICQ

Горд Пролетарий
Аватар
Публикувано на: 05 Окт 2016 11:01

Ко беше - Асад диктатор, подтисничество, бунтът срещу него е справедлив народен гняв, а САЩ - борба за човешки права и демокрация... :lol:
http://www.thepoliticalinsider.com/wiki ... z4GUgUfkzT

Цитат:
In Obama’s second term, Secretary of State Hillary Clinton authorized the shipment of American-made arms to Qatar, a country beholden to the Muslim Brotherhood, and friendly to the Libyan rebels, in an effort to topple the Libyan/Gaddafi government, and then ship those arms to Syria in order to fund Al Qaeda, and topple Assad in Syria.

Clinton took the lead role in organizing the so-called “Friends of Syria” (aka Al Qaeda/ISIS) to back the CIA-led insurgency for regime change in Syria.

Under oath Hillary Clinton denied she knew about the weapons shipments during public testimony in early 2013 after the Benghazi terrorist attack.

In an interview with Democracy Now, Wikileaks’ Julian Assange is now stating that 1,700 emails contained in the Clinton cache directly connect Hillary to Libya to Syria, and directly to Al Qaeda and ISIS.

Read more: http://www.thepoliticalinsider.com/wiki ... z4MCQngOgq

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 05 Окт 2016 17:44

Serious Sam написа:
Ко беше - Асад диктатор, подтисничество, бунтът срещу него е справедлив народен гняв, а САЩ - борба за човешки права и демокрация... :lol:
http://www.thepoliticalinsider.com/wiki ... z4GUgUfkzT

Цитат:
In Obama’s second term, Secretary of State Hillary Clinton authorized the shipment of American-made arms to Qatar, a country beholden to the Muslim Brotherhood, and friendly to the Libyan rebels, in an effort to topple the Libyan/Gaddafi government, and then ship those arms to Syria in order to fund Al Qaeda, and topple Assad in Syria.

Clinton took the lead role in organizing the so-called “Friends of Syria” (aka Al Qaeda/ISIS) to back the CIA-led insurgency for regime change in Syria.

Under oath Hillary Clinton denied she knew about the weapons shipments during public testimony in early 2013 after the Benghazi terrorist attack.

In an interview with Democracy Now, Wikileaks’ Julian Assange is now stating that 1,700 emails contained in the Clinton cache directly connect Hillary to Libya to Syria, and directly to Al Qaeda and ISIS.

Read more: http://www.thepoliticalinsider.com/wiki ... z4MCQngOgq

Демократите са тъпаци, няма спор. Принципно в ръсенето на демокрация няма нищо лошо, както и в премахването на Асад. Но ако ще го правят да го направят като хората т.е. като Джордж Буш. Влизаш, поемаш контрола и ОТГОВОРНОСТТА за това което се случва в тая държава. Буш им остави омиротворен Ирак, те го съсипаха + че осраха Сирия и Либия. Това разбира се по никакъв начин не оправдава Путин и геноцида който провежда в момента в Алепо и други части на Сирия.

Сам това впрочем е за другата тема.

88 US Generals Stand Together Against Hillary Clinton In One Massive Act Of Defiance

Профил ICQ

Горд Пролетарий
Аватар
Публикувано на: 05 Окт 2016 20:57

Виждам, че има надежда някой ден да възприемеш истинската, автентична трактовка на понятията "ляво" и "дясно", но ще извървиш дълъг път до тогава. :D

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 05 Окт 2016 21:44

Serious Sam написа:
Виждам, че има надежда някой ден да възприемеш истинската, автентична трактовка на понятията "ляво" и "дясно", но ще извървиш дълъг път до тогава. :D

Добър начин да отклониш въпроса от Путин и геноцида който провежда в Сирия.

Впрочем, новината от последните дни. Путин с характерното си незачитане на международното право, смята да наруши вече приет договор за съкращаване на плутония подписан между САЩ и РФ. За руснаците нарушаването на поети ангажименти е нещо обичайно, още една причина думата на тази страна да не се взима на сериозно в международната политика.

Разбира се аргументите на Путин за това са напълно фалшиви. Америка имала бази в България и други страни членки на НАТО. Въпросите за отбраната на България и за базите на НАТО у нас са си въпроси касаещи само България и съответните страни партньори. Те по никакъв начин не влизат в работата на Путин, нито пък могат да бъдат повод за нарушаване на законен договор от негова страна.

Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com