Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
В момента играе: MoneyCrafta
Заглавие: Re: Pokémon – General thread
Публикувано на: 24 Апр 2016 12:43

Liberty написа:
Ха-ха, това е интересно. Разгледайте целия албум:

https://www.facebook.com/68853004794820 ... =3&theater

Сега разгледах профила на тоя пич и си личи, че е гладен девственик, който също мрази Каняе Уест. Трябва да се съсредоточи в това да си изразходи сексуалното енергия преди да прави политическа сатира. Също така да си създаде по-хубав вкус на музика също ще му помогне.

не искам да имаме никакви взаиомоотношения.

Профил

Публикувано на: 24 Апр 2016 13:23

:lol: :lol: :lol:

Профил

Аватар
В момента играе: Футбол, ама навън
Публикувано на: 24 Апр 2016 15:15

"Човек... гледа ли дори речта му? :shock:
За мен това е човек, от чиито думи, поза, излъчване струи разум и мир, не знам ти как успя да ги кажеш тези неща... Чувал ли си, че по време на Корейската война Сталин изрично нарежда Съветски военни части да не припарват до Американски такива, тъй като напрежението и директния сблъсък може да доведе до Трета световна? От своя страна американците не са взимали такива предпазни мерки, поне доколкото съм чувал."

Не бях гледал речта. Като прочетох това твое шокиращо мнение, реших да я изгледам, току-виж ми се проясни откъде са се събудили в теб такива чувства. Е, нека да заявя, вече в прав текст: Сталин не каза нищо. Нищо важно, нищо, което да си заслужава. Типична комунистическа реч, 100% пропаганда.
Да започна с приказките му за мир. Надявам се осъзнаваш, че той под мир има предвид неговия мир. А това е "мир" на задържане със сила на това, което армиите му са превзели през ВСВ, Централна и Източна Европа, плюс Източна Германия (говорим за Европа). Ако Сталин наистина искаше мир, щеше да направи максимален труд да запази добри отношения с другите Съюзници. Вместо това още на срещата в Ялта можеш да го видиш на снимката на лидерите как само той седи отдръпнат и прави физиономия тип:"кога ще свърши тоя фарс?".
Сталин е единственият тапир от големите лидери, който не може да се задоволи с най-голямата държава на света, та не му стигна и половината континент. Само Сталин (оттам и лидерите на Източния блок) беше дотолкова тъп, че да откаже жизнено необходима помощ по плана Маршал, който щеше да вдигне всички на крака, според мен, много по-бързо. Истината е, че американците се отдръпнаха от Западна Европа и я оставиха да се възстанови с общи усилия, което стана, дори ФРГ се превърна във втора икономическа сила за някакво време. А Германия беше най-пострадала от всички... Междувременно СССР е отговорен за трагедии като Пражката пролет, като оправданието е, че нямаш право на минимални промени, докато Москва гледа.
Още нещо: в речта Сталин почти изобщо не споменава държави, а партии. Това е така, защото му е ясно, че въпросните комунистически партии са негови слуги и докато тях ги има, той и наследниците му ще държат контрол. Още едно доказателство, че сталинският мир е всъщност смърт на една ръка разстояние.
Срам ме е от това, че се опитваш да защитиш един човек, който е сторил толкова зло не само на света, но и на собствения си народ. Подкрепям идеологията, но не и масови убийци като Сталин. Никога.

Профил

Аватар
В момента играе: League of Legends
Публикувано на: 24 Апр 2016 17:30

Когато човек като мен изпадне в състояние на краен цинизъм, при което вече напълно изгуби всяка вяра в хората (а четенето на политическите мнения в този форум определено може да те докара до такова състояние) всяко, макар и случайно проявление на свежа, истинна мисъл му действа като неочаквано добра изненада. Така и последните мненията на newcomer ми върнаха за миг надеждата, че човешкият разум може би не е напълно изчезнал, а също ми дадоха минутка отдих, тъй като сам нямаше какво повече да добавя и не ми се наложи да се впускам в спорове с Волтажния на тема СТАЛИН.

Понякога си мисля, какво би представлявал форума без мен :) Щеше ли изобщо да има политически дискусии и какво биха представлявали те? Може би не всичко е загубено.

И с желание да продължа с този позитивен вайб, мисля да пусна специален поздрав за Волтажния и за Serious Sam, просто не можах да дочакам до 9-ти май, една песен специално посветена на СТАЛИН!
https://youtu.be/Zlot0i3Zykw

Профил ICQ

Аватар
В момента играе: Футбол, ама навън
Публикувано на: 26 Апр 2016 12:49

Oтносно първия ти отговор: прав си, НО този метод, който описваш, е толкова изгоден, колкото и пагубен. Ако други държави са "последен щит" пред границите на СССР, то през годините тези държави са били третирани "специално" - повече войски там, съответно по-строг контрол, за да не прехвръкне пиле и по-строги наказания за и без това нервните покрай окупацията цивилни. Прибави към това и кръвната омраза на руснаците към определени народи като поляците и прибалтийците (които просто отказват да бъдат асимилирани чрез сила) и получаваме днешната ситуация, където ако руски политик им предложи някакъв общ проект ще бъде прогонен веднага. А да - то и една сигурност за СССР... прочети само през войната колко много тези "народи-защитници" са подсилили Вермахта.
Относно втория ти отговор: Както написах по-рано, той готви първия удар срещу бившите си съюзници през 53-та г. Просто смъртта му застава на пътя на собствените му планове. Той е бил съюзник с Третия Райх, докато му е удобно и само когато му е станало ясно, че Хитлер иска богатствата на държавата му е "наместил" твърдението, че нацистите са идеологически враг. Също така, пак казвам, изолацията на Сталин е негово си решение, американците и британците остават сплотени и затова печелят Студената война. Мани технологиите, войсковата мощ и прочие... съюзът е истината. Източният блок, да си говорим честно, ако не бяха марионетните правителства, нямаше да оцелее и година. Затова загубихме Студената война и се разпадна СССР и разни келеши през 80-те и 90-те правиха карикатури на режима като невидели. Има защо... Сталин изнесе войната на гърба си и го признавам за това винаги, но не забравяй, че още по време на войната се правят отстъпки спрямо СССР, например Прага не се е планирало да е освободена от съветите, американците са били по-близо, но от тях да мине... плюс това едно е да имаш претенции, друго е да се замозабравиш. Конкретно (бившите източно)германци с нищо не са заслужили съветска окупация и фалшива държава. Не е честно, но кой ги пита. BTW САЩ са имали политика на ненамеса в Европа (на кого му се води война, като икономиката избива тавана?) и само директно нападение в/у тяхна територия ги принуждава да действат. Логично. Британците пък водят войната от начало до край и участват на повечето фронтове, така че не знам какво повече искаш от тях.
Трети отговор: план "Маршал е имал определени изисквания, на които ако не отговаряш си аут (възстановяване на банките, довоенното производство на храна, ако помня правилно). Тоест това е план с цел, а не "ето ви тия кинти и правете квот искате". Затова е успешен. И ако това е бил план само за Западна Европа, защо се предлага и на останалата част от Европа и СССР? Няма никакво оправдание за отказа на Сталин, особено като знаем, че в комунистическата държава всичко е държавно и грузинецът щеше да подсили малко сринатата си икономика ако искаше. Но не би. Също така, не знам какъв е тоя мит, че САЩ и Великобритания са "незасегнати". Държавите им се възстановяват по-лесно, да, но пак има гигантски поражения в материално състояние и човешки животи. Недей така.
Четвъртият ти отговор: Пражката пролет е ТРАГЕДИЯ, защото загубата на един човешки живот е трагедия, но ти изкарваш загубата на много като проста статистика, или сякаш са си го заслужили. Що? Да не твърдиш, че заставането на няколко десетки човека с камъни срещу няколко колони съветски танкове е честна битка? Независимо дали прави или не, тези хора с нищо не заслужаваха да бъдат пометени от съветската военна мощ. Лично мнение, де...
Пети отговор: А докато има московски контрол, ще има горчив "мир". Гледам пропагандата си е свършила работата, защото национализмът си е жив и днес.
Последен отговор: Кофти пример, или поне аз не го виждам като добра илюстрация на тезата ти. Всички споменати от тебе империи са мъртви: И Рим, и Третия Райх, и Османската империя, и Съветския съюз. Първите три, доколкото разбрах, не са прави да се разширяват териториално, вместо да правят вътрешни реформи и да "изчистят боклука" от системите си. Така е. И това, че Сталин е решил да прочисти апарата е било правилното решение? Принципно да, но ако приемем, че комунизмът е безгрешен. Това, което или не ти прави впечатление, или не искаш да признаеш е, че Сталин като параноик не е чистил системата от хора, които спират прогреса, а от хора, които са му неудобни. Едно от най-големите престъпления на Сталин се корени именно в това, че ако някой се е издигал достатъчно чрез собствени усилия, мравките са полазвали по гърба му и въпросният кадър бива разстрелян, дори ако би бил много, много полезен. Сталин е правил грешната преценка, че партиен враг (всъщност който стане прекалено амбициозен)=национален враг, което няма нищо общо и така вместо да се избиват вредни кадри се премахват абсолютно ценни, перспективни кадри. И така мощта на (в най-голяма степен) армията се срива... от собствения й лидер и главнокомандващ. Което, от своя страна, дава на измъченото управление на другаря Сталин, още малко време. Така че Сталин може да е смачкал мръсните нацисти и фашисти, ама между другото е смазал и собствените си активи... какво повече да кажа.

Профил

Аватар
Публикувано на: 26 Апр 2016 23:13

Само да вметна, за 20 доларовата банкнота, няма такава тъпня.
Да пуснат нов номинал или нещо такова, да я направят на монета или знам ли, ама да махат Андрю Джаксън не е готино.

Профил

Аватар
Публикувано на: 26 Апр 2016 23:25

Spoiler for :

Профил ICQ

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Публикувано на: 27 Апр 2016 00:50

Тая тема става ли за американската вътрешна политика?

https://twitter.com/realDonaldTrump/sta ... 6000532480

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 27 Апр 2016 07:58

Със сигурност повече от тебе :lol:

Ами като цяло, забавен тип е бил, в смисъл, папагала му-расист, който е живял малко повече от него, е доказателство, че човека е бил интересен.

Профил

Публикувано на: 27 Апр 2016 08:27

Профил

Аватар
Публикувано на: 27 Апр 2016 09:36

Сталин буквално не е направил едно хубаво нещо за човечеството. Така става, когато комплексар вземе властта.

Профил

Публикувано на: 27 Апр 2016 15:23

Профил

Аватар
Публикувано на: 28 Апр 2016 13:11

Аз говорех конкретно за него, като цяло историята ми е зле.

Профил

Аватар
Публикувано на: 29 Апр 2016 23:02

Can Taylor Swift save Ukraine?
Цитат:
"In the battle between Putin and Taylor Swift," he writes, "I bet on Swift."

Аз също :D
http://www.tennessean.com/story/insessi ... e/7962113/

Профил ICQ

Публикувано на: 29 Апр 2016 23:29

Профил

Аватар
Публикувано на: 01 Май 2016 08:32

нелегален написа:

I give you that one :D

BTW колко хора са писали тогава, които ги няма сега :(

Профил ICQ

Аватар
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
Публикувано на: 01 Май 2016 13:52

нелегален написа:
Деба... Опитах се да си намеря един свой пост от преди 3-4 години, където предричам как Слави Трифонов ще влезе в политиката след време, но не можах...

EDIT: НАМЕРИХ ГО!! - http://www.pcmania.bg/phpbb3/viewtopic.php?f=1&t=65915&p=1173195#p1173195

Абе... на всички вас ви е ясно, че понякога размивам границата между реалностите, и не съм много ориентиран, но се кълна, че никога не съм искал да им влияя! :D
Аз съм наблюдател, а не деятел... mkaaay? :roll:

Я кажи честно сега, ти като руутваше преди време за Волен и Бареков, тролеше ли или си беше наистина?

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето

Профил

Аватар
Публикувано на: 01 Май 2016 15:46

И Витков! :D

Профил Skype

Аватар
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
Публикувано на: 01 Май 2016 17:01

нелегален написа:
Маце Борко написа:
Я кажи честно сега, ти като руутваше преди време за Волен и Бареков, тролеше ли или си беше наистина?

Напълно сериозен бях. Пускал съм гласове за почти всички партии и представители, които са били против ГЕРБ. И на парламентарни, и на президентски, и на местни, и на Европейски - винаги един и същ принцип - против ГЕРБ.

Яд ме е, че Бареков се позагуби от публичното пространство напоследък, защото виждах, и продължавам да виждам в него единствения човек притежаващ бруталната сила да катурне Борисов.

Скивайте: http://www.novini.bg/uploads/news_pictures/2013-20/big/barekov-shte-vodq-bitkata-s-mutrodiktatora-boijko-borisov-dokraij-148851.jpg

опа-а-а... май някой изглежда изплашен и угрижен? Май някой е разпознал майстора си в лицето на един по-млад, по-енергичен и по-способен от него човек? :roll:

Все още не е късно де. Ники е биткаджия, не се е предал. Аз бих подкрепил ако спретне насилствен преврат срещу Борисов, тъй като обикновеният бълагрин е твърде тъп за да види, че делото му е право, за да може да го избере по законен начин.

edit: Ако не може с насилствен преврат, то може с излизане в нелегалност в Русия, и издаване на дистанционни директиви, които да подготвят почвата за бъдещо пристигане на братушките.

I rate 8/8 :D

btw, по тая тема:

В очите на Лора Крумова се вижда всичко друго, но не и милост :lol:

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето

Профил

Аватар
Публикувано на: 01 Май 2016 17:36

Маце Борко написа:

Хахаха тия двамата сто процента имат някаква история.

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com