Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Регистриран на:
20 Май 2014 15:11
Мнения: 422
В момента играе: не казвам
Заглавие: Re: DC Cinematic Universe
Публикувано на: 27 Апр 2016 08:05


За константин не става дума за ефектите като цена, а за цялостоното драматургично усещане - биеше прекалено много на евтино заснет ТВ сериал от края на 90-те, заседнал някъде около ерата на Smallville и първите сезони на Supernatural и просто издишаше в сравнение с кинаджийския стил нa тоя тип сериали от Arrow насам включително и Марвелските истории. Преди десетина-петнайсет години можеше и да пожъне доста успехи, но днес е просто прекалено голяма конкуренцията. И като изключим die-hard феновете на Константин (които не са кой знае колко като бройка в сравнение с другите супергерои, включая и Марвелските) никой друг не беше кой знае колко очарован от сериала, просто защото не беше конкурентноспособен и ако гледаше Arrow от сезон едно щеше да разбереш за какво иде реч. И давам Аrrow като пример защото де факто той беше пионера в новата ера на супергеройски шоута и той беше причината да започнат да се наливат сериозни пари в тая сфера и да се правят професионално, по кинаджийски, изглеждащи, с професионално заснети каскади, ефекти и прочее. И на мен ми харесва Константин и като герой, и като изпълнение (въпреки, че не съм кой знае колко запознат със Хелблейзър поредиците), но наистина си мисля, че като част от Аrrowverse би имал по-голям успех и по-дълго присъствие, а и това би могло и да доведе и до други появи на Vertigo персонажи, които да разширят още повече ТВ вселената.

___________________________________
Rorschach написа:
Never compromise. Not even in the face of Armageddon. That's always been the difference between us, Daniel.


Профил

Аватар
Регистриран на:
28 Юли 2001 17:23
Мнения: 4390
Местоположение: Sofia
Заглавие: Re: DC Cinematic Universe
Публикувано на: 27 Апр 2016 08:06


Buttersa
Цитат:
не особено долюбван

Всички реакции, които аз прочетох бяха положителни. Не съм срещал някой да е плюл Justice League: Gods and Monsters. (освен може би някое хлапе фен на Батман)

Цитат:
Flashpoint

Всъщност от тази анимационна адаптация абсолютно нищо не се разбира за event-а - някакви откъслечни работи. DC фен не би трябвало да го цени високо...още по-малко следващите неща за Лигата (насила набутания Шазам вместо Аквамен) и трона на Атлантида (още по-зле).
По-скоро Flashpoint го залбелязаха не-DC феновете, заради шарените картинки :lol: .


The Wolf
Цитат:
Не са го спрели заради нисък рейтинг, въртеше се около този на Легендите и Супергърл


Точно заради рейтинга го канселираха...просто политиката на телевизията е различна.

Цитат:
Луцифер(за който също има сериал и него го препоръчвам)

Ако знаеш колко е встрани от оригинала...тръпки ще те побият.
Комиксът е правен от едни от любимите мои автори, тези които пишат The Unwritten.
И трите (заедно с Константин - Hellblazer) са на Vertigo, а не на DC...т.е. са за по-възрастна публика, не за тийнове.

___________________________________
Stop the bats! Stop the bats!
Make them go and not come back!


Профил

Аватар
Регистриран на:
28 Юли 2001 17:23
Мнения: 4390
Местоположение: Sofia
Заглавие: Re: DC Cinematic Universe
Публикувано на: 27 Апр 2016 14:23


Това е хумористична статия - http://www.cracked.com/blog/5-things-dc ... th-marvel/

но един абзац ми хареса.

Цитат:
Warner Bros. has the rights to DC Comic's entire library, and their track record with it has demonstrated fairly clearly they're managing it like a chimp with a handgun. The chimp can maybe make the thing work, but it has no idea how it made the thing work, or why.

DC needs to break that Warner Bros deal -- and fast. Then, they need to make a better deal than the one Marvel made that caused them to lose control of the X-Men, Spider-Man, and other properties. Allow other studios to have a chance to produce their properties, but keep it all under the banner of a DC production company, so all can be overseen by DC's top brass and all can be brought together at any given moment and in any film, if they so desire.

