Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Re: Fallout 4
Публикувано на: 14 Ное 2015 16:23

Не мога да разбера какъв е целият този рев срещу играта ? Тя представлява точно това, което винаги съм очаквал да бъде. Точно това, което бетесда си бяха казали, че ще бъде. Нито повече, нито по-малко. Според мен тези, които дават толкова ниски оценки на фалоут или нямат представа за какво иде реч в тази поредица от F3 насам или хейтят ей така за спорта.

Моите впечатления :
1 - играта изглежда доста добре. Не и невероятно, но никоя фалоут игра не се е отличавала с дори близко до впечатляваща графика.
2 - Играта за сега е чак изненадващо лишена от някакви геймбрейкър технически проблеми. Предишните игри на Бетесда винаги след релийза са имали бъгове, които правят играта невъзможна по-нататък без специални фиксове. Дори и за Скайрим се сещам един такъв даже.
3 - Има толкова много работи да се правят, че буквално обезмисля реалният свят, в който живеем.
4 - Лицевите анимации ме изненадоха доста приятно. Имайки предвид, че в предишните 2 фалоут игри бяха покъртително зле. Същото мога да кажа и за престрелките и поведението на оръжията.
Това, което ми се искаше да направят е светът да беше още по-динамичен - освен тези радиационни бури, които са awesome, да имаше и някакви други подобни рандом евенти.
Разбира се, много неща можеха да се направят по-добре и това е напълно нормално.Няма перфектна игра и не трябва да има. Важното е, че надгражда Ф3 и Ню Вегъс във всяко едно отношение и предлага повече от солидно съдържание.
Не знам, струва ми се, че вече повечето хора са забравили what is Fallout really all about.
9/10 от мен.

Профил

Аватар
Публикувано на: 14 Ное 2015 16:40

Много искам и аз да имам мнение, но за 14 часа още съм минал 2 куеста, така че 1. геймплеят е приковаващ (снощи до 5.30 сутринта, чак ме е срам) 2. притеснявам се куестовете да не са линейни и без реални избори, защото това все още е да не кажа основата на една ролева игра.

Профил

Публикувано на: 18 Ное 2015 18:43

shub niggurat написа:
Аз нямам много време, но съм 10-ти лвл и съм някъде 7-8 часа навътре. Докато не стигнах до Diamond City, реално нямаше какво да се прави. Пропускам ли нещо ? Освен 2-3 куеста в началото + Sanctuary, в един момент просто трябва да стигнеш от там до Diamond City без нито един рандъм куест енкаунтър или селце с куестове или каквото и да е. Просто вървиш като ПУСТИНЯК в пустошта с някакво много криво sand box усещане.

:roll:

Иначе единствения технически проблем с играта, който имам, е че се бъгват диалозите.

Ооо има има говори тоз със шапката след всеки Settlement ти дава следващия докато не стигнеш до змаъка с него да пуцаш ... и има и други постове и има и един research laboratory university къде влизаш и има и тма куест и трябва да направиш една част за поуър армора че един робот те заключва и докато не я направиш нема мърдане ... има си бая куести .. вече 10 часа някъде навъртях и съм 11 левъл още диамантение град не съм стигнал .. също намерих една честота и преслушах с радиото и ми даде един куест в един police station после спасявах едни от brother hood от ghouls и му помогнах за един радио буиийкън . абе бая куестчета си минах и бая локации разкрих пътьом към diamon city а още не съм го стигнал.

Не е вярноо hyper` че не можеш да видиш пак диалозите отиваш говориш пак избираш пак същата опция която ти е дала другите 4 избора за лаф и така докато го излишаш и ниш различно няма .. това не е битчера ... графиката с ие приемлива .. lighting-а е страхотен само дето сянките са ПЪЛЕН леш ..текстурите ... ее не съм мега взискателен за мега high res стават ... дразни ме как са направили чакането .. тряя седна на стол .. дразни ме че няма КАРМА .. да еба..... дразни ме кучето ... дразни ме баланса в трудностите .. на хард мард .. само дет повече патрони тряя имаш .. ниш рзлично .. няма го hard core елемента ... и някак ми е твърде цветна .. и не я чуствам таз пустош като изпепелена от атомна бомба ..и подяволите има прекалено мноог сгради които са си запазили цялостта .. явно бомбата е била с доста малко килотони ... даебаа ! анимациите вече позволявят да го играеш в 3то лице ... ама пълни ретарди са БЕТХЕЗДа щом пак героят ти няма сянка в 1st person режим .. язък ... на мен ли ми се струва или картата е по малка от фаллоут 3 и вегас ....

Интерфейса да стоиш е пълна пародия с тоз консолен лайнян боключав UI като гламав идиот с тез стрелки тряя навигирам .. зЗАКО ДА утилизират менюта за мишка с табове .. ама добре че ше има модъри да свършат половината работа на бетхезда ..честно купих си я от cdkeys за 69 кинта ми излезе ... ся май е към 80 от там ... ама бетхезда да им сера на шибания хайп и маркетинг .. лужливи ретарди ..

Ако има те сеч на всеки 3 сек пуснете фпс брояча и стиийм да е оверлей в играта... ако ви дропят кадрите играйте на цял екран ако всичко ви е като анимиран манга комицс докато сте някъде в някоя сграда и като стрейфате ви се повръща играйте го в borderlseess ама тогава пъ има рандом фпс дропс къде мъ падне. За ся бъгове с къуестове и гейм брейкинг лайна не съм видял ... да видим .. яд ме е също че оръжията не се преебават .. тъпня ...за мен скилл системата е направена за 12 годишни козноладжиийчета дето религията им е КОД-а ... ама пак убава игра за ся .. ретрофутуристичната визия винаги ми е била слабо място .. ако не бе тя играта от мен даже за изпиратстване немаше да става. И диалозите според мен са преебани спрямо нов вегас и фаллоут 3.

И ПОДЯВОЛИТЕ защо СПРИНТИРАНЕТО ТРЯБВА ДА ВЗИМА ОТ action points А ПРОСТО НЕ СЛОЖИХА ШИБАНИЯ СТАМИНА бар ... басси ретардите тез бетхезда чесно .. !

AAAA замалко да забравя Pip-Boy-a са го преебали тогтално .. кфо му беше на стария дизайн от фаллоут 3 не знам ... имше си 3 основни бутона и табове над тях семпло и удобно ся табовете са горе нема бутони и пот табовете има субтабове и като луд цъкаш .. аве . пълни ретарди !

Профил

Аватар
Публикувано на: 18 Ное 2015 20:03

Менютата си работят баш с мишката при това осезаемо по-добре от преди, имаш и 4-те посоки също за ползване. Някои диалози наистиан позволяват да пробваш всички възможности, но на няколко пъти нямах как да се върна. Lighting-ът и мен много ме кефи, доста атмосфера вкарва в помещения и като ходиш между сградите в центъра.
Спринтирането е действие = action (points)
всички модове за спринт бтв са направени така в старите им игри
и във Фо3 имаше подтабове пип-боя

Ти май тотално си забравил какво е положението във фо3 като гледам сравненията ;д

Профил

Аватар
В момента играе: DOOM,QUAKE II,RAGE,GOTHIC 3,Redneck Rampage,Outlaws,Diablo II,Blade of Darkness,excalibur-wow.com
Публикувано на: 18 Ное 2015 22:38

Абе хора след първоначално доброто впечетление почнах да се разочаровам като поиграх повече. Но това пак може да се промени в добра посока, надявам се.
Значи кво ме дразни. Като цяло погледнато... ах тоя лайнян енджин, ах този нодоносен бъгав шит. Всичко като нпс-та боксуват бъгват се, гличове и тн. Сякаш това не е ААА заглавие а е правено от некви аматьори. Какво по дяволите е това. Яко рейдж ама е оправдам убеден съм. Такава недодялка в това точно отношение няма втора.
Второ... "подобрената" бойна система. Абе явно не харесвам подобен тип игри, не знам. Но просто яко дразни. Повечето оръжия стрелят където си поискат. Основно играя без VATS. Снайпера горе долу се играе добре и помпата от близо, но другото неам думи. Недодялка си е и в това отношение, явно защото е RPG (не пак а отново, същото оправдание). Не знам, но мисля че като се прави нещо много сложно и зависещо от 100000 неща като скилове,luck и тем подобни статсове се получава тоя шит. Сега разбирам защо хардкор феновете на ид толко хейтваха RPG елементите в RAGE. Пак казвам хубаво е да има развитие и усъвършенстване, но понякога е супер зле резултата в даден момент както в случая при мен.

