Автор |
Съобщение |
Маце Борко
|
 |
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
|
|
Заглавие: Re: [TL;RD тема - Line Test Passed] freestyle tema Публикувано на: 12 Окт 2015 18:14
Това ми звучи твърде футуристично за български град. 
___________________________________ "Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура, но в същността си е комплексиран простак..." - Алминатора
"напарфюмиран печен ебач" - кримсънчето
|
|
|
|
 |
Balerion
|
 |
|
|
Заглавие: Re: [TL;RD тема - Line Test Passed] freestyle tema Публикувано на: 12 Окт 2015 19:07
Значи тъй като съм си кажи речи от Бургас си нямате и предства колко дръпна като град през последните години. Ако продължава така още колко може да стане още як, не е истина. Смисъл той e с перфектната големина, нито прекалено голям, нито прекалено малък. Всяка година се наблюдава някакво развитие, било и малко, но на фона на пълната статика в държавата ти прави някакво впечатление. Не знам дали ме разбрахте какво искам да кажа  . Накратко Бургас Forever....
|
|
|
|
 |
shub niggurat
|
 |
|
|
Заглавие: Re: [TL;RD тема - Line Test Passed] freestyle tema Публикувано на: 12 Окт 2015 20:36
нелегален написа: в София има, щото едно време е минавало трамвай оттам, пък сега е спрян. А в Бургас защо е така - нямам представа, и на мен ми е интересно.  Еми не е спрян, аз се возех дълго време по един маршрут с 20-ка и 22, към халите, и по мадрид и дондуков има(ше) все още такива с бели светлинки, и не бяха ''останали от едно време'', ми трамвая си се ръководеше от тях па мое и така да ми се е сторило, ба ли го ама ги има 
___________________________________ джумерки
|
|
|
|
 |
denik
|
Дидко Бандитко |
 |
В момента играе: No man's sky
|
|
Заглавие: Re: [TL;RD тема - Line Test Passed] freestyle tema Публикувано на: 12 Окт 2015 21:54
втф
баче къде гледаш ти
то навсякъде има такива светофари в сф как иначе се ръководят трамваите :Д
___________________________________ [02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel [02:11:19] Алминатора: che imam leka forma [02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga
|
|
|
|
 |
Till.Lindemann
|
 |
|
|
Заглавие: Re: [TL;RD тема - Line Test Passed] freestyle tema Публикувано на: 12 Окт 2015 22:27
Е кмета като ви е гербаджия, мн ясно Даже сега предизборно слагат нещо като подово отопление на тротоарите. Не че ще се ползва по-нататък де Ама пак има време докато станете като морската столица  пък тепърва набира сила кмета, и той се цели във втори мандат, нале. Един авер от хасково разправя, че от дпс вкарали 1млн кеш на някакъв, че да се яви на изборите от тяхно име, щот е българин. Има хляб в тая работа, като че ли.
|
|
|
|
 |
Der Meister
|
 |
|
|
Заглавие: Re: [TL;RD тема - Line Test Passed] freestyle tema Публикувано на: 12 Окт 2015 23:25
Бургас е супер цивилизован град, и на мен ми направи впечатление това лято като бях там. Има колела под наем в морската! Не знам да има друго място в бг да се предлагат.
|
|
|
|
 |
denik
|
Дидко Бандитко |
 |
|
|
Заглавие: Re: [TL;RD тема - Line Test Passed] freestyle tema Публикувано на: 12 Окт 2015 23:43
И на мен цялостното ми впечатление от Бургас беше страхотно. Останах възхитен колко красив град (на два пъти за по един ден това лято)
Ся примерно четох, че слагали някви пейки с usb входове за зареждане на джаджи, които пейки били на слънчеви батерии. How cool is that.
Тва за отоплението верно вече е малко ПР работа, тук съм съгласен с Волтажния.
Още чакам момента, в който в България някой ще се сети, че 99% от хората не можем без смартфоните си и трябва да се сложат usb-та и контакти по всякакви обществени места (особено по влакове и междуградски автобуси)
___________________________________ [02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel [02:11:19] Алминатора: che imam leka forma [02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga
|
|
|
|
 |
shub niggurat
|
 |
|
|
Заглавие: Re: [TL;RD тема - Line Test Passed] freestyle tema Публикувано на: 12 Окт 2015 23:55
и аз четем през редовете ма мислех, че дидко не е виждал такива in general, дори на места дето минават трамваите се тая 
___________________________________ джумерки
|
|
|
|
 |
Till.Lindemann
|
 |
|
|
Заглавие: Re: [TL;RD тема - Line Test Passed] freestyle tema Публикувано на: 13 Окт 2015 06:08
За тротоарите около спирките става въпрос само май, не е лошо, да няма заледявания, подхлъзвания и тн, още повече, сутринта хората си имат нужда от сгряване, докато чакат рейса. Колела под наем има на доста места(примерно двореца в Балчик), макар да не се афишира, не е кой знае кво. Тва за УСБ зареждането на обществени места, верно е яко като идея - като се замислиш, с какъвто и телефон да си, дори и за не го ползваш толкова много, понякога в средата на деня си оставаш без батерия. Досега само по разни заведения съм виждал, дано стане масово.
