Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Заглавие: Re: Alshu и Герасим си говорят за 2d waifu
Публикувано на: 22 Авг 2016 14:47

:lol: :lol: :lol:

Профил

Публикувано на: 26 Авг 2016 11:59

Профил

Аватар
Публикувано на: 26 Авг 2016 13:19

Цитат:
Само 40 заглавия за отаку от твоя калибър?!

42 между другото...
Ми кво да кажа, не ги правят, като едно време.
Преди се влагаха малко или много креативни усилия, сега всяко махо шоджо е поточна линия.

Не съм доволен и от Space Achievment-а си, защото обожавам sci-fi и космически неща, обаче голяма част от аниметата по темата са боклуци...включително и обичани от критиката заглавия, като Sidonia no Kishi. Нихей или не, за мен заглавието си е шлака.

Може би по-говорещите данни са в статистиката Favorite genres.

Аз MOE-то не го разбирам точно така, но dere-то си е обратно пропорционално.
Съгласен съм, че за циците е глупаво, я и размерът им не е еднозначен.
Понякога, точно защото са твърде големи или твърде малки се стига до високо MOE.

Maid outfit-ът е някакъв конкретен фетиш (аз предпочитам господарска рокля, не слугинаж :lol: ). Може да се смени с нещо по-общо, cute outfit?

Профил

Публикувано на: 27 Авг 2016 20:41

Профил

Публикувано на: 28 Авг 2016 04:05

Профил

Аватар
Публикувано на: 28 Авг 2016 15:06

Cardcaptor Sakura e Clamp...а Clamp е малко или много олицетворение на всичко, което ненавиждам в шоджото.

Shoujo Kakumei Utena е нечий списък (този на Икухара) на теми за местурбиране, маскиран като претенциозна дълбоко символична история.
Тури му пепел на махо шоджото в него. Може би технически, но не е нещо, на което бих се зарадвал...щото му познавам простотията от други места.

Princess Tutu и Mahou Shoujo Lyrical Nanoha - тези двете нещо не успяха да ми хванат любопитството.

Цитат:
никой не те кара да гледаш нито Sidonia no Kishi, нито aldnoah.zero, нито Terra Formars

Не, но само такъв тип неща се бълват по темата. Сидонията я дропнах, A.Z ми беше любопитно колко тъпо ще се окаже накрая, а Тераформарките не се гледат заради космоса дето го няма там, а за abomination-ите, които генерират мозаичните органи - всичко останало е шонен-шит дето се прави на сейнен-шит.
А сещам се и за още мизерни примери, като най-много боли от опитите дето минават за сериозна фантастика - Moonlight Mile или да кажем Uchuu Kyoudai. Отявлен сейнен-шит.

Цитат:
като започнем от Mobile suit Gundam-овете (UC)

Naaah. Повечето неща от оригиналния създател Томино са абсолютно безумие и тиърджъркър. Доста боклук и в останалия Gundam. Има тук-таме проблюсъци и дори смятам да съм попаднал на част от тях.

Цитат:
всякакъв LeijiShit (yamato, express 666, Harlock)

Пробвал съм оригиналният Харлок - бахмааму. Само някое и друго OVA от поредицата става.
Само оригиналният BS Yamato е с участието на Matsumoto и Ishiguro. Следващите сезони са сериализация от други хора и аз изтраях вторият сезон само донякъде.
Виж римейкът му Uchuu Senkan Yamato 2202 ще се опитам да гледам, ако някога излезе.

Цитат:
VOTOMS, Gunbuster/wings of honneamise, Area 88/Venus wars

Мисля да съм гледал всичко това...и Area 88 няма нищо общо с космоса...ТВ версията ми хареса повече, OVA-то е прекалено мелодраматично.

Цитат:
Megazone 23, Bubblegum crisis, Riding Bean, AD Police), Utena/Oniisama e.../Rose of Versailles, Legend of the blue wolves, Cyber city Oedo 808, MD Geist, Kimagure orange road.

Riding Bean и MD Geist съм ги гледал.
Kimagure orange road - ма ти сериозно ли? :lol: :lol: :lol: Между другото направих опит да чета мангата, щото много ми я похвалиха и...мнооого елементарно това дори за мелодрама/ромком/любовен многоъгълник.

Цитат:
Neon Genesis Evangelion

Това претенциозното, дето обаче ти налива всички клишета избушени на 11?
Ако трябваше да се смея на пародия и деконструкция, не разбрах къде.

Цитат:
юбер-елита

Юбер-елитът са най-големите малоумници. Нарутардите поне не знаят нищо по-добро и са тренирани да харесват определен тип идиотизъм...тези тук разбирачи поне имат по-широк поглед и би трябвало да разбират малко от малко.

Моите представи, какво може да има в един малко по-елитарен списък - https://forum.nexttv.bg/discussion/96/e ... -zaglaviya

не е пълен естествено, ама нещо от този род. Анимета от сорта на Memories, Nekojiru-sou, Robot Carnival и Tenshi no Tamago.

ПП
Идеята аз реалистични физиономии на героини от Monogatari е добра.

Профил

Публикувано на: 28 Авг 2016 19:02

Профил

Аватар
Публикувано на: 28 Авг 2016 19:32

Цитат:
Rose of Versailles

Това съм 90% сигурен, че е мега-ултра-хипер емоционално и мелодраматично. Единственото историческо в него е сетингът.
Това по впечатления от една-две серии хванати по RTL2 и хвалбите по негов адрес...пък може феновете само това да са оценили от него.

Цитат:
Planetes :D

Това е една от малкото относително сериозни аниме фантастики, на които съм попадал. Сериозна в sci-fi аспектите иначе драмата си беше стандартна.
Moonlight Mile е лоша негова имитация.

Цитат:
повечето от изредените не ги имам за елитарни

Eeee, maaa...

Цитат:
феновете са тия, които създават имиджа на дадено заглавие

Не би трябвало феновете, а сериозните разбирачи...и понеже няма такива...значи всеки сам си решава. :lol: :lol: :lol:

Цитат:
something to look forward to

Добре де, това е за феновете на Free и подобен сорт "спортни" анимета.
Такива глупости вече са стандартна част от каталога.
По-скоро полу-грумаса вместо усмивка заслужава.

Профил

Публикувано на: 29 Авг 2016 04:58

Профил

Аватар
Публикувано на: 29 Авг 2016 09:41

Tu-tu-ruu~
Цитат:
не че съм изпуснал нещо

Като се замисля, допреди RTL2 вкусовете ми бяха малко по-елитарни... :lol:
То ме научи да компенсирам липсата на качество с количество.
Ако не можеш да намираш всеки ден качествено аниме със сюжет и арт, консумирай огромни количества тъпи сапунки.
Не, няма да е същото, но поне ще утолиш временно непреодолимата жажда за още и още. :lol:

RTL2 ме научи и да мразя с чувство Покемон, Дигимон, Ю-Ги-О и всякакви реклами за играчки.
Научи ме и че да си фен на Драгън Бол и Капитан Цубаса трябва да си мазохист.
От друга страна открих, че боклуци като Сейлър Муун, Уединг Пийч и Детектив Конан може да са кухи, но са поносима форма на искейпизъм, а и имам слабост към бавно развиващите се романтични сюжетни линии.
Като се замисля имаше и нелоши неща - Надя и тайната на кристала Синя вода е добър хомидж към творчеството на Жул Верн, а и арт/анимацията бяха прекрасни.

Цитат:
а на мен ми беше казал, че съм бил сляп за всичко хубаво и красиво

Че важи за теб, не значи че не важи и за мен. :lol: :lol: :lol:

Цитат:
ще стана част от елита като ги изгледам:

Едно от мен, ма то всъщност не е лошо - https://myanimelist.net/anime/1502/Mahou_Shoujo_Pretty_Sammy_1996

Има и нещо, като пилот, но не е свързан - https://myanimelist.net/anime/1918/Maho ... etty_Sammy

И май трябва да си гледал Tenchi Muyo (поне основния, макар че Pretty Sammy се появява в Universe)

Цитат:
Като го потърся

https://myanimelist.net/anime/1941/Moonlight_Mile_1st_Season__Lift_Off?q=Moonlight%20Mile

И НЕ го препоръчвам.

Темата за игралните филми е прекалено обширна. Не мога да извадя лесно Топ 10, че дори и Топ 100 в произволен ред.
Твърде много разнообразие, няма база за сравнение.
Ако почна да изреждам режисьори, като Фелини, Куросава, Тарковски, Хичкок, Уелс ще излезе, че се правя на елитерен, ма те наистина имат хубави филми мамка им...имат и отблъскващи.
Ето критиците много обичат да хвалят течения, като Неореализма или Нувел ваг - има много хубави неща, но далеч не всичко в тях е велико.

Получава се малко, като при анимето Гибли, та Гибли...

Понякога точно най-хваленото не ме кефи. Примерно у нас братята Тавиани са известни с филма си Добро утро, Вавилон (защото донякъде е свързано със създаването на едноименния филм на Грифит), но аз случайно им гледах Хаос по разказите на Луиджи Пирандело и го смятам за неизмеримо по-впечатляващ.
И въобще тяхното творчество е почти непознато в България (пък аз сам съм си виновен, че не съм се разровил в него.)

Общо казано сякаш европейското кино ми харесва най-много, но напоследък е в тотална дупка. Няма ги вече онези френски и руски филми. Няма вече и автори от ранга на Ингмар Бергман да кажем.

Хак-мериканците също се отучиха. Едно време Оливър Стоун правеше филми, като Fear and Loathing in Las Vegas, а сега...
Тери Гилиам, какво е направил след 12 monkeys? (Последното дето му гледах - The Zero Theorem, малеее...)

Като каза Кубрик не му харесвам нищо, но не съм гледал Сиянието (но съм гледал документален филм за кодираните "тайни" в него :lol:, да маниаците на тема конспирации са пълни идиоти...щом не си признават, че го правят само за кеф и не вярват толкова).

Като каза Линч всъщност прави забавни mind fuck-ове, но не мога да го възприема, като сериозен кино творец.

За мен едни от хората с най-устойчиво качество на филмите си (не че нямат и кухи) са братята Коен.

ПП
Навремето беше лесно.
По БТ2 (още дори не се казваше Ефир 2) имаше една рубрика - Десета муза.
Там Сашко Грозев беше направил една мощна и наистина елитарна селекция.
Помня филми като Пожар! от чешкия период на Форман и Извисяване на Шепитко, все сериозни драми (първото е трагикомедия), а не сегашните тиърджъркъри вдъхновени от латино сериалите.

Проблемът с този вид елитизъм е в това, че по-късно Александър Грозев нещо изгуби преценката си и съм го виждал да плюе по добри филми и да хвали боклуци. Дали престана да му пука или по времето на Десета муза се е бил водил от някой друг...
Както и да е, вече имам проблеми с доверието към конкретни кино критици, защото не мога да знам на колко ракии са си писали материалите и колко добре е подплатена дипломата им.
Напоследък се ориентирах към британските критици, защото пишат възпитано и поне се опитват да бъдат балансирани в мненията си.

ПППП
Забравих за българското кино :lol: :lol: :lol: .
Бе имаме хубави неща - филмите на Рангел Вълчанов, филмите на Иван Ничев (е, не всичко), адаптациите по пиесите на Радичков...
Че дори можем/можехме да правим екшън-приключения - Комбина, Съдията...

Обаче има един режисьор, който не обичам - Людмил Стайков. За мен този човек е много по-добър в ролята на продуцент, защото може да уреди всичко. Бизнесмен и визионер, а не творец.

Аз и не гледам съвременно българско кино. Отвъд Миграцията на паламуда (страхотно филмче, между другото) - нищо.

Профил

Публикувано на: 29 Авг 2016 17:31

Профил

Аватар
Публикувано на: 29 Авг 2016 21:06

Цитат:
Тери Гилиам едно време е правил филми като Fear and Loathing in Las Vegas

Бахмаааму, верно ве...

Ми кой беше последният хубав на Оливър Стоун...май Никсън.

Нещо не е наред с картинката на Усаги по-горе, но не мога да преценя какво.
Ма то как варираше арътът между сериите пък и в самите серии...

Профил

Публикувано на: 30 Авг 2016 01:13

Профил

Аватар
Публикувано на: 30 Авг 2016 08:11

Аз пък не харесвам Natural Born Killers.

Никсън филмът печели от това, че Стоун го ненавижда, а Антъни Хопкис играе перфектният егоманиак.
От друга страна са се опитали да бъдат балансирани и не е карикатура.

Профил

Публикувано на: 30 Авг 2016 15:23

Профил

Публикувано на: 02 Сеп 2016 17:53

Профил

Аватар
Публикувано на: 03 Сеп 2016 01:56

Те хубавите анимета по AXN Sci Fi ги пускаха към 2-3 часа през нощта до 6 или нeщо такова.

Скоро не съм виждал. Последно през деня пускаха DBZ или Naruto. По-поносимите дневни, като Lovely Complex вече се бяха затрили.

Профил

Публикувано на: 03 Сеп 2016 03:49

Профил

Аватар
Публикувано на: 04 Сеп 2016 23:48

666 = rokurokuroku ? :shock: :shock: :shock:

Профил

Публикувано на: 06 Сеп 2016 00:13