И накрая един нуб въпрос щото все още съм индианец в играта и нищо не разбирам. Има ли брони некви лесно намиращи се? Щото уж начални куестове играя а умирам по 10 пъти на куест. Хем сложих на Easy, след като видях че ще е тегава играта без познания и опит. Това като цяло да се вчита за комплимент към играта, но... не знам все още си мисля че Бетесда не намери баланса както при Близз игрите където си има зони с левели и знаеш къде може да отидеш и къде ако отидеш ще те смажат. Тук не виждам баланс, малко кръв и без армор, явно от незнание ми е толко трудно, щотоо просто ходя да изпълня куеста без армор и без особен запас от предмети. Взех оня готиния армор от куест дето дава още в началото явно най якия армор дето е на корицата на играта, но като му свършат батериите и дедофф :д а и не знам как се поправя и презарежда.... ама и не ме кефи искам нещо да се движи нормано а не като робот. Ся това ми е единствения проблем... да има некъв лек армор да държа на куршуми и ... ще е кеф щото има толко много гадове за тепане... ма и амуниции нема... абе ще видим гот е играта.

Едит: сетих се още един бъг, дали е само при мен е въпроса. Звука се бъгва от време на време и не чувам кой кво говори?

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 19 Ное 2015 00:41

Значи играй с ВАТС. без него ще мреш много. Противниците като цяло в тази игра са много по - бързи и особено ако ти влязат отблизо си ебан. А и това си е запазената марка на играта все пак.
За броня още в началото аз убих някъв рандом дебил в началото и му взех бронята. Също гледай да трепиш легендарни - те пускат добри парчета. А с муниции е тъпкано, не виждам от къде ти идва проблема. Просто се старай да луутваш всеки труп и кутия.
Поправя се като го паркираш до една жълта ъъъ етажерка(?!) в sanctuary.Презарежда се просто като сложиш един fusе вътре от transfer.Имаш тази опция специално за бронята. От същото място където и го модваш общо взето. Само стомана ти трябва. Ако нямаш задържаш V пак в sanctuary и почваш да скрапваш. Като цяло скрапването е ключово тук. Взимай квит боклуци можеш(нося си компаниън само за това), че с тея работи после се правят оръжия, брони и всякви други мании.

Тц, такъв бъг все още нямам, но и за момента нямам толкова време да я играя, за да забележа наистина нещо сериозно. А и като играя само се шматкам насам-натам. На 5 часа игра да мина 2,3 куеста макс.
А ебаният енджин си е запазена марка на поредицата. Играта няма да е същата без него.

Профил

Аватар
В момента играе: DOOM,QUAKE II,RAGE,GOTHIC 3,Redneck Rampage,Outlaws,Diablo II,Blade of Darkness,excalibur-wow.com
Публикувано на: 19 Ное 2015 01:25

Почнах да ползвам VATS-а по често. Са само остава да намеря яка броня. Тея дето убивам все носят некви leather дето не пазат от нищо. Чудех се, щото захвърлих power armor-a някъде из полетата като му свърши батерията, дали тоя "баланс" не се върти около него, в смисъл да се играе предимно с него играта. Или както първаначално си мислех е само за супер яки чудовища. По логично е и затова го зарязах.
Явно си трябва търпение и експ. Да научиш играта, то логично за всяко RPG, без познание никоя няма да ти е интересна. Същия бях и с Path of Exile имах регистрация от 2011, започнах да я играя чак 2014 май по сериозно. Толко сложно да разбереш всичко как работи без помощ. Без да я разбираш не е интересно.
Са се надявам да има брони във F4 които да носят ефект - по малки щети. А може би и крафтване, все още не съм нищо променял, неам идея от къде се вземат необходимите неща за модване на оръжията... ама ще се научи с времето ;д

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 19 Ное 2015 01:59

STALKER визия, Сотир Цацаров ще свърши сигурно (charcharo тва)
http://www.nexusmods.com/fallout4/mods/86/?

Аз пък сега ползвам ВАТС много по-малко отколкото в предните 2 игри, определено взима скиловете предвид там и съм яко неточен, така че по-често имам повече успех със skill-based комбата.

Иначе и аз за много неща чета в нета, имам страшно много механики, така че окуражавам всеки да не се мъчи сам, а да чете директно. Аз с патроните също не съм прекалено добре, ама гледам да ползвам ударите с пушкалото, когато мога, че да пестя. Обаче играта е осезаемо по-трудна от преди, трябваше да върна пак на нормал, че ме съсипват, когато не съм в power armor.

Профил

Аватар
В момента играе: World of Tanks
Metro Last Light
Публикувано на: 19 Ное 2015 13:46

"Сотир Цацаров" ???
Y?