|
|
|
|
 |
Serious Sam
|
Горд Пролетарий |
 |
В момента играе: Serious Sam
|
|
Заглавие: Re: [TL;RD тема - Line Test Passed] freestyle tema Публикувано на: 15 Окт 2015 11:54
Значи искам на всички дето са "ООО, всяко ново нещо е по-хубаво от всяко старо нещо", както и на тия дето мислят обновленията на Андроида, а и по принцип на софтуера да им го туря анално. Престанете бе, хора, престанете... Причината за този пост е, че днеска слагам някакъв ъпдейт на андроида и ми променя целия облик, настройките за вибрация и всичко е супер грозно и неинтуитивно. И довечера вместо да си почивам, ще ровя да оправям лайна, щото някакъв мизерник, някъде си... Не ми се обяснява повече.
___________________________________ ¯\_(ツ)_/ ¯
|
|
|
|
 |
Маце Борко
|
 |
|
|
Заглавие: Re: [TL;RD тема - Line Test Passed] freestyle tema Публикувано на: 15 Окт 2015 14:11
ти нали разбираш, че без тия промени още щяхме да разнасяме нокия 3310 - интерфейсът ѝ е неповторимо прост
естествено, че ще кажеш сега, че с нокия 3310 е било по-яко
а аз ше те питам - кво го дириш на андроид тогава?
___________________________________ "Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура, но в същността си е комплексиран простак..." - Алминатора
|
|
|
|
 |
Serious Sam
|
Горд Пролетарий |
 |
|
|
Заглавие: Re: [TL;RD тема - Line Test Passed] freestyle tema Публикувано на: 15 Окт 2015 14:47
Като изключим Space Impact и Snake не тая особени симпатии към Nokia 3310.
Въпроса ми е следния: след като нещо доказано работи, защо изведнъж някой, някъде си решава, че трябва да ти го смени цялото с нещо, което е сакато и не работи? За мен всичкото това е работа на хора, които решават да направят нещо, щото иначе нямат какво реално да правят.
В смисъл цялата подредба на интерфейса - бутони за затваряне, разположение на полета, функции - какво е толкова "задължителното"?
Не могат ли да ги разделят на два типа - системни ъпдейти - подобрения дълбоко, в кода, които не засягат пряко потребителите - да са задължителни, за да може да се поддържа работата на ОС, и интерфейс ъпдейти за путьовците "Оооо, нещо ново, колко яко, щото е ново!" - които да се инсталират по желание. Пък щом за тебе прогреса се свежда до това - самозалъгвай се, че прогресираш, нямам нищо против. Аз обаче не желая през два месеца да почвам да разучавам телефона си от начало.
|
|
|
|
 |
Маце Борко
|
 |
|
|
Заглавие: Re: [TL;RD тема - Line Test Passed] freestyle tema Публикувано на: 15 Окт 2015 15:03
Зад промените в интерфейса стоят проучвания и бази данни с честотата на употребяваните елементи от UX средата и директен фийдбек от различни preview програми. Много наивно гледаш на нещата - промените са защото на една голяма маса хора нещо не ѝ е харесало толкова, колкото на теб. Аз харесвам визуално lollipop ъпдейта. Това не ме прави тъп, а с вкус, различен от твоя.
+ че начинът ти на мислене е изключително дърварски - преди нивото на интерфейса да стигне до това състояние, което ти си харесваш, е претърпявал поне 3-4 други major update-a, които никога нямаше да се състоят, ако всички потребители споделяха нагласата ти.
|
|
|
|
 |
Serious Sam
|
Горд Пролетарий |
 |
|
|
Заглавие: Re: [TL;RD тема - Line Test Passed] freestyle tema Публикувано на: 15 Окт 2015 15:22
Пуснах веднъж фийдбек, в който си излях душата. Получих отговор, че мнението ми е важно за тях. На следващия ъпдейт беше още по-голям гъз. Далеч съм от мнението, че всички трябва да споделят моето мнение и да ползват интерфейса, който аз ползвам, само защото аз го считам за добър, но съм на мнение, че трябва да предлагат персоанлизация. Т.е. - на теб ти харесва - да си го ползваш със здраве. На мен идеята не ми харесва - да си ползвам тази която ми харесва.
|
|
|
|
 |
Маце Борко
|
 |
|
|
Заглавие: Re: [TL;RD тема - Line Test Passed] freestyle tema Публикувано на: 15 Окт 2015 16:18
Специално с Андроид имаш доста свобода - можеш да си направиш телефона да функционира както искаш с всякаквите Launcher-и и rom-ове. Отделно може да не исталираш major update-и, никой не те принуждава.
