Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
В момента играе: Футбол, ама навън
Заглавие: Re: Pokémon – General thread
Публикувано на: 12 Май 2016 12:47

[quote="Liberty"]Войната не може да ти бъде оправдание за всичко. Никой не е имал по-нечовешко, варварско отношение към цивилното население, както червената армия. Остави глупавите направо неадекватни сравнения с американците, дори нацистите не са извършвали такива извращения, германците са си останали до последно дисциплинирана войска от цивилизовани хора.

[quote]Затова Германия умря на девети май 1945 г. и до днес не е възстановена. И Германия никога няма да възстанови мощта си напълно, докато я има Русия.[/quote]

Ти предполагам се ебаваш. Няма друго обяснение. Защото не само днес, но и доста бързо след края на войната Германия, се превръща във водеща икономическа сила в Европа, докато "великите победители" си остават едни мизерници, каквито са и до днес.

[quote]СОЦИАЛИСТИЧЕСКОТО БИЖУ НДК[/quote]
Това го казваш с ирония предполагам? Няма нормален човек, който да смята НДК за пример за добра архитектура. Буквално ако дадеш молив на някой 5 годишен ще свърши по-добра работа с проектирането, надявам се си наясно с това?

[quote]Понеже ЕС е толкова велик и толкова е направил за нас, за разлика от СССР.[/quote]
А от къде идва това убеждение, че някой непременно е длъжен да прави нещо за теб? Това не си ли е твоя (в случая наша, ако говорим за държавата) работа? ЕС ти дава [i]възможности[/i], дали ще се възползваш от тях вече е друга работа.[/quote]
Написах, че когато има война на изтребление, РАЗБИРАМ ЗАЩО съветите биха правили такива животински неща спрямо немците. Това не значи, че имат право да изнасилват и убиват масово. За американците НЕ си прав, за Вермахта - да.
Виж какво написах на Майстера за да разбереш какво имам предвид за Германия.
Имаше, разбира се, преувеличение в написаното за НДК. И макар да нямам определено мнение за самата постройка, за мен не може без нея. Тя е като част от чара на града, заедно с паметника на съветската армия. Въпрос на мнение, разбира се. Истинската ирония е в това, че цветовете на ЕС, чужда за нас организация, бяха излъчени върху социалистическа, но построена от нас сграда. ЕС е новото робство. Прекалено са наивни за това, което се случва тук. И подходът им е грешен: няма реформи? Глоба?! Те да не би да живеят тук, че да знаят какво е? Те ли ще дават парите? Не, хората ще ги дават. А политиците ще ходят в Брюксел и ще стискат ръце с широка усмивка, защото никой няма да им пречи да си правят схеми. На такива "възможности" мога само да плюя.

Профил

Аватар
Публикувано на: 12 Май 2016 20:06

newcomer написа:
Не толерирам съветските зверства, дори не отричам, че са били най-бесни при тези свои действия. Но мразя, когато се постват цитати като оригиналния на Андрей, особено на 9-ти май. Всеки е вършил зверства и да се дава така едностранчив портрет именно на този велик ден за Русия, НЕ за Европа... Извинявай, но бях trigger-нат на секундата. В случая децата и жените са били беззащитни, да, но това не прави написаното от мен за мобилизацията невярно. И съветите, и нацистите са можилизирали жени, деца и възрастни хора в най-мрачните си часове.
Чисто икономически си прав за сравнението Германия-Русия, но не поясних... Съветският съюз нанесе демографски удар на немците, който беше леко смекчен само когато Фрг беше недостижим икономически гигант (60-те и 70-те ). Оттогава икономиката е силна, но немците намаляват и ето, че сега може би ще изчезнат или ше станат като нас, пръсната по света нация. Не само това... Германия не е водила войни от ВСВ насам (и слава Богу), докато СССР/днешна Русия е воювала много след ВСВ и мисля, че чисто военно Германия няма шанс, а и да има ги е бъзе да направят сериозни военни кампании, именно заради призрака на нацизма.
Като са ми тъпи доводите, отговаряй с твои. Така е най-интересно.