Профил Skype

Цар
Аватар
Публикувано на: 19 Ное 2015 15:15

Аз нищо не съм чел онлайн, ама не само запазих Power Armor-a, ми и намерих втори в един вагон и облякох някой от съратниците ми с него. :D

Мислете му, горе се мотат ебати тегавите Deathclaw-ове. :arrow:

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 19 Ное 2015 15:49

Тук- там се намират цели power armor-и, че даже и под вода.

charcharo
чарчаро
царцаро
цацаро
цацаров
сотир цацаров confirmed

Профил

Псевдо рейцър
Аватар
В момента играе: Всичко без аниме игри
Публикувано на: 19 Ное 2015 15:56

reddit.com/r/fo4/ is your friend! За висчки вас нуубове :lol: :lol: Аз съм яко 31lvl със почти фул сет Enclave power armor и мажа ВСИЧКО със "супер варията" и тежки оръжия, минигънове, горелки, ракети. Само амуници трудно се намират щото минигъна примерно ги яде много бързо ама принципно мелето е достатъчно да oneshotвам почти всичко.

От Чернобил съм, единственият регистриран гражданин. Дръжа една баржа на брега на река Припят и я отдавам на безделници като теб. Цената за една нощувка е 2 бутилки водка и 5 минути да си удряш чатала с тухла.

Профил

Аватар
Публикувано на: 19 Ное 2015 17:09

Некой пробва ли тоя сталкер мод ? Да каже как е с него :D

Профил Skype WWW

Аватар
Публикувано на: 19 Ное 2015 17:51

Щях, ма като видях fps hit в моментното състояние на играта не мога да си позволя да изгубя и 0.1 фрейм :Д

reddit.com/r/fo4/ е доста комплексарско място бтв, особено ако някой пита за каквато и да е помощ, ма става

Профил

Супер Марио или Смърт
Аватар
Публикувано на: 19 Ное 2015 18:05

Един познат ми се оплака, че има зверски проблеми с играта на ATI 290X, и некви под 30 кадъра в градовете, докато аз 960 вадя постоянни 60, това някой друг изпитвал ли го е? За мен играта е добре оптимизирана (изключае лоадинг тайма, ама ще е така като не използвах ссд-то за нея).

Иначе имам много да пиша за играта, но най-краткото е:

исках много да я псувам и да я храня, но сърце не ми дава след като натрупах 25+ часа. Играта е добра.

Профил

Аватар
Публикувано на: 19 Ное 2015 18:14

Аз знаеш кво направих, но моя PC е много стар с GTX 560 съм. Първоначално я играех на medium така както тя си избра сама тези настройки, но вчера цъкнах high от настройките от launchera обаче махнах антиалиазинга и анизотроп сложих 4. Да знам че антиалиазинг е яко, но това нещо яде толко ресурс че просто неам думи, а тук при тази игра още повече с тея милиони обекти по екрана. И кво се получи... вече добре изглеждащи тектури на high и по добър фрейм защото няма аа, хем изглежда по добре защото все пак си е 1920х1080 хем е 2 пъти по бърза. Сега трябва да сменя видео драйверите, може да се дигне с некой fps.

Профил Skype

Аватар
Metro Last Light
Публикувано на: 19 Ное 2015 18:46

hyper` написа:
Тук- там се намират цели power armor-и, че даже и под вода.

charcharo
чарчаро
царцаро
цацаро
цацаров
сотир цацаров confirmed

Принципно се чете Каркаро :P

Профил Skype

Аватар
Metro Last Light
Публикувано на: 19 Ное 2015 18:48

Omega-x написа:
Един познат ми се оплака, че има зверски проблеми с играта на ATI 290X, и некви под 30 кадъра в градовете, докато аз 960 вадя постоянни 60, това някой друг изпитвал ли го е? За мен играта е добре оптимизирана (изключае лоадинг тайма, ама ще е така като не използвах ссд-то за нея).

Иначе имам много да пиша за играта, но най-краткото е:

исках много да я псувам и да я храня, но сърце не ми дава след като натрупах 25+ часа. Играта е добра.

Да, с R9 390 имам странни проблеми с кадрите.

И AMD, и Bethesda и nVidia са виновни :P

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 19 Ное 2015 18:50

Рекордът ми е в сърцето на Бостън - 18 кадъра на медиум (всичко от първия таб, draw distances max от 45), но това беше сцена с една въздълга улица докато ме стреляха и гърмяха гранати едновременно; малко си поиграх със сенките и дистанцията на детайлите и горе-долу успявам да държа 45-ина през повечето време.

Иначе за момента сърцето ми се къса - за всяко нещо, което са подобрили като геймплей, са осакатили role-playing-a, всички разговори, независимо от отговора, да водят до един и същи край, е пълна тъпотия.

Иначе е отличен adventure/shooter, но все пак... :x

Профил

Аватар
Публикувано на: 19 Ное 2015 20:28

--Gort!Klaatu barada nikto!--

Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения