Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Супер Марио или Смърт
Аватар
Заглавие: Re: Pokémon – General thread
Публикувано на: 09 Фев 2016 13:02

Аз искам да видя клипчета различни от Пхенян...

Иначе живея на 150 метра от посолството на КНДР в България(което явно се грижи и за доста други държави) и мога да ви кажа, че тия са промити мозъци.

По цял ден, независимо от метерологичните условия от 10 до 17 се играе нон стоп волейбол, при това сегрегирано(мъже само, жени само, момчета само, етц).

Странни копелета са, ама имат Samsung S5 яко :D

Винаги съм си мислел, че тия които са ги пращали в България са некви яко заслужли партийни лидери, че да дойдат на почивка тук малко :D.

Профил

Аватар
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
Публикувано на: 09 Фев 2016 13:27

-------

https://youtu.be/5xs--To414I?t=1s

Филм на RT.

А ти продължавай да четеш редит и да си пускаш клипчета от youtubе, Волтаж, връзката ти с реалността никога не е била от силните ти страни. Западната пропаганда срещу Северна Корея вика...

Аз за спорове с олигофрени просто нямам сили, време ми е да отлитам най-накрая. За съжаление трансформацията на тоя форум в бездънна яма е абсолютно завършена откакто ти си доминиращият потребител като бройка участия в "дискусиите".

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето

Профил

Аватар
В момента играе: League of Legends
Публикувано на: 09 Фев 2016 19:38

Искам първо да отбележа, че един ден Морко ще проумее, че всичко което казвам е истина, но дано не е твърде късно.

Сега по ред на номерата. Донякъде е освежаващо да се види, че поредното абсурдно твърдение от страна на нашите съфорумци в левия политически спектър, този път срещна малко по-силна ответна реакция не само от мен. Даже "умерения демократ" Морко се включи. Жалко, че това не става за далеч по-касаещи нас теми, от Северна Корея.

Сега малко факти:

Цитат:
Смееш се на твърдението ми за западна пропаганда срещу КНДР? Ето просто няколко твърдения, които съм чувал през годините за тази държава от страна на Запада:
- Карането на велосипед се наказва със затвор
- Мъжете са задължени да имат същата прическа като Ким Ир Сен и Ким Чен Ир
- Треньорът по футбол е бил заточен в лагер след световното 2010-та
- Хората ядат трева и улични кучета, ако няма какво друго
- Канибализъм в селата
- Определят те за грамотен според това дали можеш да напишеш името на Ким Чен Ир

Никога не е имало подобни твърдения в западните медии. Факт е че преди няколко години Ким Чен Ун забрани на жените да карат велосипеди, но после пак го разреши.

Факт е че в КНДР има няколко вида одобрени прически за мъжете и за жените.

Факт е че спортисти са били заточвани в лагери поради спортни провали, сега за конкретния треньор нямам информация да ти кажа.

Преди няколко години, имаше огромен глад в Северна Корея, някъде около пика на санкциите във връзка с ядрената програма. Говореше се за хуманитарни помощи на ООН с цел да се преодолее положението с глада. И като цяло осигуряването на базови необходимости в КНДР вкл. храна си остава проблем. Гледай филма Inside North Korea" на "Vice"ако не си го гледал, мисля че е относително актуален.

Впрочем в Китай в момента има стотици от така наречените Ghost Citys. Огромни градове с небостъргачи и хиляди сгради които стоят празни. Това е в резултат на мащабни правителствени проекти за урбанизация, които целят изкуствено повишаване на заетостта и изкуствен растеж на икономиката (за тези които не знаят, китайската икономика забавя ход от няколко години насам). Колко му е да се построят 10-тина небостъргача и в КНДР, за да показват пред туристите, че и те имат.

China Has a Crazy Number of Ghost Cities | China Uncensored

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 09 Фев 2016 22:24

нелегален написа:
към майстера:

Der Meister написа:
Адски сив грозен град

За София ли говорехме или Пхенян? :D :D :D

Изгледай филмчето още веднъж.

Ето ти и още, и на теб, и на останалите:
https://www.youtube.com/watch?v=CKRidQJQLrs
https://www.youtube.com/watch?v=V1OdXeWkOgY
https://www.youtube.com/watch?v=D4hLctBvojE

Горните три филмчета са снимани през пролетта/лятото, а не през зимата, както предното.

Изгледах всичко. Пак съм на същото мнение - грозен, сив, негостоприемен град. Някакви безсмислени огромни пространства. Пусто. Мега еднообразно всичко. Никакви индикации за някакви забавления - кръчми, магазини, барове и т.н. Прилича ми на някаква футуристична дистопия :D

Коментирам само това, което виждам на клипа, че не ми се навлиза в спорове като цяло за положението Северна Корея, най-малкото с Волтажа.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 09 Фев 2016 22:48

По принцип ми дреме на уя за Северна Корея, както и за Южна. Но се зачетох в дискусията и след един бърз рисърч ясно се вижда от космоса как все още нямат електричество вечерно време. http://blogs.marketwatch.com/themargin/ ... rth-korea/

Отделно от това, бях гледал едно документално филмче преди време, различно от това на Морко(макар че и него съм гледал до някъде),в което се разказва за двуличието на севернокорейската икономика и как всъщност властта има достъп до огромно количество неофициални т.е такива, които не присъстват в регистрите богатства и злоупотребяват с тях както си искат. Голяма част от участниците бяха със скрити лица и гласове. Не знам колко са достоверни, но не ме интересува особено, просто реших да го спомена покрай дискусията. :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 10 Фев 2016 03:43

Действително и доста неща се преувеличават за Северна Корея от разни медии, ама това не е пропаганда, ами чиста ебавка и бъзик. Така както са се ебавали с нас чужденците преди 89-та след като са идвали тук като туристи (разни стари хора са ми разказвали). Просто абсурдността на този режим подтиква към бъзици и майтапи.

Мисля че никай източно европеец не му трябват големи доказателства за да си представи какво е там, защото преди малко повече от четвърт век и тук е било горе долу същото.

За да падне завесата трябва оня самодоволен дебел вожд и неговата рода да се махнат. Стане ли това, тогава Корея ще се обедини и всички ще забравят за тая простотия по най бързия начин. Това ще бъде най-доброто което може да се случи на северно корейците. Нещо като падането на берлинската стена за източно европейците, най вече за жителите на ГДР. Вярвам че и това рано или късно ще стане с Корея.

Профил

Аватар
Публикувано на: 10 Фев 2016 12:17

vanmx написа:

За да падне завесата трябва оня самодоволен дебел вожд и неговата рода да се махнат. Стане ли това, тогава Корея ще се обедини и всички ще забравят за тая простотия по най бързия начин. Това ще бъде най-доброто което може да се случи на северно корейците. Нещо като падането на берлинската стена за източно европейците, най вече за жителите на ГДР. Вярвам че и това рано или късно ще стане с Корея.

Оптимизма ти е леко наивен за източно европеец. Поколения наред промиване на мозъци, както и тотална икономическа изостаналост не се преодоляват за ден два. Мненията в нашия форум са живото доказателство за това.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 10 Фев 2016 13:45

Така е, но България не е най-добрия пример. Има доста страни от източния блок които за разлика от нас приеха западните идеи и стъпаха горе долу на краката си. При ГДР е най осезаемо това, защото веднага се обединиха със западна германия. Със сигурност аналогично би станало със северно корейците, които като се обединят с южните си съседи, ще забравят тези глупости, колкото и да са промити. Да не забравяме че южнна корея е една от най-развитите стари в света.

Профил

Аватар
Публикувано на: 10 Фев 2016 17:12

Да, не е виновен Ким Чен Ун, виновни са САЩ. Впрочем, ако не бяха САЩ, сега нямаше да я има Южна Корея, една от най-развитите и благоденстващи страни в света, дала ни неща като Гангамстайл, про-гейминга и кейпопа. :D

При това не ти разбрах логиката, САЩ няма да си загубят "стражевата кула", ако двете Кореи се обединят, най-много да си я разширят малко. Което най-много да е от полза за самите севернокорейци. Впрочем, Япония не е разделена и въпреки това има сериозни американски бази там.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 10 Фев 2016 19:20

нелегален написа:
Der Meister написа:
Изгледах всичко. Пак съм на същото мнение - грозен, сив, негостоприемен град. Някакви безсмислени огромни пространства. Пусто. Мега еднообразно всичко. Никакви индикации за някакви забавления - кръчми, магазини, барове и т.н. Прилича ми на някаква футуристична дистопия :D

Не мога да направя нищо за теб.

Ама нещо много лесно се измъкваш. Айде дори да приемем, че това за стила на града е въпрос на личен вкус, питам къде видя магазини, барове и ресторанти във великия ти град? Не исках да почвам диспут за икономическото/политическото състояние на страната, но ме провокираш. Как ще коментираш това, че Северна Корея е на 150-то място по БВП на глава от населението? Или ще кажеш, че и това е западна пропаганда? Защо не коментира фактите, които Андрей каза? Как ще коментираш това, че Ким Чен Ун си гърми министрите с гаубици? Как ще коментираш това, че в Северна Корея не можеш да гледаш Мегадет и да пиеш монстър :D :D :D

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 10 Фев 2016 21:20

-Гледах, сигурно е единствената пицария в града.
-За БВП-то видях какво коментира, но то е глупост. Това, колко е вноса и износа на дадена държава не променя принципа на изчисляване.
-За екзекуциите признаваш, обаче въпреки това се чудиш защо тази страна е лоша. Ми то това е основното бе. Това с министрите беше само пример за бруталния авторитаризъм, който вилнее там. Там ако те хванат да пиеш бира в парка сигурно пак те екзекутират. Или ако си педерас. Или ако нямаш "приличен" дрескод. Или всичко са западно-пропагандни митове това :D
-И не, в страна, в която те гърмят с гаубици задето си заспал, няма да дойдат Мегадет скоро.