___________________________________
Stop the bats! Stop the bats!
Make them go and not come back!


Профил

Аватар
Регистриран на:
22 Ное 2006 18:05
Мнения: 4480
Местоположение: София
Заглавие: Re: DC Cinematic Universe
Публикувано на: 01 Май 2016 17:07


Четвърти сезон на Стрелата беше ебати слабия. Дори историите с league of assassins имаше повече тръпка от това. Любовните драми с Фелисити ми бяха супер досадни, друго си беше когато тематиката на сериала беше невъзможното оцеляване/изграждане на персонажа в буквално адски условия. Дано 5 сезон да се върне към тази тема.

___________________________________
тежки нокаути


Профил

Аватар
Регистриран на:
21 Мар 2002 19:51
Мнения: 10923
Местоположение: София
Заглавие: Re: DC Cinematic Universe
Публикувано на: 12 Май 2016 13:26


http://jollyjack.deviantart.com/art/Cinematic-Universes-600853193

___________________________________
Гипчо ( ◕ Y ◕ )


Профил

Аватар
Регистриран на:
05 Юни 2011 15:04
Мнения: 1738
Местоположение: София,Люлин
В момента играе: Във форума.
Заглавие: Re: DC Cinematic Universe
Публикувано на: 12 Май 2016 19:57


Какво направи Гипка :o Сега ще долети отнейде Бътърса и ще ни обясни как всичко е международен заговор срещу ДС от страна на Марвел и Дисни, които са купили критиците, а феновете са се поддали, защото не са гледали достатъчно интелигентни продукции с обрати като във филмите и сериалите на ДС :cry:

Иначе наваксах с Легенди на Утрешния ден. Този сериал може да те увреди ментално. Логиката зад действията на персонажите е оскъдна и честно напълно липсваща, актьорската игра потресаващо слаба, ефектите покъртително жалки. Сериала започва да надминава Супергърл по тъпотия, което е леко неочаквано, имайки предвид колко известни персонажи се появяват в него. Най-лошото е, че зрителят не може да изгради абсолютно никаква адекватна връзка с който и да е герой, заради недообмислените им решения и малкото екранно време, което им се полага. Парадоксално е, че най-запомнящия се характер в този сериал е Вандал Савидж, който се появява едва в половината серии(с екранно време от по пет минути на серия). И въпреки всичко поне е последователен в действията си.

Ще направя една разбивка и ще се опитам да опиша с по няколко думи всеки участник в този имащ потенциал сериал, останал за съжаление нереализиран:
1. Вандал Савидж - единственият персонаж, който не е неприятен за следене и слушане. Да, често репликите му се ограничават до това да коментира бъдещото покоряване на света и избиването на Легендите на идиотията, но за бедния му речник главна вина имат сценаристите, които както винаги не са чели комикси с негово участие. В биографията му има толкова много дупки, че чак е страшно. А и по принцип това въобще не е неговата истинска история. Лично на мен ми прилича на някаква изтрещяла версия на Мандаринът, опитващ се да унищожи света, защото остава низвергнат в него.

И тук е на лице очертаващия се вече като главен проблем при комиксовите филмови адаптации, а именно малкото екранно време, липсата на каквато и да е градация между първата и последната поява на персонажа и куцата причина за присъствието му като главен злодей, дошла от нищото. И въпреки всичко, за да съм напълно честен трябва да кажа, че получава повече екранно време от Килгрейв(Джоунс) и Нон(Супергърл), където ситуацията е просто парадоксална и минават цели епизоди, в които само се споменават загадъчно някакви зли типове, за да се покажат впоследствие и задържат на екран за 2-3 минути на епизод. За сметка на тях господин Савидж получава адекватния санитарен минимум, на какъвто се "радваха" Ултрон(Епохата), Ронан(Пазителите) и Зуум(Светкавицата). И... който въпреки всичко не им осигури кой знае колко впечатляваща и запомняща съдба.

