Автор |
Съобщение |
Till.Lindemann
|
|
|
|
Заглавие: Re: Препоръчайте телефон Публикувано на: 03 Ное 2015 13:06
Я кажете при премиумите как стоят нещата в последно време? За сонитата чувам хубави неща, новия самсунг бива ли, или направо да се целя в по-малкия айфон, щот малко взе да ми писва от тоя андроид
|
|
|
|
|
-Stormrаge-
|
|
|
|
Заглавие: Re: Препоръчайте телефон Публикувано на: 03 Ное 2015 13:13
Проблема не е резолюцията а дъртия чипсет (който хич не беше лош преди 3 години де) но 360 лв . Повече от 150 лв за телефон с MTK 6582 към днешна дата си е грехота от където и да го погледнеш:D Та Xioami Note 2 е някви си 320 лв 64bit MTK Helio X10, MTK6795 Octa core, 2.2Ghz GPU: Power VR G6200 32GB ROM 2 GB RAM Full HD 1080p IPS, capacitive touch screen, 400PPI И предполагам, че на повечето от вас Helio X10 не ви говори нищо та ще ви постна това за да си направите сметка за къв звяр става въпрос. Както виждате сритва 810 в топките и е повече от три пъти по-мощен от 6582... Така че спрете да хрантутите румънците с безбожни суми за стара стока. За премиум чакайте Snapdragon 820 или нещо с Exynos 7420.
|
|
|
Маце Борко
|
|
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
|
|
Заглавие: Re: Препоръчайте телефон Публикувано на: 03 Ное 2015 13:21
Till.Lindemann написа: Я кажете при премиумите как стоят нещата в последно време? За сонитата чувам хубави неща, новия самсунг бива ли, или направо да се целя в по-малкия айфон, щот малко взе да ми писва от тоя андроид nexus 6pот малките андроиди единствено новата Z5 Compact, обаче с тия стъклени задни панели дето се пукат от нищото, не знам айфонът си е айфон, но големият е по-готин
___________________________________ "Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура, но в същността си е комплексиран простак..." - Алминатора
"напарфюмиран печен ебач" - кримсънчето
|
|
|
|
|
Serious Sam
|
Горд Пролетарий |
|
В момента играе: Serious Sam
|
|
Заглавие: Re: Препоръчайте телефон Публикувано на: 26 Ное 2015 16:16
Мочмета, абе тоя телефон нещо ми намирисва. Прегледах папка по папка размера на всичко във вътрешната памет - не повече от гигабайт и нещо. Реално заети - 4,1 гигабайта от 5 вътрешна. Дразни ме, че през 5 минути ми извежда съобщение за прехвърляне на данни в мемори картата, каквото за сега упорито отказвам. Въпроса ми е самата ОС вижда ли се като файлове/директории върху вътрешната памет или е "скрита"? В смисъл - какво става по дяволите?
___________________________________ ¯\_(ツ)_/ ¯
|
|
|
|
|
Маце Борко
|
|
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
|
|
Заглавие: Re: Препоръчайте телефон Публикувано на: 26 Ное 2015 21:31
Самата операционна система е скрита - само тя е около десетина гигабайта.
___________________________________ "Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура, но в същността си е комплексиран простак..." - Алминатора
"напарфюмиран печен ебач" - кримсънчето
|
|
|
|
|
Der Meister
|
|
|
|
Заглавие: Re: Препоръчайте телефон Публикувано на: 26 Ное 2015 22:56
На мен 32 гб ми се води телефона пък ми показва, че ми е 24.8 общото място. Явно останалото е ОС. Ама нормално ли е изобщо да не ми ги показва, че ги има?
|
|
|
|
|
Serious Sam
|
Горд Пролетарий |
|
В момента играе: Serious Sam
|
|
Заглавие: Re: Препоръчайте телефон Публикувано на: 26 Ное 2015 23:51
Ама на мен самото "явно" място не ми излиза - около гигабайт обща сума от видимите файлове, а реално заето място - 4,1 гб, от налични 5 гб.
