Автор |
Съобщение |
Serious Sam
|
Горд Пролетарий |
 |
В момента играе: Serious Sam
|
|
Заглавие: Re: [TL;RD тема - Line Test Passed] freestyle tema Публикувано на: 18 Авг 2016 11:23
vanmx написа: Факт. Примерно "могъщата" северно корейска армия дето всеки втори човек е от армията, силите им са предимно с миг-15/17 и ан-12 снабдени с неуправляеми ракети, както и т-55 танкове  Всяка малка западно европейска държава може да ги изнесе за отрицателно време заради смазващото си технологичното превъзходство. Все едно 2000 туземеца с копия vs един бронират батка с mini gun. Времената на големите армии са минали отдавна. Това което ни трябва на нас е някакви стабилни фирми, научни, изледователски и производствени центрове занимаващи се с военна технология, по подобие на много европейски държави. Това е ако наистина имаме нужда от адекватна на съвременните условия и независима армия. Минигъна си хаби патроните за десет секунди и после ония с копията го правят на шиш. Един ЕМП и модерните армии се превръщат в тълпи дезориентирани пикльовци. "Не ни трябва казарма" по принцип значи "Изпитвам панически страх от мисълта за физически и психически тормоз, от страна на низшия команден състав и другите наборници и се оправдавам с това, че съм умен и времето, което ще изхабя в казармата мога да го използвам да се развивам." Но да, казарма в настоящата обстановка не би била особено полезна - с това корумпирано подобие на икономика и държава, липса на идея тип "Master plan" едва ли ще има пълноценно обучение с техника и прочее. Няма икономика - няма средства - няма армия. Но ако държавата ме повика - директно записвам "Елхово" или където и да е по турската граница. 
___________________________________ ¯\_(ツ)_/ ¯
|
|
|
|
 |
Gipo
|
 |
|
|
Заглавие: Re: [TL;RD тема - Line Test Passed] freestyle tema Публикувано на: 18 Авг 2016 13:57
Аз написа: защо пилето и рибата са "много полезни" За да избегна безсмислен спор, на тема, по която дори учените спорят по между си и никой не е надцакал другите с 100% неопровержимо доказателство, ще кажа следното - бъди си тревопасен, остави месото на нас, така всеки ще е щастлив  . Най-малкото, ако наистина те интересува какви са тези прословути качества на рибата, свали си вегетарианските очила и отвори произволна статия. Аз лично хапвам изключително разнообразна храна, както като вид месо, така и като зеленчуци, плодове, ядки и тн. Също така месото не винаги присъства в менюто ми, далеч не съм от хората тип - няма мръвка, няма храна. Но едва ли е минавал ден, в който да не съм употребявал някакъв вид животински продукт, било то мляко, сирене, яйца... В никакъв случай не съм се наежвал. Обикновено гледам с надсмешка като някой тръгне да ми обяснява за вегетарианството. Още повече като няма неопровержими доказателства за каквото и да било. Ако трябва да говорим с факти, за всяка една причина да не ядеш месо, можеш да намериш поне по една, заради която да ядеш месо. И то реална причина. Аз лично истински хляб не съм виждал от доста години. Защото под истински не се разбира нещо, което си купил от магазин или е направено с брашно от магазин.
___________________________________ Гипчо ( ◕ Y ◕ )
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: [TL;RD тема - Line Test Passed] freestyle tema Публикувано на: 18 Авг 2016 14:20
Добре, пропускам в такъв случай първия абзац Ок, не наежване, нещо като пасивна агресивност, ама както и да е Няма повече причини за ядене на месо от причини да не се яде за мен (а и според много натежаващи с масата си изследвания през последните десетилетия), но да не навлизаме в спорове. Освен ако не настояваш де Я разясни какво е истински хляб, че нещо се обърках. За истински хляб мисля, че минава такъв направен от вода, брашно, мая или квас и сол ![[Exclamation] :!:](./images/smilies/icon_exclaim.gif) И така истински (или 99% такъв) хляб в София специално съм купувал от не едно място, последния път като идвах имаше доста добър в Слънце Луна на ул. 6-ти септември 39. Преди доста време съм взимал и от други места, като на княз Борис също така, но не знам точен адрес ![[Arrow] :arrow:](./images/smilies/icon_arrow.gif) Хляб от магазин или супермаркет не купувам. Само ако си пекат сами хляба и го продават и видя достатъчно добри мнения ![[Exclamation] :!:](./images/smilies/icon_exclaim.gif)
___________________________________ Нещо остроумно
Sturm написа: къв ханс бе...
|
|
|
|
 |
Gipo
|
 |
|
|
Заглавие: Re: [TL;RD тема - Line Test Passed] freestyle tema Публикувано на: 18 Авг 2016 16:00
Аз написа: Я разясни какво е истински хляб, че нещо се обърках. За истински хляб мисля, че минава такъв направен от вода, брашно, мая или квас и сол ![[Exclamation] :!:](./images/smilies/icon_exclaim.gif) И така истински (или 99% такъв) хляб в София специално съм купувал от не едно място, последния път като идвах имаше доста добър в Слънце Луна на ул. 6-ти септември 39. Преди доста време съм взимал и от други места, като на княз Борис също така, но не знам точен адрес ![[Arrow] :arrow:](./images/smilies/icon_arrow.gif) Хляб от магазин или супермаркет не купувам. Само ако си пекат сами хляба и го продават и видя достатъчно добри мнения ![[Exclamation] :!:](./images/smilies/icon_exclaim.gif) Белият ни хляб неизменно съдържа брашно тип 500, което от много години е съсипано. Прочети за него и ще разбереш защо трябва да се избягва на всяка цена. В много от другите типове хляб също слагат тип 500, понеже им излиза скъпо да е изцяло пълнозърнест. Затова и казвам, че истински хляб няма, понеже брашната са ужасни като съдържание. До този момент съм намирал точно 2 хляба, които са изчистени от всякакъв тип простотии, поне според етикета. Едните ги развалиха (последният път трябваше да купувам хляб за някой и си направих труда да прочета съдържанието и не беше като преди година), а другата марка съм я откривал само в един магазин и не винаги я има. На хлебопекарни, на които не им познавам собствениците - нямам доверие. Малко ме подсеща за един приятел(доста по-възрастен от мен) - години наред си взимал мляко от една мандра. Един ден отишъл, ама нямало кисело мляко и се заговорил с пазача и той се оказал твърде словоохотлив и познайте какво казал:"ами има някакво забавяне и още не са ни доставили сухото мляко"  . Но като цяло дори да беше като едно време хляба, поне за себе си не намирам смисъл да се храня с него, понеже си набавям въглехидратите от по-добри места.
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: [TL;RD тема - Line Test Passed] freestyle tema Публикувано на: 18 Авг 2016 17:00
Не говорех за белия хляб 
|
|
|
|
 |
Der Meister
|
 |
|
|
Заглавие: Re: [TL;RD тема - Line Test Passed] freestyle tema Публикувано на: 18 Авг 2016 19:34
нелегален написа: Може да се говори за задължение да служиш единствено под формата на защита на родината. Ако службите ни, или който там следи, са преценили, че международната обстановка кипи твърде много (което не е далеч от истината, всъщност) и че има реална опасност от война, тогава ОК - нека има задължение. Ако няма опасност, значи е чист изблик на тоталитаризъм (нещо, на което Монката съм забелязал, че е фен бтв  ), и службата ще се явява просто защитник на властта срещу народа. И ти би доверил на службите ни? За никаква "родина" няма да се биеш, а за международни корпорации.
|
|
|
|
 |
Der Meister
|
 |
|
|
Заглавие: Re: [TL;RD тема - Line Test Passed] freestyle tema Публикувано на: 18 Авг 2016 19:39
Serious Sam написа: "Не ни трябва казарма" по принцип значи "Изпитвам панически страх от мисълта за физически и психически тормоз, от страна на низшия команден състав и другите наборници и се оправдавам с това, че съм умен и времето, което ще изхабя в казармата мога да го използвам да се развивам." Не. Значи, "изпитвам панически страх от мисълта да живея в държава, която не се вписва в представите ми за демокрация".
|
|
|
|
 |
VALEN7INVS
|
Цар |
 |
|
|
Заглавие: Re: [TL;RD тема - Line Test Passed] freestyle tema Публикувано на: 23 Авг 2016 21:27
Сам, къде беше скапаният форум последните 2 дни ![[Question] :?:](./images/smilies/icon_question.gif)
___________________________________ QVOD·EST·SVPERIVS EST·SICVT QVOD·EST·INFERIVS
|
|
|
|
 |
Serious Sam
|
Горд Пролетарий |
 |
В момента играе: Serious Sam
|
|
Заглавие: Re: [TL;RD тема - Line Test Passed] freestyle tema Публикувано на: 23 Авг 2016 21:56
Един Боби знае... 
___________________________________ ¯\_(ツ)_/ ¯
|
|
|
|
 |
VALEN7INVS
|
Цар |
 |
|
|
Заглавие: Re: [TL;RD тема - Line Test Passed] freestyle tema Публикувано на: 23 Авг 2016 22:07
Отчаяно исках да нахраня някого, но толкова се замотахте с тоя форум че ми мина мерака. ![[Arrow] :arrow:](./images/smilies/icon_arrow.gif)
___________________________________ QVOD·EST·SVPERIVS EST·SICVT QVOD·EST·INFERIVS
|
|
|
|
 |
The Arrow
|
 |
|
|
Заглавие: Re: [TL;RD тема - Line Test Passed] freestyle tema Публикувано на: 23 Авг 2016 23:04
Дайте да пращаме писма на Домусчиев да купува форума  По скоро сайта де, а и форума покрай него 
___________________________________ тежки нокаути
|
|
|
|
 |
Gipo
|
 |
|
|
Заглавие: Re: [TL;RD тема - Line Test Passed] freestyle tema Публикувано на: 24 Авг 2016 08:05
По-добре сайта да пада през няколко дни за по 2 дни, отколкото да го купи тая турска подлога домус ага 
|
|
|
|
 |
The Arrow
|
 |
|
|
Заглавие: Re: [TL;RD тема - Line Test Passed] freestyle tema Публикувано на: 24 Авг 2016 10:30
ti si turska podloga we 
|
|
|
|
 |
Gipo
|
 |
|
|
Заглавие: Re: [TL;RD тема - Line Test Passed] freestyle tema Публикувано на: 24 Авг 2016 11:58
Очевидно не си запознат с историята му, замълчи 
|
|
|
|
 |
The Arrow
|
 |
|
|
Заглавие: Re: [TL;RD тема - Line Test Passed] freestyle tema Публикувано на: 24 Авг 2016 12:08
Срещу почти всеки човек на неговото ниво се пишат такива истории, няма какво толкова да съм запознат. Сега не казвам, че е света вода ненапита, но пак е по-голям пич от 95% от бг олигарсите/богаташите. Ако не беше, нямаше да си говори и да се снима с фенове по самолети и по летищата където си чакаш багажа след края на полета.
|
|
|
|
 |
newcomer
|
 |
В момента играе: Футбол, ама навън
|
|
Заглавие: Re: [TL;RD тема - Line Test Passed] freestyle tema Публикувано на: 24 Авг 2016 12:26
Кирето е забогатял от приватизацията, което го прави първокласен боклук и мутра. От източник, близък до Домусчиев знам, че Лудогорец е проект с който си пере парите. И тъй като сега държавата е мафия, което прави всичко по-голямо поне донякъде опетнено по презумпция, не ми пука. Нека да печелят, ще им се радвам. То се е видяло, че повечето играчи ще последват примера на Кейсара и ще бъдат грабнати от чужди грандове. Така че докато има силен Лудогорец Разград, в наш интерес e да ги подкрепяме. В момента няма нито Уефский, нито Цецка. Това е тъжната истина. А това, че отделя време за феновете - ми те и мафиотите в Италия са на почит в обществото, не ги прави добри хора.
|
|
|
|
 |
The Arrow
|
 |
|
|
Заглавие: Re: [TL;RD тема - Line Test Passed] freestyle tema Публикувано на: 24 Авг 2016 21:05
newcomer написа: Кирето е забогатял от приватизацията, което го прави първокласен боклук и мутра. От източник, близък до Домусчиев знам, че Лудогорец е проект с който си пере парите. И тъй като сега държавата е мафия, което прави всичко по-голямо поне донякъде опетнено по презумпция, не ми пука. Нека да печелят, ще им се радвам. То се е видяло, че повечето играчи ще последват примера на Кейсара и ще бъдат грабнати от чужди грандове. Така че докато има силен Лудогорец Разград, в наш интерес e да ги подкрепяме. В момента няма нито Уефский, нито Цецка. Това е тъжната истина. А това, че отделя време за феновете - ми те и мафиотите в Италия са на почит в обществото, не ги прави добри хора. Ебати генерализацията. Първокласен боклук, забогатял от приватизацията (и последвалите фалити/източвания) е Банев, примерно, а не Домусчиев.
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: [TL;RD тема - Line Test Passed] freestyle tema Публикувано на: 25 Авг 2016 13:33
Имам странен въпрос ![[Arrow] :arrow:](./images/smilies/icon_arrow.gif) с един човек водихме разговор за поправка на една ел. мрежа. По едно време този изтърси, че първо ще е я "прогони" и се почудих какво означава това  Попитах го "в смисъл" и ме гледаше все едно съм го напсувал на майка  После като разбра невежеството ми, обясни, че иска да каже, че ще я провери първо преди да тръгва да подменя Въпросът ми е - може ли да има такова използване на думата "прогонване" ![[Question] :?:](./images/smilies/icon_question.gif)
|
|
|
|
 |
Маце Борко
|
 |
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
|
|
Заглавие: Re: [TL;RD тема - Line Test Passed] freestyle tema Публикувано на: 25 Авг 2016 13:40
Книжовно - не, но не виждам защо се учудваш, че някой използва креативно някаква дума. Смислово най-лесно можеш да разбереш откъде идва, като си направиш аналогия с "пробягването" на моторно превозно средство (тая кола е пробягала еди-колко-си километра) - представката "про" според речника се използва за Цитат: 1. Резултат от действието на произвеждащия глагол, напр. провличам, продемонстрирам, прочитам, пропивам, проагитирам, проанализирам, пробягвам и др. 2. Действие през пространство или време, напр. провирам, прониквам, пропътувам, пролазвам, прокарвам, протичам и др. 3. Действие през нещо, като се прави отвор в обекта, напр. пробождам, прострелвам, продупчвам, пробивам, прогарям, продирам и др. 4. Еднократно краткотрайно действие или действие с прекъсване, напр. пробучавам, промърморвам, просумтявам, програквам, проревавам, проръмжавам, проблесвам, пролайвам, проплаквам. 5. Начало на действие, напр. проглеждам, прохождам, пропявам, пропушвам, пропивам се, проговарям, провървявам, прозвучавам, пролазвам, проработвам и др. 6. Разпространяване на действието на произвеждащия глагол върху целия обект, напр. прогнивам, промивам, прогизвам, прочиствам и др. само че тук ел. зарядите се "гонят" по дължината на веригата с цел да се провери състоянието ѝ. Примерно 
___________________________________ "Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура, но в същността си е комплексиран простак..." - Алминатора
"напарфюмиран печен ебач" - кримсънчето
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: [TL;RD тема - Line Test Passed] freestyle tema Публикувано на: 25 Авг 2016 13:54
Не очаквах толкова академично обяснение  Звучи логично ![[Exclamation] :!:](./images/smilies/icon_exclaim.gif)
|
|
|
|
 |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|