Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Заглавие: Re: Pokémon – General thread
Публикувано на: 24 Мар 2016 14:01

:lol: :lol: :lol:

Профил

Аватар
В момента играе: League of Legends
Публикувано на: 24 Мар 2016 16:09

Dr. Gonzo написа:

Ти май всеки ден прилежно се молиш за колапс на руската икономика :D

To да се молиш и да не се молиш..., но да в случая просто нямаше как да се въздържа :D

Профил ICQ

Публикувано на: 24 Мар 2016 19:01

Профил

Аватар
Публикувано на: 24 Мар 2016 23:03

Dr. Gonzo написа:

винаги съм искал да те питам какво мислиш относно атентите от 11 септември 2001 г.
дали е възможно ли е да е било inside job?

Не, никой нормален човек не мисли подобно нещо. Някои хора твърдят, че атентатите са били повод да се нахлуе в Ирак, но това може да го каже само, човек който не следи нещата отблизо. Войната в Ирак нямаше общо с атентатите от 9/11. Никога не се е твърдяло, че се започва война заради атаките. В своята биография самият Дж.Буш обяснява как са имали среща в Кемп Дейвид още в първите дни на президентството му и са обсъждали варианта да се отърват от Саддам Хюсеин, всъщност атаките от 9/11 отлагат това, защото стават причина за войната в Афганистан, освен това Буш не иска да остави погрешно впечатление и за това нарочно изчаква две години преди да започне и войната в Ирак.

Самата война в Ирак е напълно излишна и от нея САЩ не печелят нищо. Дори повечето републиканци в към днешна дата са на мнение, че влизането в Ирак беше грешка. Същевременно обаче, Дж. Буш трябва да му се признае успя да изпълни плана си и да стабилизира Ирак, но решението на неговия наследник Обама да изтегли преждевременно войските доведе до положението в което сме в момента. Последователността от 2х8 години некомпетентно управление на най-важната държава в света доведе до сериозни проблеми в света.

Профил ICQ

Публикувано на: 25 Мар 2016 02:19

Профил

Аватар
Публикувано на: 25 Мар 2016 11:05

Приятелю, ако вярваш, че правителството на САЩ е организирало атаките от 9/11 ти си за лудницата. :lol:

Иначе от написаното от теб не виждам никъде някакво противоречие на това което аз написах:

Цитат:
Войната в Ирак нямаше общо с атентатите от 9/11. Никога не се е твърдяло, че се започва война заради атаките.
- това са историческите факти.

Войната в Афганистан беше напълно справедлива и тя започна след активиране на член №5 от северно-атлантическият договор, след като се доказа, че режимът на Талибаните е осигурил бази на Алкайда за обучение на терористи и подготовка на атаките от 9/11. Надявам се не защитаваш талибаните и не им симпатизираш. След като режимът им беше свален, 2 милиона афгански момичета имаха за първи път възможността да тръгнат на училище.

Войната в Ирак започна по съвсем различен повод, нямащ нищо общо с 9/11. Тя щеше да започне независимо от атаките. Никога не се е твърдяло, че Саддам е отговорен за 9/11 и за това се започва войната. Аз самия никога не съм бил поддръжник на тази война, смятам че беше грешка и че нанесе повече щети отколкото ползи.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 25 Мар 2016 11:10

Това което се случи на 11 септември е толкова абсурдно, че нито конспиративните теории, нито официалните версии обясняват какво реално се е случило. Тези събития за мен си бяха нещо сравнимо с извънземна инвазия в Ню Уорк :D След 200 години може и да стане ясно какво точно е станало, стига дотогава да са останали някакви доказателства.

Просто ми е трудно да повярвам, че някакви примитивни чалми могат да направят толкова мащабно нещо и то в държава, която е с най-силната армия и най-силните служби за сигурност света. Трудно ми е да повярвам че така перфектно могат да се сринат сградите, така както се срутват професионално стари стради, без да направят големи щети на околните. Да кажем че е случайност, амо то е двете сгради се срутиха еднакво, а една по-малка между тях се срути по този мега прецизен начин, без дори да има някакви видими щети. https://www.youtube.com/watch?v=Mamvq7LWqRU

От друга страна пък е пълна малоумщина да се смята че това е дело на американското правителство. Ако това беше истина, щеше да има доста информация за това, различна от конспиративните теории от разни шитави пропагандни филмчета в нета. Някак си прекалено брутално ми се струва това, че да може толкова много хора да се навият да участват в това, да го реализират толкова прецизно и то без да изпеят някъде за участието си в това нещо.

Абе направо работата си е "истината е някъде там" :D Аз към склонен да вярвам, че това е направено от някаква мега влиятелна организация, например от собствениците на сградите или от тези които имат офиси там с цел застрахователна измама, заличаване на някакви документи, прикриване на измами или нещо такова. И поради някаква неизвестна причина правитерството на Буш е ги е прикрило. Или може би е по точно да се каже, че са успели някак си да се измъкнат от властите на САЩ.

А те по чалмите така или иначе не са спирали да си гърмят последните 30 години, не им трябва да се избиват взаимно, за да оправдаят военните си действия срещу някаква маса от примитивни, враждебно настроени диваци.

Профил

Аватар
Публикувано на: 25 Мар 2016 14:03

Планът всъщност е доста прост и не изисква особена висока технологичност. Не е първият път в който пътнически самолети биват отвличани от терористи, просто за първи път те се използват като оръжие от камикадзета. Терористите са преминали на обучение като пилоти в частни школи за любители, каквито в Америка има хиляди и това не би привлякло вниманието на никого.

В добавка, това не е първият атентат срещу кулите близнаци. През 1993г. е извършен бомбен атентат от ислямист, като бомбата е взривена в подземния гараж на северната кула очевидно с идеята целия небостъргач да бъде съборен. Взривът нанася сериозни щети и 6-тима души загиват, а над 1000 са ранени, но кулата оцелява.

https://en.wikipedia.org/wiki/World_Tra ... %80%932001)

Профил ICQ

Публикувано на: 25 Мар 2016 14:57

Профил

Аватар
Публикувано на: 25 Мар 2016 16:37

1. Иракската война няма общо с 9/11. Саддам действително е спонсорирал някои терористи, най-вече палестинците, но абсолютно всички в Америка са на мнение, че няма връзка между 9/11 и Саддам. Подобни твърдения не е имало никога, от страна на администрацията на Буш, не знам на колко години си, аз 2003г. бях достатъчно възрастен за да следя нещата от близо, спомням си от първо лице, какво тогава говореха Буш, Колин Пауъл и Маделин Олбрайт. Ставаше дума за иракските оръжия за масово поразяване, не за тероризъм. Което всъщност прави чест на администрацията на Буш, защото лесно можеха да се възползват от емоциите покрай 9/11 за да оправдаят войната в Ирак, но не го направиха, напротив поставиха ясно разграничение между Афганистан (пряк отговор на 9/11) и Ирак, където причините бяха съвсем други.

2. Нищо не печели. Прословутия петрол е на общо ползване. Има Ктайски и Руски компании, опериращи в Ирак. Ирак получава свое правителство и самоуправление няколко години след войната, макар че американските войски продължават да са там с цел сигурност. Американците дават 4 000 убити в Ирак и хиляди ранени ветерани, цялата война струва на бюджета неизмерими суми. В известен смисъл, САЩ печели (тогава не сега) стратегическа позиция за да намали влиянието на Иран в района. Също така Алкайда бива разгромена в тази война защото Осама Бин Ладен призовава всички муджехидини да се бият в Ирак вследствие на което са убити около 40 000 терористи. Това до голяма степен обезкръвява организацията и предотвратява по-големи атентати в САЩ и по света.

Републиканците не са завършили войната в Ирак. За съжаление администрацията на Обама я завърши като изтегли преждевременно войските. Въпреки критиките към Буш за войната, трябва да му се признае, че той стабилизира Ирак и през 2007г. това вече беше една държава стъпила на краката си. С изтеглянето си от Ирак Обама загуби всичко постигнато до момента и отвори пространство за развитието на най-голямата терористична организация ИСИС. Нещо с което ще трябва да се справи следващият републикански президент.

Цитат:
Афганистанците сигурно трябва да благодарят на САЩ, че водиха тази благородна и справедлива война

Всъщност Афганистан беше в състояние на гражданска война преди намесата на САЩ, между режима на талибаните и Северния съюз, когото НАТО подкрепи.

Профил ICQ

Публикувано на: 25 Мар 2016 16:41

Профил

Публикувано на: 25 Мар 2016 17:50

Профил

Аватар
Публикувано на: 25 Мар 2016 18:53

Няма какво да обсъждам факти и каквото и да е свързано на тема политика и наука с многото хора вярващи в масоните, лошите CIA, кемтрейлс е тем подобните глупости. Имам опит с такива начинания и съм се убедил че няма смисъл. :D

Иначе абсолютно всички конспиративни материали съм гледал в нета. Интересни са ми, но гледам на тях като на художествена измислица, а не като на източник на информация. Единственото в което вярвам е че сградите паднаха от експлозиви, вкарани в колоните им. и смятам че кадрите, заснети от камерите на телевизиите са убедително доказателство за това. Всичко останало са догадки, предположения и конспиративни теории.

Профил

Аватар
Публикувано на: 25 Мар 2016 19:06

vanmx написа:
Това което се случи на 11 септември е толкова абсурдно, че нито конспиративните теории, нито официалните версии обясняват какво реално се е случило. Тези събития за мен си бяха нещо сравнимо с извънземна инвазия в Ню Уорк :D След 200 години може и да стане ясно какво точно е станало, стига дотогава да са останали някакви доказателства.

Просто ми е трудно да повярвам, че някакви примитивни чалми могат да направят толкова мащабно нещо и то в държава, която е с най-силната армия и най-силните служби за сигурност света. Трудно ми е да повярвам че така перфектно могат да се сринат сградите, така както се срутват професионално стари стради, без да направят големи щети на околните. Да кажем че е случайност, амо то е двете сгради се срутиха еднакво, а една по-малка между тях се срути по този мега прецизен начин, без дори да има някакви видими щети. https://www.youtube.com/watch?v=Mamvq7LWqRU

От друга страна пък е пълна малоумщина да се смята че това е дело на американското правителство. Ако това беше истина, щеше да има доста информация за това, различна от конспиративните теории от разни шитави пропагандни филмчета в нета. Някак си прекалено брутално ми се струва това, че да може толкова много хора да се навият да участват в това, да го реализират толкова прецизно и то без да изпеят някъде за участието си в това нещо.

Абе направо работата си е "истината е някъде там" :D Аз към склонен да вярвам, че това е направено от някаква мега влиятелна организация, например от собствениците на сградите или от тези които имат офиси там с цел застрахователна измама, заличаване на някакви документи, прикриване на измами или нещо такова. И поради някаква неизвестна причина правитерството на Буш е ги е прикрило. Или може би е по точно да се каже, че са успели някак си да се измъкнат от властите на САЩ.

А те по чалмите така или иначе не са спирали да си гърмят последните 30 години, не им трябва да се избиват взаимно, за да оправдаят военните си действия срещу някаква маса от примитивни, враждебно настроени диваци.

Напълно съм съгласен с първия параграф. Относно параграф 4, комплекса бе закупен от Лари Сълверстейн седмици преди атаките. След приключването на покупката направил застрахователна полица, която включвала застраховка за тероризъм. След това Силверстейн получил обезщетение от 4.5 милиарда. Не казвам, че той е съучастник в организацията на цялото това нещо, но е доста интересно съвпадение.

Профил

Публикувано на: 25 Мар 2016 19:17

Профил

Аватар
Публикувано на: 26 Мар 2016 18:55

Това сега го видях.
Dr. Gonzo написа:
Тия "враждебно настроени диваци" имат също толкова право на живот колкото и ти.

Не и когато режат глави в името на алаха, изнасилват малки момичета и тем подобни гадости присъщи за средновековна Европа. Тъжно е че толкова хора ги подкрепят, макар и често без да осъзнават.

Dr. Gonzo написа:
Само дето това право им се отнема от едни други "цивилизовани" диваци, които ценят петрола повече от човешкия живот.

Ако не бяха цивилизованите диваци, за тия враждебно настроените, петролът все още щеше да представлява една гадна, миризлива, черна течност, в която им газят каручките. И никой не им го отнема, а купува. Трябва ли да споменавам Дубай, които не са враждебно настроени към запада и си продават петрола?

Профил

Аватар
Публикувано на: 26 Мар 2016 19:00

https://www.youtube.com/watch?v=rRCAU5hKhKc Много обичам да гледам записи на новини от преди '98 година. В конкретния случай съм изумен от сравнително доброто качество на записа.

Профил

Аватар
Публикувано на: 26 Мар 2016 20:27

Dr. Gonzo написа:
1. Иракската война може да не е пряко свързана със събитията от 9/11, но тези атентати служат за оправдание и катализатор за дългопланираната инвазия в Близкия Изток.

Каква инвазия? Близкия Изток не е само Ирак и Афганистан. Освен това едното няма нищо общо с другото.

Цитат:
Значи ми казваш, че палестинците са терористи, така ли?

Да.

Цитат:
И ако спомена каквото и да е за военните престъпления на Израел, това ще е антисемитизъм?

Споменавай каквото си искаш, аз обичам да споря с аргументи и факти, не с политически коректни заклеймявания :D

Цитат:
Естествено, че ще бъде за общо ползване. Не може тия алчни араби да пазят всичкия петрол за себе си, трябва да споделят.

Ще отворя само една скоба, петрола като ресурс представлява ценност само за една индустриално развита цивилизация. Арабите оставени сами на себе си, не само, че не биха имали никаква полза от петрола, те дори не биха били в състояние да го добиват за да го продават. Саудитска Арабия например тъне в пари които лошите Американци и др. западняци им плащат за петрола, както и страни като Катар, Кувейт, Емирствата и т.н. Просто те имат минималната интелигентност да си стоят на гъза и да си прибират парите от петрола. Даже Саудитска Арабия се опитват да го играят световна сила с цените на петрола и с финансиране на ислямизъм навсякъде по света.

Цитат:
А КОЙ Е НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ИНТРИГАНТ НА СВЕТОВНАТА ПОЛИТИЧЕСКА СЦЕНА И ПОДКЛАЖДА ГРАЖДАНСКИ ВОЙНИ ЗА ДА СЕ НАМЕСИ ПОСЛЕ КАТО "МИРОТВОРЕЦ"?
СИГУРНО РУСИЯ, А?

Странно е че го казваш, като се има предвид, че преди това точно руснаците бяха в Афганистан. Както и да, е конфликтите в арабския свят, както и тяхната ненавист към Запада датира от 1400г. Не може да обвиняваш американците за това, вярно че не всичките им гео-политически решения бяха добри, съгласен съм, но в основата си остава културата и начина на мислене на хората по тези земи.

Цитат:
Вярваш ли, че Тръмп има някакви шансове? Аз гледах някои от речите му и ми се стори доста reasonable person. Ако имах право да гласувам, щях да гласувам за него.

Да вярвам, че той ще спечели републиканската номинация, вече води с почти непостижима преднина, пред втория Тед Круз. Що се отнася до генералните избори, между него и Хилъри, там нещата са на кантар, но аз съм оптимист т.е. мисля, че той ще бие. Смятам че ще е добър президент. Съчетава добрите страни и на двете партии. Беше против войната в Ирак от 2003г. като днес я нарича най-големия гео-политически провал. Звучи твърдо, но същевременно не смятам, че лекомислено ще се хвърля в ненужни войни.

Профил ICQ

Публикувано на: 26 Мар 2016 23:30

Профил

Аватар
Публикувано на: 27 Мар 2016 00:55

нелегален написа:
IC1101 написа:
https://www.youtube.com/watch?v=rRCAU5hKhKc Много обичам да гледам записи на новини от преди '98 година. В конкретния случай съм изумен от сравнително доброто качество на записа.

Интересно наистина. Прави ми впечатление, че тогава бяхме по-бедни като народ и като хора, но някак си бяхме по... нормални? И с повече живот в нас. Сега е абсурд да се види такова единство, което да не е платено.

Тогава положението беше на живот и смърт. най-голямата икономическа криза в новата история на България. Спомням си че на родителите ми едва им стигаха заплатите да се изхранваме. месеци наред ядохме само хляб със свинска мас и то само когато започне яко да стърже корема, всичко друго беше лукс... А имаше и хора които бяха по-зле. Та заради това беше единството.

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com