___________________________________ ¯\_(ツ)_/ ¯
|
|
|
|
|
Der Meister
|
|
|
|
Заглавие: Re: Препоръчайте телефон Публикувано на: 27 Ное 2015 00:56
Ами сигурно са пак някакви скрити файлове, които не са от ОС-а.
|
|
|
|
|
AcTivE
|
The King of Kings |
|
|
|
Заглавие: Re: Препоръчайте телефон Публикувано на: 27 Ное 2015 09:37
Някакви отзиви за Xiaomi Redmi Note 3? За тази цена си е too good to be true.
|
|
|
Buttersa
|
|
В момента играе: не казвам
|
|
Заглавие: Re: Препоръчайте телефон Публикувано на: 27 Ное 2015 10:03
втф? Те оня ден пуснаха Note 2 по магазините
|
|
|
Till.Lindemann
|
|
|
|
Заглавие: Re: Препоръчайте телефон Публикувано на: 29 Ное 2015 23:33
Взех си 6s оне ден. Вече и аз съм гей
|
|
|
|
|
-Stormrаge-
|
|
|
|
Заглавие: Re: Препоръчайте телефон Публикувано на: 30 Ное 2015 18:34
AcTivE написа: Някакви отзиви за Xiaomi Redmi Note 3? За тази цена си е too good to be true. За тези пари си е перфектния телефон. Но като цяло не е нищо повече от лек ъпгрейд на Redmi Note 2 който също си беше убиец като цена и параметри. По-мощна батерия fingerprint scaner метален корпус 3 Gb ram За около 200 USD си е чудесен избор. Среден клас, но със флагмански процесор. Конкуренцията няма алтернатива... Минус за мен големината на екрана... 5.5 поне за мен всичко над 5 си е неудобно за телефон и носене по джобове. Имам приятели с първия Redmi Note който е горе долу с два пъти по-слаб процесор. Нямат оплаквания работят си до ден днешен.
|
|
|
The Arrow
|
|
|
|
|
|
|
|
VALEN7INVS
|
Цар |
|
|
|
Заглавие: Re: Препоръчайте телефон Публикувано на: 30 Ное 2015 22:01
Мен ако питате след пълното нещастие в което се е превърнал голия андроид ненадейно се озовахме отново в момента, в който SAMSUNG са номер едно, просто в момента и конкуренцията в лицето на LG, Huawei, Xiaomi и ред дргуи са страшно на ниво. От друга страна каквото и да си говорим ми е все по-трудно да приема насериозно дори и последния айфон 6с, предвид че по абсолютно всички важни показатели апарата е същия като Galaxy A5, който сам по себе си е леко овърпрайсд, и въпреки че айфона не е четириядрен и няма слотове за карти пак струва 2х повече. Умопомрачително е. Разбира се не ти се сърдя, Монка, готин си.
___________________________________ QVOD·EST·SVPERIVS EST·SICVT QVOD·EST·INFERIVS
|
|
|
|
|
Till.Lindemann
|
|
|
|
Заглавие: Re: Препоръчайте телефон Публикувано на: 01 Дек 2015 00:09
Не съм чел тая статия на The Verge за избора на смартфон, ама мисля, че става въпрос за нещо подобно. Знам, че нексус едикойси и LG G едиколкоси на хартия са по-силни, тва е ок. И, повярвайте ми, защитавал съм до бой едва ли не предимствата на Андроид. Обаче, моето S3, дето си го взех на Олимпиадата, абдикира напълно, а 4s на един колега все още работи на пушка. Купен горе-долу през тва време. Та, в тоя ред на мисли, викам си, по-добре телефонът ми да прави 10 неща, ама да ги прави перфектно(ся дали щото епъл правят приложения на една платформа, а андроид ги приспособяват и за разни изродски Самсунги, и за разни орязани НТС-та, тва мен не ме касае) отколкото 100 неща, ама наполовина. Мислих да си взема голямото Edge, златно, че да отива на кичозната ми същност понягота, ама в краен случай се спрях на това. Омръзна ми от самсунг и андроид и всичко. Исках да пробвам айфона и засега ми върши работа, и, докато разни колеги ми обясняват как все едно нямам смартфон и как тва лг дето го рекламират от мтел правило еди кво си, аз се чудя как да си запълня 64те гб. Наздраве
|
|
|
|
|
denik
|
Дидко Бандитко |
|
В момента играе: No man's sky
|
|
Заглавие: Re: Препоръчайте телефон Публикувано на: 01 Дек 2015 01:12
btw разбирам, че телефоните имат толкова огромни хардове (или възможност за големи карти памет), но освен "защото могат", не виждам друг смисъл вместо мп3-ки, вече ползваме спотифай пиянските си клипчета не бих тръгнал да ги снимам в 2к резолюция 64 гб снимки пък само са прекалено много селфита някой-друг апп и това е иначе поздрави за айфона и аз едва издържам със своята с3-ка и скоро ще я сменям, няма как
___________________________________ [02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel [02:11:19] Алминатора: che imam leka forma [02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga
|
|
|
|
|
Buttersa
|
|
В момента играе: не казвам
|
|
Заглавие: Re: Препоръчайте телефон Публикувано на: 01 Дек 2015 10:52
Проблема ви не е в Андроида, а в гомняните Самсунзи. Не съм виждал нито един Самсунг, който да не е станал на абсолютна диария половин година след купуването си - брат ми има S2 Duos, гаджето има S3, братчедката и тя имаше S3 , една приятелка на гаджето има и тя S2+ и всичките до крак са шибани гомна. А през това време стария ми Allview работи безотказно при баща ми след година и половина, новия ми Allview и той почти няма проблеми вече трети месец. Тъй че не ви е Андроид кахъра, а дрисливите корейски сапунерки на безбожни цени.
|
|
|
Till.Lindemann
|
|
|
|
Заглавие: Re: Препоръчайте телефон Публикувано на: 01 Дек 2015 11:04
Ами може и това да е.
|
|
|
|
|
VALEN7INVS
|
Цар |
|
|
|
Заглавие: Re: Препоръчайте телефон Публикувано на: 01 Дек 2015 11:31
Ти ако си градиш впечатленията за SAMSUNG въз основа на телефон на 5 години (двойката) и най-посредственият телефон, който някога са вадили (тройката), си драстично не в час. SAMSUNG си ъпнаха играта след много дълъг период на затишие (разбирай от края на S2 епохата, когато обърнаха везните изцяло в своя полза, през особено невдъхновяващите S3 и S4, както и боклучавия S5) и в наши дни поне тук на запад имат убийствени предложения с и без договор за всички пазарни сегменти и всички формфактори. Ако не сте забелязали, освен чисто хардуерно вече дори и самото качество на изработка е на най-високо ниво даже и сред мид-рейндж устройствата. Що се отнася до затлачващия се с времето андроид, ми буна диминяца момчета, именно за това говоря като казвам, че AOSP e безнадеждна развалина и че в наши дни повече от всякога си струва да инвестираш в някоя от итерациите на андроид предлагани от SAMSUNG, LG, Huawei и т.н. и т.н., защото едно, че много от дупките на голия андроид са запълнени, ми и второ, че повечето вече разполагат с вградена система, която да почивства неизбежно трупащите са боклуци, да не говорим че от друга страна и самия 64-битов харудер на съвременните устройства така или иначе не може да бъде трогнат току-така.
___________________________________ QVOD·EST·SVPERIVS EST·SICVT QVOD·EST·INFERIVS
|
|
|
|
|
Liberty
|
|
В момента играе: League of Legends
|
|
Заглавие: Re: Препоръчайте телефон Публикувано на: 01 Дек 2015 12:27
Аз пък искам да кажа, че съм със SAMSUNG S3 NEO и съм супер доволен. Ползвам го вече повече от година и като изключим един малак бъг с камерата, който се оправи от самосебе си след време, не съм имал никакви проблеми. Дори батерията продължава да държи доста, което ме учудва, очаквах за това време вече да е сдала багажа.
___________________________________ http://www.divinitas-crew.com Ghost reporting!
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|