Интересното е, че единствените злодеи сдобили се с повече време са и именно тези, които са достигнали до сърцата на феновете. Локи, Кингпин, Анти-светкавицата са по пресните примери(единствените). Като и при тримата си личи, че са градени стъпка по стъпка и изглежда на тях ще се разчита за в бъдеще. Въпреки че някои от действията им будят огромно съмнение те злодеи в истинския смисъл ли са или прагматични антигерои, борещи се с определен враг, заради лични причини. Зимния войник и Магнето са другите изградени подобни персонажи, но тях изобщо не ги възприемам за злодеи, защото в повечето случаи се осъзнават навреме. Което важи и за горните трима или поне версиите им в комиксите и точно заради това мисля, че Танос може би ще бъде първия типичен злодей, който ще получи достатъчно време за да стане значим.


2. Канарчето. Единствената сравнително търпима героиня в екипа на Рип Хънтър. За нея като герой ще е по добре да се върне в света на Стрелата възможно най-бързо, защото тук я сриват повече, макар да не съм си мислил, че това е възможно изобщо. За минутите, които и предоставиха я изкараха лесбийка, забутаха я във всевъзможни изстискани от пръстите ситуации с дърветата Рори и Снарт, накараха я да избере Рип Хънтъра пред Рас Ал Гул и дори я заставиха да спре да убива. Още един сезон в този сериал и вече вместо канарче ще я направят добра невротична мацка, без собствено мнение или обикновена блондинка с други думи :D

3. Огнена буря. Третото място и тези след този номер са за пълните дупки в сериала, да не ви прави впечатление, че тези са сравнително напред. Негъра е по слаб актьор и от човека играещ Рони. Изобщо Светкавицата се напълни с негроси, които не могат да играят, преди беше само Айрис, сега братя, майки, любовници, шефове и нз още какви. Професора в първите два-три епизода с негово участие в Светкавицата беше интересен, но оттогава досега постоянно говори и жестикулира по един и същ начин без да измени нищо в играта си. Изглежда не може да осъзнае, че вече е шибан герой, не професор. Единственото с което допринесе през сезона беше вяло да сее любовни интриги между Рей, Кендра и неговия негър в един епизод, което удобно беше забравено от сценаристите още в следващия(и така до края) епизод и въпросния негър никога повече не я пожела, въпреки че в конкретния епизод щеше да пукне за нея и уж много се терзаеше. Безлични и ненужни персонажи, които ако се появяват рядко в Светкавицата биха били по интересни.

4. Мик Рори. Абсолютно никаква причина да е тук, но в крайна сметка... е. Хареса ми как уж беше отстранен, хареса ми и как се превърна във враг на екипа, но не ми хареса завръщането му, последвано от...не знам. Като че ли заради Снарт се върна, ама и заради него напусна, отделно точно Снарт щеше да го отстрани. Абе, толкова засраха единствената сюжетна линия с тяхно участие, че в крайна сметка се опитаха да я заметат все едно нищо от това не се е случило и всичко си остана по старому. Като и двамата останаха тъпи и ненужни.

5. Снарт. Има железен агент, не може да му се отрече. Двама бандюги злодеи стават герои изведнъж и тръгват да спасяват света без да имат причина затова. Писна ми да се напрягам всеки път да чуя какво ще каже Снарт и поради това вече въобще не го слушам. Само гледам лицето му застинало в една измъчена физиономия, все едно че страда от запек. В началото си мислех, че това е лукава или хитра физиономия, но щом се задържа от първия до последния епизод, нещо не е наред. И тъй като говори тихо като недохранен, а и често нищо съществено не казва, героят му остава абсолютно ненужен, какъвто е и в Светкавицата.

6. Кендра. Готина мацка, добре сложена, има си всичко. Ама не може да играе. А историята и на персонажа не и помага изобщо. На практика целия сезон се базира на враждата между нея, Картър и Рип Хънтър с Вандал, а пародийното в случая е, че точно тези четири персонажа са потресаващо написани. А тя и Картър са просто ужасни като актьори. Ето пример за малоумен сценарий: Картър умира, Кендра тъгува, но още в следващия епизод се гаджосва с Рей, а след още два се женят. WTF? И никой не ти дава и бегло обяснение какво всъщност се случва. В последния епизод пък някак Картър се завърна и я нападна, тя го нокаутира и тъкмо щеше да убие Савидж, когато той я заплаши, че убие ли го, Картър губи паметта си(?той и без това не я познаваше и я нападна).

7. Картър. По слабо харизматичен актьор трудно мога да си представя. И по тъп супергерой също. Толкова се радвах, че го ликвидираха рано-рано, а сега да вземат да го върнат по дяволите. Сякаш идиотите в сериала не им стигат, та зорлем опитват да набутат още. Отново никакво обяснение как изобщо този пич се завърна жив в 201 и не знам коя си година. Вероятно ще се окаже, че и Савидж може да се връща назад във времето, което поставя сума въпроси като например защо не се прехвърли с армията си като Рип събира хората си и не ги избави от мъките им за да не кибичат без причина близо 20 епизода на екран. Истински злодей е, оставя бавноразвиващите да се мъчат. Чиста безсърдечност от негова страна :twisted:

8. Рей Палмър. Поредният що-годе известен супергерой на ДС, който е тотално загробен. Тъй като не го използваха за нищо съществено освен да запълва дупки: сюжетни, когато сценаристите не могат да обяснят как да се измъкнат от нескопосано написаната история на даден епизод, бум - смаляват го или го уголемяват и той ебава майката на всяко зло и спасява деня; също така запълва и липсата на комедиен персонаж(на който всички останали да се подиграват и да не го взимат на сериозно) и не на последно място - запълва и дупките на Кендра, въпреки че много му е мъчно за не знам коя, умряла еди си кога... Дано спрат с изнасилването на този герой в скоро време.

9. И на последно място по значимост може да е само... човекът с най-много екранно време, човекът замислящ плановете, хладния ум спомагащ на останалите да блеснат. Неговото име е - Рип Хънтър, абсолютния малоумник и времеви вагабонт, тормозещ абсолютно всички с дебилиите си и присъствието си и обясняващ всяко нещо с абсолютно шизофреничния и спонтанно изплескан отговор: "Времето иска да се случи. Не можем да го променим". Ми тогава защо се връщаш да спасяваш семейството и да спираш Савидж, а? Времето и пространството плачат и искат тоя несретник да пукяса накрая на сезона, че втори сезон с най-тъпанарския лидер на всички времена заплашва прекалено сериозно да увреди мозъците на младото поколение и на такива като Бътърса и дори е възможно мозъците им да спрат завинаги.


Профил Skype

Аватар
Регистриран на:
28 Юли 2001 17:23
Мнения: 4390
Местоположение: Sofia
Заглавие: Re: DC Cinematic Universe
Публикувано на: 12 Май 2016 23:42


Търкулнало се гърнето и си намерило похлупака - It's Official: Season Two of Supergirl Will Be on the CW - http://io9.gizmodo.com/its-official-sea ... 1776348480

Тааа, провалиха ми надеждите, че са я канселирали тази глупост.


Няма надежда и за Booster Gold понеже същите продуценти - Could DC Secretly Be Making a Booster Gold Movie? (Update: Yes!) - http://io9.gizmodo.com/could-dc-secretl ... 1776219903

___________________________________
Stop the bats! Stop the bats!
Make them go and not come back!


Профил

Аватар
Регистриран на:
22 Ное 2006 18:05
Мнения: 4480
Местоположение: София
Заглавие: Re: DC Cinematic Universe
Публикувано на: 13 Май 2016 00:21


Едно от малкото неща, които ме дразнеха в Стрелата бе това, че по едно време стана прекалено голяма мешавица от гостуващи персонажи като за повечето никога не ги бях чувал и грам не бе ебеше.

Давам пример с Вандал Савидж и епизода от този сезон, в който Оливър и Бери заедно трябваше да го борят, както и един пич и едно маце, които били преродени египетски богове. Попринцип ме кефят такива неща, но в случая гледам Стрелата и грам не ме ебе за другите сериали на ДС.

Друг кофти пример е последния епизод е как Коцето(който ми допадна като персонаж) е как препоръча на нашия няква магьосница, която явно е присъствала в другите сериали на ДС, но понеже аз не съм ги гледал отново нищо не разбрах за тая освен че целия този сюжет беше много набързо скалъпен и пачата Фелисити, която ми допадаше преди, развали епизода с натрапчивостта си. :x

___________________________________
тежки нокаути


Профил

Аватар
Регистриран на:
28 Юли 2001 17:23
Мнения: 4390
Местоположение: Sofia
Заглавие: Re: DC Cinematic Universe
Публикувано на: 13 Май 2016 08:16


IC1101
Цитат:
които били преродени египетски богове

Не са богове, просто са от знатно потекло.
В комиксите и други версии на същите персонажи, мацката дори е извънземна - танагарка. Тяхната раса е с криле на гърба (освен това са яки, свадливи и ползват боздугани от magic canceling материал).
Част от бъркотията зад историята на Hawkgirl дължим на Дейвид Гойер, та без изненади тук. :lol:

___________________________________
Stop the bats! Stop the bats!
Make them go and not come back!


Профил

Аватар
Регистриран на:
05 Юни 2011 15:04
Мнения: 1738
Местоположение: София,Люлин
В момента играе: Във форума.
Заглавие: Re: DC Cinematic Universe
Публикувано на: 13 Май 2016 20:25


AlShu написа:
Търкулнало се гърнето и си намерило похлупака - It's Official: Season Two of Supergirl Will Be on the CW - http://io9.gizmodo.com/its-official-sea ... 1776348480

Хайде сега да съсипят реномето на генерал Зод и Супермен тотално с някакви смешни техни вариации. Пък в петия сезон на Стрелата щял да се появява Брус Уейн :roll:


Профил Skype

Аватар
Регистриран на:
21 Мар 2002 19:51
Мнения: 10923
Местоположение: София
Заглавие: Re: DC Cinematic Universe
Публикувано на: 13 Май 2016 20:40


Бахахахаххаха тия са ебаси безсрамниците :lol:

___________________________________
Гипчо ( ◕ Y ◕ )


Профил

Аватар
Регистриран на:
22 Ное 2006 18:05
Мнения: 4480
Местоположение: София
Заглавие: Re: DC Cinematic Universe
Публикувано на: 14 Май 2016 02:11


Цитат:
My name is Oliver Queen. I am the fastest man alive. I have traveled from the future to stop an immortal time lord, Vandal Savage, but in doing so I opened the world to new threats and I am the only one fast enough to stop them. In order to stop them I must be something else, I must become someone else, I must become Supergirl.
:lol: :lol: :lol:

Прочетох, че сценаристите на първите два сезона на Стрелата са почнали работа в Светкавицата. Може и да почна да го гледам.

Иначе, гледах таз седмичния епизод, няколко размисли набързо:

- бащата на Фелисити ми допада, готин тип;

- защо не се обадиха на Бери да го помолят за помощ като се има предвид, че тази атомна ракета беше най-голямата заплаха за тях до момента?;

- защо Къртис, който беше достоен заместител на Фелисити, и Рей Палмър ги няма?;

- надявам се Мерлин да го направят отново на нивото на първите три сезона, че сега е много слаб тука;

- къде е Сара, оригиналното Канарче ?

___________________________________
тежки нокаути


Профил

Аватар
Регистриран на:
28 Юли 2001 17:23
Мнения: 4390
Местоположение: Sofia
Заглавие: Re: DC Cinematic Universe
Публикувано на: 14 Май 2016 07:54


"Рей Палмър", "Сара, оригиналното Канарче"

И двамата са в Legends of Tomorrow и помагат на Докор К...това де, на побританчената версия на Рип Хънтър. На мен този тип ми прилича повече на The Question...освен в лицето де :lol: .

Между другото, в комиксите оригиналното канарче е Дайна - майката на Лорел и Сара.

___________________________________
Stop the bats! Stop the bats!
Make them go and not come back!


Профил

Аватар
Регистриран на:
20 Май 2014 15:11
Мнения: 422
В момента играе: не казвам
Заглавие: Re: DC Cinematic Universe
Публикувано на: 14 Май 2016 12:47


Легендите и Гърлата са много повече гилти плежъри за комикс феновете и подрастващи, отколкото наистина качествени сериали за разглезеното око на дженеръл публиката, казвал съм го и преди май че...

___________________________________
Rorschach написа:
Never compromise. Not even in the face of Armageddon. That's always been the difference between us, Daniel.