Разбирам да казваш, че в Северна Корея не е чак толкова зле, колкото го изкарват ама ти едва ли не на черното казваш бяло.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 10 Фев 2016 22:07

нелегален написа:
Пич, Северна Корея е страна, в която тревата е ЛЕГАЛНА, а ти ми казваш, че за бира в парка ще те арестуват. ВЕРНО ЛИ? :lol: :lol: :lol:

За дрескода - аз видях хора с дънки и доста модерни палта. Но отново - не си гледал.

За БВП-то - не си прочел какво точно имам предвид. Това че в Северна Корея има по-ниско БВП на глава спрямо доста от останалия свят НЕ ОЗНАЧАВА, че хората задължително мизерстват, защото поради икономическата изолираност на страната, там действа друг стандарт.

Относно Мегадет - ами Лайбах бяха там миналата година. Да, Мегадет са по-хард, но що не и те някой ден. :D

https://www.youtube.com/watch?v=6VCHrNg51nA

Е хубаво, това с тревата и Лайбах не го знаех (особено това с тревата доста ме изуми, признавам). Ама бягаш от основната точка, че там хората просто нямат права. Ок хубаво можеш да пушиш трева ама какво не можеш - https://en.wikipedia.org/wiki/Human_rig ... orth_Korea
Опитваш се изкараш черното бяло просто, не знам защо.

За дрескода, хубаво дънки ама можеш ли да обличаш разголено примерно?

За БВП-то, не мога да разбера какво имаш предвид. Какъв е този друг стандарт? Икономическата изолираност влияе единствено на вноса и износа, които по принцип се смятат като разлика едно от друго. Т.е. в случая КНДР нито печели пари от износ, нито губи от внос, а останалото си е същото като при другите страни. Стандарта си е същия. За мен най-точния показател за материално благоденствие е покупателната способност на глава от населението, ако щеш и по него са зле Северна Корея.

Профил Skype

Горд Пролетарий
Аватар
В момента играе: Serious Sam
Публикувано на: 11 Фев 2016 11:09

Всъщност КНДР е в тесни икономически отношения с Китай. Целият износ на КНДР е ориентиран към Китайския пазар.

И стига с тая Северна Корея, че тая нощ съм сънувал как не ме пускат в Северна Корея и България обявява война и ги побеждаваме... :oops:

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 12 Фев 2016 15:57

Serious Sam написа:

И стига с тая Северна Корея, че тая нощ съм сънувал как не ме пускат в Северна Корея и България обявява война и ги побеждаваме... :oops:

Аз веднъж сънувах как съм на вилата през нощта и цялата местност е нападната от проруски сепаратисти та трябваше с колата да бягам към полицейския чек пойнт.

Профил ICQ

Аватар
В момента играе: MoneyCrafta
Публикувано на: 12 Фев 2016 16:36

Ти може да имаш шизофренията на Джон Наш.

не искам да имаме никакви взаиомоотношения.

Профил

Горд Пролетарий
Аватар
Публикувано на: 13 Фев 2016 09:14

Liberty написа:
Serious Sam написа:

Аз веднъж сънувах как съм на вилата през нощта и цялата местност е нападната от проруски сепаратисти та трябваше с колата да бягам към полицейския чек пойнт.

Той съня беше по-шантав...

Профил Skype

Горд Пролетарий
Аватар
Публикувано на: 19 Фев 2016 14:23

Снимки от полски фотограф на екскурзия в КНДР:
http://men.hotnews.bg/images/803/10364.html#photo

Профил Skype

Аватар
В момента играе: PTSD simulator
Публикувано на: 19 Фев 2016 19:41

Градските снимки все едно са правени в София. Десетата е покрай НДК ама без реклами. Занемарената гара твърде много напомня на северозапада...

Профил

Аватар
Публикувано на: 19 Фев 2016 21:31

Имат широки велоалеи ако не друго :D

Профил Skype

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Публикувано на: 19 Фев 2016 22:41

Ох, последната страница не я прочетох. Ама ако севернокорейците сами не направят нещо, нито САЩ, нито Китай, нито Русия ще се намесят да променят статуквото, щото ще се ебе майката на всичко. А ако се случи така, че Северна и Южна тръгнат някога да се обединяват, то процъфтяващата южнокорейска икономика ще се срине. Нещо такова, а-у.

Постоянно се носят слухове за нелегално внасяни (или дропвани с хеликоптери) флашки и двд-та (друг е въпроса простолюдието на какво устройство би могло да ги чете), но също така и списания и книги. Младите севернокорейци според мен лека-полека започват да разбират какво се случва отвъд границите им :)

И последно, най-големият въпрос:

Това компютърът на Ким Чен Ун ли е :S

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене: