Цитат:
Не знам за какви предимства става дума.
Чисто математически знания - каква информация ще се натрупва, как да организираш по-добре класификацията, какви индекси да наслагаш, как да правиш по-ефективно референции към други таблици (съответно да си предвидил колона/колони за това).
От знанията по булева алгебра би трябвало да знаеш по-добре от стандартния ТУ програмист, как да си пишеш условията за проверка.
Цитат:
Аз не разбирам много от работа с ресурси, нито от концептуални и пр.
Сякаш те разбират
Люхат там в базата пък ако е бавно за клиента или тръгне да се задръства правят напразни опити за оптимизация, а после неминуемо - "Беее, купете си по-скъп сървър, я не се стискайте!"
.
Цитат:
и като цяло това е крайно недостатъчно
Освен изброените от теб май съм чувал само за една по-особена дейност - комуникации с външни системи с разни SOAP-образни скриптове през URL (отваряне на socket-и, ACL-и и подписване с wallet-и).
Иначе, ако имаш DB Link към външната база може да си четеш/пишеш от нея, както си искаш та не е проблем.
Друг висшизъм е паралелизма, но него си го ползваш наготово, а SQL сървъра се мъчи да го реализира (или по-скоро знаеш от опит, как де не го ползваш
).
Цитат:
нямам перспектива да стигна по-далеч от младши
Недей така. Всяка, ама всяка работа минава през степените чирак, калфа и майстор.
От твоята чирашка перспектива, естествено че не можеш да прецениш дали ще станеш майстор или не.
Цитат:
Това ми звучи като тонове документация...
Сори ма това е голяма част от програмирането (доколкото съм изшпионирал през плета). Вечно има нещо ново. Пробваш го, то не работи според описанието и трябва измъдриш + налучкаш, как да се възползваш от него...не само документи, но и мощно гугальосване на проблеми, адаптиране на решения, нови тестове и т.н. докато се подготви версия.
Като почне внедряването в реална система изникват нови неочаквани проблеми или пък клиентите преосмислят изискванията и борбата почва отново.
Има обаче един плюс пред покривите. Тази работа можеш да я вършиш от климатизираната стая вкъщи. При повечето от фирмите не е задължително да ходиш до офиса и да се punch-in и punch-out-ваш всеки ден.
И накрая - не се опитвам да те рекрутирам за програмист. Те повечето IT дейности са подобни - идват нови технологии, някои отпадат, други остават и дори се развиват. Няма начин да предвидиш кои, затова по-общо математическо образование определено не е пречка.