Разрови се за някакъв гайд за даунгрейд на версията на OS-a ти.
|
|
|
|
 |
denik
|
Дидко Бандитко |
 |
|
|
Заглавие: Re: [TL;RD тема - Line Test Passed] freestyle tema Публикувано на: 15 Окт 2015 17:57
Аз преди няколко седмици отделих една събота и прочетох, понаучих се и си рутнах телефона и го флашнах с някъв къстъм ром (андроид) дето е хипер ултра олекотен и с много приятен минималистичен интерфейс
Мн е яко
|
|
|
|
 |
-Stormrаge-
|
 |
|
|
Заглавие: Re: [TL;RD тема - Line Test Passed] freestyle tema Публикувано на: 15 Окт 2015 18:54
Добре дошъл в клуба  Вече си пълноценен андроид потребител  С времето ще се убедиш защо Andro>all  BTW кое custom recovery ползваш? Щом си рутнът задължително пробвай http://repo.xposed.info/module/de.robv. ... .installer този фреймуорк... Има стотици модули кои от кои по-полезни  Благодарение на него си хакнах spotify-то. Сега нямам никакви ограничения на телефона единствено рекламите остават, но са търпими  И както съм с 10GB мобилен нет родих се просто. Също така изнамерих и модул с който може да подкараш Youtube в бекграунд режим 
|
|
 |
denik
|
Дидко Бандитко |
 |
|
|
Заглавие: Re: [TL;RD тема - Line Test Passed] freestyle tema Публикувано на: 15 Окт 2015 20:35
Ми Clockwork Mod ползвам и съм със SlimKat, много съм доволен от всичко.
Оправи ми всичките проблеми, без най-големия. Имам чисто нова батерия на 1 месец и копелето пак точи свръхмного (половин час работа 50%; 8 часа idle без никакъв нет пък източват 20% и т.н.).
Направо нимоа, явно нещо по хардуера да е преебано и да точи прекалено много батерия. Уж пробвах някакви схеми (вкл. и един апп) за ресетване на данните на батерията, но пак си е същото. Понякога се изключва на 10-15%... Със старата батерия беше по-лошо дори, ма тя беше basically умряла, беше се подула и т.н.
Точно затова въпреки всичко не мога да си ползвам телефона съвсем пълноценно.
Единствено си мисля дали не са ми продали батерия ментак (въпреки че я взех от ок магазин и уж оригинална)... нямам отговор, честно.
|
|
|
|
 |
Serious Sam
|
Горд Пролетарий |
 |
|
|
Заглавие: Re: [TL;RD тема - Line Test Passed] freestyle tema Публикувано на: 15 Окт 2015 21:47
Маце Борко написа: Специално с Андроид имаш доста свобода - можеш да си направиш телефона да функционира както искаш с всякаквите Launcher-и и rom-ове. Отделно може да не исталираш major update-и, никой не те принуждава.
Разрови се за някакъв гайд за даунгрейд на версията на OS-a ти. Благодаря за съвета, ще пробвам 
|
|
|
|
 |
-Stormrаge-
|
 |
|
|
Заглавие: Re: [TL;RD тема - Line Test Passed] freestyle tema Публикувано на: 15 Окт 2015 22:00
Дидо, къв е модела на телефона капацитета на батерията? Някой чипсети смучат яко батерия в съчетание с определени екрани. Някой app-за хиберниране на приложения пробвал ли си? Примерно https://play.google.com/store/apps/deta ... nify&hl=bg https://play.google.com/store/apps/deta ... c.leandata това също е доста удобен app който автоматизира процеса за включване и изключване на 3G, WI-FI, Bluetooth на определени интервали от теб. Което пести доста. Цитат: 8 часа idle без никакъв нет пък източват 20% и т.н Ми тва не е чак толкова зле честно казано... за андроид смартфон  Може да намалиш енергоразхода и ако превключиш примерно само на 2G мрежа и когато ти се наложи тогава да върнеш на 3G. Мисля, че Lean Droid приложението което постнах по-горе го правеше автоматично. Може да се разровиш и по-надълбоко като подмениш и kernel-а с нещо по-добро макар, че не вярвам да промени нещо драстично. Цитат: (половин час работа 50%; Този половин час в движение ли си го засичал... в смисъл пътуваш ли с някво превозно средство или просто си седиш някъде и батерията пада на 50%. Идеята ми е че ако си в движение често има загуба на сигнал превключване на мрежи от 3G на 2G и т.н. (ако си в смесен режим де) а това гълта зверски много. И през тоя половин час какво правиш сърфиране, игри, музика? Колко приложения имаш инсталирани? Принцип едно 80 процента от смартфоните в среден клас с андроид се представят доста зле от към издръжливост... е не чак батерия на час де  Китайците първи почнаха да задоволяват пазара с разни извращения с батерии от по 5000mAh 
|
|
 |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|