Профил

Аватар
Регистриран на:
05 Юни 2011 15:04
Мнения: 1738
Местоположение: София,Люлин
В момента играе: Във форума.
Заглавие: Re: DC Cinematic Universe
Публикувано на: 14 Май 2016 19:59


Алшу беше споменал някъде напред в темата, че Рип Хънтър е един от любимите му персонажи на ДС. Да разбирам ли, че в комиксите не е такъв колосален катил, какъвто е показан на екран? Не съм чел нищо с негово участие...


Профил Skype

Аватар
Регистриран на:
20 Май 2014 15:11
Мнения: 422
В момента играе: не казвам
Заглавие: Re: DC Cinematic Universe
Публикувано на: 16 Май 2016 07:21


Бай дъ уей, ето един проект на Стивън Амел (който играе Стрелата) и Роби Амел (братчед му, който играеше Firestorm във Флаш )
https://www.indiegogo.com/projects/code ... en-amell#/
Засега се очертава да не е нищо свързано със DC вселената и изглежда доста обещаващо.

___________________________________
Rorschach написа:
Never compromise. Not even in the face of Armageddon. That's always been the difference between us, Daniel.


Профил

Аватар
Регистриран на:
28 Юли 2001 17:23
Мнения: 4390
Местоположение: Sofia
Заглавие: Re: DC Cinematic Universe
Публикувано на: 16 Май 2016 08:04


The Wolf
Цитат:
Да разбирам ли, че в комиксите не е такъв колосален катил, какъвто е показан на екран?

Миии, първо думата катил за мен е положителна оценка (на турски означава убиец, нали?).
Този Рип, който познавам от комиксите за Booster Gold, най-много прилича на The Punisher, но с time travel уклон - сиреч точно безмилостен убиец.
Въобще целият самостоятелен комикс за Booster Gold е готин, защото пичът е пълен идиот, а се бори срещу най-опасните time travel злодеи и се опитва да спаси времевата линия на 52-ката. Това означава, че постоянно пътува във времето и се намесва в най-големите събития на DC - The Killer Joke, Final Crisis, Tower Of Babilon и пр.
Рип Хънтър е важен персонаж в тази история, защото е шеф на Booster (и негов син, но това е сюжетен туист, който разбираме към края) и майстор на времевите промени.

ТВ версията тук е някакъв некомпетентен хипстър, но с претенции за компетентност, кой прави беля след беля (но не е толкова забавен, колкото баща си) и е лоша имитация на Doctor Who.

___________________________________
Stop the bats! Stop the bats!
Make them go and not come back!


Профил

Аватар
Регистриран на:
28 Юли 2001 17:23
Мнения: 4390
Местоположение: Sofia
Заглавие: Re: DC Cinematic Universe
Публикувано на: 17 Май 2016 11:53


Harley Quinn movie in the works at Warner Bros - http://www.denofgeek.com/uk/40714/warne ... got-robbie

Тези хора отчаяно търсят френчайз за доене преди да отмине комиксовата мода... :lol:

___________________________________
Stop the bats! Stop the bats!
Make them go and not come back!


Профил

Аватар
Регистриран на:
28 Юли 2001 17:23
Мнения: 4390
Местоположение: Sofia
Заглавие: Re: DC Cinematic Universe
Публикувано на: 19 Май 2016 09:35


A Major Shake Up Just Changed the Game for DC Films - http://io9.gizmodo.com/a-major-shake-up ... 1777328048

Бе аз не бих го нарекъл major, ма да видим.
Ако не друго май шефовете се усетиха, че нещо не е наред.

___________________________________
Stop the bats! Stop the bats!
Make them go and not come back!


Профил

Аватар
Регистриран на:
20 Май 2014 15:11
Мнения: 422
В момента играе: не казвам
Заглавие: Re: DC Cinematic Universe
Публикувано на: 19 Май 2016 13:47


DC Films трябваше да е факт още преди години, когато бяха на вълната на успеха с Нолъновите батмани, сега са просто догонващи.

___________________________________
Rorschach написа:
Never compromise. Not even in the face of Armageddon. That's always been the difference between us, Daniel.


Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:
 
Иди на:  
cron
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com