Естествено, че ще поства цитати бе! Истината не трябва да се прикрива и точно този ден е един хубав момент да накараш хората да се замислят какво точно празнуват. Да, хубаво е, че с този ден една погрешна идеология (нацизма) си отива от света. Но да ми се величае някаква варварска армия предвождана от хора, които докараха комунизма в източна Европа и ѝ ебаха мамата, айде не мерси. Затова винаги съм бил със смесени, даже по-скоро негативни чувства към този "празник".

Втория абзац е нонсенс. Не знам изобщо на къде биеш. Първо, в момента повечето богати държави са с отрицателен естествен прираст или по-малък от 2.1. Това е напълно закономерен процес. Второ, не знам за какво правиш това сравнение по естествен прираст, но любимата ти Русия също намалява с малко по-малък темп от Германия и също се пълни с какви ли изроди от Азия. Трето, защо по дяволите ми говориш за военно противопоставяне между Германия и Русия сега. Германия е част от ЕС и НАТО, така че няма никакво значение сама по себе си каква армия има. Ако си привърженик на идеята, че ще има трета световна война между Русия/Китай и запада, ще те разочаровам, но не предвиждам такъв сценарий.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 12 Май 2016 20:14

newcomer написа:
ЕС е новото робство. Прекалено са наивни за това, което се случва тук. И подходът им е грешен: няма реформи? Глоба?! Те да не би да живеят тук, че да знаят какво е? Те ли ще дават парите? Не, хората ще ги дават. А политиците ще ходят в Брюксел и ще стискат ръце с широка усмивка, защото никой няма да им пречи да си правят схеми. На такива "възможности" мога само да плюя.

ЕС може да има доста недостатъци, но в момента се возиш в трамваи, купени с пенсиите на немските бабички, караш си колата по магистрали купени със същите и можеш да си вееш гъза където поискаш по Европа.

Профил Skype

Аватар
В момента играе: MoneyCrafta
Публикувано на: 12 Май 2016 20:25

Една нова статия на Карбовски, в която открих образа на Андрей.

Spoiler for :
Цитат:
Първи в списъка са американските комсомолци. Те се борят срещу руския империализъм. Още не са станали нелегални, но имат своите "акции", които днес се наричат флашмоб. И някой ден, от акция на акция - ще вземат властта.
Американските комсомолци не се борят против войната по принцип, като едни хипита, а се борят само срещу руската заплаха от война. Тяхната борба обаче се изразява в това да се борят с паметници и цветя. Меката група се бори с цветята, оставени от бабите им пред паметника на Съветската армия, разхвърля ги и спори с кретените от Бригадирското движение, които нито са им на годините, нито са им на чекиите, защото поколението на Бригадирското движение е на много по-малко чекии - мастурбацията тогава, на бригадите, беше забранена.

Днес не е забранена и новите комсомолци разхвърлят цветята и получават идеологически оргазъм, досущ като на партийно събрание едно време.

Силоваците на американските комсомолци са тия дето боядисват паметници. Агресивно и вкусно за медиите. В боядисването на паметници има много метафори. Основната е, че новите комсомолци искат да ни пробутат нови герои, като не се охарчват много за чугун и постаменти. На мястото на Альоша - капитан Америка. Но Альоша има свои кости по хълмовете с руски паметник. А капитан Америка е анимация. Анимацията трудно воюва с турците, даже няма такива филмчета.

Истината е, че всеки комсомолец, във всяка епоха си обяснява света простичко, така както са му го обяснили. Примерно преди бяхме бедни и потиснати заради американския империализъм, а днес сме бедни и изостанали заради руската агресия.
Понякога си мисля, че това е едно и също плашило, българско производството – плашило, което оправдава политическия мързел и липсата на характер в управляващата партия, нейните комсомолци и нейната държава.

не искам да имаме никакви взаиомоотношения.

Профил

Аватар
В момента играе: League of Legends
Публикувано на: 12 Май 2016 21:46

Само искам да подчертая, че Карбовски е особено рядко лайно и обикновено не е прав в нито едно от мненията си не само в тези които ме касаят лично. Ще припомня, че Карбовски започна кариерата си като слуга на Кеворк Кеворкян в предаването "Всяка Неделя" по БНТ. Кеворкян е доказан агент на ДС. Кеврокян и Карбовски са типични петоколонници обслужващи интересите на друга държава.

По отношение на "американофилите" вече говорих малко по-рано. Освен че са под 3% от населението, те за разлика от русофилите, не са петоколонници, не им се плаща, нямат организации и т.н.

Забележете абсурда, ако "силовиците" са тези дето рисуват по паметниците, какво да говорим за тези които сформират про-руски ПАРАВОЕННИ организации у нас, състоящи се в болшинството си от бивши военни и милиционери.

На всичкото отгоре, съм сигурен, че тези дето бяха изрисували МОЧА, дори не са "американофили". Това че са се изебавали с паметника на СССР не ги прави непременно влюбени в САЩ.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 12 Май 2016 21:57

Мерси, че с мнението си, туко що доказа на Карбовски аргумента. Само това исках от тебе, сам да покажеш, какъв идиот си. Останалите само трябва да видят иронията.

Профил

Аватар
Публикувано на: 13 Май 2016 09:52

Liberty написа:
Само искам да подчертая, че Карбовски е особено рядко лайно и обикновено не е прав в нито едно от мненията си не само в тези които ме касаят лично. Ще припомня, че Карбовски започна кариерата си като слуга на Кеворк Кеворкян в предаването "Всяка Неделя" по БНТ. Кеворкян е доказан агент на ДС. Кеврокян и Карбовски са типични петоколонници обслужващи интересите на друга държава.

По отношение на "американофилите" вече говорих малко по-рано. Освен че са под 3% от населението, те за разлика от русофилите, не са петоколонници, не им се плаща, нямат организации и т.н.

Забележете абсурда, ако "силовиците" са тези дето рисуват по паметниците, какво да говорим за тези които сформират про-руски ПАРАВОЕННИ организации у нас, състоящи се в болшинството си от бивши военни и милиционери.

На всичкото отгоре, съм сигурен, че тези дето бяха изрисували МОЧА, дори не са "американофили". Това че са се изебавали с паметника на СССР не ги прави непременно влюбени в САЩ.

Като говорим за Карбовски... покрай един предмет вчера отидох в BIT (нова телевизия на българи в Чикаго, сградата им е до УНСС ). Там ни бяха уредили среща със Сашо Диков. Направи ми впечатление, че не е забравил войната си с Карбовски ("Господари на Ефира" ги бяха заснели как се карат покрай Лили Иванова на нейна пресконференция). Нарече го продажник, един ден бил казал на Нова, че напуска и без да се бави преминал в ТВ 7, където му били дали цяла торба с пари. Междувременно наш Сашо обясняваше как в Бтв той бил първият отрязан за гост на Слави, щото шефът на телевизията бил бесен, че Диков не се съгласил да работи за него по-рано, пак за луди пари. Честно казано, Диков го играеше малко надут пуяк, 90% от времето говореше за мадами, които бил оставил с отворена уста. Използва и аргумента на проф. Вучков, че, видите ли, където и да бил, надувал рейтинга.
Баче Карбовски е готин, бе. Може да не си съгласен с това, което казва, но той показва България такава, каквато е . И говори каквото си иска, както трябва да прави всеки истински журналист. Никога няма да забравя интервюто с оня монах (баба Гуси ). Мартин унищожи тая отрепка пред зрителите. Иронично, Диков и той не може да си държи устата затворена и разчеква с неудобни, ама необходими за узнаване на истината въпроси. Така че са малко или повече един дол дренки тия двамата. Истински журналисти. Не разбрах какво общо има миналото им, при положение, че вече всеки избира какво да гледа. Кеворкян беше много популярен в Нова, не защото е комунист, а защото имаше интересни гости и беше добър водещ, даващ на събеседника да говори свободно. Може и да си прав, не казвам, че не си, но аз ги гледах всичките трима и никак не съм разочарован, просто като зрител.

Профил

Горд Пролетарий
Аватар
В момента играе: Serious Sam
Публикувано на: 13 Май 2016 13:49

Spoiler for :

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 13 Май 2016 18:35

Извън контекст ми е трудно да съглася с това за детето, защото волтажа не веднъж си е слагал някакви негови си разбирания в обикновени човешки взаимодействие. А иначе съм съгласен, че понякога провокира хората, но го прави, за да ги покаже такива, каквито са.

Диков по-принцип не е лош журналист, но има толкова голямо его, че този човек е отблъснал всичките си приятели. Нито един от бившите му колеги няма нещо хубаво да каже за него.

Профил

Аватар
Публикувано на: 14 Май 2016 23:25

нелегален написа:

Бре колко немски и френски коли. А къде е Лада Гранта? :D

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 15 Май 2016 20:00

нелегален написа:

Чайа, чакай, имам нещо по-добро :D

http://pressafoto.ru/posolstvo-amerik-4

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 15 Май 2016 22:35

У кое му е контрата :lol:

Между другото, за феновете на Бърни Сандърс. Докато той се опитва да пробутва добре познатите соц. шитни на американците, най-пресният пример за прилагане на марксизма на практика, естествено с пълен провал, може да се види днес във Венецуела, където се бият за храна и тоалетна хартия в супермаркетите и държавата е до толкова банкрутирала, че не може да плати на печатниците да ѝ печатат парите.

Дам...

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 16 Май 2016 14:16

Liberty написа:

Между другото, за феновете на Бърни Сандърс. Докато той се опитва да пробутва добре познатите соц. шитни на американците, най-пресният пример за прилагане на марксизма на практика, естествено с пълен провал, може да се види днес във Венецуела, където се бият за храна и тоалетна хартия в супермаркетите и държавата е до толкова банкрутирала, че не може да плати на печатниците да ѝ печатат парите.

Дам...
Доказано е, че в крепости на капитализма червената идея няма как да сработи. Американците си имат израза "The only good communist is a dead communist"; Британците постоянно си правят шегички с най-изявения социалист в страната, Джереми Корбин. Източногерманците още са назад спрямо западните си сънародници. А за Венецуела в Интернет съм чел, че могат да те оберат няколко пъти в седмицата, за кво говорим.

Профил

Горд Пролетарий
Аватар
Публикувано на: 16 Май 2016 15:49

Liberty написа:

Между другото, за феновете на Бърни Сандърс. Докато той се опитва да пробутва добре познатите соц. шитни на американците, най-пресният пример за прилагане на болшевишкото извращение на социализма на практика, естествено с пълен провал, може да се види днес във Венецуела, където се бият за храна и тоалетна хартия в супермаркетите и държавата е до толкова банкрутирала, че не може да плати на печатниците да ѝ печатат парите.

Дам...

fix'd 8)

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 16 Май 2016 16:27

Добре, хайде сега, Сталин и Ленин не били истински комунисти, ко сега искаш да ми кажеш че и Уго Чавес не е бил така ли? Нищо, следващият път. Както има един израз, невъзможно е мъж да забременее, но опитите продължават :D

Профил ICQ

Горд Пролетарий
Аватар
Публикувано на: 16 Май 2016 18:49

Нищо което произлиза пряко или косвено от СССР не може да е, защото се обляга на управленския опит на СССР, който е в разрез с класовата теория на Маркс, което се доказва, както от историческата практика, така и от различни материали от епохата. А КНДР например напълно си върнаха феодализма, с тоя наследствен цар... Така де... секретар. :D

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 16 Май 2016 22:37

И аз това викам, опитите продължават :D Стига да не са върху мен, лошо няма :)

Профил ICQ

Публикувано на: 17 Май 2016 03:01

:lol: :lol: :lol:

Профил

Публикувано на: 17 Май 2016 03:50

:lol: :lol: :lol:

Профил

Аватар
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
Публикувано на: 17 Май 2016 10:24

Ти пък с твоята отаку плебщина кога си писал сериозен пост бе :?:

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения